Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: PEYGAMBER'İN HAYATI DÖNEMİNDE AİŞE

[color=rgb(51, 51, 51)]24. Hz. Ayşe (ra) kafir bir kadındı. (Hayat’ul Kulûb, Cilt 2, Sayfa 726)

[/color][color=rgb(51, 51, 51)][/size]34. Hz. Ayşe ve Hz. Hafsa (ra) münafık ve kafir kadınlardı! (Hayat’ul-Kulûb, Cilt 2, Sayfa 900)[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][/size][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][/size]39.“Ayşe bir münafıktı!” (Hayatul Kulûb, Sayfa 867)[/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][/size][/color]
    [color=rgb(51, 51, 51)][/size]44. Aişe (Hz. Peygamberin -sav- eşleri) alenen terbiyesizlik işlemiştir. (Kuran-ı Mecid, Makbul Hüseyin Dehlevi, Sayfa 840)

Bunlar ne kadar doğru bilmyorum ama buradaki görüşlerin bu yazdıklarımdan da farklı olduğunuda sanmıyorum...
    [/color]
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=MehmetMehmet link=topic=22526.msg140706#msg140706 date=1326739280]
      Tesadüfe bak. Hz.Ebubekir ve Hz.Ömeri sevmezler, ikisinin kızlarını da sevmezler. Tesadüf mü mezhepçilik mi orası iyi incelenmelidir.

Mesela mağara ayetinde bahsedilen Hz.Ali olsaydı nasıl yorumlarlardı bir düşünmek gerekir. Oysa mağara ayetinde bahsedilen Hz.Ebubekir olunca ayeti nasıl yorumladıkları bilinen bir gerçektir.

[/quote]
      tarihten ve muteber kitaplardan alıntı yapmak ve bu alıntıları sindirmeye çalışmak kimseye hakaret değildir. Mezhebçilik değildir.Siz yapılan bir alıntıdan hemen saldırı varmış gibi heyecana kapılıyorsunuz. Milli kahramanların kanunla korunduğu bir ülkede, sahabelerinde sanki kanunla korunuyormuş gibi algılanması tuhaf bir tesadüf...

peygamberimiz (saa) zamanında bile bir çok sahabe ilahi uyarılarla karşılaşmış, bazı sahabeler mürted olmuş, bazıları ( mervan bin hakem gibi ahlaksızlar) bizzat efendimiz tarafından islam toplumundan kovulmuş, bazı sahabeler islam peygamberini öldürmek için suikast girişiminde bulunmuş,Resulullahın emrine karşı çıkıp onun için sayıklıyor gibi çirkin sözlere başvurmuş, daha islam peygamberi hayatta iken bazı sahabeler ellerinde incille dolaşıp " ey peygamber, bu kitaptada güzel şeyler var." demeye başlamış, seçtiği ordu komutanına sahabeler tarafından itirazlar yöneltilmiş, vs vs
      daha saymakla bitmeyecek bir sürü konu...
      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
      İmam Ali (a.s)

Yorum

Hz Aise ne kadar hatali olursa olsun onu ikdebir agzia alinmayacak sekilde bire dokuz ekleyerek dile getirmek en basta kocasi hz Muhammed'e saygisizliktir.
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

yahu bu nasıl bir itikat ki...durmadan sahabeye peygamber eşlerine saldırıyor. hz.aişe aleyhine deliller topluyor ona düşmanlık için kendini heder ediyor. bunun ne faydası var ?
          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140721#msg140721 date=1326747647]
            yahu bu nasıl bir itikat ki...durmadan sahabeye peygamber eşlerine saldırıyor. hz.aişe aleyhine deliller topluyor ona düşmanlık için kendini heder ediyor. bunun ne faydası var ?
            [/quote]

Bunlar ne Hz.Alinin nede Hz.Hüseyinin yolundan gidiyorlar çünki ben Hz.Alide vede Hz.Hüseyinde görüdğüm saygı ve edebi göremedim peygamberin karısı hakkınızda konuştuğunuzda ALLAH aşkına eline ne geçiyor cenneti mi vaatettiler size böyle konuşulunca elemeddin bide övünerek söylüyor gulat rafiziyim diye artık ben siteyi anlamamaya başladım...
            Haktır Allahım Muhammed mahım
            Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22526.msg140724#msg140724 date=1326748464]

