Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

SÜNNİ KAYNAKLARDA SAHABENİN HZ. İMAM ALİ (A.S) OLAN

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

SÜNNİ KAYNAKLARDA SAHABENİN HZ. İMAM ALİ (A.S) OLAN

Bismihi Teala
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN
    RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Canlar! Değerli Müminler!

Şia inancına göre sahabeler konusu çok büyük bir önem taşımaktadır. Nitekim onlar Kuran’ın tefsirinde İslam-i hükümler ve ilimlerde Peygamberin hadislerini ve siresini nakleden, açıklayan şahsiyetlerdir.

İşte bu sebeplerden dolayı, her Müslüman’ın İslam’ı sahih ve doğur bir şekilde öğrenmede köprü konumunda olan sahabeleri iyi tanıması ve bilmesi gerekir.

Peygamber Efendimizin sahabeleri, onların adaletlerinin mizan ve ölçüleri Şia ve Ehl-i Sünnet arasındaki ihtilafların en büyük ve önemlilerinden bir tanesidir. Zira Ehl-i Sünnet sahabenin tamamını adil bilmekte ve onlara karşı yapılan herhangi bir eleştiriyi kabul etmemektedirler.

Ehl-i Sünnete göre sahabe, Nevevi’nin de Müslim’in şerhinin mukaddimesin de zikrettiği gibi şöyledir; ‘Peygamberi bir an bile gören her Müslüman sahabedir. Ve bu kendi konumunda sahihtir. Buhari Ahmed b. Hanbel ve bütün hadisçiler bu g örüşe sahiptirler.’ Sahih-i Müslim, Şerhi Nevevi, c.1, s.28

Şia inancına göre, sahabelerin tamamı bir makam ve derecede olmayıp, hepsi adil değillerdir. Onlara itiraz etmek ve onları eleştirmek caizdir. Şianın bu inancına Kuran ve sünnetten deliller vardır.

Ama, bazı şahıslar bilerek veya bilmeyerek bir takım hedef ve gayeler doğrultusunda Şiaya saldırarak, onların sahabeye hakaret ettiklerini, sahabeyi tekfir ettiklerini ve sahabeye lanet ettiklerini söylemiş ve Şiaya iftirada bulunmuşlardır.

Bu yalan ve iftiradan başka bir şey değildir. Zira herhangi bir sahabeyi eleştirmek onu tekfir etmek anlamına gelmez. Eğer eleştiri sağlam ve inandırıcı delillere dayalı ise, peki öyleyse bu öfke ve iftira nedir?

Sahabenin içerisinde mümin olanlar vardır ki ALLAH’u Teala, Kuran’ı Kerimde onları övmüş ve şöyle buyurmuştur; ‘Andolsun ki; o ağacın altında sana biat ederlerken ALLAH, o müminlerden razı olmuştur.’ Feth, 18

Allame Lütfullah Safi bu ayet hakkında şöyle diyor; ALLAH’u Teala övgüsü o ağacın altında Peygambere biat eden müminlere mahsustur. Ama (bu övgü) orada hazır bulunan Abdullah b. Übeyy, Avs .b Huli gibi münafıklara asla şamil olmamıştır.

Bu ayet biat etmeyenlerin tamamına şamil olmadığı gibi aynı şekilde, biat edenleri de akıbetlerinin hayırlı olacağına asla delalet etmez. Zira ayet sadece biat edenlerin biatine razılığa delalet etmektedir. Yani ALLAH bu biatı onlardan kabul etti ve onların da bu biatine mükafat verecektir anlamındadır. Ama onların bu biatı, ALLAH’ın onlardan ebedi olarak razı olması anlamına gelmez. Bu sözün delili ALLAH’ın Kuran’ı Kerimdeki şu buyruğudur. ‘Muhakkak ki; sana biat edenler ancak ALLAH’a biat etmektedirler. ALLAH’ın eli onların ellerinin üzerindedir. Kim ahdini bozarsa ancak kendi aleyhine şahitlik bozmuş olur. Kimde ALLAH ile olan ahdine vefa gösterirse ALLAH ona büyük bir mükafat verecektir.’ Feth, 10

Eğer ALLAH’ın biat edenlerden razılığı ebedi ve daimi olmuş olsaydı, hakka biat edenlerden hiç kimse biatini bozmazdı. Aksi takdirde ayette geçen ‘Kim ahdini bozarsa ancak kendi aleyhine bozmuş olur’ cümlesinin bir anlamı kalmazdı.

