Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sakife Sonrası

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sakife Sonrası

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg64696#msg64696 date=1260449590]
    Mezhep imamlarimizin asil fikirlerinden cok daha farkli fikirlere dayatildigimizi düsünüyorum ben.
    [/quote]

bu durumda vahim hatalar daha da çoğaldı:

a) Mezhep imamı dedikleriniz,... durun burayı anlamadım biraz açıklar mısınız burayı 12 masum imam ve mezhep imamı ne demek? (bu yüzden hataları yazamadım önce burayı anlamak istiyorum?)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=8481.msg64704#msg64704 date=1260450900]
      Mezhep imamlarimizin asil fikirlerinden cok daha farkli fikirlere dayatildigimizi düsünüyorum ben.
      Bu gerçekten doğru. Çünkü ehli sünnetin dört mezhep imamınında ortak özelliği Ehl-i Beyt'e muhabbettir.

Ebu Hanife Hazreti Zeydin kıyamına yardım etmiş, " Eğer İmam Caferden son iki yılda aldığım dersler olmasaydı, Numan helakte idi" demiştir.

İmam Şafii "Ehli Beyti sevmek raifizilik ise ben rafiziyim" demiştir.

Ahmed Bin Hanbel ve İmam Malikte ehli beyte muhabbeti olan insanlardır.

Bu alimlerden ziyade, bu alimler adına zamanın sultanları bunların fikirlerini binbir çarpıtmaya uğratarak Ehli Beyt Mektebinin karşısına çıkarmaya çalışmışlardır.
      [/quote]

a) mezhep imamları mezhep kuruyoruz diye çıkmadılar
      b) 12 imamı taklit ettiler ve onlara inandılar
      c) sonrakiler onlara uymadıkları gibi onların adına iftiralar atarak yeni mezhep oluşturdular
      d) zalim yönetimler bu mezhepleri kullanıp Ehlibeyt a.s. karşısında kullandılar ve onların karşısına çıkarıp Ehlibeyti a.s. unutturdular

öyleyse samimiyseniz, bu gün tertemiz Ehlibeyt a.s. mektebine girin ve onların dışında falanca mezhepteniz demeyin..

yoksa aynı hatalara siz de düşmüş olmayacak mısınız?
      bu durumda (dört hatadan kurtulamak için) samimi iseniz

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=8481.msg64728#msg64728 date=1260464392]
        [/quote]

a) Mezhep imamı dedikleriniz,... durun burayı anlamadım biraz açıklar mısınız burayı 12 masum imam ve mezhep imamı ne demek? (bu yüzden hataları yazamadım önce burayı anlamak istiyorum?)
        [/quote]

Ne demek istedigimi gayet net anladiniz
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg64744#msg64744 date=1260473017]
          [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=8481.msg64728#msg64728 date=1260464392]
          [/quote]
          [/quote]
          Ne demek istedigimi gayet net anladiniz
          [/quote]
          mezhep imamından kastınız şu hadisteki gibi midir?

Bir ara Ebu Cafer (Muhammed Bakır a.s.) Mescidi Haram'a giriyordu, ben de oradan çıkıyordum. Elimden tuttu, sonra Kabeye döndü ve şöyle dedi:

Ey Sedir!insanlara bu taşları ziyaret etmeye gelmeleri,onları tavaf etmeleri,sonra bize gelmeleri,bize velayetlerini bildirmeleri emredildi.işte şu ayette kastedilen budur:şuda muhakkakki ben,tevbe eden,inanann ve yararrlı iş yapan,sonra doğru yolda giden kimseyi bağışlarım.sonra İmam eliyle göğsüne işaret ederek:bize vilayetlerini bildirmeleri gerekir.ardından şunları söyledi:

ey Sedir!sana,insanları Allah'ın dininden alıkoyanları göstereyim. sonra ebu hanife'ye ve süfyan es-sevri'ye baktı.o sırada mescideydiler ve insanlar etraflarında kümelenmişlerdi.buyurdu ki:işte Allah'tan bir yol gösterici ve apacık bir kitap olmadan insanları Allah'ın dininden alıkoyanlar bunlardır.eğer .......evlerinde otursalardı,insanlar dolaşcaklardı ve kendilerine Allah'tan ve Resulünden haber veren bir kimse bulamayacaklardı.o zaman zorunlu olarak bize geleceklerdi ve bizde onlara Allah tebareke ve teala ve Resulü (sallallahu aleyhi ve alihi)'den heber verecektik.
          Usulü Kafi c.1 hadis 1021

Yorum

Hayir,kastim imam'in kelime anlamindan ibaretdir.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

imamın kelime anlamı önde olan demek, yani ehlibeyt imamından da mı önde olanlar?

