Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İhtilaflı Konulara Delil olan Kaynakların İncelenmesi (Tebuk Suikat planı örnk)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İhtilaflı Konulara Delil olan Kaynakların İncelenmesi

Konu nedir siz ne yazmışsınız, konu şudur: İhtilaflı Konulara Delil olan Kaynakların İncelenmesi
    Her konuda bir şeyler yazmak zorunda mısınız: )
    Yazdıklarınız kendi yerinde konuşulmuş, üzerinde tartışılmış, burada onları tartışacak değiliz. Aslında ne olduğunuzu da merak etmeye başladım. Alevi misiniz, Sünni misiniz, ataist misiniz? Kuran ayetlerine bile karşı çıktığınızı gördüm. Allah yardımcınız olsun.
    "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=Muvahhid link=topic=9598.msg62692#msg62692 date=1259246490]
      Tekrar söylüyorum ben yazdığım Hudeyfe , Sizin Başka işiniz yok mu Ebu Bekir ve Ömer i savunuyorsunuz , onlara hakaret dururken Şia ya yakışır mı sizin bu yaptığınız ayıp ediyorsunuz. Ebu Bekir ve Ömer’i savunmak size mi kaldı ? Bakın Ehl-i sünnet yada Vahabi olacaksınız bu gidişle.

Bunlar şaka tabi ama kafamı bir şey takıldı neden böyle bir durumda hemen birini inancından çıkarıyorsunuz anlamış değilim Şia araştırmaz sormaz direk kabul mu eder ? Yada Ebu Bekir ve Ömer , Osman a küfür ( Lanet vs ) etmezse Şia lıktan mı çıkıyor . Eğer bunları sormazsa Ecri Hz Ali den Sorar ise de Ecri Ebu Bekir ,Ömer ve Osman’a mı geçiyor anlamış değilim gerçekten .
      Bu yazıyı ne Şialardan dalga geçmek adına yazdım nede sayın f_altan la alay etmek için yazdım ben bunu daha önce de yazdım http://www.velayet.com/index.php?topic=9598.25 ben sadece şunun için yazdım bunları yine dile getiriyorum aynı şeyleri KUR ANDA 750 AYET BİLİM VE ARAŞTIRMAYI EMREDİYOR ARAŞTIRMADAN KABUL EDİLEN BİRŞEY NEKADAR DOĞRUDUR .
      SİZ BANA KUR AN AYETİ YAZMIŞSINIZ BENDE SİZE DİYORUM 750 AYET ARAŞTIRMAYI EMREDİYOR ARAŞTIRIN DİYOR. BİRİ BİRŞEY ARAŞTIRIYOR DİYE ONU HEMEN ŞİALIKTANMI ÇIKARMANIZ GEREKİYOR BEN BUNU ANLAMIŞ DEĞİLİM YAZIMDADA BUNU DİLE GETİRDİM AMA SİZ MAŞALLAH NEREYE GETİRİP ÇIKARDINIZ.