Sahabeler içerisinde öyleleri vardı ki; Peygamber onların kendi vefatından sonra murted olacaklarından ve kıyamette helak olacaklarından haber vermiştir.

Buhari kendi sahihinde Sehl b. Saad’dan şöyle nakleder; Peygamberin şöyle buyurduğunu duydum. ‘Ben sizden önce havuzun (Kevser) kenarında olacağım. Gelen herkes ondan içecek ve ondan içenler asla susamayacaklar. Doğrusu bana gelen bölükler olacaktır ki; ben onları tanıyorum onlarda beni tanıyorlar. Daha sonra ben ve onlar arasında ayrılık düşecektir. Ben onların benden olduğunu söyleyeceğim. Bana denilecek ki; Sen bunların vefatından sonra dinde ne gibi değişiklikler yaptığını bilmiyorsun. Bunun üzerine ben diyeceğim ki; benden sonra dinde değişiklik yapıp da murted olanlar ALLAH’ın rahmetinden uzak olsun. Sahih-i Buhari, c.9, s.144, Kitab-ul fiten

Peygamberin birgün sahabesine şöyle dediği naklolunmuştur; Ben sizden önce havuza gideceğim. Bazılarını benim yanıma getirecekler. Onların yanına yaklaşmak istediğimde onlar benden uzaklaştırılacaklardır. Ben diyeceğim ki; Ya Rabb’i ashabım! Bana buyuracak ki; sen bilmiyorsun (bunlar) senden sonra ne işler yaptılar!’ Sahih-i Buhari,c.9, s.144, Kitab-ul fiten

Peygamber Efendimiz kendisinden sonra murted olanları, dini hükümleri değiştirenleri ve ALLAH’ın kelamını tahrif eden Yahudi ve Nasranilere benzetmiştir.

Ebu Said Hurdi Peygamber Efendimizin şöyle buyurduğunu nakletmiştir; Doğrusu sizler (adım-adım) karış-karış geçmiş ümmetlerin sünnetlerine uyacaksınız. Onlar kertenkelenin oyuğundan (yuvasından) girseler bile, sizlerde onlara tabi olacaksınız. Dedik ki; ey ALLAH’ın Resûlü Yahudi ve Nasranileri mi diyorsun? Evet, kimler olacak diye buyurdular. Sahih-i Buhari, c.9, s.315, Kitab-ul İtisam bil kitab ve-s sünnet

Sahabelerin içerisinde öyleleri vardır ki; ALLAH onlar hakkında şöyle buyurmuştur. ‘Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar.’ Cuma,11

Çok fazlada uzatmak istemiyorum ve Muaviye'nin Hz. İmam Ali (a.s) olan düşmanlığını gösterelim;

[img width=435 height=600]http://d1301.hizliresim.com/15/z/jlnkp.jpg[/img]

[img width=826 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlnth.jpg[/img]

İbn esir tarihi'nin 3. cildine bakcak olursak ;

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlnxu.jpg[/img]

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlp24.jpg[/img]

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlp55.jpg[/img]

[img width=826 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlp7b.jpg[/img]

İbn esir'in tarihi'nin 3. cildine baktığızda ;

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlpdc.jpg[/img]

Zeyd bin Erkam (Radiyallahü anh)'den rivayet edildiğine göre Resûlullah s.a.v Ali, Fâtime, Hasan ve Hüseyin (Radiyallahü anhüm)'e hitaben şöyle buyurdu: «Sizler, barış halinde bulunduğunuz kimse ile bende barış halinde olurum ve harp halinde bulunduğunuz kimse ile ben de harp halinde olurum.»

