Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere İmamet hakta Bir kac soru

niye acele ettiğini biliyorum.

amaç Kur'anda neler var neler yok, kendisini hiç de ilgilendirmeyen ve yaşaması gerekmeyen bilgisayar taraması mı yapıyoruz? indeks mi çıkarıyoruz yoksa Allah'ın inanın dediklerine tam olarak inanmamız, inanmadığımızda cehennemlik olacağımız önemli inançlar nelerdir hakkında mı konuşuyoruz?

tabi ki ikincisi..

o zaman bu konuyu halletmeden diğerine geçemeyiz. Hadislerin yeri ve değeri nedir Kur'an'la ilişkisi nedir bunu kabul etmeden hadislere geçmenin ne anlamı var? Ben Peygamberin helal saydığını Allah'ın helal saydığından farklı gören biriyle hadisleri konuşmamın ne anlamı var? Allah'ın inanılması şarttır dedikleri Kur'an'da, ve bunlar önemli, ama Peygamberini inanılmasının şart dedikleri hadislerde bunlar da önemsiz diyen biriyle hadisler konuşulmaz! çünkü biz Allah ile peygamberini ayırmamayı imani bir görev biliyoruz:

"bu (ilahi mesajı, ey Peygamber,) senin dilinde kolaylaştırdık ki Allah'a karşı sorumluluk bilinci taşıyan kimseleri onunla müjdeleyip, (boş bir) inatla direnip duranları onunla uyarasın;(Meryem-97)"

bu ayette Peygamberin, ayetleri insanlara rahmet olması için kolaylaştırıp açıkladığı yazıyor. açıklamada aslında olduğu insanlarca görülmeyen konular yok mudur? Kur'an'da imamet inancı açıkça var ve peygamber de bu imamların 12 olduğunu söyleyerek Kur'an'daki bu gizli olarak var olan 12 imamı açıklamış olmuyor mu?

bunu bildiğin bir örnekle ifade edelim:

namaz kılın diye ayette var ama rekat sayısı direk olarak (DİKKAT ET DİREK OLARAK YOK DİYORUM, HİÇ YOK DEMİYORUM. DİREK OLARAK YOK DEMEK AYNI ZAMANDA DOLAYLI OLARAK VAR DEMEKTİR.) yok.

şimdi rekatları Peygamber namaz kılın ayetini açıklarken açıkladığında, bu rekatlar Kur'an'ın emri olmuş oluyor mu olmuyor mu? çıkıp diyebilir misin rekatlar Kur'anda yok? bu Kur'ani bir bilgi değil? önemli değil diyebilir misin?

Yorum

"Kardeş Kuranda 12 rakam yok bunu sende bende kabul ediyoruz.12 rakam peygamberin sözü olduğunu biliyoruz onun için Kuranı bitirip hadise geçiyoruz."

HAYIR

ben böyle bir şey demedim.

sen Kur'an'ın müteşabih ayetlerinin tamamının tüm anlamlarını biliyor musun? bilmiyorsun. Kur'an'da 12 rakamı var. Ve bunlar müteşabih ayetler. Bu ayetlerin gerçek anlamlarının ne olduğunu tam olarak biliyor musun? biliyorsan açıkla ve deliliyle beraber!..

Yorum

bu ayette Peygamberin, ayetleri insanlara rahmet olması için kolaylaştırıp açıkladığı yazıyor. açıklamada aslında olduğu insanlarca görülmeyen konular yok mudur? Kur'an'da imamet inancı açıkça var ve peygamber de bu imamların 12 olduğunu söyleyerek Kur'an'daki bu gizli olarak var olan 12 imamı açıklamış olmuyor mu?

bunu bildiğin bir örnekle ifade edelim:

namaz kılın diye ayette var ama rekat sayısı direk olarak (DİKKAT ET DİREK OLARAK YOK DİYORUM, HİÇ YOK DEMİYORUM. DİREK OLARAK YOK DEMEK AYNI ZAMANDA DOLAYLI OLARAK VAR DEMEKTİR.) yok.
        Bak bende bunu diyorum, namaz Kuran'da kesin delil rekat sayısı Allah tarafından Peygambere söylenmişse ve bu Kuran'da yoksa hadislerde varsa bunu Kur'ana sokmayız hadis olarak kabul ederiz. Kuran'da imam varsa rakam Peygamber (s.a.a )diyorsa o zaman bunu hadis gibi kabul eder iman ederiz. Sana ben soru vererken şöyle demelisin Allah Peygamber (s.a.a)'e 12 imam olacağını söyledi bu Kuran'da yoksa ama hadiste var. Diyorsun ki, kuran'da 12 imam var hangi ayete var 12 rakam ?! Peygamber hadiste söylemişse hadis olarak kabul eder iman ederiz. Onun için Kur'an yok Hadis bölümüne geçmemiz lazım.

Kur'an'da 12 rakamı var. Ve bunlar müteşabih ayetler

7 - Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

Ne dediğimi anlamışsın

Yine soruyorum :

1)Masum İmamın bulunması niye vacip? Yani o niyçin lazımdı ?

2) Peygamber (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) 12 imamı net ve açık şekilde tayin etti mi ?

3) İmamları yalnız Allah tayin ede biler,yahut insanlar tayin edip,Allahın razılığını kazana bilerler mi ?

Yorum

Sayın Osman_ufuk bey soruyor,

1)Masum İmamın bulunması niye vacip? Yani o niyçin lazımdı ?

2) Peygamber (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) 12 imamı net ve açık şekilde tayin etti mi ?

3) İmamları yalnız Allah tayin ede biler,yahut insanlar tayin edip,Allahın razılığını kazana bilerler mi ?

