Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 27 / Musavi

dostum aslında ben 5 senedır sunni degilim.yani sunniydim ama aklıma yatmıyordu.Allaha baldırını gosterir hadisine aklım yatmıyordu.Dort mezheb hak nerden gelıyor aklım yatmıyordu.Imam Ali ile savaşmış ve masum insanları katletmiş bir kişiye hazreti demeye aklım yatmıyordu...Daha celıskılı onca mesele var ki.

Ve sunnilerin vehhabilere kızmaması lazım cunku sunni kaynakları vehhabılıgı desteklıyor.Buharide Allah goktedir diye direk hadis var.Vehhabilere nasıl kızacaksın ki buhari tartışılmaz dersen.

Yorum

ben de ayne öyleydim. ama beş sene değil 15 sene.

aklıma yatmadığı için mezhepler üstü diyordum kendime hep doğruları alır yanlışları atarım diye böyle yaparken şia bir seçilebilecek bir seçenk olark karşımızda durmuyordu gizlenmiş nasıl becermişlerse sünniler. bu yüzden işe şiayı bilen sünni bilginlere çok kzııyorum bu yüzden onlar asla affedilemeyecek bir vebal altındalar.. sen sun alternatif olark iftira atmadan doğru olarak tanıt isteyen istediğini seçsin ilmilik ve etik olmak bunu gerektirmez mi? ama yok adamlar şiayı da kendilerine göre anlatıyorlar bin bir iftira ile..

ama ben sünni olmadığımı söylemiyorum ellerimi bağlayarak namaz kılıyordum örneğin imamete inanmıyordum çünkü bilmiyordum.. zulme karşı çıkıyordum zalim imama itaat ile ilgili sünni hadisleri Kur'ana vicdana akla zıt buluyordum..

vahhabiler konusunda haklısınız. ama sünni olan herkes bunlara inanmaz bilirsiniz...

Yorum

kardeşim herkesin şiaya geçmesindeki aynı hususlar neredeyse ....zayıf tevhid inancına dayalı bir itikatta nasıl kalabilirsinki ??? balık baştan kokar misali.. Tevhid inancında bir kere Kur'anla çelişen noktalar var...
        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

evet dostum sunnilerin hepsi inanmaz ama aslında kendı kıtaplarına gore inanmaları lazım.

''Ben semadakinin emini olduğum halde siz bana nasıl olur da güvenmezsiniz''. (Buhari ve Müslim) .

Hadis: “Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”

Müslim - İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1

Hadis: “Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. Öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”

Hanbel 5/243

Yorum

''Ben semadakinin emini olduğum halde siz bana nasıl olur da güvenmezsiniz''. (Buhari ve Müslim) .

burdaki ben dediği kim?

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14080.msg84796#msg84796 date=1274995814]

burdaki ben dediği kim?
              [/quote]

peygamber kendısı ıcın kullanıyor.

Yorum

buda başka bir hadis

Hadis: Peygamber’e Allah’ın yerleri ve göğü yaratmadan önce nerede olduğu soruldu, Peygamber; “Bir bulut içerisinde idi, üstü hava, altı hava idi.” dedi.

Hanbel 4/11

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14080.msg84553#msg84553 date=1274955745]
                  Allah hepınızden razı olsun.Ben okumayı ve arastırmayı cok seven bir insanım ornegın kuran mealını 30 kez kutubi sitteyi bir kac kez bitirmiş insanım.Bu hadislerin bir kısmını hatırladım zaten.Bir kısmını ise arayıp buldum kitaplarda.Ahmed bin hanbel sunnilerin sahih kabul ettigi bir kaynak Muslimde oyle baktım bu hadisler bu kitaplarda var.

Gadiri Hum Hadisini ise kimse inkar edemiyor olay mutevatir.Ama soyle tevil ediyorlar Mevla dost demektir.Ben hemen veli ve mevla kelimlerinin anlamının kaynagını okumaya basladım arastırdım.Onlarda Veli kelımesının ilk anlamının işi uzerine almak idare etmek anlamı oldugunu gordum.Ikıncı olarak zaten o kadar kısıyı colde durdurup Ali sizin dostunuzdur demenin hicbir mantıgı yok.Hatta komık bir iddia bence.

Cok onemli bir hadis ise sekaleyn hadisi bu hadisi yine sunnilerin en onemli kaynakları hep aktarmış.Muslim Musned Tirmizi gibi.Yani yalan olamaz ve sunnilerin kendi kaynakları.Sekaleyn hadisi kuran ve ehlibeytin asla ayrılmayacagını soyluyor buda apacık ve kesin delil.

Şu hadisi cocukken biliyordum ve hep sasırırdım.Peygamber hasta iken vasiyet yazdırmak istiyor fakat Omer engelliyor.Oysa peygamberi engellemek olacak iş mi ? O zaman dusunemedigim seyi acık kanıtlarıyla dusundum.Şia kaynaklarını araştıran herkese tavsiyem hadis ve ayetleri teadik ettirmesidir.Yani hadis yalan olabilirmi diyorsun ac Musnedi bak bakalım o hadis var mı ?

Bu arada en son aşamada beni o kaynaklara yonlendiren arkadaşımdan da Allah razı olsun.Peşaver geceleri gercekten muthiş bir kitap herkes okusun.Su an Ankaradayım.Hicbir zaman katı bir sunni olmadıgım icin şia deyince kitapları atmadım.Ehli sunnetin çelişkilerini yıllardır goruyordum.Ebu Hureyrenin uyduruk celişkili hadisleri Allahın baldırını gostermesi gibi hadisler zaten uzun zamandır ehli sunnet inancına olan guvenimi sarsmıştı.