Süneni ibni Mace, Mukaddime, hadis 145

İbn Esir'in tarihine baktığımızda 4. cildine;

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlqhv.jpg[/img]

[img width=826 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlqpl.jpg[/img]

1. Muaviye neye emr ediyordu?
    2. Muaviye emr edince Sad neden Alinin a.s faziletlerini saymaya başladı?
    3. imam Hasan a.s Muaviye l.a ile antlaşma yaparken neden imam Alinin a.s sövülmemesini şart koştu?
    4. Ömer b. Abdulaziz neyi yasaklıyordu?

5. Valiler kaç yıl Hz. İmam Ali (a.s) söverken ve teşvik ederken neden böyle faziletli birisine düşmanlık nerede sahabe'nin fazileti nerede hürmet?

Hz. Ali’ye Lanet Edip Lanet etmeye Emir Vermesi:

Muaviye
    Hz. Ali’ye lanet etti.

(İkd’ül Ferid İbn-i Abdu
    Rabbih’in c.4, s.366 / İbni Ebil Hadit' in "Şerhu Nehc'ül Belağa"c.1, s.356;
    c.3, s.258 – 1.Baskı-Mısır)

Muaviye Hz.Ali’ye
    sövdü.

(İbn' ül Esir' in "Üsd' ül Gabe" c.1, s.134
    / el-İsabe c.1, s.77 / El-Kamil İbn’ül
    Esir c.3, s.302 / el-Suyuti' nin
    "Tarih'ül Hulefa" s.190 / İbn-i Abdurabbih’in
    “el-İkd’ül Ferid” c.2, s.144 /
    İbni Hacer el-Heytemi' nin "Sevaik' ul Muhrika"
    s.33 / Nehc'ül Hak ve Keşf'üs
    Sıdk s.310)

• Muaviye namaz kıldığında (Allah
    kabul etmesin) Ali'ye, Hasan’a, Hüseyin’e, İbn-i Abbas’a Kays bin Sa’d bin
    İbadet ve Eşter’e lanet etti.

(Şeyhülislam
    Süleyman el-Kunduzi el-Hanefi el-Belhi'nin "Yenabi'ul Mevedde"
    s.162)

Muaviye Hz. Ali’ye sövmeleri için emir
    verdi.

(Sahih-i Müslim c.2, s.360 /
    Sahih-i Tirmizi c.5, s.301, Hadis No: 3808 /el-Hakim Nişaburi'nin "Müstedrek alas-Sahihayn" c.3, s.109 /Hasais en-Nisai s.48, 81 Haydariye Bas. /el-Künci eş-Şafii'nin "Kifayet'üt Talib" s.84,86 Haydariye Bas./İbn-i Asakir'in "Tarih-i Dimaşk" c.1, s.206, Hadis No: 271,272 / ez-Zerendi el Hanefi'nin "Nazım Dürer es-Simtayn" s.107 /Menakib-i Hüvarezmi s.59 /İbn-i Esir'in "Üsd'ül Gabe" c.1, s.134; c.4, s.25-26 /el-Askalani eş-Şafii’nin “el-İsabe fi Temyiz es-Sahabe” c.2, s.509 /
    İbn-i Mezahim’in
    “Vak’it Siffiyn” s.82, 92 /
    İbn-i Abdu Rabbih’in “İkd’ül Ferid” c.4, s.29
    /
    İbn-i Ebil Hadit'in "Şerhu Nehc'ül Belağa" c.1, s.256, 361, Mısır 1. Bas. /
    Sıbt İbn-i Cevzi’nin “Tezkiret’ül Havas” s.63 /
    el-Emini’nin “el-Gadir” c.1,
    s.257; c.3, s.200)

Muaviye mimberde Hz.Ali'ye
    lanet okudu ve bütün valilerine de ona lanet okumalarını emretti.
    Peygamberin zevcesi Ümmü Seleme, Muaviye'ye mektup yazarak şöyle dedi :
    Siz mimberde Hz. Ali'ye ve onu seven herkese lanet ettiğiniz
    için Allah ve resulüne küfrediyorsu-nuz. Ben, Allah ve Resulünün Hz.Ali'yi
    sevdiğine şehadet ediyorum. Ama Muaviye onun sözlerini
    dinlemedi.

