Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BELGELERLE, HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: BELGELERLE, HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI

[img width=1000 height=539]http://a1302.hizliresim.com/16/7/jw58x.jpg[/img]

Resimde gördüğünüz EHL-İ SÜNNET tarih alimlerinden ibni Asakir’in “Tarihi Dimeşk” adlı kitabıdır, işaretlenmiş yerde Hz. Ebu Bekir’in itirafı şu isnad ile rivayet edilmektedir:

Bana Ebul Bereket Abdullah b. Muhammed b. Faddal el-Ferevi ve Ceme binti Ebu Harb haber verdiler, dediler ki: bize Ebul Kasım Faddal b. Ebi Harb el-Cürcani anlattı ve dedi ki: bana Ebu Bekir Ahmed b. Hasan anlattı ve dedi ki: bana Ebul Abbas Ahmed b. Yakub anlattı ve dedi ki: bana Hasan b. Mekram b. Hassene el-Bezzar Ebu Ali Bağdad’da anlattı ve dedi ki: bana Ebul Heysem Halid b. Kasım anlattı ve dedi ki: bana Leys b. Sad Salih b. Keysan’dan, o Humeyd b. Abdurrahman’dan, o da Abdurrahman b. Avf’tan rivayet etti:

Ebu Bekir şöyle dedi: “Ben ise, dünyada yaptığım üç şeye keşke yapmasaydım, yapmadığım üç şeyi de keşke yapsaydım, üç şeye de ne ola bunları Rasulullah s.a.a’e soraydim diye üzülüyorum. keşke yapmayaydım dediğim üç şey: Keşke Fatıma’nın evini açmayıp bıraksaydım ve üzerime harb kapılarını örtşeydim.”

ibni Asakir, “Tarih”, 30/417

Yorum

Resimde gördüğünüz Ehl-i Sünnetin hadis, tefsir ve tarih alimi Taberi’nin “Tarih et-Taberi” dediğimiz tarih kitabıdır, işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

…Abdurrahman b. Avf dedi ki: Vefat ettiği hastalığında ziyaret için Ebu Bekir’in huzuruna girip selam verdim ve “nasıl sabahladın?” diye sordum. O yerinden doğruldu. Ben: “Elhamdülillah biraz iyileşmiş olarak sabahladınız ümidindeyim.” dedim. Ebu Bekr de: “Gördüğün gibi sancılar içindeyim, bir de bu ağrılarımın arasında bana bir de vekil tayin etme meşguliyeti verdiniz. Ben de kendimden sonra size bir taahhütname bıraktım ve bence en hayırlınızı halife seçtim. Ama hepiniz, acaba bu iş bize de düşer miydi ümidinde olduğunuz için burun kıvırdınız. Gördüm ki dünya (malı mülkü) artık bize doğru döndü. Dünya yönelip geldiğinde evlerinizi ipek perdeler, ipekli minderlerle döşeyeceksiniz. Yün yatağa yaslanmak bile sizin vücudunuzu ağrıtacak, sanki demir buturak dikeni üzerine oturur gibi gelecek. Vallahi birinizin gelip de ceza almadan boynunun vurulması, kendisi için dünya sıkıntıları çekerek yaşamasından daha hayırlıdır” daha sora Ebu Bekir şöyle dedi: “Ben ise, dünyada yaptığım üç şeye keşke yapmasaydım, yapmadığım üç şeyi de keşke yapsaydım, üç şeye de ne ola bunları Rasulullah s.a.a’e soraydim diye üzülüyorum. keşke yapmayaydım dediğim üç şey: Keşke Fatıma’nın evini açmayıp bıraksaydım ve üzerime harb kapılarını örtşeydim.”

Yorum

Resimde gördüğünüz Ehl-i Sünnet hadis ailimi ez-Zehebi’nin “Tarih el-İslam” adlı kitabıdır, işaretlenmiş yerde şu ifadeler var:

"....Keşke Fatıma’nın evini açmayıp bıraksaydım ve üzerime harb kapılarını örtşeydim.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24633.msg166099#msg166099 date=1360263775]
          Ben Ehl-i sünnet kaynaklarında Fatıma annemizin biat ettiği değil,İmam'ın biat ettiği geçiyor demişim.Fatıma annemizin biat işini nereden çıkardınız.[/quote]

bir hadis, tefsir, tarihi bir bilgi ve s. aklınıza hangi konudan bir şey gelirse İslami/Şii kaynaklarda sahih sened ile bir aslı mevcut değilse aynı konuda -bizim yararımıza veya zararımıza olsun farketmez- sünni kaynaklarda nakillerin mevcut olup olmamasının bir farkı yoktur.