Ayrıca takrar söylüyorum burada ne Ebu bekiri ne ömeri ne osmanı nede bir başkasını savunan yok . olmayan ithamlarda bulunduğunuz için karşı geliyoruz. şia inancında tarihinde veya hadis külliyatın da olmayan bir şeyi şiaya itham ettiklerinde veya zayıf olan hadislerle sizi itham ettiklerinde nasıl karşı geliyorsanız düşmanınız olsa dahi onlara atılacak iftiralara karşı gelmeniz bir müslüman olarak Ali şiası olarak ilk vazifeniz olsa gerek.[/quote]
      Yani şimdi, Allame Şerefuddin, Sultanul Vaizin, Allame Askeri gibi Şia'nın güzide şahsiyetleri Sünnilere iftirada bulunuyorlar Hudeyfe ve siz de gelip hakkı savunuyorsunuz öyle mi?!! Ne yaptığınızın ve ne söylediinizin farkında mısınız?! Yazınız ortadadır, dalga mı geçtiniz, alay mı ettiniz, şaka mı yaptınız, onu Allah daha iyi biliyor. Ama ben okuyunca rahatsız oldum.
      Demek siz araştırıyor, iftiralara karşı çıkıyorsunuz biz de araştırmadan iftira atanları savunuyoruz, ne kadar büyük bir haksızlıktır bu söz!
      Ben şunu demek istiyorum: Muhterem kardeş, siz bir araştırmacı (!) olarak her hangi bir kitapta kendinize göre yanlış bir şeyi görmüş olabilirsiniz. Bunu kendiniz veya bu konularda imkanı olan uzman biriyle görüşüp halledebilirsiniz. O sözleri getirip siteye asmanız, Arapça bilmeyen, Farsça bilmeyen normal insanlardan cevap beklemeniz doğru değildir. Böyle yapılırsa burda bir art niyet ve samimiyetsizlik olabilir diye düşünüyoruz. Ben arkadaşa adres veriyorum, (www.valiasr-aj.com) sorularının cevapları orda vardır, git oku, araştır, bul, sor diyorum adam onlar gelsin burada yazsınlar diyor. Bu sitenin sahibi Kum havzasında ders veren büyük alimlerdendir, bu ihtilaflı konularda Arapça ve Farsça kitaplar yazmıştır, aklına takılan sorularını sitede Arapça ona yazıp sorabilir, eminim ki cevabını da alır. Ama burada yazınca birçoklarının kafalarını bulandırır, aleyhimizde suizanlara sebep olur. Herkesin Arapçası yok ki, araştırsın, cevaplarını bulsun. Arapçası ve Farsçası olan herkesin de gidip araştırmaya zamanı yoktur. Bir de eleştirdikleri konular çok hassas konulardır. Ebu Hureyre'nin yalancı olduğunu herkes söylediği halde birden Şiiyim diyen biri ortaya çıkıp onun ve diğer halifeler hakkındaki sözleri çürütmeye çalışması ve onları savunması normal bir durum değildir, cahilce yapılan bir harekettir.
      Hatalar birçok şeyden kaynaklanabilir; kitabın dizgisini yapan hata yapabilir, çeviren hata yapabilir, yazan yanlış yazabilir. Peygamberler ve 14 masum dışında kimse masum değildir. Her gördüğümüz hatayı getirip siteye mi asmamız gerekir?! Sizin yanılmadığınızı nerden bilelim?! Şimdi kalkıp binlerce kaynakları mı araştıralım?! Bizim başka işlerimiz ve sorunlarımız yok mu?
      Biz hiçbir zaman eleştirmelerden korkmadık ve korkmuyoruz da. Hepisinin cevapları alimlerimiz tarafından verilmiştir. Ama kendisini Şia olarak tanıtanların gelip kendi sitelerinde, Şiiler bu konularda yanılmışlar demeleri insanda şüpheler uyandırıyor. Arkadaşla her zaman görüşüyorduk, büyük ihtimalle diğer alimlerle de irtibatı vardır, neden bu ihtilaflı konuları kendi aramızda halletmeyelim?! İlla da siteye asıp burada tartışmamız mı gerekir?! Bu gibi konuları böyle genel yerde tartışmayı uygun görmüyorum ama yazmaya devam ederse elbette fırsatımız oldukça cevap vermeye çalışacağız.
      Bence siz hiç birilerini karıştırmayın, bırakın bu işin ehli olanlar bu meseleleri konuşsun ve halletmeye çalışsınlar. Bu benim size tavsiyemdir.
      "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=9598.msg63285#msg63285 date=1259709905]
        Bismihi Teala
        Birkaç gündür, klaviye bozuk olduğundan yazılanlara cevap veremedim. ehlibeytin_izinde hocam, benimle ilgili sözlerinizden dolayı çok teşekkürler. Tavsiyelerinizi gözönünde bulundurmaya çalışacağım için. Tevasi bilhak ve tevasi bissabr İslami düsturlardandır. Tezekkürün müminlere faydası vardır. Allah sizden razı olsun.

