Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

...edit...
    HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140775#msg140775 date=1326799390]
      Aişe anamız elbette durusttur ama siz ne anlarsınız rafıziler.
      [/quote]
      Aişe hakkında sizin kitaplarınız ne dediğini görmüyor musun ay sünni?

kendi kitabını inkar mı ediyorsun?
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140671#msg140671 date=1326732122]
        onca hadis yazdım hz.aişeyi öven ama onları kaale alan yok. işine gelen hadisi al işine gelmeyeni alma. oh ne güzel.
        [/quote]
        işte sen tamda bunu yapıyorsun işine geleni alıyorsun benim yazdığım hadisleri de alsana
        [center]
        [center]

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140673#msg140673 date=1326732565]
          aynen dediğim gibi hadislerden onun hakkında kotu olan ne varsa sahıh zayıf toplamışsınız.onu öven sayısız sahih hadisi ise görmemişsiniz. buna garez derler turan dursunda aynısını yapardı.
          [/quote]

Ya sen bi bana baksana hele buhariye müslime tirmiziye hanbele sorsana neden Aişe hakkında bu kadar kötü hadisleri yazıyorlar? neden hiçbir şii kitabı 14 masum a.s hakkında kötü hadisler yazmaz? bir insan kendi mektebini kirletir mi?
          çok çok yazık

ha bu arada sahih hadis diye neye diyorsunuz onuda anlatsana sünni
          [center]
          [center]

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140676#msg140676 date=1326732948]

Güzelim ehlıbeyt insanlara nefret etmeyi lanet etmeyi öğretmedi bu yol ehlibeytin yolu değil

[/quote]
            Ehli Beyt a.s'ın neyi öğrettiğini sen mi öğrenecem? sen daha Ehli-Beyt a.s'in kimlerdir onu bilmiyorsun kalkıp Ehli-Beyt a.s'in öğrettikleri bu yol değil diyorsun!
            Evet bir yerde haklısın Ehli Beyt a.s nefret etmeği öğretmiyor, çünki ömer ebubekir osman aişe talha zübeyr muaviye ve daha niceleri kendileri kendilerinden nefret ettiriyor..
            [center]
            [center]

Yorum

[quote author=ahavi link=topic=22526.msg140689#msg140689 date=1326735338]
              kedi yavrusunu yerken fareye benzetirmiş..

[/quote]
              peki ömer kızını diri diri gömerken neye benzetiyordu çok merak ediyorum..

hz.aişeye olan saldırılarda buna benziyor.bir göz için nice gözler sevilir..
              Kim biz mi aişeye saldırıyoruz??
              hani nerde saldırdım?
              sünnilerden bir kaç hadis aktardım diye saldırı mı zannettiniz?

hadi aişe annemizi sevmiyorsunuz bari peygembere olan sevginiz için ona hürmet edin..
              Peygamberden kuşkulanan ve Peygamberden izin almadan gece onu takip eden kadına mı hürmet?
              yoksa!
              Peygamber s.a.a'in vefatından sonra İmam Ali a.s ile savaşan ordu komutanı kadına mı hürmet?

[center]
              [center]

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140772#msg140772 date=1326798063]
                hayır o munazara adabının ilkesi olamaz. çünkü sizin kaynaklar kin doludur ve sadece imamiyye şiilerindne alınmıştır kaynaklarınızda sunnilerden hadis alınmadığı hatta imamiyye olmayan şiilerden alınmadığı bir tarihsel kesinliktir. dolayısıyla sizin itikadınaıza ters düşen hiçbir hadis bulunmaz sizde.oysa sunniler durust olan herkesten hadis almıştır.
                [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK ILDIĞI EHL-İ BEYTE

Allah rızası için elini vicdanına koy öyle cevap ver sen bu dediklerine inanıyormusun?

Sende çok iyi biliyorsun şia hadis mecmualarında sunni raviler var şia muhaddisler onlara güvendiklerinden dolayı onlardan hadis almıştır. İmamiyye olmayan aynı zamanda sunni olmayan zeydilerden de hadis almıştır eminim sen bunları çok iyi biliyorsun. Kaynaklarınız kin doludur diyorsun sen birilerine kızmışsın ve bu kızgınlığından dolayı kin kusuyorsun ama farkında değilsin. Birilerinin yaptıklarını mektebe mal ediyorsun biraz aklı selim düşünsen anlıyacaksın.

Bir inanç kendi itikadına ters düşen rivaeyetleri niye alsın? Yani diyorsun şia da tıpkı sunni muhaddisler gibi Peygamberi, ehl-i beyti, sahabeyi, müminlerin annelerini vede islama hakaret niteliğindeki rivayetleri niye almadı? Ehl-i sünnet aldıda veya uydurduda çokmu iyi oldu islam düşmanlarının ekmeğine yağ sürdü hadi bravo diyelim. Dediğin gibi dürüstlük budur şia muhaddisleri bunları yapmadığı için dürüst davranmadı.

