Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

muharrem sohbeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: muharrem sohpeti

peygamberimiz (s.a.a)in ehlibeyti niye tanıtılmıyor diye sorularına devam etti.hz. Ali hak halifeyse ki öyle gözüküyor ozaman diger üç halife neydiler.fıkhi konulardada elleri salık namaz kılındığını ilk defa duyduğunu,bağlamanın sünnet olarak bilindiğini,onunda ehlibeytin yolundan gitmek istediğini ama alışkanlıkları bırakmanın zor olduğunu söyledi.

Yorum

şu an bocalama evresinde.açıklamalarımı yaptıktan sonra işte senin sahih hadis kitapların,Kuran,maide 67 deyip düşünmesi için zamana bıraktım.diğer hanımla ve cemaatle ilgili gelişmeleri daha sonra anlatacağım inş.hidayet Allah tan.

Yorum

Selamullahu aleykum kardeşim. Rabbim bu çalışmalarınızın ecrini gani gani versin...

Tüm konuyu okudum. Bende fikrimi beyan edeyim müsadenizle ve yanlış anlaşılmama ümidi ile...!

Bahsi geçen mevzulara zaten her yerde ve her fırsatta değiniliyor. Halifelik, el baglama abdest, vs bunlar her daim tartışmayı beraberinde getiren konulardır. Muharrem bence uzlet günleri olmalı.

Hüseyin Canem tenhaydı... Tüm imamlar gibi hepside tenhaydı. Mazlumdu... Hüseyin aşıktı. Koştu aşka ölüme koştu. Kerbela'da yere düşenler aşka düştü. Kerbela'da suya susayan yoktu. Aşka susayan vardı. Kerbela'dan geri kalan Zeyneb a.s in koynunda aşk kaldı...

Aşkı anlatmalı muharremde... Aşk ugruna ölmeyi. Ölebilmeyi... Dünyadan ve dünyalıklardan el etek çekebilmeyi...

Kerbela ah Kerbela... Şimdi o topraklarda olmak vardı... Dil sussun muharremde... Gönüller coşsun....

Hüseyin canem ölmeye gitti oraya... O biliyordu ki çadırlar yıkılacak... O biliyordu ki dünyada sususluktan çatlayan dudaklar cennette suya kanacak... O biliyordu ki on murarremde neler olacak...

Ölümü ve aşkı anlatın kardeşim...

İltimasi dua....

Yorum

s.a haklısınız.ama şuan bulunduğum yerde benim anlattıklarımı daha önce hiç duymamışlar.siz ömrünüzün büyük bir bölümünü ehlibeyti tanımadan,peygamberin (s.a.a)in ciğerparelerine zulumler yapılmış bilmeden,bize hz.Ali aşkını aşılayacaklarına ,şeyh aşkını aşıladılar senelerce bunlarla yaşamak nedir bilirmisiniz.Helede ehlibeyti ve aşkı anlayınca.geride bıraktığınız uyku günlerinize karşılık ne kadar zamanınız kaldığını bilmeden uyanmak,birdaha o gaf
          http://www.velayet.com/index.php?act...=22205.45;wap2

Yorum

birdaha o gaflete düşmeden,arkana bile bakmadan koşmak,kanatlanıp uçmak istiyorsunuz.aşka zahmetsiz kavuşan değerini bilmez. o aşk önce kalpte durgun su gibi sessiz yaşanır,sonra yerine sığmazda çoşkun bir sel gibi çağlar açığa çıkar.işte şimdi arkadaşlar aşkın o çağlamadan önceki evrelerini öğreniyorlar. tabii aşkı anlatma zamanıdır.

Yorum

daha öncede belirtmiştim ama yine söyleyeyim.içinde bulunduğum cemaat benim bu çalışmalarımdan habersiz.sohpet ettiğimi biliyor fakat içeriğini bilmiyorlar.farkettiklerinde de artık bana yol görünür.

Yorum

Ynt: muharrem sohbeti

tabii şeyhinin himmetine kavuşma arzusuyla ona yaranmak için şikayet edeceklerden bahsetmiyorum bile.işte bu sebeple her anı değerlendirmeye çalışıyorum.çünkü birdahaki muharreme o arkadaşlarla beraber olmam çok zor gözüküyor.hiçbirşey gizlide kalmıyor.

Yorum

sizi yanlış anlamak mümkün değil,seccat kardeşim.siz olması gerekeni söylemişsiniz ama biz daha çok gerilerdeyiz.Allah razı olsun.Rabbim ehlibeytin şefaatine sizi ve sevdiklerinizi nail eylesin.

Yorum

Allah'a hamd olsun ki Siz yolunuzu zaten bulmuşssunuz.

Eğer bir insanın da kalp teline daha değdirebilirseniz ne mutlu sizlere ve ne mutlu da o kimseye

Rabbimiz ömrünüzü bereketli ve her daim sıratel müstakim üzerine etsin

Sizleri Peygamberi Ekrem SAA'in kızı Hz.Fatıma'tül Zehra SA'ya obür beka aleminde karşılıklı komşu etsin ve

bu dünya da sevgisini nasip etsin sizlere
                    Ey Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...

Yorum

Allah (cc) yardımcınız olsun nursel kardeşim. Rabbim (cc) işinizi kolaylaştırsın, ilminizi artırsın. Çok güzel bir çalışma yapıyorsunuz

Yorum

Göz hapisine tutulan imamlarımız, hiç kimseyle görüştürülmeyen imamlarımıza
                        insanlar ulaşabilmek için çeşitli çeşitli kılığa giriyor sırf sırf sırf
                        O imamlardan aleyhisselamlardan bir şey bir şey bir şey öğrenebilmek ve feyizlenmek için
                        İmamların aleyhisselamların dostları çeşitli çeşitli yolları deniyordu.
                        ( yazarken kendimi tutamadım Allah razı olsun sizlerden )

Yorum

Rabbim sizlerden razı olsun.duygularınızı ve dualarınızı esirgemeyip benimle paylaştığınız için .çünki insan bazen coştuğu gibi,bir ölü misali durgunlaşabiliyorda.işte öyle bir anımda dualarınız tekrar beni ayağa kaldıracak,azmimimi arttıracak ve nefsime yenik düşürmeyecek inşallah.

Yorum

Kerbela şehitleri için başlatılan yasin kampanyasında yasin sayısı 240 oldu.

Yorum

Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın...

Yorum

Amin.yasinlerimiz 300 oldu.sunni bir cemaatte kerbeladan habersiz geçen yıllara inat artık yeter der gibi okunan yasinler.bence iyi .sizce.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X