Yine kendilerine saygı duyduğum bazı insanların hakkımda sarfettikleri sözlerden dolayı üzüldüm. Biz imameti nebilikten üstün biliyoruz, dolayısıyla İmamları da ilim, velayet vs. açısından Hz. Peygamber (s.a.a) hariç diğer peygamberlerden üstün biliyoruz. Bu konudaki onlarca hadisimizi "ayağımın altına alırım" diyenler çıktı ve ne adam olduklarını ortaya koydular ve bu konuda maalesef o şahısa destek verenler bile oldu. Bizleri şirk, küfür ve sapıklıkla suçladılar ama o adil (!) şahıstan bir ses çıkmadı. EDİT..... Daha sonra da forumda fitne çıkarmaya çalışmış ve var gücüyle şianın aleyhinde yazılar yazmaya teşebbüs etmiştir. Hala o adamı hiç sıkılmadan savunanları görüyorum. Adam kafirler, müşrikler ve sapıklar hakkındaki ayetleri bulup aleyhimizde kullanıyordu. Tabi adaletli davranmaya çalışanlar bunları hiç görmediler!!! Adam son zamanlarda da var gücüyle Şianın aleyhine çalışmaya başladı ve forumda bir fırtına ve fitne kopardı, önü alınmasaydı daha neler yapacağını Allah bilirdi. Allah ıslah eylesin.

MÜSLÜMANIM DİYEN BİR KİŞYE KİMSENİN MÜRTED DEMEYE HAKKI YOKTUR.

F.Altan bir müslümana mürted dediğinden dolayı tarafımca. 2 nolu uyarı verilmiştir.

[/quote]

Sayın mütefekkir veya Hudeyfe, ben adamın kendi yazısını aktarmışım, sen onun bu sözünden ne anlıyorsun:
        [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=6700.msg44893#msg44893 date=1248648940]
        ...sadece kendimizin inançsızlığı bizi tatmin etmiyodu bunu başkalarına da enjekte edip inançsız bir dünya oluşturmalıydık.kimseye uluorta biz ateistiz diyemezdik bunun yerine alevi olduğumuzu söylerdik. Çünkü alevi diyince insanlara daha sempatik gelir ve bizi dinlerlerdi. Kafamızda ne kadar pislik varsa Alevilik kılıfını kullanarak bunu karşımızdakine aktarırdık...
        [/quote]

Seni adil olmaya davet ediyorum

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Kendisini bir araştırmacı (!) olarak gören kardeş, bu son sözüyle rivayetin batıl olduğunu ispatlamaya çalışmıştır!! Ama biraz araştırsaydı ve insaflı davransaydı bu neticeye varmazdı. Bakın Bihar'dan verdiği adrese (c.21,s.247) ben baktım. Orada şöyle bir ibare vardır: "...qalu efela te'mur bihim ya Resulellah, iza caukennas fe-tadrib a'naqehum? qale: "ekrehu en yetehaddesen nasu ve yequlune: İnne Muhammed'en qed vadaa yedehu fi ashabihi." fe semmahum lehuma, summe qale: "iktimahum"
          Ben ne demişim tekrar okurmusunuz?

Genel olarak Cumhur sadece ehli-sünnet değil şia ile birlikte cumhur Allame Cafer Süphani'nin Ebediyet Nuru adlı eseri Münafıkların Peygamberi Öldürme Planı Hazırlıyorlar başlığı sayfa 632-633 e bakabilirsin Allame orda şu kaynağıda vermektedir. Biharul Envar 21 sayfa 247 bu kaynağa bakabilirsin
          Tekrar okumakta yarar vardır.

Sayın F.Altan ehlibeytin-izinde de aynı iddia da bulundu evet ben Hudeyfe olarak şuna inanırım Peygamber İmam Ali'ye bunu bildirdi. Ama bu konuda elinizde delil varmı? Varsa lütfen yazınız bu bir.

İkincisi İmam Ali'nin Tebük seferi dönüşünde suikast düzenlemek isteyen kişilerin isimlerini açıkladığına dair rivayet var mı varsa yazınız?

