s.a kardeşlerim Rabbim bana lutfetti ve tebliğ etmem için bir fırsat verdi.bende bu fırsatı hakkı anlatmak için en doğru bir şekilde değerlendirmek istiyorum.yarın bir başlangıç olacak ve muharrem ayı boyunca devam edecek olan çalışmalarımda kerbela faciasından habersiz,muharremi bayram havasıyla geçiren ama bununda nedenini bilmeyen bir gruba sohpet vermem gerekiyor.beklentiler,muharremin faziletini anlatmam.çünki şimdiye kadar onlara böyle tebliğ gelmiş.ekranın hep renkli y
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
muharrem sohbeti
Daraltma
X
-
Ynt: muharrem sohpeti
ekranın hep renkli yönünü görmüşler,arkaya bakmak akıllarına gelmemiş.cahilce tagutlara teslim olup,önlerine serileni kabullenmişler.onları anlayabiliyorum.çünkü banada tebliğ edilip uyandırılana kadar öyleydim.şimdi bende bu uyanışa vesile olmak istiyor ve yardınlarınızı bekliyorum.benden bekleneni değil,gerekeni doğru olanı yapmak istiyorum.bu muharrem sohpetleri o kardeşlerimiz için bir uyanış,bir silkelenme olsun inş.velayetteki paylaşımları okumaya çalıştım,fa
-
fakat toparlamakta sunumda zorlanıyorum.bayramı beklerken matemi anlatmak çok zor.bu nedenle sohpette nereden başlamam neyi nasıl anlatmam konusunda düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.hidayet Allah tan, bu hidayet ışığına giden yolu gösterirken niye beraber olmayalım.şimdiden Allah razı olsun.
Yorum
-
Bu süper bir düşünce. Rabbim muvaffak etsin. ve edecektir de..
sizde böyle bir potansiyel görüyorum kardeşim. Ehlibeyt mektebini temiz dimağlara ulaştırmak onun aşkını tadan kalbimizde sürekli yanacak bir kordur adeta. Bunu başkalarına ulaştırmadıkça sönmeyecek.. Bu uğurda tüm zorluklara katlanılır.. Tüm çalışmalar göze alınır..
Kerbela'dan başlamak en doğru seçim
Çünkü gaflette bulunanların uyaracak Ehlibeytin en açık mesajıdır kerbela ve aşur. Mazlumiyeti en kararmış kalpleri bile sarsabilecek kadar açıktır. anlaşılırdır.
Kerbeladan önce ufaktan o döneme kadar neler olduğunu sünni gözüyle anlatmalısınız.
sünni gözüyle çünkü önce onların güvenlerini kazanmalısınız.
Peygamberimizin s.a.a güzel mücadelesini, kafirleri boyun eğdirişini, münafıkların bir tehdit olarak hala devam ettiğini ama Peygamberimizin onları dışlayıp yok etmediğini bunun bilinçli bir tercih olduğunu anlatmalısınız.
Sonrasında nübüvvetin hilafete dönüştüğünü söylemelisiniz. Ebubekrin hilafetine karşı kanların mürted diye isimlendirildiğini bunların zekatı inkar etmediğini, ama Ebubekire vermemek niyetinde olduklarını söylemelisiniz
ama tepki çekmeyecek şekilde. çünkü esas amacınız uzun soluklu bir koşudur yürüyüştür. Kerbelaya kadar nefesinizi tutmalısınız yoksa oraya gelmeden nefesiniz tükenebilir... yani diğerlerinin tahammülü kalmayabilir.
bu bölümler sadece soru uyandırma ve özellikle konuya hakim olduğunuza dair güven sağlama bölümleridir.
