Ynt: İhtilaflı Konulara Delil olan Kaynakların İncelenmesi (Tebuk Suikat planı örnk)
HUVE'L AZİZ
SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE
Biz burda benim veya senin ne inandığınımı konuşuyoruz? Bilgin olsun ben inanmıyorum yukarda da zaten ehl-i sünnetin beyanatı budur yazdım benim değil.
Bu konuda delilleriniz ne diyecem konu başka mecralara kayar ve dahada uzar en iyisi demiyeyim.
Eğer bir konu konuşuluyorsa ve bu hem inancıma zıd ekolün görüşü ve de bağlı bulunduğum ekolün görüşü çerçevesinde konuşuluyorsa gerektiği yerde bu benim inancıma zıdtır ama karşı tarafın delilleri inancı budur derim. Allame Askeri’nin Ekoller adlı eserinde ilkin ehl-i sünnetin görüşlerini getirmiyormu? Sonrada bunlara gereken cevabı veriyor. O zaman Allame bunlar inancıma zıdtırlar niye yazayımmı demesi gerekirdi?
Bu suikastta kimlerin yer aldığını 3 ekolün görüş ve delillerine göre konuşulmuyormu? Yoksa sadece şiaya göre mi konuşuluyor?
Ortaya çıkan hiçbir şey yok. Siz her zamanki gibi duygusal davranıyorsunuz.
HUVE'L AZİZ
SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE
Hudeyfe sen Ömer bin Hattabın Hudeyfeye sorusunu ümitle korku arasında olduğundan dolayı sorduğuna inanıyor musun?
Ömer bin hattap için olay açık olduğu için, bu daha çok Ömerin kendi durumunu, yönetimdeki gücünü de kullanarak gizletmesi çabasıdır. Ve Hudeyfe El Yemani de onun istediği şekilde cevap vermiş ya da ona verdirilmiştir. yani onun adına hadisin bu bölümü uydurulmuştur.
Hudeyfe, darda kaldığın zaman kendi görüşüne zıt da olsa bu Ehli sünnetin görüşüdür bunlar böyle inanıyorlar demen etik midir?
Biz Ehli sünnetin görüşünü zaten biliyoruz. onlara göre böyle bir suikastte bu isimlerin bulunması mümkün değildir. konuştuğumuz konu bu değil. konuştuğumuz konu gerçekte bu suikastta kimlerin yer aldığı...
ki bu da ortaya çıkmış durumda ama hala inat etmektesin..
ki bu da ortaya çıkmış durumda ama hala inat etmektesin..
Bu suikastta kimlerin yer aldığını 3 ekolün görüş ve delillerine göre konuşulmuyormu? Yoksa sadece şiaya göre mi konuşuluyor?
Ortaya çıkan hiçbir şey yok. Siz her zamanki gibi duygusal davranıyorsunuz.
Yorum