Bide size zahmet İbn-i Hazım bu rivayeti zikrederken ravi silsilesinide siz yazarmısınız?
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Yani şimdi, Allame Şerefuddin, Sultanul Vaizin, Allame Askeri gibi Şia'nın güzide şahsiyetleri Sünnilere iftirada bulunuyorlar Hudeyfe ve siz de gelip hakkı savunuyorsunuz öyle mi?!! Ne yaptığınızın ve ne söylediinizin farkında mısınız?! Yazınız ortadadır, dalga mı geçtiniz, alay mı ettiniz, şaka mı yaptınız, onu Allah daha iyi biliyor. Ama ben okuyunca rahatsız oldum.
            Demek siz araştırıyor, iftiralara karşı çıkıyorsunuz biz de araştırmadan iftira atanları savunuyoruz, ne kadar büyük bir haksızlıktır bu söz!
            Ben şunu demek istiyorum: Muhterem kardeş, siz bir araştırmacı (!) olarak her hangi bir kitapta kendinize göre yanlış bir şeyi görmüş olabilirsiniz. Bunu kendiniz veya bu konularda imkanı olan uzman biriyle görüşüp halledebilirsiniz. O sözleri getirip siteye asmanız, Arapça bilmeyen, Farsça bilmeyen normal insanlardan cevap beklemeniz doğru değildir. Böyle yapılırsa burda bir art niyet ve samimiyetsizlik olabilir diye düşünüyoruz. Ben arkadaşa adres veriyorum, (www.valiasr-aj.com) sorularının cevapları orda vardır, git oku, araştır, bul, sor diyorum adam onlar gelsin burada yazsınlar diyor. Bu sitenin sahibi Kum havzasında ders veren büyük alimlerdendir, bu ihtilaflı konularda Arapça ve Farsça kitaplar yazmıştır, aklına takılan sorularını sitede Arapça ona yazıp sorabilir, eminim ki cevabını da alır. Ama burada yazınca birçoklarının kafalarını bulandırır, aleyhimizde suizanlara sebep olur. Herkesin Arapçası yok ki, araştırsın, cevaplarını bulsun. Arapçası ve Farsçası olan herkesin de gidip araştırmaya zamanı yoktur. Bir de eleştirdikleri konular çok hassas konulardır. Ebu Hureyre'nin yalancı olduğunu herkes söylediği halde birden Şiiyim diyen biri ortaya çıkıp onun ve diğer halifeler hakkındaki sözleri çürütmeye çalışması ve onları savunması normal bir durum değildir, cahilce yapılan bir harekettir.
            Hatalar birçok şeyden kaynaklanabilir; kitabın dizgisini yapan hata yapabilir, çeviren hata yapabilir, yazan yanlış yazabilir. Peygamberler ve 14 masum dışında kimse masum değildir. Her gördüğümüz hatayı getirip siteye mi asmamız gerekir?! Sizin yanılmadığınızı nerden bilelim?! Şimdi kalkıp binlerce kaynakları mı araştıralım?! Bizim başka işlerimiz ve sorunlarımız yok mu?
            Biz hiçbir zaman eleştirmelerden korkmadık ve korkmuyoruz da. Hepisinin cevapları alimlerimiz tarafından verilmiştir. Ama kendisini Şia olarak tanıtanların gelip kendi sitelerinde, Şiiler bu konularda yanılmışlar demeleri insanda şüpheler uyandırıyor. Arkadaşla her zaman görüşüyorduk, büyük ihtimalle diğer alimlerle de irtibatı vardır, neden bu ihtilaflı konuları kendi aramızda halletmeyelim?! İlla da siteye asıp burada tartışmamız mı gerekir?! Bu gibi konuları böyle genel yerde tartışmayı uygun görmüyorum ama yazmaya devam ederse elbette fırsatımız oldukça cevap vermeye çalışacağız.
            Bence siz hiç birilerini karıştırmayın, bırakın bu işin ehli olanlar bu meseleleri konuşsun ve halletmeye çalışsınlar. Bu benim size tavsiyemdir.
            Bu güne kadar şia'nın herhangi güzide alimine en ufak bir saygısızlık ettimmi? Yalancılıkla ithaf ettimmi?

Dediğiniz gibi Hatalar birçok şeyden kaynaklanabilir; kitabın dizgisini yapan hata yapabilir, çeviren hata yapabilir, yazan yanlış yazabilir. Peygamberler ve 14 masum dışında kimse masum değildir. Bende gördüğüm hatayı düzeltilmesini isterim bir şiadan öte bir müslüman olarak.

Siteye asılması konusunda ben hem alimle hemde başkaları ile istişare ettim bana onay verdiler bende yazmaya başladım.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Sayın mütefekkir veya Hudeyfe, ben adamın kendi yazısını aktarmışım, sen onun bu sözünden ne anlıyorsun:
              Zannın çoğu haramdır diye biliyorum.

