Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sakife Sonrası

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sakife Sonrası

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg64347#msg64347 date=1260281325]
    33/33 Ehlibeytin günahsiz olduguna inaniyorum
    2/124 da imamlarin masumuiyeti hakkinda birsey yok zaten sadece imamlarin Allah katindan secildikleri var.
    [/quote]

hilalnur kardeşim bu seçilmişlik kavramının mahiyeti hakkında sizin düşünceleriniz nedir acaba?
    Bu "seçilmişliğin" içini nasıl doldurabiliriz.
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

2/124 da imamlarin masumuiyeti hakkinda birsey yok zaten sadece imamlarin Allah katindan secildikleri var.
      [/quote]
      yok ben şöyle sorayım:

bakara 124'teki zalimler ahdime ermez cümlesindeki zalim kelimesi ne anlama gelir?

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8481.msg64351#msg64351 date=1260283643]
        [/quote]

hilalnur kardeşim bu seçilmişlik kavramının mahiyeti hakkında sizin düşünceleriniz nedir acaba?
        Bu "seçilmişliğin" içini nasıl doldurabiliriz.
        [/quote]

Anlayissizligima verip daha net bir sekilde yöneltirmisin soruyu,anlayamadim da...

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=8481.msg64352#msg64352 date=1260283902]
        [/quote]
        yok ben şöyle sorayım:

bakara 124'teki zalimler ahdime ermez cümlesindeki zalim kelimesi ne anlama gelir?
        [/quote]

Bircok anlamlara gelebilir,bilemiyecegim.Yüzeysel bakdigimizda, Ibrahimin sorusuna yada duasina karsilik soyundan da zalim kisiler cikip imamet makamina asla nail olmayacaklari anlasiliyor.Ama derinlemesine bakarsak ne anlama gelir ben bilemem.

Sizce nedir ordaki zalimin manasi? Yada kimlerdir o zalimler?
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

zalim genel olarak bir şeyin yerini kaldırıp başka konuma koymak anlamına gelir. yani bir kişinin hakkını alıp başkasına vermektir. bu başkasına karşı yapılan bir zulümdür.

yine ayetlere göre bir insanın günah işlemesi kendi nefsine zulmetmesi anlamına gelmektedir. yani tek günah işleyen insan da kendi nefsine zulmetmiş olur. öyleyse ayeti tekrar okuduğumuzda:

tek günah işleyen bir insanın zalim olacağından dolayı imam olarak seçilemeyeceğini anlarız.

sizce?

Yorum

Imamlarin günahsiz olduguna inaniyorum demistim...Cünkü Allah onlari günahdan korumustur.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8481.msg64584#msg64584 date=1260392901]
              Imamlarin günahsiz olduguna inaniyorum demistim...Cünkü Allah onlari günahdan korumustur.
              [/quote]
              5. imamı 6. imamı hatta 7. ve 8. imamı hatta 12. imamı da koruduğuna göre öyleyse, müslümanlar korunmamış diğer alimlerin mezheplerine de görüşlerine de uyamazlar değil mi? masumlar dururken başkalarının görüşlerini taklit etmek caiz değildir?

Yorum

Uyabilirler
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

o zaman imamların masum olmaları kendileri için başkaları için değil

Yorum

İmamların masumluğu din sağlamlığı ve garantisi içindir. Masum olmayanların dinle ilgili bir yanılgısının Alllahın dini gibi sanılmamasının garantisidir. bu yüzden masum olmalıdırlar. Allahın dininin temsilcileri, o dini tümüyle yanlışsız yansıtmaya mecbur olduklarından masumdurlar.
                    Emevilerden bu tarafa din adına masum olmayanlar tarafından ortaya konan din anlayışının ne hale geldiği bile dinde masum imamın gerekliliğini göstermiyor mu?

Masum imamları islam ümmeti tanımış olsaydı ve onlara tabi olup onların emirleri doğrultusunda bir medeniyet inşa etselerdi İslam Ümmeti küfrün zilletine katlanırmıydı? İslam ülkeleri kafirlerin işgali altında olurmuydu? Kafirlerin hükümleri müslümanlara uygulanabilir miydi?

Gevşemeyin üzülmeyin üstün olan sizlersiniz, eğer inanıyorsanız derken Rabbimiz, müslümanlar açlık, sefalet, yoksulluk, geri kalmışlık, işgal, zulüm, işkence, asimilasyon, bağımlılık gibi illetlerin pençesinde kıvranırmıydı?

İşte bütün bunlar içindir İmamın masum oluşu,
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

belki de Allah ihtilafta rahmet vardır diyerek masum imamları bırakıp hata yapanlara uymayı dinde bir ilke kılmıştır?

çünkü bir konuda yanlışlar birden çoktur oysa doğru tektir

yani Ebu hanife gibi Ebubekir gibi büyük büyük şahıslar imamlara mı uydular? öyle olsaydı bunlar itaat ederler başka mezhepleri sünnetleri ortaya koymazlardı?

Yorum

Onlar baska mezhep ortaya koymadi...onlarin imamlara uydugu kadar onlara uyanlarda imamlara uysa idi simdiki durum cok daha farkli olurdu.
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

yani şu an Ehlibeyt a.s.'ın inanç ve yaşam ilkelerini kabul etmeyenler (şianın dışındaki müslümanlar) mezhep imamımız dediklerine uymuyorlar mı?

Yorum

Mezhep imamlarimizin asil fikirlerinden cok daha farkli fikirlere dayatildigimizi düsünüyorum ben.
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Mezhep imamlarimizin asil fikirlerinden cok daha farkli fikirlere dayatildigimizi düsünüyorum ben.
                              Bu gerçekten doğru. Çünkü ehli sünnetin dört mezhep imamınında ortak özelliği Ehl-i Beyt'e muhabbettir.

Ebu Hanife Hazreti Zeydin kıyamına yardım etmiş, " Eğer İmam Caferden son iki yılda aldığım dersler olmasaydı, Numan helakte idi" demiştir.

İmam Şafii "Ehli Beyti sevmek raifizilik ise ben rafiziyim" demiştir.

Ahmed Bin Hanbel ve İmam Malikte ehli beyte muhabbeti olan insanlardır.

Bu alimlerden ziyade, bu alimler adına zamanın sultanları bunların fikirlerini binbir çarpıtmaya uğratarak Ehli Beyt Mektebinin karşısına çıkarmaya çalışmışlardır.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bu alimlerden ziyade, bu alimler adına zamanın sultanları bunların fikirlerini binbir çarpıtmaya uğratarak Ehli Beyt Mektebinin karşısına çıkarmaya çalışmışlardır.
                                bencede
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X