(Bkz. İbn-i Abdurabbih'in "İkd'ül
    Ferid" kitabı c.4, s.366)

İslam ülkelerinde
    minberlerde Ali'ye (a.s) küfür edilmesine emir verdi. (Bu emir Emevi
    halifelerinden Ömer b. Abdulaziz'in (99-101) dönemine kadar icra edildi).
    Muaviye mümessillerinin ve içlerinde sahabelerin de bulunduğu idarecilerinin
    yardımıyla, has ve seçkin Ali taraftarlarını öldürdü ve bazılarının başını
    mızraklara takıp şehirlerde gezdirdi. Rastladıkları Şiilere, Ali'den (a.s) uzak
    olduklarını ve ona sebbetmelerini teklif ediyorlardı. Bu tekliften çekinenler
    derhal katlediliyordu.

(en-Nesaih’ül Kafiye S.58,63, 77-78)

[img width=436 height=600]http://f1301.hizliresim.com/15/z/jlrz8.jpg[/img]

Ynt: SÜNNİ KAYNAKLARDA SAHABENİN HZ. İMAM ALİ (A.S) OLAN

Allah'a emanet olun...

Yorum

AH MUAVİYE

Planları kurarsın

Osmanı vurarsın

Kanı diye tutup

Ali'yi suçlarsın

Ah Muaviye

Makamı sevenler

Kufe,Basra diyenler

Oyunlara gelenler

Cemele gidenler

Ah Muaviye

Sıffin'in şeytanı

Ali'nin düşmanı

Cambazlar canbazı

Ahmakların tuzağı

Ah Muaviye

Hasan'ı zehirledin

Muradına erdin

Yezid ile kendin

Cehenneme girin

Ah Muaviye
      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Dün İmamlarımıza küfredenler bugün Rehberimizi zan altında bırakmak,ellerinden gelirse aynı kötü ameli ve kinlerini mektebimizin alimlerinden çıkarmak istiyorlar.Dilleri kopsun,ellerini kurusun,soyları tükensin.

Yorum

Şunu belirtmeden geçemiycem, acaba lanetlediğiniz o muaviyeyi o makama kimler getirmiş ve kimler orada tutmuştur.muaviye bir lanete layıksa onu oraya getiren ve orda tutan krallar binlerce lanete layıktır.
          "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24616.msg165917#msg165917 date=1359793251]
            Şunu belirtmeden geçemiycem, acaba lanetlediğiniz o muaviyeyi o makama kimler getirmiş ve kimler orada tutmuştur.muaviye bir lanete layıksa onu oraya getiren ve orda tutan krallar binlerce lanete layıktır.
            [/quote]

Peki kardeş senin müçtehidin kim,senin velayeti fakihin kim?Onlar da senin gibi O kral dediğin şahıslara lanet okuyor mu?Hadi bu soruları boşver?Sen ülkemizde hangi alimleri beğeniyorsun?Söyle de biz de bakalım o alimlerin yazılarında da senin gibi tanımlamaları var mı?Bakalım o alim bildiğin alim, velayeti fakihe mi bağlı yoksa..Gerçekten samimiysen beslendiğin kaynağı net olarak söylersin.İstiyorsan Rehbere mesaj yaz ve deki ben şu alime bağlıyım ve o da bize o ''Krala lanet et diyor'' şimdi ben kime hizmet ettim?