Yorum

Sayın F.Altan ve diğer üyelerden sizden istirham ediyorum konu hakkında beyanatınız var ise yazınız şahsi olarak eğer bir sorununuz varsa benle özelden halledin ben artık en azından bu başlıkta konu dışı hiç bir yazıya cevap yazmıyacağım.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=9598.msg63327#msg63327 date=1259750231]

Zannın çoğu haramdır diye biliyorum.
                  [/quote]

Sizce bu zan mı:

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=6700.msg44893#msg44893 date=1248648940]
                  ...sadece kendimizin inançsızlığı bizi tatmin etmiyodu bunu başkalarına da enjekte edip inançsız bir dünya oluşturmalıydık.kimseye uluorta biz ateistiz diyemezdik bunun yerine alevi olduğumuzu söylerdik. Çünkü alevi diyince insanlara daha sempatik gelir ve bizi dinlerlerdi. Kafamızda ne kadar pislik varsa Alevilik kılıfını kullanarak bunu karşımızdakine aktarırdık...
                  [/quote]

Yazısını gördüğünüz halde yine de bizi suizanla itham ediyorsunuz, bravo.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=9598.msg63328#msg63328 date=1259750352]

Sayın F.Altan ve diğer üyelerden sizden istirham ediyorum konu hakkında beyanatınız var ise yazınız şahsi olarak eğer bir sorununuz varsa benle özelden halledin ben artık en azından bu başlıkta konu dışı hiç bir yazıya cevap yazmıyacağım.
                    [/quote]

Benim sizinle bildiğiniz gibi hiçbir şahsi sorunum yoktur. Sizin yaptığınız iş, kimleri savunduğunuz ve Şia alimlerinin sözlerini çürütmeye gösterdiğiniz gayret ve çabanız bizi şaşırttı. Halkı yanlış yönlendirmemeniz için elbette her zaman bizi karşınızda bulacaksınız. Konu hakkında da görüşümüzü açıkladık. Çededenliğinde yine bir şeyler varsa onları da çıkar rahatla.

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=9598.msg63325#msg63325 date=1259749693]

Kendisini bir araştırmacı (!) olarak gören kardeş, bu son sözüyle rivayetin batıl olduğunu ispatlamaya çalışmıştır!! Ama biraz araştırsaydı ve insaflı davransaydı bu neticeye varmazdı. Bakın Bihar'dan verdiği adrese (c.21,s.247) ben baktım. Orada şöyle bir ibare vardır: "...qalu efela te'mur bihim ya Resulellah, iza caukennas fe-tadrib a'naqehum? qale: "ekrehu en yetehaddesen nasu ve yequlune: İnne Muhammed'en qed vadaa yedehu fi ashabihi." fe semmahum lehuma, summe qale: "iktimahum"
                      Ben ne demişim tekrar okurmusunuz?

Genel olarak Cumhur sadece ehli-sünnet değil şia ile birlikte cumhur Allame Cafer Süphani'nin Ebediyet Nuru adlı eseri Münafıkların Peygamberi Öldürme Planı Hazırlıyorlar başlığı sayfa 632-633 e bakabilirsin Allame orda şu kaynağıda vermektedir. Biharul Envar 21 sayfa 247 bu kaynağa bakabilirsin
                      Tekrar okumakta yarar vardır.

Sayın F.Altan ehlibeytin-izinde de aynı iddia da bulundu evet ben Hudeyfe olarak şuna inanırım Peygamber İmam Ali'ye bunu bildirdi. Ama bu konuda elinizde delil varmı? Varsa lütfen yazınız bu bir.

İkincisi İmam Ali'nin Tebük seferi dönüşünde suikast düzenlemek isteyen kişilerin isimlerini açıkladığına dair rivayet var mı varsa yazınız?