Bunlar ne Hz.Alinin nede Hz.Hüseyinin yolundan gidiyorlar çünki ben Hz.Alide vede Hz.Hüseyinde görüdğüm saygı ve edebi göremedim peygamberin karısı hakkınızda konuştuğunuzda ALLAH aşkına eline ne geçiyor cenneti mi vaatettiler size böyle konuşulunca elemeddin bide övünerek söylüyor gulat rafiziyim diye artık ben siteyi anlamamaya başladım...
              [/quote]

ebubekir ve ömere sövenler gulat rafızidir bende gulat rafıziyim diyor.

dost birde bana kızıyorlar bir zamanlar şiaya ısınmışken sonra nasıl döndüm. yahu şiilerden gorduklerim bana yetti ve ben tek değilim ki bu forumda pek çok kişi yanı durumda
              HASBUNALLAH

Yorum

Yahu allahtan korkun yukarıda tarihi kaynaklardan başka bişey yok.biri kuru sıkı atıyor diğeride bozacının şahidi şıracı gibi tasdik makamı.
                Allah aşkına edebi ve saygıyı ümmül müminin Aişeden mi? öğreneceğiz.
                Burada peygamberin karısı hakkında ileri geri konuşan yok.tarihten ve rivayetlerden anlıyorsanız okursunuz yorumlarsınız,yok her türlü rivayete karşı genede dediğim dedik,çaldığım düdük diyorsanız başlığa uğramazsınız olur biter.
                İmam Ali (a.s)

Yorum

birisi kesip kırparak tarih kitaplarından delil getirse ve peygamber eithamda bulunsa ne olur.yanı peygamberin affettiklerini hiç aktarmayıp sadece oldurduklerını yazsa turan dursun gibi...beni kureyza olayının oncesını yazmadan sadece katliam anını yazsa...tarihi kaynaktır ama saptırmadır.
                  HASBUNALLAH

Yorum

Tek başına cemel savaşı bile başlangıcı ve sonuçlarıyla ümmülmüminin Aişe için yeterde artar bile.onbinlerce sahabeyi ölüme sürükleyen kim?
                    Allahın evinizde oturun demesine karşılık savaşı ısrarla çıkaran kim?
                    Halife osman için "bu yaşlı bunak kafir olmuştur" dediği halde sonradan halife osmanın sözde kanını arayan kim?
                    bunlar başta ehli sünnetin en meşhur tarih kitapları ibni esir,taberi,ibni kesir olmak üzere bir çok hadis kitabındada yer almıştır.Bunları okumak,paylaşmak ve anlamaya çalışmak Aişe annemize bir saygısızlık değildir
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

Muhterem Kardeşlerim,

Son zamanlarda forumda gergin tartışmalar oluyor. Münazara edilen konuların hassas olması, asırlardır gelen geleneksel yapıya aykırı olması haliyle tepki çekiyor. Bu konuda Mezhebi ne olursa olsun Tüm Müslüman Kardeşlerimden biraz daha sakin olmalarını istirham ediyorum.

1- Ümmül Müminin Aişe konusu, belki de en hassas olan bir mesele. İfk Hadisesi hakkında geçmişte kendisine yöneltilen hayasız ve edepsiz iddialar var.
                      Bir kere O’nun İffeti konusunda kimse aykırı konuşamaz.
                      Çünkü Nur Suresi 11 – 26 . Ayetler Aişe Validemizin Temiz olduğunu beyan ediyor.
                      Bu konuda İster Şii olsun ister başka bir Mezhep üyesi olsun, bu ayetlere Muhalif iddialarda bulunanlar Kur’an’a karşı gelenlerdir.

2- Ehli Beyt mektebine göre Tüm Peygamberlerin eşleri; Hz. Nuh (as) Ve Hz. Lut (as)’ın dahil, Müslüman olmasalar bile, yanlış yapsalar bile İffet ve Hayalarına halel getirecek hiçbir davranışları olmamıştır, olamaz da. Allah’ın en sevgili kulu ve son Peygamber Hz. Muhammed (saa)’in eşleri için hiçbir Allah’ın kulu bu edepsiz iddiada bulunamaz.

