Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Velayeti İnkar eden Kafir midir? -kafir kimdir? mümin kimdir? mustaz'af kimdir?-

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Velayeti İnkar eden Kafir midir? -kafir kimdir? mümin kimdir? mustaz'af kimdir?-

birde resmen anlamayanlar var, kafalari karisiyor anlatinca, art niyetli degiller, sii'sin diye bazi tepkileri vermiyorlar, soruyorlar da, ama anlayamiyorlar, sonuc olarak diyorlar ki "ne bileyim belki de öyledir" günaha girmeyelim en iyisi

bir kisim insanin anlamayisinin nedeni de, ibadetten uzak alevi kesimi ile siiligi karistirmis olmalari görünüyor, ibadetlerimizi anlattigimizda ise, sanki o ibadetsiz alevilerin, ibadet etmeseler bile, bizim gibi, bizden olduklarini düsünüyorlar ve sirf o noktayi asamadiklari icin anlattiklarimizla islam arasinda bag kuramiyorlar

o kadar cok neden var ki
    sonradan sii olanlar (benim gibi), zaten arastirip oldular, ki hem sorulmasi gereken sorular ve hem de bunlara aranan cevaplar bütününü kurmak bu insanlar icin pek mümkün görünmüyor, halbu ki vaktiyle olusan olaylar icerisinde yasayan her insan olaylari live izliyor, olup bitene sahit oluyordu, cikarlar ugruna degerler satiliyor, korkular ugruna yoldan dönülüyordu, iste o insanlarla, bu zaman da ki insanlari bir tutmayi adil bulmuyorum, bunlar tuttuklari yolun dogru olduguna samimi sekilde inaniyorlar, bir hata yapip ahireti kaybetmekten korkuyorlar, kafalari karisip anlayamayinca en azindan "namaz kiliyor demekki kötü degildir" diyorlar ve gücleri bu kadarina yetiyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ynt: Velayeti İnkar eden Kafir midir? -kafir kimdir? mümin kimdir? mustaz'af kimdir?-

[quote author=miktat111 link=topic=23143.msg149055#msg149055 date=1335768645]
      biz mustazaf değiliz. eğer hadis ışığında konuşacaksak
      usulu kafi cilt 2
      2881-2882-2883-2884-2885-2886-2887-2888-2889-2890-2891-2892 buyrun
      [/quote]hadislere baktım ama sorumun cevabı orda yok.

Mufazzal da her zamanki anlamamazlık postuna büründü ya da anlamadı. sorunum yok Elhamdulillah. merak da ettiğimden değil. sadece aklıma geldi konuya değişik bir bakış kazandırayım dedim ve o anlamda sordum. Alimlere sormamı gerektirecek bir durum yok.

aklıma şöyle geldi: Mustaz'af kelime olarak zayıf kalan demek. yani hakikate ulaşmak için yeterli gücü imkanı bulamayan demek.

İmamların zahir olduğu dönemlerde mustaz'afları tanımlayan hadisler bu günkü ortamda farklı düşünülmeli diyorum. Bu gün İmamımız gaybette. Bazen hakikate ulaşamıyoruz. Yani alem olan müctehide bağlıyız ancak onun verdiği hükümle diğer müctehidin (ki bunların ikisi de İmam Zaman a.f.'in hükmünü söylüyor diye düşünüyoruz) bu durumda iki zıt hükümden birisi İmam Zaman a.f.'e ait olmamalı değil mi? ve bu ikisinden hangisi İmam Zaman a.f.'e ait değil hangisi ait? bu konuda delile ulaşacak gücümüz var mı? yok. Yani gaybette Olan bir İmama tabi olmaktan kaynaklanan bir güçsüzlüğe sahip değil miyiz? Cevabı yazın ona göre devam edeceğim inşaAllah..
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:52.

Yorum

Marifetullah yolunda her insanın farklı bir frekans aralığı vardır. Ve bu frekans aralığı farkı konusunda, bu frekansa yetişemeyen herkes, yetişemediği frekans için müstazaftır.

Bir başka deyişle, Marifetullah konusunda bütün insanların dereceleri arasında fark vardır. İmamların marifetullah derecesi ile şiilerin ki aynı değildir. Yani bir şii aim bile olsa, bir İmamın ulaştığı dereceye ulaşamamaktadır. Ve bu ulaşamadığı derece hakkında bilgisi yoktur ve bu yüzden burada da müstazaflık söz konusudur.

Bu yüzden velayet konusunda sünni müslümanlar için müstazaflık söz konusudur ama, Velayeti Fakihe itaat etmeyen şiiler için müstazaflık söz konusu değildir.

Tekfircilik mantığı harici mantığıdır. Bunu şia adına kullananlar maalesef çağdaş harici konumuna düşürmektedirler kendilerini.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23143.msg149031#msg149031 date=1335731285]
          başlık güzel paylaşımlar süpr, ben de süper bir soruyla konunun daha da anlaşılmasına katkıda bulunayım

Miktat ve Mufazzal

biz mustazaf mıyız? mustazafların derecesi var mı? şiilerden hiç mustazaf olmaz mı? gaybet döneminde şiiler mustazaf değiller midir ve niçin?
          [/quote]
          biz derken şiayı kast ediyorsunuz heralde,mustazaf konusunda hadisler belli,eğerki bir insan kadın veya erkek olsun çocuk aklına sahipse o kişi mustazaftır zaten.

inanç ihtilafını bilmiyorsa o kişi mustazafdır.

müctehitlerin ictihat konusunua gelince; bildiğim kadarıyla size şunu söyleyebilrim ki şu andaki durum hal yoludur.

