Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

muharrem sohbeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: muharrem sohpeti

Rabbim onların hepsine Ehlibeyt mektebinin o saf ve aydınlık yolunu göstersin.. Tebliğlerinizi İmam-ı Zaman a.f.'in defterine yazsın ve onun zuhurunda kıyam edecek olan 55-60 kişilik bayanlar kadrosuna sizi de dahil etsin..

kitap konusunda her türlü yardıma hazırım, yeter ki kaynak istesinler.. bu onların öğrenmeye ve doğruya susamış olduklarının ispatıdır..

Yorum

Allah razı olsun hocam.Gadirhumdan bahsetme fırsatı buldum.peygamber niye bunu yazılı bildirmemiş diyenler için,peygamber sayıklıyor deyip,ebubekirin sayıkladığını düşünmeden vasiyetini hayata geçirenlerle ilgili,hz.Fatımanın ebubekire biat etmediğiyle ilgili hadis kitap.istiyorum.iki arkadaşımla hz.Ali nin hak velayetini konusunda ayrıntılı bir sohpet etme fırsatım oldu.içinde bulundukları cemaatin liderinin pey.vasisi olmadığını idrak ettiler fakat kimler ehlibeytin yolu

Yorum

kimler ehlibeytin yolunu doğru takip ediyor sorusuna cevap olarak on iki imamla ilgili hadis kitaplarını istiyorum.fıkıhtaki farklılikların nasıl meydana geldiği konusundada yardımcı olursanız iyi olur.ellerin bağlanmaması,fatihadan sonra amin denilmeyip kısa sureye besmeleyle başlanması ve teravi namazı uygulaması konusunda anlaştık fakat abdeste ayakların mesti konusunu anlatırken yeterli olamıyorum.

Yorum

İşin üzerinize düşenin yarıdan fazlasını halletmişsiniz maşaAllah..

geriye az bir şey kalmış.. Keşke daha fıkhi konulara hiç girmeseydiniz.. gerçi bunu demek kolay ama uygulamak çok zor.. çünkü insanlar haklı ve doğal olarak çok şey soruyorlar ve cevapsız kalmamak ya da doğruyu söylemek gerekiyor.. o zaman da fıkhi ayrılıklar açılıyor.

dediğiniz konularda yazı ve kaynakları hazırlayayım. bir iki güne hazır olur inşaAllah... sohbetleri her gün mü yapıyorsunuz?

Yorum

abdestte ayakların meshi konusunda iki sünni prof meal verirken mesh diye meal veriyorlar abdest ayeti maide 6ya.
            süleyman ateş, ki kendisi bir zamanlar diyanet işleri başkanlığı yapan, hafız, ve 60 yıldır Kur'anla hemhal olan biridir. diğeri de istanbul ilahiyat öğretim üyesi prof Abdülaziz bayındır. onun meali yok ama yazıları var. bulursam size veririm. internette videosu var

sohbet ettiğiniz yerde internet varsa süleyman ateşin meali kuranmeali.org sitesinde var. şu sitede de var aynısı:

burda verilen meallere bak, yıkayın diye meal verenlerin ayetle nasıl oynadıkları ve tahrifat yaptıkları meallerdeki akış bozukluğundan çıkarılabilir. arapça bilen biri varsa ona kelime kelime tercüme etmesini söyleyin ya da siz tercüme edin. tercümesi kolay bir ayet.

bu konuyu ben siteye girdiğimin ilk günlerinde yazmıştım. linki şu:

nette çok kalamıyorum dediğinz için size bunu da yazılı olarak çıkartıyorum. bu gün bile alabilirsiniz. Fatımaya zulümlerin kaynağını ve 12 imam hadislerinin geçenlerini bu gün saat 3.40ta verebilirim size inşaAllah.. tamam hepsini bu gün verebilirim. gün içinde buradan haberleşebiliriz inşaAllah.. ayrıca telefonum da sizde var..

Yorum

tabi bu a planı.

bir de b planını yedekte tutmak lazım. insanlara anlatıyorsunuz vicdan ve akıllarına tam uyum sağlıyor. ancak dışarı gidip başkalarıyla konuştuklarında kışkırtılıyorlar. ilim dışı yöntemlerle karşınıza yeniden geliyorlar diyorlar ki:

sen bunları çok mu biliyorsun. bunlar sapık şianın görüşleriymiş. biz de (ehli sünnet) ehlibeyti seviyormuşsuz.. vs..

ya da hiç gelmiyorlar yanınıza..

ya da oradaki konuşmanızı engelliyorlar..

bu son durumu da göz önünde bulundurmalısınız. orada bulunanlara o mekan dışında, dışarda da irtibat kurabilecek adres telefon vs. alın. her duruma hazırlıklı olun. ordaki konuşmanız birilerince engellenebilir. bu yüzden tüm ihtimalleri hesaplamalı ve tedbirini almalısınız..

Yorum

tavsiyeleriniz çok yerinde.bu arkadaşlar hem cemaatten hemde yakın çevremden.ele aldığım kişileri işlerken fazla kendi hallerine bırakmam,onların benim anlattıklarımı başkalarına sorup karşıdan kaynak gelene kadar ben zaten onlara herşeyi sunmuş oluyorum.