3- Aişe Validemizin yanlışları olsa bile hem Resulullahın hürmetine eşi olduğu için, hem bir Bayan olduğu için, hem Ehli Sünnet Kardeşlerimizin Mukadesatı olduğu, hem de Ehli Sünnet Kardeşlerimizi incitmemek için, Kendisini eleştirirken kullandığımız kelime ve üsluba biraz dikkat edelim lütfen.

4- Bu konuların konuşulması ve Peygamber eşlerinin eleştirilmesinin ne faydası var ?

Peygamber eşleri neden hep eleştiriliyor ? Sorularına gelince:

Bir kere Ehli Beyt Mektebi Başta Hz. Hatice ve Hz. Ümmü Seleme olmak üzere, Peygamber eşlerine hürmet ve saygı duyar.

Örneğin Ümmü Seleme Annemizin duruşu ve Asaletini çok takdir eder.

Sahabeler dahil, Peygamber Eşleri masum değildirler, hata yapabilirler ve bazı hataları mazur görülebilir.

Ancak, birisi İslami Naslara karşı çıkarsa; Savaşlara, Ölümlere ve Bölünmelere neden olursa bu ister babamız olsun, ister annemiz olsun yanlış yapmıştır. Ve bu yanlış hakaret edilmeden, belge ve delilleriyle eleştirilebilir.

Karşı görüşte olan kardeşlerim de bunları suçlayıp eleştirmektense Tarihi gerçekler ve kaynaklarla cevap verebilirler.

Yanlış bir durum, bir tespit varsa doğrusunu ortaya koyarlar.

5- Ehli Sünnet Mezhebinde kendilerinden en çok Hadis rivayet edilen 5 Sahabi şunlardır :

Ebu Hüreyre yaklaşık 5.500 Hadis

Abdullah bin Ömer “ 2.500 “

Enes bin Malik “ 2.300 “

Aişe binti Ebu Bekir “ 2.200 “

Abdullah bin Abbas “ 1.700 “

Not : Hadis sayıları küsuratlıdır, Akılda kalması için sayılar yuvarlanmıştır.

Şimdi ilk 4 isme baktığımız zaman, bunların 4’ünün de Hz. Ali ve Ehli Beyt’e muhalif olduğunu;
                      söz ve fiilleriyle Onlarla mücadele ettikleri tarihi kaynaklarla sabittir.

İmam Ali (as) Ebu Hüreyre’yi Peygamber (saa) hakkında en çok yalan söyleyen kişi olarak tanıtmıştır.

Yine Enes bin Malik de İmam Ali’ye mesafeli bir Sahabedir.

Abdullah bin Ömer, ilk 3 Halifeye biat etmiş, Muaviye ve hatta zalim Yezid’e bile biat etmiş,

ama ne yazık ki bu 5 biadın tam ortasında olan Hz.Ali (as)’ye biat etmemiştir.

Kısaca Ehli Sünnetin muteber kabul ettiği, en çok Hadis rivayet eden 4 kişinin durumu kısaca budur.

İşte Ehli Beyt Mektebi, Onların şehadetlerini –tarihi gerçeklere de aykırı görürse- kabul etmemektedir.

Dolayısıyla Ehli Beyt İmam ve kaynakları dururken, bu ve benzeri Sahelerin rivayetleri üzerine kurulu Mezhepleri Maalesef Muteber kabul etmemektedir.

Bu özel ve hassas meselelerin sık sık dile getirilmesi, tefrika çıkarmak için değil, bu hakikatleri hatırlatmak içindir.

Daha önce de yazdım : Takip ettiğim forumlarda kendisine karşı aşırı tepki ve hakaretler edilen Elmeddin’in bunların da etkisiyle bazen agresif bir üslup kullandığını görüyorum. Daha önce de kendisine söyledim.

Yine söylüyorum Elmeddin’in başta olmak üzere, biraz daha Münazara üslubuna uygun ve birbirimize hakaret etmeyecek tarzda konuşmayı tüm kardeşlerimden İstirham ediyorum. Karşımızdaki görüşleri çürütmek istiyorsak Ona hakaret ederek değil, iddialarını çürütecek akli ve nakli delillerle bunu gerçekleştirebiliriz.

