Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Islamiyetle Kafami Kurcalayan Sorular

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Islamiyetle Kafami Kurcalayan Sorular

Selamun Aleykum, bu arada hemen soru sormak istiyorum
    Tam emin degilim fakat yanilmiyorsam Velayet.com yani bu sitede görmüstüm, herhangi bilim adam'i ( tam bilmiyorum ) demis ki : Eger Tanri yoksa, yasamak istemiyorum (yasamayacagim)?

Buna benzer söz, bunu bilen varsa lütfen yazarmisiniz

Simdiden tesekkurler

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24179.msg164195#msg164195 date=1353878876]
      Selamun Aleykum. Yardimlarinizdan dolayi hepinize minnettarim. Qom_u_ask amcacigim, bikmadan sorularima cevapladiniz, yardimlarinizi esirgemediniz, umarim herkese öyle davranirsiniz amcacigim. Umarim bir gün görüsmek dilegiyle, hepinize tesekkurler
      Hayirli geceler.
      [/quote]

s a can

elimden gelen ne olursa yapmaya devam ederim. Rabbim seni doğruyu araştırma merakından hiç bir zaman ayırmasın ve Ehlibeytin yolundan bir an uzak tutmasın...

Yorum

Selamun Aleykum abilerim ve ablalarim

Aklima takilan baska bir mevzu var umarim yardimci olursunuz, arastirma yaparken söye yaziyla karsilastim:

"Ali-Fatima çiftinin babadan kalma Fedek hurmalığı Kufe kentinin bütün bağlarını içine alacak büyüklükteydi. Yıllık geliri dillere destandı. Ali eşi ve peygamber kızı Fatima’nın saçlarını tarayan, yemeklerini pişiren, el-ayak işlerini gören hizmetçileri vardı. Babasının kızmasına rağmen boynundan gerdanlık eksik olmaz, çocuklarının doğumunda saçlarının ağırlığınca altın dağıtıp, deve kurban ederdi. Ali 4000 altın dinar sadaka ödeyecek kadar zengindi."

Bu yazinin asli nedir? Gerçekten böyle birsey varmidir? Gerçekten Peygamber, Fatima'ya kizmismidir? Veya Imam Ali'nin 4000 altin dinar sadaka ödeyecek kadar zengimiydi? vs

Lütfen bana taraf teyit etmeksizin bana anlatirmisiniz?

Simdiden tesekkurler

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24179.msg165697#msg165697 date=1358540091]

Aklima takilan baska bir mevzu var umarim yardimci olursunuz, arastirma yaparken söye yaziyla karsilastim:

"Ali-Fatima çiftinin babadan kalma Fedek hurmalığı Kufe kentinin bütün bağlarını içine alacak büyüklükteydi. Yıllık geliri dillere destandı. Ali eşi ve peygamber kızı Fatima’nın saçlarını tarayan, yemeklerini pişiren, el-ayak işlerini gören hizmetçileri vardı. Babasının kızmasına rağmen boynundan gerdanlık eksik olmaz, çocuklarının doğumunda saçlarının ağırlığınca altın dağıtıp, deve kurban ederdi. Ali 4000 altın dinar sadaka ödeyecek kadar zengindi."

Bu yazinin asli nedir? Gerçekten böyle birsey varmidir? Gerçekten Peygamber, Fatima'ya kizmismidir? Veya Imam Ali'nin 4000 altin dinar sadaka ödeyecek kadar zengimiydi? vs

Simdiden tesekkurler
          [/quote]

Bu bilgiler hangi kaynaktan alınmış yazmamışsınız ama konuya vakıf kardeşler inşaallah cevap vereceklerdir.

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24179.msg165697#msg165697 date=1358540091]

Simdiden tesekkurler
            [/quote]
            Burda yazılanarın hepsi noktasına virgülüne kadar yalan ve iftiradır.Allah Ehlibeyt a.s. düşmanlarına lanet etsin.
            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Arkadaşlar, Ehlibeyt a.s dostu olduğunu ifade eden bir kişi onların ismini ağzına aldığında veya yazdığında edepli bir şekilde kullanmalıdır.

Biri sizin babanızın ismini, çıplak bir şekilde ağzına alsa hoşunuza gitmez değilmi. dostsanız dostluğunuzu gösterin.

hazret veya aleyhisselam demeden kullanmayın lütfen.
              "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24179.msg165730#msg165730 date=1358849236]
                Arkadaşlar, Ehlibeyt a.s dostu olduğunu ifade eden bir kişi onların ismini ağzına aldığında veya yazdığında edepli bir şekilde kullanmalıdır.