Bide size zahmet İbn-i Hazım bu rivayeti zikrederken ravi silsilesinide siz yazarmısınız?
                      [/quote]

Başka emrin yok mu?!
                      Konumuz cumhur değildir, konuyla ilgili görüşümü izah ettim, Hz. Peygamber'i öldürmek isteyen münafıkları İmamların da bildiğini vurguladım. İmamlar, biz geçmiş ve gelecekte vuku bulacak olaylardan haberdarız diyorlarsa biz buna iman edip kabul ediyoruz, siz kabul etmiyorsanız o sizin sorununuzdur. Yazılarımı tekrar okuyun, aynı şeyleri tekrarlamak yerine biraz düşünün. Şunu da söyleyeyim, benim o münafıkların içerisinde illa da üç halife vardı demek istemiyorum ama Ammar'ın ve Huzeyfe'nin bildiklerini İmam Ali ve diğer İmamlar da biliyordu demek istiyorum. Hz. Peygamber münafıkları İmam Ali'ye tanıtmayacak ve ondan saklayacak ama sadece Huzeyfe'ye açıklayacak öyle mi?! Bir de onlara diyecek ki, bunu Hz. Ali de dahil kimseye söylemeyin!! Siz böyle düşünüyorsanız, ne Hz. Peygamber'i tanımışsınız ve ne de İmam Ali'yi. Allah yardımcınız olsun.

Yorum

1 Tebük seferi dönüşünde yapılmak istenen süiksatın faillerinin kim olduklarını tarihi beyanatlara göre 1 Hz Huzeyfe 2 Bazı tarihçilere göre Hz Ammar.

2 İmam Ali ve Hz Peygamberin kendi aralarında özel durumlarından ve her türlü ilmi bilgiyi Peygamberin İmam Ali'ye bildirdiği inancına göre suikastın faillerini İmam Ali de biliyordu.

3 Suikastın failleri kimler olduğu konusunda elimizde her hangi sağlam bir delil yok ( en azından şimdiye kadar kimse bir delil getirmedi) İsimlerini ne Hz Huzeyfe ne Hz Ammar nede Ehli-Beyt İmamları açıklamadı.

4 İbn-i Hazm'ın el-Mücella fî tahkiki ehâdîsi'l-muhalla adlı eserinde geçen rivayet İbn-i Hazm bu rivayetin hangi hadis kitabında geçtiğini belirtmemiş ve rivayetin ravisinden dolayı kendisi bu rivayeti kabul etmemektedir.

5 İbn-i Hazm'ın el-Mücella fî tahkiki ehâdîsi'l-muhalla adlı eserinde geçen rivayetin ilk ravisi ne Hz Huzeyfe ne Hz Ammar nede Ehli-Beyt İmamlarıdır bu olaya şahit olmayan bir ravidir. (Ondan dolayı ben özellikle ravi silsilesini yazmasını istedim F.Altan dan ama yazmadı.)

Konuyu fazla uzatmadan lütfen bir beyanatı olan varsa kısa ve öz bir şekilde beyan etsin.

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=9598.msg63291#msg63291 date=1259718319]
                          Konu nedir siz ne yazmışsınız, konu şudur: İhtilaflı Konulara Delil olan Kaynakların İncelenmesi
                          Yazdıklarınız kendi yerinde konuşulmuş, üzerinde tartışılmış, burada onları tartışacak değiliz. Aslında ne olduğunuzu da merak etmeye başladım. Alevi misiniz, Sünni misiniz, ataist misiniz? Kuran ayetlerine bile karşı çıktığınızı gördüm. Allah yardımcınız olsun.
                          [/quote]
                          İhtilaflı konular diyorsunuz,adı üzerinde ihtilaflı işte....Eeee,buradan hareket ile,ve de ihtilaflı rivayetler üzerinden koskoca islam dünyasını bu derece ayrıştırmak niye ki...Onu anlıyamadığımı söyledim....Ve somut tarihi olaylar ile şu ''ihtilaf'' maskesi arkasına saklanan acaip rivayetleri dile getirmeye çalışmıştım.Ne var bunda....Siz mezhep taassubunu dinin de önüne çıkarırsanız,işte benim bu ifadelerimi de anlıyamazsınız....
                          Bak yine aynı terane,düşüncesi bitmiş her anlayışın sığındığı melce işte....Kimmişim,ne imişim,....Neden bu merak....Yazdıklarıma cevap verin olsun bitsin....
                          Kur'anın hangi ayetine karşı çıkmışım ki;o ayetleri herkesin kendi kafasına göre eğip büküp anlam vermesine karşı çıktım.....Bundan mı rahatsız oldunuz....