Elmeddin’i eleştirmekle beraber, karşı görüşte olanların da O’nun gibi delil ve belgelerle konuşmalarını görmek isteriz.
                      Not : Biraz uzun oldu, Hakkınızı helal ediniz..

Saygılar, Allah’a emanet olunuz…

"
                      Allâh onların kalblerinde olanı bilir. Onlara aldırma, onlara öğüt ver ve onların içlerine işleyecek güzel söz seyle." (Nisa - 63)

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140671#msg140671 date=1326732122]
                        onca hadis yazdım hz.aişeyi öven ama onları kaale alan yok.[/quote]

bunlaın hepsi uydurmadır da o yüzden.

işine gelen hadisi al işine gelmeyeni alma. oh ne güzel.
                        işine gelip gelmeme meselesi değil, munazara ilkelerindendir: http://www.velayet.com/index.php?top...0437#msg140437

Yorum

Değerli arkadaşlar bu konuyu açan benim.ve konunun açılmasında etkisi olan kişiler sitede sürekli aişeyi örnek veren kişilerdir.

Konu hakkında sormak veya itiraz etmek veya başka bir düşüncesi olanlar direk beni muhatap alsınlar. sağa sola saldırmak ancak o kişilerin değerini düşürür.

bu konuda yazılan yazıların hepsine teker teker cevap vereceğim ama önce konuyu bitirecem.

Tamamiyle sünni kaynaklarından Aişeyi aramaya-aktarmaya devam ediyorum

Şimdi Aişe'nin kendisinin rivayet ettiği ve kadın kıskançlığı vücudunu sararak Resulullah'ın (s.a.a.) huzurunda yaptığı ahlaksızlık ve edepsizlikleri birlikte dinleyelim

Aişe diyor ki:"Resulullah'ın eşi Safiyye Resulullah'a yemek gönderdi. O sırada Resulullah benim yanımdaydı. Safiyye tarafından gelen cariyenin getirdiği yemeği görür görmez vücudum titredi ve kendimi kaybettim. Tabağı elinden alarak kırıp dışarı attım. Peygamber bana bakınca gözlerinden bu hareketime öfkelendiğini anladım.

-Ben hemen dedim ki: "Bugün bana beddua etmesinden Resulullah'a sığınırım."
                          -Resul-i Ekrem (s.a.a.): "Öyleyse bunu telafi etmelisin" buyurdu.
                          -Ben: "Ey Resulullah! Bunun keffareti nedir?" diye sorunca
                          -Resul-i Ekrem(s.a.a) buyurdu ki: "Onun yemeği gibi yemek ve onun tabağı gibi tabak"
                          1- Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 277.

Bir başka yerde de kendisi hakkında şöyle diyor:
                          -"Bir gün Resul-i Ekrem' e:"Yeter artık! Falanca ve filanca olan (küfürlü sözler) Safiyye'yi bu kadar övme!" dedim.
                          -Bunun üzerine Resulullah (s.a.a.) buyurdu ki: "Denizlerin suyunun dahi temizleyemeyeceği bir şey söyledin!"2
                          2- Sahih-i Tirmizi, c. 4, s. 660; Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 189.

Yine Aişe, kadın kıskançlığı hakkında şöyle diyor:

-"Hiçbir kadını Mariye kadar kıskanmadım. Çünkü o güzel ve olgun bir kadındı. Resul-i Ekrem (s.a.a.) ondan hoşlanıyordu. İlk önce Resulullah onu Harise bin Nu'man'ın evine indirdi. Biz çok rahatsız olduk ve ben sabırsızlık yaparak bu konuda Peygamber' i incittim. Sonra Resulullah onu Ali'ye götürdü ve onu orada görmeye giderdi. Bu da bize çok ağır gelirdi. Daha da kötüsü, Allah ona bir çocuk verdi ve bizi bundan mahrum kıldı." 1

1- İbn-i Sa'd, et-Tabakat'ul-Kubra, c. 8, s. 212; Ensab'ul-Eşraf, c. 1, s. 449-450; el-İsabe Fi Marifet'is-Sahabe, c. 4, s. 405. Mariye'nin Biyografisi.

