Ynt: Kurandaki apacik imam Hz.Ali a.s'dir
[quote author=adem_toprak link=topic=4130.msg27132#msg27132 date=1242243728]
[quote author=HiLaLNuR link=topic=4130.msg27113#msg27113 date=1242240762]
Ben katkindan dolayi tesekkür ederim adem_toprak kardesim...
Islam alimlerinin ne kadar cok degisik yorumlarina bakarsak o kadar daha aydinlatici olur diye düsünüyorum (kendi adima)
[/quote]
eyvallah HiLaLNuR kardeşim..
ben de konulara sizin yaklaşımlarınızı ve -islami meselelerde aşağı yukarı
tek tip düşünülen bir forumda- getirdiğiniz açılımları ilgi ile takip ediyorum..
[/quote]
olmadı şimdi alim şia değilse şia kaynakları dururken diğerlerine bakılır mı, ya da itibar edilir mi?
hani ehl-i sünnete yapılan suçlama var ya işte o. hani her mezhep kendisine göre yorumluyor diğerleri de karşı çıkıyor deniliyor ya işte tam o mesele.
açıklmalar hakkında tek söz yok sadece;
[quote author=gulistan_2 link=topic=4130.msg27014#msg27014 date=1242223974]
adem toprak kardesim...yukarida düzinelerce kaynak var, bunlar icerisinde cogunluk tefsir, acaba simdi biz saidi nurside karar kilmamiz icin sebep nedir?
[/quote]
bunu anlamak mümkün değil (mümkün) her mezhep (yol) kendine göre yorumluyor. Fakat konu bütünlüğü ne dendiği üzerinde durulmuyor.
ya gene beni bir sürü konuşturdunuz. bu sefer ne ilan edileceğiz bakalım. gene kaynaksız yazdım.
[quote author=adem_toprak link=topic=4130.msg27132#msg27132 date=1242243728]
[quote author=HiLaLNuR link=topic=4130.msg27113#msg27113 date=1242240762]
Ben katkindan dolayi tesekkür ederim adem_toprak kardesim...
Islam alimlerinin ne kadar cok degisik yorumlarina bakarsak o kadar daha aydinlatici olur diye düsünüyorum (kendi adima)
[/quote]
eyvallah HiLaLNuR kardeşim..
ben de konulara sizin yaklaşımlarınızı ve -islami meselelerde aşağı yukarı
tek tip düşünülen bir forumda- getirdiğiniz açılımları ilgi ile takip ediyorum..
[/quote]
olmadı şimdi alim şia değilse şia kaynakları dururken diğerlerine bakılır mı, ya da itibar edilir mi?
hani ehl-i sünnete yapılan suçlama var ya işte o. hani her mezhep kendisine göre yorumluyor diğerleri de karşı çıkıyor deniliyor ya işte tam o mesele.
açıklmalar hakkında tek söz yok sadece;
[quote author=gulistan_2 link=topic=4130.msg27014#msg27014 date=1242223974]
adem toprak kardesim...yukarida düzinelerce kaynak var, bunlar icerisinde cogunluk tefsir, acaba simdi biz saidi nurside karar kilmamiz icin sebep nedir?
[/quote]
bunu anlamak mümkün değil (mümkün) her mezhep (yol) kendine göre yorumluyor. Fakat konu bütünlüğü ne dendiği üzerinde durulmuyor.
ya gene beni bir sürü konuşturdunuz. bu sefer ne ilan edileceğiz bakalım. gene kaynaksız yazdım.
Yorum