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24616.msg165924#msg165924 date=1359833888]
              Peki kardeş senin müçtehidin kim,senin velayeti fakihin kim?Onlar da senin gibi O kral dediğin şahıslara lanet okuyor mu?Hadi bu soruları boşver?Sen ülkemizde hangi alimleri beğeniyorsun?Söyle de biz de bakalım o alimlerin yazılarında da senin gibi tanımlamaları var mı?Bakalım o alim bildiğin alim, velayeti fakihe mi bağlı yoksa..Gerçekten samimiysen beslendiğin kaynağı net olarak söylersin.İstiyorsan Rehbere mesaj yaz ve deki ben şu alime bağlıyım ve o da bize o ''Krala lanet et diyor'' şimdi ben kime hizmet ettim?
              [/quote]
              isterse bütün dünya alem bunlara lanet etmeyi yasaklasın ben genede 14 masumun emrine uyarım. 14 masumun emrini kim men edebilirki.
              Eğerki bir insanın kurana ve hadislere imanı varsa zalimlere lanet okumak zorundadır.
              Allah kuaranda zalimlere lanet okuyormu okumuyormu?
              Söyle bakalım en büyük zalimler kimlerdir.
              Bırakın kişilerle dine sarılmayı artık.
              Bu kişiler bugün vardır yarın yoktur.

14 masumun emrine bakın

Ziyareti aşurayı, ziyareti cemiyeti kebireyi okudunmu hiç
              okursan bunları ne demek istediğimi anlarsın.
              "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

kerrar14 kardeş,

Tüm şiilerin bir taklid-i mercisi vardır.Ama hüküm çıkarmada uzman ise o başka.Kardeşim şimdi ben 14 masumun emrine uyarım diyorsun bu ahbarilerin mantığıdır.Bunun ehli sünnetteki karşılığı ise hadis ehli veya vahabiliktir.Yani sunnilerde vahabi kolunun şiilerdeki karşılığı ahbariliktir.Bu iki grup da bugün siyonizme hizmet ettiğini alimlerimiz bas bas bağırarak söylüyor.Bu iki grubun işi gücü tefrika yaratmaktır.Kardeşim hani sen ilmi değeri olan bir yazı da atmıyorsun.Kuran da lanet varmış-yokmuş.Kuranda evet zalimlere lanet var ama dikkat edersen ifade geneldir.Şimdi vahabinin biri kalsa dese ki siz zalimsiniz veya ahbarinin biri siz şunu yaptınız öyleyse siz zalimsiniz der lanetleşirseniz ikinizinde mantığı o zaman örtüşmez mi?Unutma lanet etme şiilerin değil muaviyenin sünnetidir.Hutbeler de ilk lanet ona aittir.Şimdi anladın mı kimin ağzıyla konuşuyorsun.Kimlere hizmet ediyorsun.Dost acı söyler.Ama bizim hiçbir ehli beyt dostunu feda etmek gibi bir lüksümüz yoktur.Ama yanlışında ısrarcı değilse.

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24616.msg165940#msg165940 date=1359884107]
                  kerrar14 kardeş,

Tüm şiilerin bir taklid-i mercisi vardır.Ama hüküm çıkarmada uzman ise o başka.Kardeşim şimdi ben 14 masumun emrine uyarım diyorsun bu ahbarilerin mantığıdır.Bunun ehli sünnetteki karşılığı ise hadis ehli veya vahabiliktir.Yani sunnilerde vahabi kolunun şiilerdeki karşılığı ahbariliktir.Bu iki grup da bugün siyonizme hizmet ettiğini alimlerimiz bas bas bağırarak söylüyor.Bu iki grubun işi gücü tefrika yaratmaktır.Kardeşim hani sen ilmi değeri olan bir yazı da atmıyorsun.Kuran da lanet varmış-yokmuş.Kuranda evet zalimlere lanet var ama dikkat edersen ifade geneldir.Şimdi vahabinin biri kalsa dese ki siz zalimsiniz veya ahbarinin biri siz şunu yaptınız öyleyse siz zalimsiniz der lanetleşirseniz ikinizinde mantığı o zaman örtüşmez mi?Unutma lanet etme şiilerin değil muaviyenin sünnetidir.Hutbeler de ilk lanet ona aittir.Şimdi anladın mı kimin ağzıyla konuşuyorsun.Kimlere hizmet ediyorsun.Dost acı söyler.Ama bizim hiçbir ehli beyt dostunu feda etmek gibi bir lüksümüz yoktur.Ama yanlışında ısrarcı değilse.
                  [/quote]