İmamet ayrı hilafet ayrıdır.Zamanın İmamı da Ali'dir.Fatıma annemizin imamı da İmam Ali'dir.İmamet ile hilafeti bir görüyorsanız o sizin probleminiz ve ben bu kadar basit bir ayrımı tartışacak bile değilim.Sizin bunları aşmanız gerekir diye düşünüyorum.
          imamet ayrı ve hilafet de ayrı öyle mi? yav sizleri gerçekten anlamıyorum ne biçim insanlarsınız? ne söyleseniz de, ne yapsanız da bir taraftanız mutlaka bir takım kişileri savunma adına bir şeyler üretip durmaktadır. bu vahiy evine hücum olayının inkar edilmeğe çalışılmasının, "imamet ayrı, hilafet ayrdır" denilmesinin tek nedeni de aynı pis niyetinizdir.

siz bolca "rehber", "islam inkilabı" gibi sloganlar atmayı seversiniz. şimdi rehberin bu vahiy evine hücum olayı (Zehra s.a'ın şehadeti, evin yaıklması, Hz. Muhsin a.s'ın şehadeti) hakkında Seyyid Ali el-Hamenei h.a'ın görüşünü aktarırsam kabul edecek misiniz?

"imamet ayrı,hilafet ayrıdır" sözüne gelince, bu birilerini kurtarma adına kendini rezil etmektir. başka bir şey değil. söyler misin Nebi s.a.a Gadiri Humda Hz. Ali a.s'ı neye tayin ediyordu? neden imam Ali a.s ve kendisine bağlı sahabeler r.a gasbi hükumete karşı direndiler? neden Ali a.s Şıkşıkıyye hutbesinde gaspçı hükumeti yerden yere vurdu?

Neyse mesele uzadı biraz da Ali Şeriati'ye kulak verelim çünkü hep ben söyleyince olmuyor;

''...Düşman için bundan daha iyi bir başarı olamaz. Öyle bir plan ortaya koyarlar ki karşı cephede düşmana saldırmak için aynı siperin içerisinde pusu kuran iki asker ansızın birbirinin canına kast eder ve beriki, “Kapıyı Hz. Fatıma’nın böğrüne vuran sendin.” diyerek arkadaşının yakasına yapışırken öteki de “Ömer’e şöyle böyle diyen sendin ha?” diye berikinin yakasına yapışarak bağırır. Bu iki kardeşin kopardığı yaygara ve İslam’ın ilk dönemindeki anlaşmazlıkları düzeltmek için çıkarılan kargaşa arasında biri kulak kesilse, ırmağın batı kıyısından zafer ve alay kahkahasını duyabilir”.

Irmağın batı yakası sevin.BOL BOL KAHKAHA AT.ELLERİNE OVUŞTUR.SEN KAZANDIN BİZ KAYBETTİK.Vallahi sen bizden daha başarılısın şimdi.
          yani sırf bir takım kişileri kurtarma adına her şeyi yapacaksınız, pes vallahi. bu akide, fıkıh, tarih, sünnet ve tefsiri öğrenip elde ettiğimiz hadis kaynaklarının bize aktardıklarını inkar edeceğiz ama ...EDİT... yav hiç olmazsa karşıtlarını tekfir edeceğiniz rehberi dinleyin, onun konu hakkında ne dediğine bakın.

bu arada rehberin karşıtlarını tekfir edip, munafık, melun ilan edenlerin Allah c.c tarafından tayin edilmiş olan imam Ali a.s'ın hakkını yiyenleri, ona karşı savaşanları aklmaya çalışmaları gerçekten son derece gülünçtür.

Yorum

[img width=1000 height=500]http://img468.yukle.tc/images/2105jwjx3.jpg[/img]