Ebubekirin hilafeti döneminde Fatıma s.a.'nın biat etmediğini bizzat buhari ve diğerlerinden yerini göstererek anlatmalısınız. Tabi Fatımayı kızdırmanın ne demek olduğunu gösteren hadisler yine buharide var. Biz burda Ben gördüm başlığında bunları topladık..
sonrasında Ömer döneminde Muaviyenin şama vali atandığını söylemelisiniz
Orada günden güne büyüdüğünü Ebuzerin nasıl eleştirilere başladığını anlatmalısınız
Ebuzerin esas susturulduğu Osman döneminde ise Maviyenin nasıl şam sarayının yapılanmasını tamamladığını anlatacaksınız. Ebuzerin eleştirilerine değinerek ebuzerin dilinden Osmanı eleştireceksiniz. Ve onun akrabalarını Peygamberin kovduğu Hakemi nası yanına aldığını anlatın. Sitede bunlar hep var.
Mervana humusun nasıl bağlandığını, Muaviyenin Osman'ın öldürülmesine nasıl ses çıkarmadığını,..
Ali a.s. döneminin tüm bunların sonucunda nasıl 3 büyük savaşa gittiğini..
Muaviye ile İmam Hasan a.s.'ın barışının hangi şartlarda oluştuğunu
İmam Hüseyn a.s.'ın nasıl bu dönemde sessiz kaldığını
ve sonrası İmam Hüseyn a.s.'ın kıyamının nedenleri...
bunu sonraki akşamları anlatırız inş..
Rabbim muvaffak etsin.
Yorum
-
Allah razı olsun hocam.fikirleriniz benim için çok kıymetli.çok zor bir yolculuk benimki.bu yolculukta yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.hocam cemaatte güven konusunda herhangibir sıkıntı yok.çünkü benim anlatacağım konuların cemaat liderinin izniyle anlatacağımı ve onun çizgisinden bir adım bile çıkmayacağımı düşûndükleri için kaynak isteme zahmetinde bile bulunmuyorlar.baştada söylediğim gibi sorgusuz sualsiz teslimiyet önplanda.
Yorum
-
butür sohpetlerde ayet ve hadislerle sohpet anlatılır cemaatin göstereceği tepkiye göre birdahaki sohpette kaynak ortaya konur.herşeyi hazır bekleyip araştırma zahmetine giren pek olmaz.sizden ricam sunnilerin sahih saydığı hadis kitaplarını temin etme konusundadır.bende sadece kütübü sitte var.ezberleri bozulacağından gelecek günlerde ihtiyacım olacaktır.
Yorum
-
sizden bir ricam daha olacak.tavsiye ettiğiniz konuları Ele alırken şia ekolünün hangi kitaplarından faydalanabilirim.çünkü velayette fazla kalamıyorum kaynak çok ve zamana karşı yarışıyorum.biliyorum çok şey istedim fakat ben bu mektepte daha ilkokuldayım ve karşı tarafın benim yaptığım sohpetlerin hocalarının haberi olmadan yaptığımı farketmeden yol kadetmem gerekiyor.
Yorum
-
s.a bugünkü sohpetten bahsetmek istiyorum inş.sohpet çok verimli geçti.sohpetin sonunda hissettiğim mutluluğu hiçbirşeye değişmem.bu mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim.sohpetle ilgili daha detaylı bilgi vermek isterdim fakat zamanım kısıtlı.sadece size sohpetten sonra katılımcılarla aldığımız kararları yazmakla yetiniyorum.
Yorum
-
bundan böyle muharrem ayı bize dayatıldığı bayram havasında değil,manasını idrak ederek geçireceğimiz matem havasında olmalı.Muharrem ayında yapılan aşûre tatlıları artık farklı günlerde yapılacak.bu arada iki seneden buyana bu tatlıyı yapmayan biri günaha girdiğini sandığı için uzun zamandan beri tövbe ettiğini söyledi.çünkü halk artık bunu dine öyle bir yerleştirmişki olmazsa olmaz olmuş.
Yorum
-
eve bir sene bereket gelir muharremin onunda eve ufak tefek alışveriş yapın diye yerlesmiş olan bir alışkanlık daha var.onunda bidat olduğu konusunda anlaşıldı.ama en güzeli tatlı ve alışverişle geçirecekleri zamanı birşeyle doldurmak gerekiyordu.kerbela şehitleri için yasin kampanyası başlattık ve şimdiden180 Yasinimiz var.
Yorum
Yorum