14 masumun emrine uyarım demek ahbarilikmi...??? gülsemmi ağlasammı bu laflarınıza, size birkaçtane cümle öğretmişler, dönüp dönüp aynı şeyleri söylüyorsunuz. ne dedğinizi bilmeden konuşuyorsunuz.

muhalifler ( sünni vehabi) ne dersen de bunlar zaten sana söyleyeceği herşeyi söylüyor. senin birşey demene gerek yokki.
                  gir bakalım birtane muhalif formuna ve orda şii olduğunu söyle bakalım sana ne derler.

taklit hükümlerinden haberin varmı senin acaba

taklit sadece fıkıh konularında yapılır. usuliddinde taklit olmaz.

bir müctehit namaz kılma dese sen namaz kılmayacakmısın yani

ilmi yazı demişsin hemen veriyim

Ziyareti Aşura
                  Selam olsun sana ya Eba Abdullah! Selam olsun sana Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in oğlu. Selam olsun sana Emir-el Muminin Aleyhisselam’ın oğlu. Selam olsun sana vasilerin efendisinin oğlu. Selam olsun sana âlemlerin kadınlarının seyyidesi olan Hz. Fatime Selamullahaleyha’nın oğlu. Selam olsun sana ey Allah’ın kanı ve Allah’ın kanının oğlu! Selam olsun sana ey intikamını kendisi alacak olan yalnız şehid! Selam olsun sana ve senin huzurunda eriyen ruhlara. Ebedi olarak benden sizlere Allah’ın selamı olsun. Baki kaldığım ve gece gündüzler baki kaldığı sürece Allah’ın selamı sizlere olsun.
                  Ya Eba Abdullah! Gerçekten musibet büyüdü. Sana yapılan büyük ve azim musibetler bizlere ve bütün İslam ehline ağır geldi. Göklere ve göklerin tüm ehline çok ağır geldi. Ehli Beyt’e zulüm ve eziyeti hassasiyetle tesis eden ümmete Allah lanet etsin. Allah’ın size verdiği makam ve dereceleri halkın gözünden düşüren ve sizi makamınızdan uzaklaştıran ümmete Allah lanet etsin. Sizi katleden ümmete Allah lanet etsin. Sizleri katletmek için güçlerini birleştirip çaba harcayanlara Allah lanet etsin. Onlardan ve onların taraftarlarından ve onlara tabi olup onları sevenlerden Allah’a ve size sığınırım.
                  Ya Eba Abdullah! Kıyamet gününe dek sizinle barışık olanla barışık sizinle savaşanlarla savaşırım. Allah Ziyad’ın ve Mervan’ın ehline, soyuna lanet etsin. Allah Ümeyye oğullarının tümüne lanet etsin. Allah Mercane’nin oğluna lanet etsin. Allah Sad oğlu Ömer’e lanet etsin. Allah Şimr’e lanet etsin. Seni katletmek için atı gemleyip eğer takıp nigabını bağlayan ümmete Allah lanet etsin.
                  Anam babam sana feda olsun gerçekten senden ötürü musibetim ağırlaşıp büyüdü. Sana yüce makamı veren Allah’tan Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Ehli Beyt’indeki Mansur olan imamla senin intikamını almayı bana nasip etmesini istiyorum. Allah’ım dünya ve ahirette İmam Hüseyin Aleyhisselam‘ın şefaatiyle bizi şereflendir. Ya Eba Abdullah! Seni katledenlerden sana karşı savaşa kalkanlardan, bu savaşın temelini hazırlayıp yardım edenlerden, düzenini seninle savaşmak için kuranlardan, sana karşı zulme devam edenlerden, devamını sağlayanlardan, bunu icra edip fiile dönüştürenlerden ve aynı şeyleri şialarınıza da reva görenlerden uzaklaşıp lanetliyorum. Bu uzaklaşıp lanetlememle ve sana olan sevgimle Allah’a, resulüne ve sana yakınlaşıyorum. Onlardan uzaklaşıp Allah’a ve size sığınıyorum. Sizin düşmanlarınızdan ve sizinle savaşı sürdürenlerden ve onların taraftarlarından, tabiilerinden ve sevenlerinden uzaklaşıp lanetleyerek sizi ve sizi sevenleri severek Allah’a ve size yakınlaşıyorum.