Biri sizin babanızın ismini, çıplak bir şekilde ağzına alsa hoşunuza gitmez değilmi. dostsanız dostluğunuzu gösterin.

hazret veya aleyhisselam demeden kullanmayın lütfen.
                [/quote]

KESİNLİKLE KATILIYORUM.

Yorum

Selamun Aleykum abilerim ve ablalarim. Ilk öncelikle iyi günler, sizlere kafama takilan sorular sormak istiyorum, umarim bu sorular son aklima takilan sorulardir

- Islam dini, dogmatik sistemi üzerine mi kurulmustur? Veya dogmayla benzerlikler söz konusu mudur?

- Aklima takilan mühim sorunlardan diger ise Ayetlerin anlamani tam anlayamayisimdir, sizlerden ricam su ayetlerin tefsirini bana bildirirmisiniz:

Ahzab 37-38 hakkinda, Nisa 34 hakkinda, Maide 38 hakkinda, Nisa 3 hakkinda, Talak 4, Ahzab 50 hakkinda, Bakara 65 hakkinda, Nisa 11, Tevbe 29 hakkinda, Bakara 282 hakkinda

Umarim yardimci olursunuz

Simdiden tesekkurler

Yorum

BİSMİHİ TEALA

HAMD ALEMLERİN RABBİ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN

RABB'İMDEN HAK İLE BATILI AYIRIP DOĞRULARLA OLMAYI MUAVVAK KILMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Aziz ve Değerli Kardeşim Evrim Kur'an ayetleri tefsiri hakkında eğer gücün yetiyorsa Kevser Yayıncılığın çıkardığı Allame Tabatabai (r.a) Kur'an tefsirini alabilirsiniz..

Eğer gücün yetmez ise ; Murtaza Turabi 'nin Kurân Kerim ve Meali'ni alabilirsin onda da tefsir yapılmıştır..

Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24179.msg165897#msg165897 date=1359730518]
                      - Aklima takilan mühim sorunlardan diger ise Ayetlerin anlamani tam anlayamayisimdir, sizlerden ricam su ayetlerin tefsirini bana bildirirmisiniz:
                      [/quote]
                      Elif,Lam,Ra. Hakim ve Habir olandan bir kitaptır ki bu,ayetleri önce muhkem kılınmış,sonra ayrıntılı hale getirilmiştir (Hud,1.ayet)

Yemin olsun ki biz, Kuran'ı zikir için kolaylaştırdık,ancak öğüt alan mı var? (Kamer,17.ayet)

Evrim,ayetlerde belirtildiği üzere kuran açıklanmış ve ayrıntılı hale getirilmiş bir kitaptır. Ayetleri anlamak için akıl sahibi hiçkimse tefsir kitabına muhtaç değildir. Çeviri hataları yüzünden ayetler bazen anlaşılamaz hale geliyor. Bunu mezhep kaygılarıyla kasti olarak yapıyorlar veya istemeden yapıyorlar. Çeviri konusunda dikkatli ol ve ayetleri iyice düşünerek oku. Doğru sonuca ulaşırsın kuran kendisine güveneni yarıyolda bırakmaz.
                      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Evrim link=topic=24179.msg165897#msg165897 date=1359730518]
                        Selamun Aleykum abilerim ve ablalarim. Ilk öncelikle iyi günler, sizlere kafama takilan sorular sormak istiyorum, umarim bu sorular son aklima takilan sorulardir

- Islam dini, dogmatik sistemi üzerine mi kurulmustur? Veya dogmayla benzerlikler söz konusu mudur?

Ahzab 37-38 hakkinda, Nisa 34 hakkinda, Maide 38 hakkinda, Nisa 3 hakkinda, Talak 4, Ahzab 50 hakkinda, Bakara 65 hakkinda, Nisa 11, Tevbe 29 hakkinda, Bakara 282 hakkinda

Umarim yardimci olursunuz

Simdiden tesekkurler
                        [/quote]

İslam akılla anlaşılır ve anlaşılmaya açık bir dindir. her inancı akla hitap eder. zaten İslam aklı olmayana yüklenmez. onu muhatap almaz. aklı olmayanın dini yoktur. siz hiç delilere bu dinin sorumluluk yüklediğini gördünüz mü? öyleyse aklı olana hitap eder. Kur'an ha bire akla değer verip insanı düşünmeye mecbur eder. düşünmeyenleri hayvanlara benzetir ve kınar. böyle bir dinin dogmatik olması nasıl ön görülür.

