Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BELGELERLE, HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BELGELERLE, HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI

BU BAŞLIKTA ALLAH RESULÜ S.A.A'İN VEFATINDAN SONRA HZ. FATIMA S.A'NIN BAŞINDAN GEÇENLERİ, YAŞADIKLARINI, ÇEKTİĞİ IZDIRAPLARI BELGELERLE SUNMAYA ÇALIŞACAĞIZ. KONUDA HER HANGİ BİR AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ. BELGELERİ SUNDUKTAN SONRA YORUM BİZE AİT DEĞİL OKUYUCUA AİT OLSUN.

KAYNAKLAR TAMAMEN EHL-İ SÜNNET KAYNAK VE ESERLERİ OLACAK...

İLK BELGE: İBNİ EBİ ŞEYBENİN EL MUSENNAFINDAN...

[img width=794 height=600]http://img452.yukle.tc/images/9394EVI_YAKMA_001.jpg[/img]

Ynt: BELGELERLE, HZ. FATIMA S.A'NIN YAŞADIKLARI

Bismihi Teala
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN
    RABB'İMDEN DOĞRULARLA OLMAYI MUAVFAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Canlar! Değerli Müminler!
    [img width=436 height=600]http://b1302.hizliresim.com/16/7/jvmtz.jpg[/img]

[img width=825 height=600]http://b1302.hizliresim.com/16/7/jvmbq.jpg[/img]

Allah'a emanet olun...

Yorum

Eee karşısında Ömer'i bulunca ve işin ciddiyetini Ömer ona gösterince İmam da tıpış tıpış gidip biat etti.Yiğitse hadi bakalım gidip biat etmesin.Bu belgeden benim anladığım bu.Ben böyle bir Ali(as)'a inanmıyorum.Ben bunu zillet olarak görürüm.İslamın maslahatı için olmasa İmam tehditlerle korkacak bir insan değildir.Bazıları biat olayını duygusallaştırayım derken,bu olaya duyarlılık kazandırayım derken tarihte bunları uydurdu.Bu gibi hikayelerin hangi kaynakta olması önemli değil.Akıl dışı olması yeterlidir.
      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24633.msg166085#msg166085 date=1360243638]
        Eee karşısında Ömer'i bulunca ve işin ciddiyetini Ömer ona gösterince İmam da tıpış tıpış gidip biat etti.Yiğitse hadi bakalım gidip biat etmesin.Bu belgeden benim anladığım bu.Ben böyle bir Ali(as)'a inanmıyorum.Ben bunu zillet olarak görürüm.İslamın maslahatı için olmasa İmam tehditlerle korkacak bir insan değildir.Bazıları biat olayını duygusallaştırayım derken,bu olaya duyarlılık kazandırayım derken tarihte bunları uydurdu.Bu gibi hikayelerin hangi kaynakta olması önemli değil.Akıl dışı olması yeterlidir.
        [/quote]

Bismihi Teala
        HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN

Selamun Aleykum Ey Aziz Can kevserizehra;
        Bir sünni kardeşimizin gözünde bunu anlamak zor olabilir. Bunda haklısınız.. Allah'ın yardımı ile ileride hem bu konu üzerinde ve hemde Şia'nın sahabe 'ye bakışı hususunda delilleri ile bir sunacağız...

Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24633.msg166085#msg166085 date=1360243638]
          [/quote]

İmam Ali aleyhisselam ömere asla biat etmemiştir .İmam Ali aleyhisselamın ömere biat ettiğini düşünenler hakkın batıla biat ettiğini düşünmüş olurlar.Böyle birşeyde mümkün değildir.
          "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=Halil ibrahim Ehlader link=topic=24633.msg166086#msg166086 date=1360245526]

Bismihi Teala

Selamun Aleykum Ey Aziz Can kevserizehra;
            Bir sünni kardeşimizin gözünde bunu anlamak zor olabilir. Bunda haklısınız.. Allah'ın yardımı ile ileride hem bu konu üzerinde ve hemde Şia'nın sahabe 'ye bakışı hususunda delilleri ile bir sunacağız...

Allah'a emanet olun...
            [/quote]

Kevserizehra sünnimi? Bunu bilmiyodum, şimdi daha iyi anlıyorum
            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

Bismihi Teala

Selamun Aleykum Ey Aziz Can kerrar14;
              Ben bunu idda etmemekteyim.. Liasanı kalbiyle çelişiyor bunu anlatmak istiyorum! Anlamadığı bir nokta var kardeşimin bunu aydınlatmamızda yardım talep ediyor ve inşAllah yardımcı olacağız...Hem sünni olsun farketmez yeterki güzelce sorusunu sorması yeterlidir.Delillerini ve düşüncelerini beyan edebilir.
              Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=Halil ibrahim Ehlader link=topic=24633.msg166091#msg166091 date=1360248105]
                Bismihi Teala

Selamun Aleykum Ey Aziz Can kerrar14;
                Ben bunu idda etmemekteyim.. Liasanı kalbiyle çelişiyor bunu anlatmak istiyorum! Anlamadığı bir nokta var kardeşimin bunu aydınlatmamızda yardım talep ediyor ve inşAllah yardımcı olacağız...Hem sünni olsun farketmez yeterki güzelce sorusunu sorması yeterlidir.Delillerini ve düşüncelerini beyan edebilir.
                Allah'a emanet olun...
                [/quote]

Aleykumselam kardeşim, bende farkındayım aslında kevserizehranın sünni olmadığının ama sizin anlatmak istediğiniz ve benimde katıldığım tuhaf durumuna katkıda bulunmak istedim aslında.