Yorum

Bismihi Teala
              HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN
              RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM
              Selamun Aleykum Ey Aziz Can kevserizehra;
              Size iki soru sormuştum ve cevabınız için teşekkür ederim. Ama sövüp sayma demeniz arap literütüründe çok komik bir duruma düşersiniz. Çünkü bu lahfız bize arap edebiyatındaan gelmiştir ki sizde iyi bilirsiniz ki Hem Allah (c.c) hemde Hz. Peygamber (s.a.a) de lanet etmişlerdir. Peki sorulacak soru şu olsun diyelim ki onlar ne anlamda kullanmış olabilirler? Eğer muhalafet etme, Buğz etme, Uzak durma, Allah'ın (c.c) rahmetinden uzak kalması desek elbette bizimde kabulumuzdür. Ama sövüp sayma desek elbette Allah'a ve Resuluüne karşı böyle bir ithamda bulunmak her müslüman için elbette kabul edilemez bir durumdur.Eğer Şia'nın LANET ETMESİNDEKİ MAKSADI SORACAK OLURSAK; Andolsun, sizin için, Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resulünde güzel bir örnek vardır. (Ahzâb, 21)
              bunuda icra eden için elbette kınama söz konusu olamaz... Eğer size ve ümmete zulümve haksızlıklar yapan birini nasıl bir tabir kullanmayı uygun görürüsünüz? Eğer bir tabir kullamaya kalksanız bunu arapçadaki tabir kullanmaya kalksanız elbette beri olduğunuzu ifşa etmiş oluırsunuz bu da arapça'da sizin dediğimiz gibi LANET etmek olur. Yok bir şey demeyip sukunet ise sizde bir Şia olarak bilirsiniz ki zillet içerisinde yaşamaktansa izzet içerisinde ölmeyi yeler... Bu'da sizin dediğiniz gibi tefrikanın zıttıdır.Peki üç'üncü bir koşul ne olabilir sizce?
              Lanet etmek ne demek?
              Uzaklaştırma Beddua, Hakaret, Sövüp Sayma, Azab,
              Allah`In Rahmetinden Uzaklaşma, Gazab Etme, Beddua Etme, Buğz Etme, Uzak Durma,
              Muhalefet Etme.

Tabi lanet etme bunları cemi şeklinde de
              anlaşılmaktadır.

Vahdet ise;

En güzel şöyle diyeyim tefrikanın
              zıttıdır.Bilindiği gibi şeytan tefrikayı ister işte onun zıttına
              davranmaktır.
              Allah'a emanet olun...

Yorum

KONU İLE ALAKASIZ KONULAR TARAFIMCA SİLİNECEKTİR. BURADA KONU SADECE HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI, BAŞINA GELENLER, ÇEKTİĞİ IZDIRAPLARDIR. FARKLI KONULARI FARKLI BAŞLIKLARA YAZINIZ.

Yorum

[img height=600 width=814]http://img466.yukle.tc/images/2702sehadet-kuleyni.jpg[/img]

Resimde gördüğünüz Şia'nın Güvenilir Alimlerinden, Sikatulislam (İslamın güvenci) olan Şeyh Kuleyni r.a’ın “el-Kafi” kitabıdır, işaretlenen yerlerde şu ifadeler var:

…Ali b. Cafer kardeşi Ebul Hasan (imam Musa Kazım a.s)’dan şöyle rivayet etmiştir: “Fatıma s.a, sıddıka ve şehitti. Nebilerin kızları, hayız kanını görmezler.”

Kuleyni r.a, “el-Kafi”, 1/458, hadis 2

Yorum

[img height=383 width=1000]http://img466.yukle.tc/images/650601.jpg[/img]

EBU BEKİRİN PİŞMANLIĞI...

EBU BEKİR DİYOR Kİ: ...KEŞKE FATIMANIN EVİNİ AÇMASAYDIM...

KAYNAK: EBU ABDULLAH MUHAMMED BİN ABDUL VAHİD BİN AHMED EL MAKDİSİ, "EL EHADİSUL MUHTARA C. 1 S. 90"

KİTABI İNDİRMEK İÇİN: http://islamweb.net/hadith/display_h...amp;pid=411940

Ziya el-Makdisi kimdir?

Şemsuddin ez-Zehebi onun hakkında diyorki:

الإمام العالم الحافظ الحجة محدث الشام شيخ السنة ضياء الدين أبو عبد الله محمد بن عبد الواحد بن أحمد بن عبد الرحمن السعدي المقدسي ثم الدمشقي الصالحي الحنبلي صاحب التصانيف النافعة
                    قال تلميذه عمر بن الحاجب شيخنا أبو عبد الله شيخ وقته ونسيج وحده علما وحفظا وثقة ودينا من العلماء الربانيين وهو أكبر من أن يدل عليه مثلي كان شديد التحري في الرواية مجتهدا في العبادة كثير الذكر منقطعا متواضعا سهل العارية
                    رأيت جماعة من المحدثين ذكروه فأطنبوا في حقه ومدحوه بالحفظ والزهد سألت الزكى البرزالى عنه فقال: ثقة جبل حافظ دين قال بن النجار: حافظ متقن حجة عالم بالرجال ورع تقي ما رأيت مثله في نزاهته وعفته وحسن طريقته وقال الشرف بن النابلسي: ما رأيت مثل شيخنا الضياء

İmamdır, alimdir, hafizdir, höccetdir, Şamın mühaddisidir, sünnilerin imamıdır.