Aişe'nin kıskançlığı, Mariye sınırlarını aşarak Peygamber'in ondan olan oğlu, küçük ve masum İbrahim' i de kapsamıştı.

Aişe diyor ki:
                          -"İbrahim dünyaya geldiğinde Resul-i Ekrem (s.a.a.) onu benim yanıma getirerek:

"Bak yavrum ne kadar bana benziyor." buyurdu.
                          Dedim ki: "Ben onda sana benzer hiçbir şey göremiyorum!"
                          Bunun üzerine Resulullah, "Renginin beyazlığını ve etli oluşunu görmüyor musun?" buyurdu.Ben dedim ki: "Bolca koyun sütü içen her çocuk beyaz ve şişman olur."ı
                          1- et-Tabakat'ul-Kubra , c. 1, s. 134; Ensab'ul-Eşraf, c. 1, s. 450. 2- Sahih-i Müslim, c. 2,

Aişe'nin kıskançlığı bütün sınırları aşmıştı. Hatta kötü zan ve vesveselere kapılarak Resulullah'ın hakkında dahi şüphelenmeye başlamıştı. Resul-i Ekrem, onun yanında kaldığı geceler kendisini uyumuş gibi gösterir, sessizce Peygamber'i takip ederdi. Bu olayı onun kendi ağzından dinleyelim:

-(aişe)"Resulullah benimle olduğu gecelerden birinde aba ve ayakkabılarını çıkardı ve örtüsünü yatağa serip uyudu. Bir süre sonra benim uyuduğumu zannederek sessizce elbise- sini giydi, ayakkabılarını aldı., kapıyı açıp dışarıya çıktı ve kapıyı yavaşça kapadı. Ben hemen elbisemi giyip başımı örttüm ve onun ardı sıra gittim. Resulullah (s.a.a.) Baki mezarlığına gitti ve biraz orada durdu. Ellerini üç kez göğe kaldırdı ve sonra hızla başka bir yöne doğru gitti ve ben de peşinden gittim. Sonra eve doğru geldiğini görünce ondan önce gelip hemen yatağa uzandım.
                          -Resulullah (s.a.a.) içeriye girdiğinde buyurdu ki: "Aişe! Sana ne oldu? Niçin böyle solukluyorsun? Neden kuşkulanıyorsun?"Ben: "Bir şey yok." dedim. Resulullah: "Sen söylemezsen Rabbim bana haber verir." buyurdu. Ben: "Ey Resulullah! Anam babam sana feda olsun." dedim ve sonra olup bitenleri ona anlattım. -"Önümdeki karartı sendin öyleyse, değil mi?" buyurdu."Evet bendim." dedim. Sonra eliyle göğsüme öyle vurdu ki, göğsüm ağrıdı. Sonra buyurdu ki: "Allah ve Resulünün sana haksızlık yapacağını mı zannettin?"2
                          2- Sahih-i Müslim, c. 2, s. 669, h. 103; Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 221.

[center]
                          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                          [center]
                          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

hayır o munazara adabının ilkesi olamaz. çünkü sizin kaynaklar kin doludur ve sadece imamiyye şiilerindne alınmıştır kaynaklarınızda sunnilerden hadis alınmadığı hatta imamiyye olmayan şiilerden alınmadığı bir tarihsel kesinliktir. dolayısıyla sizin itikadınaıza ters düşen hiçbir hadis bulunmaz sizde.oysa sunniler durust olan herkesten hadis almıştır.
                            HASBUNALLAH

Yorum

Tamamiyle sünni kaynaklarından Aişeyi aramaya-aktarmaya devam ediyorum

Bir başka yerde şöyle diyor:

"Resulullah'ı görmeyince cariyelerinden birinin yanına gittiğini zannettim. Onu arayınca secdede şu sözleri söylerken buldum: "Allah'ım beni bağışla ve atfet."1
                              1- Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 147.