Yorum

Herkesin bir önderi vardir...kafirlerin bile.
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

evt bu durumda bu gün masum bildikleri imamları bırakıp Allah'ın hakkında hiç bir delil indirmediği imamların peşinden giderlerse vay halllerine ahirette

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg62050#msg62050 date=1258665604]
                    Benim seytanim var o geldiginde benden uzak durun sözünde ne varki?
                    Herkesin seytani vardir,ebu bekirde ne güzel uyariyor iste insanlari.Murtazaalinin scan yaptigi o sayfada daha cok baska seylerde yaziyor onlari neden görmüyorsunuz?[/quote]

resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi Hatib Bağdadinin "Tarihul Bağdad" adlı kitabının 13-cü cildinin 373-cü sayfasıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

(ravilerin adı) ..... duydum ki, Ebu Hanife şöyle diyor: «Ebu Bekir Sıddıkın imanı ile Şeytanın imanı birdir. Ebu Bekir dedi: "ya Rabb" ve Şeytan dedi: "ya Rabb"»

Yorum

İmam malik muaviyeye lanet edenın katli vacip demiştir.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=8481.msg108005#msg108005 date=1287550214]
                        Herkesin seytani vardir,ebu bekirde ne güzel uyariyor iste insanlari.Murtazaalinin scan yaptigi o sayfada daha cok baska seylerde yaziyor onlari neden görmüyorsunuz?[/quote]

resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi Hatib Bağdadinin "Tarihul Bağdad" adlı kitabının 13-cü cildinin 373-cü sayfasıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

(ravilerin adı) ..... duydum ki, Ebu Hanife şöyle diyor: «Ebu Bekir Sıddıkın imanı ile Şeytanın imanı birdir. Ebu Bekir dedi: "ya Rabb" ve Şeytan dedi: "ya Rabb"»

[/quote]

Seytan da Allaha iman ediyor,bu dogru degil mi ki?
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Şeytan kafirdir. doğrumu? evet? Ebu Bekirin imanı Şeytanın imanı ile bir.... Ebu Hanife diyor

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg108167#msg108167 date=1287663195]
                            [quote author=Elmeddin link=topic=8481.msg108005#msg108005 date=1287550214]

[/quote]

[/quote]
                            Elmeddin Hocan Ebu sufyan şimdi bunu mu eline verdi git oraya kopya et http://313news.net/forum/index.php?/topic/1001/ İnaniyorum samimi sözüm Allah (cc) seni Ehli Sünne akidesi edecek.
                            geçelim soruna

Ebu Bekir'den hem sıddık diye bahsedip hem de ona kafir diyecek değil
                            aşağıdaki satırları da okursan "Adem'in imanı ile iblisin imanı da birdir" şeklinde bir ifade olduğunu da görürsün
                            Ebu Hanife bunu Adem'i tekfir için söyledi ise- ki öyle değil- kendisi kafirdir
                            kendisi kafir olanın Ebu Bekir hakkındaki şahidliği geçersizdir
                            Ebu Hanife o cümleyi Adem'i tekfir için kurmadı ise - ki doğru olan da budur- Ebu Bekir'i de tekfir etmedi demektir

Zannedersem bu Ebu Hanife'nin "iman artmaz ve eksilmez. yer ehli ile gök ehlinin imanları aynıdır. birinin fazla diğerinin eksik değildir." mealindeki görüşünü desteklemek için söylemiş olduğu bir söz olabilir

Aslında Ebu Hanife'nin böyle bir cümle kurduğunu da sanmıyorum
                            muhalifleri onu tahkir etmek için aleyhinde çok iftiralar atmışlardır
                            bu onlardan biri de olabilir

Allahu Alem

Yorum

Ebu Hanife'nin Ebubekire kafir demesi onun sistemine zıttır. O böyle bir şeyi asla demesi mümkün değildir..

akıl var mantık var. orda başka bir neden ya da incelik vardır...

Yorum

[quote author=AykuT_555 link=topic=8481.msg108309#msg108309 date=1287778668]

Zannedersem bu Ebu Hanife'nin "iman artmaz ve eksilmez. yer ehli ile gök ehlinin imanları aynıdır. birinin fazla diğerinin eksik değildir." mealindeki görüşünü desteklemek için söylemiş olduğu bir söz olabilir

[/quote]

Aykut_555 kardeş
                                ne zamandır yazıyorsun bu sitede ilk kez elle tutulur bir yorumuna rastladım tebrik ederim.
                                bu cümlene bende katılıyorum..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X