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=9598.msg63606#msg63606 date=1259881646]

1 Tebük seferi dönüşünde yapılmak istenen süiksatın faillerinin kim olduklarını tarihi beyanatlara göre 1 Hz Huzeyfe 2 Bazı tarihçilere göre Hz Ammar.

2 İmam Ali ve Hz Peygamberin kendi aralarında özel durumlarından ve her türlü ilmi bilgiyi Peygamberin İmam Ali'ye bildirdiği inancına göre suikastın faillerini İmam Ali de biliyordu.[/quote]

Evet, İmam Ali (a.s) da münafıkları çok iyi tanıyordu ve bunları kesinlikle diğer İmamlara da bildirmiştir. Münafıkları Huzeyfe ve İmam Ali'nin tanıdığına dair şöyle bir hadis gördüm:
                            "Ve lizalike qale Resulullah (s.a.a) fi Huzeyfe ve Emir'il-Muminin (a.s): İnnehuma a'lamunnas bilmunafiqiyn..."
                            "İşte bunun için Resulullah -s.a.a- Huzeyfe ve Emir'ul-Muminin Ali (a.s) hakkında şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz o ikisi, münafıkları herkesten daha iyi tanıyorlardı."
                            (Bihar'ul-Envar, c.21,s.232, Beyrut baskısı.)

Arkadaş, Huzeyfe veya Huzeyfe ve Ammar dışında kimsenin tanımadığını savunuyordu ama burada İmam Ali'nin bildiğini de itiraf etmiştir. Hamden lillah.

3 Suikastın failleri kimler olduğu konusunda elimizde her hangi sağlam bir delil yok ( en azından şimdiye kadar kimse bir delil getirmedi) İsimlerini ne Hz Huzeyfe ne Hz Ammar nede Ehli-Beyt İmamları açıklamadı.[/quote]

Hayır, yanılıyorsunuz. İsimleri bazı rivayetlerde açıklanmıştır. Bir araştırmacının böyle kesin konuşması doğru olmasa gerek. Ben bu konular üzerinde fazla durmak istemiyordum, ama sizin bu yazınızı görünce bu konuyla ilgili Bihar'ul-Envar kitabını biraz karıştırdım. Karşıma şu rivayet çıktı:

"el-İcli, an İbn-i Zekeriyya el-Kattan, an İbn-i Habib, an İbn-i Bohlul, an ebiyhi, an Abdullah b. Fazl el Haşimiy, an ebiyhi, an Ziyad b. Munzir qale: Haddeseni cemaatun minel meşiyhe, an Huzeyfe b. Yeman, innehu qale: elleziyne neferu biresulillahi naqetehu fi munsarefihi min Tebuk erbeate aşer: Ebu'ş-Şürur ve Ebu'd-Devahi ve Ebu'l-Meazif ve ebuhu ve Talha ve Sa'd b. Ebi Vakkas ve Ebu Ubeyde ve Ebul'A'ver ve Muğayre ve Salim mevla Ebi Huzeyfe ve Halid b. Velid ve Amr b. As ve Ebu Musa Aş'ari ve Abdurrahman b. Avf ve hum elleziyne enzelellah azze ve celle fiyhim: "Ve hemmu bima lem yenalu."

Beyanun: Ebu'ş-Şürur ve Ebu'd-Devahi ve Ebu'l- Meazif: Ebubekr, Ömer ve Osman.. evil murad bi Ebi'l-Meazif Muaviye ve Ebuhu Ebu Süfyan."

"el-İcli, İbn-i Zekeriyya el-Kattan'dan, İbn-i Habib'den, İbn-i Bohlul'dan, babasından, Abdullah b. Fazl el Haşimi''den, babasından, Ziyad b. Munzir'den şöyle nakleder:
                            Şeyhlerden bir grup cemaat, Huzeyfe b. Yeman'dan bana şöyle dediğini anlattılar:
                            Resulullah'ın (s.a.a) devesini Tebuk'tan dönüşünde ürküten 14 kişi şunlardı:
                            Ebu'ş-Şürur, Ebu'd-Devahi, Ebu'l-Meazif ve babası, Talha Sa'd b. Ebi Vakkas, Ebu Ubeyde, Ebul'Aver, Muğayre, Ebi Huzeyfe'nin kölesi Salim, Halid b. Velid, Amr b. As, Ebu Musa Eş'ari ve Abdurrahman b. Avf.
                            Allah Teala bunların hakkında şu ayeti indirmiştir: "Başaramadıkları bir işe (Peygamber'e suikasta) yeltendiler." (Tevbe/74)