ancak dinin kutsalları var mıdır anlamında dogmatik diyorsanız işte orada evet denebilir. bazı şeyleri tartışmaya açmak onun laçkalaşmasına, konuşanların hassasiyetlerinin ve saygılarının yok oluşuna yol açar. işte bu noktada İslam ciddiyetle konuşulmasını ister. bazı şeyleri rastgele tartışmaya açmaz. ehline (iyi niyet sahiplerine) bırakılmasını emreder. Örneğin Allah'ı görmek için talepte (istekte) bulunan israiloğullarına şimşekle azap inmiştir. Oysa aynı talepte bulunan Musa a.s'a Allah hüccetini (kanıtını) indirmiştir.

ayetlerin anlamlarını o konuda bilgi sahibi olan herkes anlar. siz bir tıp kitabını bile okusanız onda eğer o konuyla ilgili ön bilgi sahibi değilseniz ya da kavramların anlamlarını bilmiyorsanız anlayamazsınız. Kur'an da böyledir. ayetlerin indiği zamanki olayları bilmeniz gerekir. kavramların anlamlarını bilmeniz gerekir.

anlamadığınız ayetlerin meallerini buraya ekleyin dilimizin döndüğünce açılamada bulunalım.. ya da arkadaşların yazdığı gibi Ehlibeyte ait meal ya da tefsir kitabı alın ordan okuyun... o zaman anlarsınız inşaAllah

Yorum

Selamun Alekyum Hepinize iyi aksamlar
                          Sizlerden hepinizden minnettarim, bu güzel tavsiyelerinizden dolayi sizlere ne kadar tesekkür etsem azdir
                          Çok sagolun, tesekkur ederim.

Acaba Ahzab Suresi. 50 Ayet hakkinda ve Tevbe Suresi 29. Ayet hakkinda mevcut olan tefsiriniz var midir elinizde? Eger tefsir kitabiniz vs varsa lütfen yukarida belirttigim gibi 2 tane Ayet hakkinda bana tefsirini aciklamaniz gerçekten o kadar büyük iyilik etmis olucaksiniz ki, gerçekten bana büyük iyilik etmis olursunuz.

Simdiden tesekkurler

Yorum

Evrimcan kardeşim, elan vaktimin biraz dar olmasından mütevellit, sadece Tevbe Suresi'nin 29. Ayeti'ni 'Nura Giden Yol'dan aktarmakla yetiniyorum. Umuyorum ki, bir katre de olsa kafanı kurcalayan soruları yok etmene yardımcı olabiliriz. Ayrı bir önem vererekten de; mutekaddimun Şia alimlerimizden de, çağcıl Şii alimlerimizin (Min Vahy'il Kur'an, Mefahim'ul-Kur’an, Tefsir-i Numune başta olmak üzere...) de tefsir çalışmalarını sana sunarak, belleğinde kargaşa yaratan öbür suallerini de mektebi meşalelerle aydınlığa kavuşturacağız.

Nura Giden Yol (296) 28 ila 30

Bismillahirrahmânirrahîm

Allah'ın selam, rahmet ve bereketi üzerinize olsun...

Tevbe Suresi'nin 28. Ayeti:
                            Yani:

"Ey iman edenler, müşrikler ancak bir pisliktirler, öyleyse bu yıllardan sonra artık Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer ihtiyaç içinde kalmaktan korkarsanız, Allah dilerse sizi kendi fazlından zengin kılar. Hiç şüphesiz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."

Mekke fethinde, Kabe'deki müşriklerin putlarının kırılıp, tahrip olmasından sonra müşrikler yine de Mescid-i Haram'a girip, tavaf yapıyorlardı. Nihayet hicri 9. yılda Allah tarafından bir ferman indirilip, Hz. İmam Ali –as- tarafından hac merasimi sırasında müşriklere tebliğ edildi. Müşriklerse o yıldan itibaren Mescid-i Haram'a girme hakkını kaybettiler. Bu ilahi ferman uyarınca, Arap yarım adasından Mekke'ye gelen müşriklerin ziyaret sayısının azalacağı, Müslümanların ticari işleri ve kârlarının iyice azalacağı, Müslümanların ekonomik durgunlukla karşılaşacakları kesin bir olay sayılıyordu. Fakat Allah, rızık ve mali durumun kendi elinde olduğunu ve Müslümanların yoksulluk endişesine kapılmamaları gerektiğini buyurdu.