Yorum

Bir ekole ait bir pasajı aktarıyorsunuz ama bu düşünce ile o ekolün genel bakışı birbirine zıttır.Yani cımbızla bir şeyler çekip onun üzerine bir şey bina etmek akıllı bir şia'ya yakışmaz.Yukarıdaki pasajda İmam , Fatıma annemiz hayatta olduğunda gidip biat ediyor diyor.Ama Ehlisünnet kaynaklarına göre Hz. Ali (a.s) Hz. Fatıma’nın (s.a) şehadetinden sonra biat etti.Yani 6 ay sonra biat ediyor.Bu bir çelişkidir.Ben bazı şeyler akıl dışı diyorum,imamlarımızı böyle hikayelerle vasıflandırmayalım diyorum.İmamlarımızın hanımları dövülüyor,hakaret ediliyor, bağlanıyor,korkak-pısırık insanlar olarak gösteriliyor...vallahi zoruma gidiyor.Bir kişi sizi böyle vasıflandırırsa sizi acaba yükseltmiş mi alçaltmış mı olur?

Yani sizin yukarıda aktardığınız görüş ne kadar da Ehl-i sünnetin kitabında da olsa zaten reddedilmiş,benimsenmemiştir.Genel kabul 6 ay sonra biatın gerçekleştiğidir.Kıyıdan köşeden şeylerle bir şeyler bina edilmez.

Yorum

Selam Aleyküm

Kardeş burada mesele Biat meselesi değildir. Mesele Hz. Fatıma s.a'nın çektiği ızdıraplardır. Sizin meseleye bir bütün halinde bakmanızı rica ediyoruz. Nitekim Sunduklarımız ve daha sunacağımız belgelerde, bazı farklılıklar ile karşılaşabilirsiniz. Fakat Ortak nokta şudur ki Hz. Fatıma s.a'a bir ızdırap çektirilmiştir. Evi basılmış, Kapısı yakılmış, Tartaklanmış, evladını rahminde şehit vermiştir. Bunlar ortak olarak ortaya çıkan bilgilerdir.

Biat meselesinde de şayet sizin 6 Ay iddianızı kabul etmiş olsak bile, "Zamanının İmamına tabii olmayan Cahiliye ölümü ile ölmüştür." denir, Şimdi sizden ricam ayrı bir başlıkta Hz. Fatıma s.a'nın 6 ay sonra Biat ettiğine dair bilgi ve belge sunar mısınız?

Şu Başlıkta paylaşımda bulunabilirsin:

http://www.velayet.com/munazara/hz_f...i-t2099.0.html

Yorum

1. Hz. Fatıma s.a genel olarak şehid oldu mu? kimler şehid etti, nasıl şehid olduğunu geçelim genel olarak şehid oldu mu?
                      2. Hz. Fatıma s.a şehid oldu ise kim tarafından şehid edildi?
                      3. Hz. Fatıma s.a'ın şehadeti olayı nasıl vuku buldu?
                      4. Hz. Fatıma s.a'yı şehid edenlerin Nebi s.a.a ve Ehli Beyt a.s nezdinde durumu nedir? onlar melun mudurlar?

tüm soruların cevapları: vahiy evine hücum

Yorum

Ben Ehl-i sünnet kaynaklarında Fatıma annemizin biat ettiği değil,İmam'ın biat ettiği geçiyor demişim.Fatıma annemizin biat işini nereden çıkardınız.

İmamet ayrı hilafet ayrıdır.Zamanın İmamı da Ali'dir.Fatıma annemizin imamı da İmam Ali'dir.İmamet ile hilafeti bir görüyorsanız o sizin probleminiz ve ben bu kadar basit bir ayrımı tartışacak bile değilim.Sizin bunları aşmanız gerekir diye düşünüyorum.

Bu mesele hakkında çok ihtilaflar çıkmış.Ama müslümanların bunlardan hiçbir karı olmamış.Ehli beyt alimlerimizden bazıları İnkılapta uyarılmalarına rağmen hala alttaki takipçilerine bunları aşılıyor.Bence yazık ediyorlar kendilerine.Neyse mesele uzadı biraz da Ali Şeriati'ye kulak verelim çünkü hep ben söyleyince olmuyor;

''...Düşman için bundan daha iyi bir başarı olamaz. Öyle bir plan ortaya koyarlar ki karşı cephede düşmana saldırmak için aynı siperin içerisinde pusu kuran iki asker ansızın birbirinin canına kast eder ve beriki, “Kapıyı Hz. Fatıma’nın böğrüne vuran sendin.” diyerek arkadaşının yakasına yapışırken öteki de “Ömer’e şöyle böyle diyen sendin ha?” diye berikinin yakasına yapışarak bağırır. Bu iki kardeşin kopardığı yaygara ve İslam’ın ilk dönemindeki anlaşmazlıkları düzeltmek için çıkarılan kargaşa arasında biri kulak kesilse, ırmağın batı kıyısından zafer ve alay kahkahasını duyabilir”.

Irmağın batı yakası sevin.BOL BOL KAHKAHA AT.ELLERİNE OVUŞTUR.SEN KAZANDIN BİZ KAYBETTİK.Vallahi sen bizden daha başarılısın şimdi.

Yorum

[img width=749 height=600]http://img468.yukle.tc/images/4460149743_10151330822716252_1324380397_n.jpg[/img]

Yorum

[img width=525 height=600]http://img468.yukle.tc/images/9619734808_10151354395706252_510190689_n.jpg[/img]

Yorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X