Ve yine şöyle der:

"Bir gece Resulullah (s.a.a.) yanımdan çıkıp gitti. Ondan şüphelendim ve kıskançlık duygum kabardı. Resulullah geri dönüp durumu mu görünce buyurdu ki: "Aişe! Sana ne oldu? Yine mi kıskandın?" Dedim ki:"Benim gibi birisi, senin gibi birini nasıl kıskanmasın ki?" Bunun üzerine buyurdu ki
                              "Yine şeytanın mı seni tuttu?"2
                              2- Müsned-i Ahmed bin Hanbel, c. 6, s. 115; Sahih-i Müslim, 4, s. 2168, h. 2815.

şuna inanıyorum ki, Resulullah (s.a.a.), bu kötü ve çirkin davranışları yüzünden onu hiç sevmezdi. Daha önce hatırlattığımız gibi, Resulullah (s.a.a.) yalan konuşan, başkalarını çekiştiren, ara bozuculuk yapan, Allah ve Resulüne kötü zanda bulunan ve kendisine zulmedeceklerini sanan birini nasıl sevebilir ki? Peygamberimiz, aşırı kıskanç ve meraklı olan,kocasının nereye gittiğini öğrenmek için izinsiz evinden dışarıya çıkan birini nasıl sevebilir?

Resul-i Ekrem'in (s.a.a.) huzurunda zevcelerine -ölmüş olanlarına dahi- çirkin laflar eden ve onlara küfreden birini nasıl sevebilir?

Oğlu İbrahim' e düşman olan ve annesi Mariye'ye iftira eden kadını nasıl sevebilir?

Bazen yalan uydurarak, bazen de eski düşmanlıkların kinlerini kusarak kendisiyle eşlerinin arasını bozan ve onları boşamasına sebep olan bir kadını nasıl sevebilir?

Resulullah, kızı Fatıma'tüz-Zehra'nın ve amcası oğlu Ali bin Ebi Talib'in düşmanını ve Hz. Ali'nin adını bile ağzına almak istemeyen birini nasıl sevebilir?2
                              2- Sahih-i Buhari, c. 3, s. 207; et- Tabakat'ul-Kubra, c. 2, s. 231

[center]
                              [center]

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22526.msg140772#msg140772 date=1326798063]
                                hayır o munazara adabının ilkesi olamaz.
                                [/quote]
                                Sizin kaynaklarınızda ki hadisler mi olamaz?

elmeddinin dediği sizin kaynaklarınızın bizim nezdimizde sinek kadar değeri yoktur ama belki okurken gözünüz açılır diye yazıyoruz. gören gözler var ve onlara can feda

çünkü sizin kaynaklar kin doludur ve sadece imamiyye şiilerindne alınmıştır
                                kin dolu olanlar dünnilerin kaynaklarıdır sen kaynaklarıda mı okumuyorsun tevhid ehli!
                                dikkatli bak mavi ile yazdığım cümleler şii mi sünni mi??
                                eğer şii kaynağını kabul edip iman edeceksen yazarım.

kaynaklarınızda sunnilerden hadis alınmadığı hatta imamiyye olmayan şiilerden alınmadığı bir tarihsel kesinliktir.
                                Bu sadece senin düşüncen ve böyle düşünerek kendini sünniliğe bağlıyorsun.
                                hele bana bir delil getir ki yazdığım hadisler o kaynaklarda yoktur

dolayısıyla sizin itikadınaıza ters düşen hiçbir hadis bulunmaz sizde.
                                ben amellerime ters düşen bir hadisi neden kitabıma alayım ki?
                                Acaba sünni alimler neden bir biri ile çelişkili hadisleri yazıyorlar?

oysa sunniler durust olan herkesten hadis almıştır.
                                saçma!
                                Ömer ve ebubekir toplayabildikleri kadar hadis yaktılar sen buna hadis almak mı diyorsun?

yoksa osmanın makamını yüceltmek için muaviyenin "osman hakkında kim iyi hadis naklederse ödüllendirin" dedikten sonra uydurulan saçmalıklarımı diyorsun?
                                dürüstlerden hadis almışmış!

aişe dürüst müydü? ondan hadis almış!

Acaba Peygamber'in s.a.a hangi hanımı gece gizlice onun nereye gittiğini öğrenmeye çalışmış ve onu takip etmiştir?
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X