                  Gerçekten ben sizinle barışık olanla barışık, sizinle savaşanlarla savaşırım. Sizin sevdiklerinizi ben de seviyorum. Düşmanınıza düşmanım. Sizin ve velilerinizin marifetini bana nasip eden ve düşmanınızdan uzaklaşıp lanetlemeyi bana dünya ve ahirette rızık olarak lütfeden Allah beni dünya ve ahirette de lütfünüzden mahrum etmesin. Dünya ve ahirette sizin katınızda doğru adım atıp sabit kalanlardan etsin. Ve Allah katında övülmüş makamınızdan beni şereflendirmesini istiyorum. Allah’tan siz Ehli Beyt’ten olan hakkı buyuran, zahir olan hidayet imamıyla sizin intikamınızı almayı bana nasip etmesini istiyorum. Allah’tan sizin hakkınızın ve onun katındaki yüce şanınızın hürmetine sizi sevdiğimden ötürü başıma gelen musibetleri göklerde, yerlerde ve bütün islamda verilen musibetlerin en faziletlisi olarak kabul etmesini istiyorum.
                  Allah’ım bulunduğum bu makamda beni senin mağfiret, rahmet ve selamının ulaştığı kimselerden etmeni talep ediyorum. Allah’ım Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in ve Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem`in Ehli Beyt’inin hayatıyla bizleri yaşat. Ve onların ölümüyle bizlere ölüm ver. Allah’ım Ümeyye oğullarını, nebinin durduğu her yer ve mekânda senin ve nebinin diliyle lanetle. Çokça lanetlenmişin ve ciğer yiyenin oğlu bu günü (aşura) mübarek sayıp bayram ilan ettiler. Allah’ım Ebu Süfyan’a, Muaviye’ye, Muaviye’nin oğlu Yezit’e lanet et. Allah’ım senin ilelebet lanetin onlara olsun. Bugün imam Hüseyin Aleyhisselam’ı şehit etmekle Ziyad ve Mervan’ın ehli ve evlatları sevinip bayram ettiler. Allah’ım lanetini onlara artırdıkça artır. Allah’ım bu günde ve durduğum şu yerde ve hayatımın günlerinde onlardan uzaklaşıp lanet ederek resulunu ve Ehli Beyt’ini severek sana yakınlaşıyorum.
                  Yüz kere şöyle söyle: Allah’ım Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in ve ailesinin hakkına zulmeden birinci zalime ve sonuna dek bu zulmü devam ettirene, benimseyip tabi olanlara lanet et. Allah’ım imam Hüseyin Aleyhisselam’a karşı güçlerini kullanıp savaşan topluluğa lanet et. Onların taraftarlarına, biat edenlerine ve tabi olanlarına ve şahadetine razı olanlara lanet et. ( Bu zikrimi yüz defa daha söylemişim gibi kabul et manasında tis e ve tis une merre diyebilirsin)
                  Yüz kere şöyle de: Ya Eba Abdullah selam sana ve senin huzurunda eriyen ruhlara. Allah’ın sonsuz selamı sana olsun baki kaldığım, gece ve gündüzler de baki kaldığı sürece. Allah ahdime vefa ettiğim bu ziyareti son ziyaret kılmasın. Selam olsun İmam Hüseyin Aleyhisselam’a ve oğlu imam Ali Aleyhisselam’a ve evlatlarına ve ashabına ( Bu zikrimi yüz defa daha söylemişim gibi kabul et manasında tis e ve tis une merre diyebilirsin)
                  Allah’ım lanetimi birinci zalime has kıl. Birincisinden başlayarak ikincisine, sonra üçüncüsüne, sonra dördüncüsüne, sonrada beşincileri olan Yezit’e lanet et. Allah’ım Ubeydullah oğlu Ziyad’a Mercane’nin oğluna, Ömer oğlu Sad’a, Şimr’e, Ebu Süfyan ailesine, Ziyad ve Mervan ailesine kıyamet gününe dek lanet et.
                  Sonra secdeye gidip şöyle de: Allah’ım bütün musibetlere rağmen şükredip hamd edenlerin hamdleri sanadır. Bütün azim ve büyük musibetlerimde de Allah’a hamd olsun. Allah’ım kıyamet günü İmam Hüseyin Aleyhisselam’ın şefaatiyle beni rızıklandır. Allah’ım beni kendi katında doğru adım atıp sabit kalanlardan kıl. Ve beni İmam Hüseyin Aleyhisselam için her şeylerini feda eden ashabıyla meşhur eyle.