Açıklama: "Ebu'ş-Şürur, Ebu'd-Devahi ve Ebu'l-Meazif'ten kasıt; Ebubekr, Ömer ve Osman'dır. Veya Ebu'l-Meazif'ten kasıt, Muaviye ve onun babası Ebu Süfyan'dır."

(Bihar'ul-Envar, c.21,s.22; el-Hısal, c.2,s.91)

4 İbn-i Hazm'ın el-Mücella fî tahkiki ehâdîsi'l-muhalla adlı eserinde geçen rivayet İbn-i Hazm bu rivayetin hangi hadis kitabında geçtiğini belirtmemiş ve rivayetin ravisinden dolayı kendisi bu rivayeti kabul etmemektedir.[/quote]

Hangi hadis kitabında geçtiğini belirtmese de var olduğunu itiraf etmiştir ama bir ravisinden dolayı onu kabul etmemiştir. Ama arkadaşlar, bu ravinin birçok Sünni alimlere göre güvenilir olduğunu ve ondan hadis naklettiklerini açıkladılar. Yani o reddetse de diğer Sünni alimler onun rivayetini kabul ediyorlar.
                            Arkadaş, insaflı olsaydı buna da değinirdi ama onun amacı reddetmek olduğundan açıklamaları görmezlikten gelmiştir.

5 İbn-i Hazm'ın el-Mücella fî tahkiki ehâdîsi'l-muhalla adlı eserinde geçen rivayetin ilk ravisi ne Hz Huzeyfe ne Hz Ammar nede Ehli-Beyt İmamlarıdır bu olaya şahit olmayan bir ravidir. (Ondan dolayı ben özellikle ravi silsilesini yazmasını istedim F.Altan dan ama yazmadı.)
                            Konuyu fazla uzatmadan lütfen bir beyanatı olan varsa kısa ve öz bir şekilde beyan etsin.
                            [/quote]

Benim naklettiğim rivayetin ravisi Huzeyfe'dir. İbn-i Hazm'ın naklettiği rivayeti ben şahsen gidip araştırmadım ama araştırmacı sn. Hudeyfe araştırdığı için onun sözünü öyle kabul ettim ve bizzat kendim gidip saatlerce vakit vererek araştırmayı gerek görmedim. O rivayeti aktaran da ben değildim, benden istemesi de ayrı bir konu.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9598.msg63607#msg63607 date=1259889574]
                              [quote author=f_altan link=topic=9598.msg63291#msg63291 date=1259718319]
                              [/quote]
                              İhtilaflı konular diyorsunuz,adı üzerinde ihtilaflı işte....Eeee,buradan hareket ile,ve de ihtilaflı rivayetler üzerinden koskoca islam dünyasını bu derece ayrıştırmak niye ki...Onu anlıyamadığımı söyledim....Ve somut tarihi olaylar ile şu ''ihtilaf'' maskesi arkasına saklanan acaip rivayetleri dile getirmeye çalışmıştım.Ne var bunda....Siz mezhep taassubunu dinin de önüne çıkarırsanız,işte benim bu ifadelerimi de anlıyamazsınız....
                              Bak yine aynı terane,düşüncesi bitmiş her anlayışın sığındığı melce işte....Kimmişim,ne imişim,....Neden bu merak....Yazdıklarıma cevap verin olsun bitsin....
                              Kur'anın hangi ayetine karşı çıkmışım ki;o ayetleri herkesin kendi kafasına göre eğip büküp anlam vermesine karşı çıktım.....Bundan mı rahatsız oldunuz....
                              [/quote]

selamun aleyküm

Yorum

f_altan hocam tarihe not düşecek rivayetler paylaşmışsınız Allah ilminizi artırsın bizi aydınlatmaya devam ediyorsunuz.
                                Bu rivayetleri arşivime ekliyorum hemen.
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X