Şemsuddin ez-Zehebi, Tezkire el-Huffaz, c.4, s.133; Dar el-Kutub el-İlmiyyə - Beyrut, 1419/1998; dirase ve tahkik: Zekeriyya Umeyra

Yorum

kevserizehra ve kerrar14 kardeşim, konumuz Gadiri Hum, imamet ile hilafetin aynı mı yoksa yarı şeyler mi olduğu, Ali Şeriati ve s. değildir. konumuz sadece ve sadece belgeler ışığında Hz. Fatıma s.a'ın evine yani vahiy evine yapılan hücum ile ilgilidir. o yüzden konu dışı yazılar tarafımdan silinmiştir. imamet ve hilafetin ayrı mı yoksa aynı şeyler mi olduğunu konuşmak isterseniz şu bölümde yeni başlık aça bilirsiniz: akide --> imamet

yok eğer Ali Şeriati hakkında konuşmak isterseniz, zaten bu konu hakkında bir başlık var, buyrun: Ali Şeriati

benim görüşüm ise onun Emevi sarayıın baş mollası Seyf b. Ömer ile aynı seviyede olduğu yönündedir. gerekirse bizzat kendi kitapları ile onun durumunu ortaya koyarız.

Yorum

bu arada sorum cevapsız kalmış, tekrar sorayım. İslami kaynaklarda vahit evine hücum edilmesi hakkında masumlar a.s'dan rivayet edilmiş olan sahih hadisleri inkar eden sizler Seyyid Ali el-Hamenei h.a'ın sözünü kabul eder misiniz?

Yorum

Keşke de yazılanlar silinmeseydi de hak açıkca belli olsun,batıl da açıkca belli olsaydı.Okuyanlar vicdanlarıyla bizi yargılasaydı.Ama ne yapalım mesele sadece özel olarak tartışılmaz bu meselenin dalları-budakları ve meyveleri de analiz edilmediğinde meseleye bakış açımız kuru oduna bakışımız gibi olur.Yani ağacı odun olarak görmek gibi.Ama ağacı bir bütün olarak görmek işinize gelmiyor.Birileri göstermeye çalışırsa hemen onun yazdıklarını silersiniz.Bu şekil münazara olmaz.Sadece böyle kendinizi kandırırsınız.Yani ben bu konuyu böyle görmek istiyorum anti fikirlere kapalıyım.Çünkü hayal kırıklığına uğrarsınız.

Hz.Ömer gibi fazilet sahibi birine bu olayı doğru kabul ederseniz nasıl bakarsınız?Bu fazilet sahibine katil,mümini öldürene de cehennemlik olduğu sonucuna ulaşmış oluruz.Ki mümini kasten öldürmenin hükmü bellidir.Bak olay nasıl dallanıyor.Demek ki mesele kökten batıl.

Tabi sizin gibi herhangi bir otoritesi olmayan insanların böyle bir sonuca ulaşması doğaldır.Buna rağmen edit saklamanız tuhaf!Eee fazilet sahipleriyle mücadele edeni Allah mahcup eder.Evet bunların hiçkimsenin inkar edemediği faziletleri var.Ha bunlar bazı konularda inatçı ve haksızdı.Bu ayrı onların faziletini inkar ayrı.
                          " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                          Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                          Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                          Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                          İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                          Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

kevserizehra! diger konularda konusmak istiyorsaniz buyrun gösterdigimiz yerlerde konusun. ve tekrar ediyorum, konu disi, delil ve kanaga dayanmayan, bos sloganlardan olusan sözler tarafimdan silinecektir.

Delil ve kaynaktan uzak, bos sloganlar iceren yazilar yazacaginiza size sordugum soruya cevap verin. cevap verin ki, "inkilap", "rehber" ve benzeri sözlerinizin bos sloganlar olup olmadigini hepimiz görelim.

[quote author=Elmeddin link=topic=24633.msg166138#msg166138 date=1360333420]
                            bu arada sorum cevapsız kalmış, tekrar sorayım. İslami kaynaklarda vahiy evine hücum edilmesi hakkında masumlar a.s'dan rivayet edilmiş olan sahih hadisleri inkar eden sizler Seyyid Ali el-Hamenei h.a'ın sözünü kabul eder misiniz?[/quote]

Yorum

Rehber Hamaney olayı aynen sizin gibi aktarıp işte Ömer'in şu davranışı sonucu annemiz şehit edildi sonucuna mı varıyor.Ya da sizin kabulunüze göre böyle mi diyor.Şia'da öyle kalıplaşmış şeyler var ki bunları kırmak hayli zor ve biz de bunun iyi farkındayız.İmam böyle birşey yok dese vallahi senin gibiler imamı hemen tekfir eder.