Yukarıdaki kelam imamın kelamıdır

Yorum

SON MESAJ
                    Allahım Ebubekire lanet edeni ıslah et,
                    Allahım Ömere lanet edeni ıslah et,
                    Allahım Osmana lanet edeni ıslah et,
                    Allahım alimlerimize muhalefet edeni ıslah et,
                    selam ehlinedir.

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24616.msg165946#msg165946 date=1359892248]
                      Allahım alimlerimize muhalefet edeni ıslah et[/quote]

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24616.msg165947#msg165947 date=1359894112]
                        Allah'ım alimlerimize muhalefet edeni ıslah et
                        [/quote]

Yorum

Bismihi Teala
                          HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                          RABB'İMDEN DOĞRU ANLAMAYI İHSAN ETMESİNİ DUA EDERİM
                          Selamun Aleykum Değerli Canlar;
                          Mezheplerin kendi inançlarını anlatmaları, tarihsel olayları İslam'i kurallar içinde beyan etmeleri bunu yaparkende kimsenin kutsalına dil uzatmadan, hakaret etmeden ortaya koymalarında hiç bir sakınca olmadığı gibi tavsiye de edilmiştir. Ama İslami kurallar ve vahdete zarar verecek ifadeler kullanmamak şartıyla.

Allah'a emanet olun...

Yorum

Allahım hz Fatımat-ı Zehranın selamullahaleyhanın katillerine sessiz kalanları ıslah et

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24616.msg165903#msg165903 date=1359743821]
                              AH MUAVİYE

Planları kurarsın

Osmanı vurarsın

Kanı diye tutup

Ali'yi suçlarsın

Ah Muaviye

Makamı sevenler

Kufe,Basra diyenler

Oyunlara gelenler

Cemele gidenler

Ah Muaviye

Sıffin'in şeytanı

Ali'nin düşmanı

Cambazlar canbazı

Ahmakların tuzağı

Ah Muaviye

Hasan'ı zehirledin

Muradına erdin

Yezid ile kendin

Cehenneme girin

Ah Muaviye
                              [/quote]

Bu şiiri yazarak kendi söylediklerine ters düştüğünün farkında bile değilsin, ben sana ne diyimki artık.

cemelde kimler vardı?

sakifede kimler vardı?

uhudda kaçanlar kimlerdi?

peygambere suikast düzenleyenler kimlerdi?

peygamberi sayıklamakla suçlayanlar kimlerdi?

kapıyı yakanlar kimlerdi?

peygamberin ciğerparesinin cenazesini oklatanlar kimlerdi?....

Kendinize birkaçtane günah keçiisi seçmişsiniz ve kendinizi tatmin için onlara lanet okuyor ama esas suçluları gözardı ediyorsunuz.

kendinizi kandırmaya devam edin. Herkes bildiği gibi yapsın

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X