Müminleri annesi Ayşe konusuna gelince bu güne kadar Müminlerin Annesi Ayşe'ye en ufak bir hürmetsizlik edepsizlik yapmadım hep hürmetle andım iki yıl öncesine kadar lanet okurdum onuda bıraktım artık lanet bile okumuyorum. Benim ona hürmetim şahsiyetinden öte Peygamberin zevcesi olmasındandır ister seveyim ister sevmiyeyim ama Peygamberin namusu olma hesabıyla hürmet göstermek mecburiyetindeyim. İmam Ali İmam Hasan ve İmam Huseyn nasıl davrandılarsa öyle ne eksik nede fazla. Şia kaynaklarında hakkında kötü rivayetler var yok değil ama hiç birini alimlerimiz kabul etmiyor. Ama ehl-i sünnet kaynaklarında geçen gusul meselesi ile ilgili rivayeti sunni camiası kabul ediyor. Müminlerin annesi Ayşe'ye asıl hakaret eden hürmetsizlik eden kendileridirler.
                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140775#msg140775 date=1326799390]
                  Aişe anamız elbette durusttur ama siz ne anlarsınız rafıziler.
                  [/quote]

Mezhepçilik yapmayana bak hemen ayrıştırdı......evet rafiziyiz çok şükür..hak ile batılı,yalan ile doğruyu ,sahte ile gerçeği,dosdoğru yol ile yanlış yolu ayırmışız da ondan rafiziyiz yani doğru yola ayrılan olmuşuz...birebir peygamber takipcisi olmuşuz onun hak vasilerinin takipcisi olmuşuz bundanda gurur duyuyoruz...ALLAH ın ve peygamberinin bizlere tanıttığı ve asla ayrılmamamız gerektiğini söyledıyı kişileri önder bilmişiz kurtarıcı bilmişiz..onları takip ettiğimizde ahiretimizin kurtulacağına iman etmişiz....

kuranı kerim bize apaçık ortaya koymuş.. sen istediğin kadar birilerini aklamaya çalış kılıfına uydurmaya çalış cennete koy cehenneme koy..bak ayet ne buyuruyor sen ve senin gibilere hatırlatayım sana o ayeti..

Nisa suresi..109- İşte siz o kişilersiniz ki dünya hayâtında onları tuttunuz, onlar için uğraştınız; fakat kıyâmet gününde, Allah'a karşı kim savunacak onları, yahut kim koruyacak onları?
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=ahavi link=topic=22526.msg140689#msg140689 date=1326735338]
                    yukarıda yarım yamalık anlatılan kesintilerle güya hz.aişenin değerini düşürecek.
                    [/quote]
                    Ben mi Aişe'nin değerini düşüruyorum?
                    sünniler düşüruyor kardeş ben değil ben sadece sünnilerin yazdıklarını aktardım.
                    benim işim güzüm yok gelip Aişenin değeriyle mi uğraşacam?

Aişe, Rerulullah s.a.a'ın vefatından sonra İmam Ali a.s ile savaşarak zaten kendi değerini düşürmüştür. ben kimim ki

kadınlarda kıskanclık vardır ve erkeklerden farklı olarak daha fazladır..
                    bunu savunma olarak mı yazdın yoksa sırf bir şeylek yazmak için mi?

AÇ GÖZLERİNİ AÇ BAK ALLAH'IN RESULU NE DİYOR
                    Hz. Resulullah s.a.a: Erkeğin kıskançlığı iman, kadının ki küfürdür.

allah resulünü seven aişe bazen aşırı gitmiştir..evli olan erkekler hadi bu akşam eve gidin ve evleneceğim söyleyin

en dindar görülen bir kadının tavrı nasıl olacak belki yakinen öğrenmiş olursunuz..
                    biraz mı? biraz mı sadece?

ahavi senin kadın mı yoksa erkek mi olduğunu bilmiyorum.
                    erkek var sayarak diyorum.

Sen gece evden kalkıp gitsen, karın da gizlice seni takip etse, bu biraz mı kıskançlık olur? biraz mı aşırılık olur?

peygember sizin gördüğünüzü görmemiş olmalıki o kötü kadını(haşa) onu boşamamış size göre belki yanlış yapmıştır
                    bak yine söylüyorum BİZİM değil SÜNNİLERİN gördüğüdür bu.
                    sünnilerin anlattıklarıdır bu. bizim değil. şiilerin değil.