Bu ayeti kerimeden şunları öğreniyoruz:

1- Şirk, pisliktir, Allah'a iman sayesinde gerçek paklık ve takva oluşur.

2- Kafirlerle ekonomik ilişkileri kesmekten endişe duymamalıyız. Çünkü rızkımız müşriklerden değil, Allah'tandır. Ekonomik darlık, ticari ve mali boykot ve ambargolar muvahhid insanları dine olan taahhütlerinden soğutmamalıdır.
                            Tevbe Suresi'nin 29. Ayeti:
                            Yani:

"Kendilerine kitap verilenlerden, Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini (İslam'ı), din edinmeyenlerle küçük düşürülmüşler olarak cizyeyi kendi elleriyle verinceye kadar savaşın".

Önceki ayet müşriklerin ilişkiler biçimini ifade ediyordu. Bu ayet ise Ehl-i Kitapla ilgilidir. Medine'de İslami hükümetin kurulmasından sonra Hıristiyanlarla, Yahudiler izleyecekleri politikayı belirlemeliydiler. Ya İslam ve Müslümanların hâkimiyetini kabul edip, barış ve hoşgörülü bir şekilde bulundukları yerde yaşamalıydılar, ya da o bölgeyi terk etmeliydiler. Fakat tarihin de tanıklık ettiği gibi Ehl-i Kitap'tan bazı gruplar islami nizama karşı komplo düzenliyor ve İslam peygamberinin hakimiyetini reddediyorlardı. Tevbe suresinin 29. ayeti müslümanları, isyankar ehli kitap gruplarına karşı savaş açmaya, onları teslim almaya, isyancılıktan vazgeçirmeye, hükümet bütçesini temin etmek için cizye ödemeye zorlamaya çağırıyordu. Nitekim müslümanlar da devlet düzeninin çalışmasını sağlamak için zekat adlı bir nevi vergi ödüyorlardı.

Bu ayeti kerimeden şunları öğrenmekteyiz:

1- Müslüman, hırıstiyan ve yahudi olmak görünüş ve ada bağlı değildir. Kim iman ve inanç ilkelerine bağlı kalmazsa, Allah'a, peygamberine ve ahiret gününe iman etmemiş gibi olur.

2- Dini azınlıklar islami nizam karşısında teslim olup, huzû içinde olmalıdırlar. İslamî hükümet, herkesin kendisine teslim olmasını sağlayacak güç ve iktidara sahip olmalıdır.

Tevbe Suresi'nin 30. Ayeti:
                            Yani:

"Yahudiler; "Aziz Allah'ın oğlu'dur" dediler, hırıstiyanlar da: "Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir. Onlar, bundan önceki küfredenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin, nasıl da çevriliyorlar."

Bu ayet Ehl-i Kitab'ın çarpık ve hurafe düşünce ve akide tarzını beyan ediyor. Allah Tevbe suresinin 29. ayetinde Ehl-i Kitab'ın bazısının tek bir Allah'a iman etmediklerini kaydettiği gibi, 30. ayette buyuruyor ki; Bazı yahudilere göre, Allah'ın fermanı üzerine öldükten yüz yıl sonra dirilen Aziz adlı bir peygamber Allah'ın oğludur. Hıristiyanların çoğu da eşi olmayan hz. İsa Mesih'i Allah'ın oğlu olarak nitelendiriyorlar. Bu ifadeler, melekleri Allah'ın kızları olarak nitelendiren kafirler ve müşriklerin sözlerine benziyor. Küffar ve müşriklerin bu iftirasından öfkelenen Allah onları ölüme çağırıp, buyurdu ki Allah onları kahretsin, Çünkü onlar Allah'ın pek ve sübhan varlığına büyük bir iftira atıyorlar.

Bu ayeti kerimeden şunları öğrenmekteyiz:

1- Din büyükleri ve özellikle peygamberlerle evliyalara iftira atmamak ve haklarında abartılı düşüncelerden arınmak gerekir. Çünkü bunlar sadece insandır ve tanrılaştırılamazlar. Peygamberler ve evliyalar insandır ve Allah'ın evlatları sayılamazlar.

2- Hurafeler ve kuruntulu düşünce ve inançlar, semavi dinlere karşı en büyük tehdit kaynağı sayılırlar. Her bir tevhidi dinin büyükleri ve alimleri, ilahi dinleri hurafelerden uzak tutmalıdırlar.

Vesselam
                            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X