usuluddin konusunda taklit yoktur zaten

furuddin ise mücehitlerin araştırmaları ve hadisler sonucunda ortaya çıkardıkları hükümlerin hayatımızda uygulayarak hal yoluna gidilmesidir.

esas olan usuluddindir. çünkü kök olan usuliddindir.bizim derdimizde budur aslında.usuluddini sağlam olmayan bir kişinin furusu dört dörtlük olsa bile sonuç hüsrandır.

eğer bir şia aklı başındaysa rahatını bozup gereken araştırmasını yapmıyorsa. huzurunu bozmak istemiyorsa onun mustazaf olması beklenemez

Ama genel olarak mustazafmıyız diyorsanız ben buna katılmıyorum.çünkü mustazaf olmanın hükümleri bellidir.

tebliğ edilmesi gereken tebliğ edilmiştir. huccet tamamdır.bunun karşısında bize düşen emre itattir
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 04.08.2020, 21:51.
          Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23143.msg149328#msg149328 date=1335901425]
            Marifetullah yolunda her insanın farklı bir frekans aralığı vardır. Ve bu frekans aralığı farkı konusunda, bu frekansa yetişemeyen herkes, yetişemediği frekans için müstazaftır.

Bir başka deyişle, Marifetullah konusunda bütün insanların dereceleri arasında fark vardır. İmamların marifetullah derecesi ile şiilerin ki aynı değildir. Yani bir şii aim bile olsa, bir İmamın ulaştığı dereceye ulaşamamaktadır. Ve bu ulaşamadığı derece hakkında bilgisi yoktur ve bu yüzden burada da müstazaflık söz konusudur.

Bu yüzden velayet konusunda sünni müslümanlar için müstazaflık söz konusudur ama, Velayeti Fakihe itaat etmeyen şiiler için müstazaflık söz konusu değildir.

Tekfircilik mantığı harici mantığıdır. Bunu şia adına kullananlar maalesef çağdaş harici konumuna düşürmektedirler kendilerini.
            [/quote]
            sayın mehmet ufukalp yanlış anlamassanız size birşey sorcam. sizi tanımadığım için soruyorum. siz ibadetinizi şiaya göremi sünniye göremi yapıyorsunuz.

İmam Ali a.s

Yorum

Ben ibadetimi Sünneti Rasulullaha göre yapıyorum.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23143.msg149396#msg149396 date=1335942589]
                Ben ibadetimi Sünneti Rasulullaha göre yapıyorum.
                [/quote]
                Herkes Sünneti Resulullaha göre ibadet ettiğini idda ediyor zaten.
                bu ifade çık ve net değil. siz ibadetinizi ehli sünnet vel cemaat olarak geçen yola göremi yoksa şia olarak geçen yola göremi yapıyorsunuz.

İmam Ali a.s

Yorum

[quote author=miktat111 link=topic=23143.msg149398#msg149398 date=1335942939]
                  Herkes Sünneti Resulullaha göre ibadet ettiğini idda ediyor zaten.
                  bu ifade çık ve net değil. siz ibadetinizi ehli sünnet vel cemaat olarak geçen yola göremi yoksa şia olarak geçen yola göremi yapıyorsunuz.
                  [/quote]

Herkes bizi ilgilendirmiyor arkadaşım. Biz ibadetlerimizi sünneti Rasulullaha göre yapıyoruz ve rehbere tabiyiz.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23143.msg149399#msg149399 date=1335943060]
                    Herkes bizi ilgilendirmiyor arkadaşım. Biz ibadetlerimizi sünneti Rasulullaha göre yapıyoruz ve rehbere tabiyiz.
                    [/quote]
                    sünneti resulullah ibadetinde namaz nasıl kılınır . örnek verirmisiniz bilmemiz ve öğrenmemiz açısından.rukun ve secde nasıldır acaba

İmam Ali a.s

Yorum

Biliyorsunuz namaz kabul olmassa diğer ibadetlerde kabul olmaz.

Bir gün resulullah efendimiz(s.a.a) mescitte iken birisi gelip namaza durdu. ruku ve secdeleri gerektiği gibi yerine getirmedi. Bunun üzerine Hazret: Bu adam, namazı bu şekilde olduğu halde ölürse, benim dinim üzre ölmemiştir. diye buyurdu.

İmam Ali a.s

Yorum

Siz katlit mercilerinin yerine konuşmasanız çok daha iyi olur. Bu konular yeterince işlendi ve bu hükümler sizin kafanıza bırakılamayacak kadar önemlidir.

Yorum

Allaha, ahirete, meleklere, peygamberlere, kitaplara inanan herkes Müslümandır. Mezhepsel inançları reddedene kafir denemez. Keşke bütün Sünniler Mahmut Şeltut gibi, bütün Şiilerde Fadlullah gibi düşünse... Büyük bir problem çözüme kavuşurdu vahdet yolunda.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23143.msg149933#msg149933 date=1336253108]
                            Allaha, ahirete, meleklere, peygamberlere, kitaplara inanan herkes Müslümandır. Mezhepsel inançları reddedene kafir denemez. Keşke bütün Sünniler Mahmut Şeltut gibi, bütün Şiilerde Fadlullah gibi düşünse... Büyük bir problem çözüme kavuşurdu vahdet yolunda.
                            [/quote]

Kesinlikle.

Yorum

sünni kesime sorsan "sünni olmayan ehli bidat", geliyorsun şiilerden okuyorsun "şii değilsen tam halis müslüman değilsin". Kuran ayetleri üstünden zanni tefsir algılarıyla güdülen yolların(mezhep) Allahın rasulleri yoluyla bildirdiği din olduğu zannı nasıl bir gariplik?

Yorum

Bu konuda Abdulkadir Çuhacıoğlu hocanın "Şia ve İmamet" kitabına baş vurun derim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X