Yorum

ayrıca kimlerle görüşeklerini,kime neyi soracaklarını ve sordukları kişilerinde kaynak sunmadan geçiştirici cevaplarla yetineceğini biliyorum.sohpetin devamını getiremeyecek ve kişiyle irtibat kopacaksa pek sohpete girmem.topluluk içinde oradakileri etkileyecek ve müdahale edecekler varsa sohpeti kapalı yapar gözüme kestirdiklerimlede cemaat dışında özel ilgilenirim.

Yorum

tasavvuf üzerine kurulan bütün cemaatler böyle çoğaliyorlar.önce eğilimli olana yaklaşırlar,ikna ederler,içlerine aldıklarındada gözünün başka cemaate kaymaması için o kişi pek kendi haline bırakılmaz hep göz hapsindedir tatlı dille yakında tutulur fakat bunu kendiside farketmez,şeyhinin onu sevdiğini o nedenle oraya bağlandığını düşünür.

Yorum

fakat biz akla hitap edeceğimiz için gözleri bundan sonra açık olacak zaten gittiği herhangibir cemaat onu akıl yönünden tatmin edemeyince başka yolada ihtiyaç duymaz.aradaki tek sıkıntı sohpete gelen bayanların akıldan önce duygularıyla hareket etmesi.zaten cemaat liderini ve sohpeti anlatan kişileri sevince kolay kolay o cemaati bırakmıyorlar.tabii o lideride zorla sevdiren yine sohpetçi.

Yorum

o nedenle duygusal yönden etkileyip sonra akıllarına hitap etmek gerekiyor.Hiç hoş olmuyor ama kerbelayı anlatıp herkes kendini sohpete verdikten sonra diğer meselelere geçilmeye uygun oluyor.o nedenle her sohpette yakılmış acı bir ağıt,şiir yüreklerine kor gibi oturacak ve vicdanlarını harekete geçirecek bir söz muhakkak olmalı.

Yorum

hocam sohpetlere her salı ve cuma gidiyorum.ayrı gruplar.cuma günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup var.sabahki grubu cemaatten bağımsız kendi evimde açtım.böylece sohpete dışarıdan müdahale şansı olmuyor.bugün arapça kursum olduğu için verdiğiniz saatte yetişmem mümkün değil.fakat yarın olursa istediğiniz saatte alabilirim.Şimdiden Allah razı olsun.hakkınızı helal edin.

Yorum

estağfirullah ne hakkı.. bunlar bir Ehlibeyt mektebi bağlısı olarak bizim için sevabı bol işlerdir, bize bu fırsatı sunduğunuz için asıl bir teşekkür ederiz..

Eğer bulunduğunuz yerde internet bilgisayar kullanma imkanınız varsa, Kerbelaya dair dolu ağıt var.. sinezenler belki kültür olarak etkili olmayabilir ama ağıt türünden bizim dinleme kültürümüze uygun olarak çok sayıda eser var. görsel ve müziksel olarak da desteklenirse Kerbela konusu çok daha faydalı hale gelebilir.

Ehlibeyt mektebinin yanık bir yarasıdır, çağlar geçtikçe bu acı daha bir katlanarak artar, her şii gördüğü zulümle bu acıya acı katar. Ve Ehlibeytin mazlumiyeti, zalim sultanların, para ve güç iktidarlarının ulaşamayacağı zirveye ve güce ulaşır. temiz fıtratları esir alır ve bu aşkla yakar.

siz de sağa sola geleneğe bakmayacak, akıl ve vicdanıyla hareket edecek, alışılmışa değil hakka doğruya yönelebilecek temiz fıtratları çıkarabilmelisiniz. bunların yeri Ehlibeyt mektebidir. hidayet rabbimizin elinde metotlu ciddi çalışmak bizim sorumluluğumuzdadır.

kitapları yarın almanız benim için daha iyi hazırlamama neden olur inşaAllah..

Yorum

Selamün Aleyküm,
                              Abdest konusunda birkaç cümle söylemek isterim.Çoğu kimse abdesti temizlik vasıtası olarak görmekte (yada öyle öğrenmişler).Abdest temizlik değil namaza hazırlıktır.Namaz kılmak dikkat,önem gerektiren bir amel.Ve bu amelin başlangıcı abdesttir.Yüce peygamberimiz ve efendimiz Hz.Muhammed (s.a.a) buyurmuştur ki; Abdest nur'dur.Abdest üzerine abdest almak nur üzerine nur'dur.

Velhasılı Abdest temizlik vasıtası olarak bilinirse,ayetin yanlış yorumlanmasına bakılmadan ayaklar yıkanmaya devam edilir ve Allah'ın emrine karşı gelinir.Tercüme edip mesh olduğuna ikna etsen bile,temizlenmesi gerektiğini düşünerek yine yıkamaya devam edecektir yada mesh'e karşı gelecektir.

Abdest,ruhun ve kalbin Allah'a teslim olmasının başlangıcıdır.Namazı kılarken herşeyi (dünya işlerini) düşünmeyi bırakıp sadece ibadet etmemiz gerekiyor ya ,işte bu teslimiyetin başlamasıdır.

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed.
                              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Ayrıca bir Alim'in dediğine göre Aşura günü çalışmak yani para kazanmak haramdır.Kazanılan o para haramdır.O gün bu yası yaşamamız gerekiyor.o gün tutulan oruç haramdır.Aşure tatlısında Hz.Hüseyin'in (a.s) şehit edilmesinden sonra o lanetilerin çeşitli olayları bahane ederek,aslında şehadet olayını kutlamak için yaptığı bir tatlı çeşidi olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
                                Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X