Hepinize selamlar...Teşekkurler.
                  [/quote]

Kardeşim, Kuranda Allah'ın yüzü olduğundan, eli olduğundan bahsediyor... Hadis-i Şerifte Baldırı olduğundan bahsetmesi, şaşılacak bir şey mi...?
                  ''Senin hakkında ne düşünüyorsam, Allah bana 10 mislini versin''

Yorum

[quote author=mecal link=topic=14080.msg84802#msg84802 date=1274996413]
                    [quote author=Musavi link=topic=14080.msg84553#msg84553 date=1274955745]
                    Allah hepınızden razı olsun.Ben okumayı ve arastırmayı cok seven bir insanım ornegın kuran mealını 30 kez kutubi sitteyi bir kac kez bitirmiş insanım.Bu hadislerin bir kısmını hatırladım zaten.Bir kısmını ise arayıp buldum kitaplarda.Ahmed bin hanbel sunnilerin sahih kabul ettigi bir kaynak Muslimde oyle baktım bu hadisler bu kitaplarda var.

Gadiri Hum Hadisini ise kimse inkar edemiyor olay mutevatir.Ama soyle tevil ediyorlar Mevla dost demektir.Ben hemen veli ve mevla kelimlerinin anlamının kaynagını okumaya basladım arastırdım.Onlarda Veli kelımesının ilk anlamının işi uzerine almak idare etmek anlamı oldugunu gordum.Ikıncı olarak zaten o kadar kısıyı colde durdurup Ali sizin dostunuzdur demenin hicbir mantıgı yok.Hatta komık bir iddia bence.

Cok onemli bir hadis ise sekaleyn hadisi bu hadisi yine sunnilerin en onemli kaynakları hep aktarmış.Muslim Musned Tirmizi gibi.Yani yalan olamaz ve sunnilerin kendi kaynakları.Sekaleyn hadisi kuran ve ehlibeytin asla ayrılmayacagını soyluyor buda apacık ve kesin delil.

Şu hadisi cocukken biliyordum ve hep sasırırdım.Peygamber hasta iken vasiyet yazdırmak istiyor fakat Omer engelliyor.Oysa peygamberi engellemek olacak iş mi ? O zaman dusunemedigim seyi acık kanıtlarıyla dusundum.Şia kaynaklarını araştıran herkese tavsiyem hadis ve ayetleri teadik ettirmesidir.Yani hadis yalan olabilirmi diyorsun ac Musnedi bak bakalım o hadis var mı ?

Bu arada en son aşamada beni o kaynaklara yonlendiren arkadaşımdan da Allah razı olsun.Peşaver geceleri gercekten muthiş bir kitap herkes okusun.Su an Ankaradayım.Hicbir zaman katı bir sunni olmadıgım icin şia deyince kitapları atmadım.Ehli sunnetin çelişkilerini yıllardır goruyordum.Ebu Hureyrenin uyduruk celişkili hadisleri Allahın baldırını gostermesi gibi hadisler zaten uzun zamandır ehli sunnet inancına olan guvenimi sarsmıştı.

Hepinize selamlar...Teşekkurler.
                    [/quote]

Kardeşim, Kuranda Allah'ın yüzü olduğundan, eli olduğundan bahsediyor... Hadis-i Şerifte Baldırı olduğundan bahsetmesi, şaşılacak bir şey mi...?
                    [/quote]

yuz ve el cok farklı baldırı gostermesı cok farklı bir şey.yuzden allahın zatı oldugu acıkca anlasılıyor ama baldırını gostermek ne demek..ikisi aynımı sence...

Yorum

yüz ve elin mecazi kullanım olduğunu biliyoruz ki dilde bu var. Türkçede bile:

"Yardım elini uzattı." yani insanın üçüncü eli var da ona yardım eli deniyor da onu mu uzattı demek bu? Yüz de öyledir. "Yüzüm kalmadı"

Arap dilinde de bu anlamda mecazi kullanımlar var yüz ve el ile ilgili.. Ve ayet bu mecaz kullanımını alıp tekrar ediyor...

Peki bldır için böyle ibr şey var mı? Baldırla ilgili bir mecazi kullanım var mı ve hadiste baldır ifadesi hangi mecazi anlamda kullanılıyor anlamı ne?

Yorum

Sema, Ulviyeti rumuz eder... (Arz da, Süfliyeti)

Allahın eli ise, Kudret ve Tasarrufuna işarettir... Kuranda Allahın eli, yüzü gibi kavramlar geçer...

Baldır ise, Kuvvet-i Hüviyyete işarettir... Allah'ın Hüviyetinin izharıdır...

Yorum

Hadis: Peygamber’e Allah’ın yerleri ve göğü yaratmadan önce nerede olduğu soruldu, Peygamber; “Bir bulut içerisinde idi, üstü hava, altı hava idi.” dedi.

Hanbel 4/11

bu bulutuda acıklarmısın kardeşim

Yorum

[quote author=mecal link=topic=14080.msg84805#msg84805 date=1274996700]

Baldır ise, Kuvvet-i Hüviyyete işarettir... Allah'ın Hüviyetinin izharıdır...
                            [/quote]

Allah bunu sınavın olmadığı ahirette mi gösterecek açıp da..
                            baldırın bu anlamı halk arasında kullanılan anlamı mı yoksa hadisi uyduranların kurtarma operasyonunun icadı mı..

Yorum

Bulut, ''Yokluk'' kardeşim...

Yorum

Allah nasıl birşeyin icinde olur peki bu sınırlama olmuyor mu ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X