Aman Fatıma Günleri'nde İran'da TAKLİD-İ MERCİLERİN özellikle bu günde konuşmalarında Halife Ömer için Allah ondan razı olsun dediklerini de biz aktaralım mı?Senin gibilerin o Ayetullah'a itiraz edildiğinde özellikle uyarıldıklarını aktaralım mı?
                              " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                              Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                              Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                              Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                              İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                              Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24633.msg166155#msg166155 date=1360387516]
                                Rehber Hamaney olayı aynen sizin gibi aktarıp işte Ömer'in şu davranışı sonucu annemiz şehit edildi sonucuna mı varıyor.Ya da sizin kabulunüze göre böyle mi diyor.[/quote]

Seyyid Ali el-Hamenei h.a'ın sözünü kabul ediyor musun yoksa etmiyor musun? net bir söz söyle ve ona göre her kes senin boş bir slogancı mı yoksa gerçekten rehber bağlısı mı olduğunu görsün.

Şia'da öyle kalıplaşmış şeyler var ki bunları kırmak hayli zor ve biz de bunun iyi farkındayız.
                                hayır, tam aksine kalıplaşmış olan sizin kalplerinizdir. kalpleriniz bu 3 kureyş diktatörünün sevgisine öyle bağlanmıştır ki, bunun uğruna her şeyi reddetme cüretini gösteriyorsunuz. akide, fıkh, tarih, sünnet ve tefsiri vasıtası ile öğrendiğimiz hadisi şerifleri bile. siz bu ve benzeri olayları inkar etmenizin tek nedeni bu diktatörlere olan bağlılığnızdır. şu sözlerin bunu en güzel şekilde ortaya koymaktadır:

Hz.Ömer gibi fazilet sahibi birine bu olayı doğru kabul ederseniz nasıl bakarsınız?Bu fazilet sahibine katil,mümini öldürene de cehennemlik olduğu sonucuna ulaşmış oluruz.Ki mümini kasten öldürmenin hükmü bellidir.Bak olay nasıl dallanıyor.Demek ki mesele kökten batıl.
                                yani, size göre masumlar a.s'ın böyle bir şeyi doğrulayıp doğrulamadıklarının, böyle bir olayın vuku bulup bulmadığının hiç bir anlamı yoktur. esas mesele bu diktatörlerin saygınlığıdır ve sırf bu yüzden hadisi şerifleri bile inkar edeceksiniz.

İmam böyle birşey yok dese vallahi senin gibiler imamı hemen tekfir eder.
                                bizim koumuz olayı inkar edenlerin durumu ile ilgili değildir, koumuz olayın kendisi ile ilgilidir. ortada masumlar a.s'dan olayı doğrulayan sahih hadisler var ve bunu daha da arttıra biliriz ama görüyoruz ki, siz bir türlü olayı kabullenemiyorsunuz. o zaman diyoruz ki: "rehber", "islam devrimi" diye sloganlar attığınız, muhaliflerini neredeyse munafık, melun ve kafir ilan edeceğiniz Seyyid Ali el-Hamenei h.a'ın konu hakkındaki beyanını kabul ediyor musunuz yoksa etmiyor musunuz?

Aman Fatıma Günleri'nde İran'da TAKLİD-İ MERCİLERİN özellikle bu günde konuşmalarında Halife Ömer için Allah ondan razı olsun dediklerini de biz aktaralım mı?Senin gibilerin o Ayetullah'a itiraz edildiğinde özellikle uyarıldıklarını aktaralım mı?
                                mesele sövgü ise kimse bunun doğru olmadığını hepimiz ittifakla kabul ediyoruz ama sövgü Ebu Bekir veya Ömer'e olacağından değil, sövgünün kendiliğinde caiz olmadığından. yok eğer mesele olayın vuku bulup bulmadığı değilse -ki, konumuz bu- o zaman istersen "o Ayetullah" diye gönderme yaptığın Şeyh Vahid Horasani h.a'ın da görüşünü ekleyelim. bakalım Şeyh Vahid Horasani h.a bu olayı inkar mı yoksa tasik mi ediyor?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X