[center]
                    [center]

Yorum

hudeyfe kardeş ( kardeş diyorum o rafızi değil) hadisin şerhine bakılmalı derdim. siz kese kopartarak istediğiniz tarafını alıyorsunuz. hz.ali aişe anamıza hurmetsizlik yapmadı ama siz yapıyorsunuz. kes kopar istediğini al islam düşmanları aynı şeyi peygamber hakkında yapıp onun değerini düşürdüğünü sanıyor oysa olayın tumunu alacaksın.

sizin rivayetlerinizi alsak iman islam hiçbirşey kalmıyor . ama siz onları kabul etmiyoruz diyorsunuz veya tevil ediyorsunuz sunnilere gelince şerh vs olmadan işinize geleni alıp muminlerin annesine kafir diyorsunuz.
                      HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140795#msg140795 date=1326804261]
                        hudeyfe kardeş ( kardeş diyorum o rafızi değil) hadisin şerhine bakılmalı derdim. siz kese kopartarak istediğiniz tarafını alıyorsunuz. hz.ali aişe anamıza hurmetsizlik yapmadı ama siz yapıyorsunuz. kes kopar istediğini al islam düşmanları aynı şeyi peygamber hakkında yapıp onun değerini düşürdüğünü sanıyor oysa olayın tumunu alacaksın.

sizin rivayetlerinizi alsak iman islam hiçbirşey kalmıyor . ama siz onları kabul etmiyoruz diyorsunuz veya tevil ediyorsunuz sunnilere gelince şerh vs olmadan işinize geleni alıp muminlerin annesine kafir diyorsunuz.

[/quote]

Ayşeye gösterdiğiniz sevginin onda birinide hz haticeye gösterinde ondan biraz hadis nakledin o zaman sizin samimiyetinize inanalım.bekliyorum hz haticeden 10 15 tane hadis nakledin ..yada hz peygamberin diğer eşlerini neden bu kadar övmez neden bu kadar ön plana çıkartmazsınız..Ayşenin babası ebubekir olduğundan olmasın sakın.??
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140795#msg140795 date=1326804261]

[/quote]

Peygamber eşleri annemizdir kuranı kerimin bize bildirdiğine göre değilmi....peki hz lut a.s ın eşi neyimiz oluyor.??

Yorum

hz.hatice anamız daha mekke döneminde öldü ondna nasıl hadis alalım be adam...hz. hatice bizce çok değerlidir ehlibeyttendir.size göre ehlibeytten değil ama
                            HASBUNALLAH

Yorum

hudeyfe sen yapma. ehli sünnet tüm sahabeyi sever ve hepsi hakkında guzel rivayetleri vardır. hz.aliyi seven sunniler onun hakkında sayısız guzel hadiis nakletmişlerdir sen onları alıyorsun . ortak delilleri ele aldım diyorsun bu komik bir iddia. hem sunni kaynakları emeviler yazdırdı diyorsunuz hemde hz.ali hakkındaki güzel sözleri alıp delil yapıyorsunuz. hatta bazen hadisi reddetmenize rağmen istediğiniz kısmı alıyorsunuz.

“Gerçek şu ki, Hişam bin Muğire oğulları kızlarını Ali bin Ebî Talib’e nikâhlamak için benden izin istediler. Ben onlara izin vermiyorum. Sonra yine ben onlara izin vermiyorum. Sonra yine ben onlara izin vermiyorum. “Meğer ki, Ebû Talib’in oğlu benim kızımı boşayıp onların kızını almak isteye.

Çünkü kızım Fâtıma benden bir parçadır. Onu şüpheye düşüren beni de şüpheye düşürür. Ona eziyet veren şey bana da eziyet verir. “Ben ancak ve ancak onu belâya sokmalarından endişe ediyorum. Ben ne helâli haram kılarım, ne de haramı helâl. Vallahi, Resulullah’ın kızı ile Allah düşmanının kızı, bir adamın yanında kesin olarak bir araya gelemez.”
                              1. Müslim, Fedailü’s-Sahabe: 93-96; el-Fethu’r-Rabbânî (Müsned Şerhi), 22:94.

bu hadis imam alinin masumiyetiyle uyuşmayacağı için kabul edilmez ama tek bir parçası alınır. hadis sana göre kabul edilmezse istediğin parçayı niye alıyorsun.

buyrun hadisi kabul edin o zaman (haşa) hz.alınınde kafir olacağını kabul etmeniz gerekir.
                              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140820#msg140820 date=1326806318]
                                hz.hatice anamız daha mekke döneminde öldü ondna nasıl hadis alalım be adam...hz. hatice bizce çok değerlidir ehlibeyttendir.size göre ehlibeytten değil ama
                                [/quote]
                                Sonuçta Peygamber s.a.a hanımı değil midir?
                                yoksa Hz. Hatice s.a'dan hiç hadis bilmiyor musunuz ay sünniler?

Peki ömer kızından hadis biliyor musun? bu birincisi
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X