Sorulara daha ilmi cevaplar verecek olan Sayın hocalarımın affına sığınaraktan;

Cevap (1) Masum İmam bulunmazsa masum olmayan yezitler imamlık taslayacak onun için vacip.

Cevap (2) Resülullah Sakaleyn hadisini haşa iş olsun torba dolsun diyemi söyledi.

Cevap (3) İmamları yalnız Allah (cc) tayin etmez ise Muaviyeler Yezitleri tayin eder. Allah'ın (cc) razılığını kazanırmı sizce ?

Yorum

1- Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu, Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah’a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. tevbe 36

2- Biz onları on iki kabile hâlinde topluluklara ayırdık. (Tîh sahrasında susuzluktan sıkılan) kavmi Mûsâ’dan su istediğinde biz ona, “Asânı taşa vur” diye vahyettik. (Vurunca) taştan on iki pınar fışkırdı. Herkes (kendi) su içeceği yeri bildi. Üzerlerine bulutu da gölgelik yaptık ve onlara kudret helvası ve bıldırcın indirdik. “Size rızık olarak verdiğimiz şeylerin iyi ve temiz olanlarından yiyin” (dedik). Onlar bize zulmetmediler, fakat kendi nefislerine zulmediyorlardı. Araf 160

3- Hani, Mûsâ kavmi için su dilemişti. Biz de, “Asanı kayaya vur” demiştik, böylece kayadan on iki pınar fışkırmış, her boy kendi su alacağı pınarı bilmişti. “Allah’ın rızkından yiyin, için. Yalnız, yeryüzünde bozgunculuk yaparak fesat çıkarmayın” demiştik. Bakara 60

4- Andolsun, Allah İsrailoğullarından sağlam söz almıştı. Onlardan on iki temsilci -başkan- seçmiştik. Allah, şöyle demişti: “Sizinle beraberim. Andolsun eğer namazı kılar, zekâtı verir ve elçilerime inanır, onları desteklerseniz, (fakirlere gönülden yardımda bulunarak) Allah’a güzel bir borç verirseniz, elbette sizin kötülüklerinizi örterim ve andolsun sizi, içinden ırmaklar akan cennetlere koyarım. Ama bundan sonra sizden kim inkâr ederse, mutlaka o, dümdüz yoldan sapmıştır.” Maide 12

bu konu başkalarının da dikkatini çekmiş aynen alıntılıyoruz:

"abdulhamit:
            BAKARA 60- Hani Musa kavmi için su istedi de kendisine, "Elindeki değneği şu taşa vur" dedik. Bunun üzerine o taştan oniki tane pınar fışkırıvermişti. Her grubun hangi pınardan su içeceği belirlenmişti. "Allah'ın size bağışladığı rızıklardan yiyin, için ve yeryüzünde kargaşalık çıkararak azıtmayın" dedik.

61- Hani dediniz ki; "Ya Musa, biz tek çeşit yemeğe artık dayanamayacağız " Rabbine dua et de yerin bitirdiği sebze kabağından, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından çıkarsın': Musa da size "Hayırlıyı daha değersizi ile mi değiştirmek istiyorsunuz. Öyleyse bir şehre ininiz, orada ne isterseniz var" Ve üzerlerine zillet, eziklik ve yoksulluk damgası vuruldu, Allah'tan bir gazaba çarpıldılar. Bu böyle oldu, çünkü onlar Allah'ın ayetlerini inkâr ediyor ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. İsyan ettikleri için böyle oldu. Sınır tanımıyor, azgınlık yapıyorlardı.

62- Müminler ile yahudi, hıristiyan ve sabiilerden Allah â ve Ahiret gününe inanıp iyi ameller işleyenler, hiç şüphesiz, Rabbleri katında mükâfatlarını alacaklardır; onlar için korku yoktur; onlar artık hiç üzülmeyeceklerdir.

Bakara 60 ayetine dikkatli bakalım. Allahın emriyle Musa ( as ) elindeki değnekle taşa vurması söylenir ve o taştan on iki tane gözden su fışkırır.

Şimdi günümüz jeoloji mühendisleri yeryüzünde içme suyunu nasıl bulur ve yeryüzünden nasıl çıkarır diye soralım. Sondaj ile değil mi ? Ama bir ön etüd yapması gerekir ki, işte bu ön etütte musa (as )mın taşıdığı benzeri bir asa kullanılır. Bu asa ( Çubuk ) ile suyun yeri belirlenir ve sonrası malum. Bu ayette sanki geleceğe bir işaret var. İçme Suyunun yeryüzünden nasıl çıkarılacağı ile ilgili

abdulhamit:
            BAKARA 60- Hani Musa kavmi için su istedi de kendisine, "Elindeki değneği şu taşa vur" dedik. Bunun üzerine o taştan oniki tane pınar fışkırıvermişti. Her grubun hangi pınardan su içeceği belirlenmişti. "Allah'ın size bağışladığı rızıklardan yiyin, için ve yeryüzünde kargaşalık çıkararak azıtmayın" dedik.

TAŞ, BÜYÜKLÜĞÜ NASIL BİR TAŞ OLMALI Kİ O TAŞIN İÇİNDEN ONİKİ PINAR FIŞKIRIVERSİN.

Görüşüme göre dev bir kayadır bu.

BELKİ BİR DAĞ ETEĞİ VEYA TEPESİ OLABİLİR Kİ,

Suyun akışı yüksek yerden aşağı doğru kolayca akabilsin.

Neden 12 gözden fışkıran pınar. Neden 12 sayısı ve neden 12 gruba ayrıldı o ümmet ?

12 sayısının hikmeti nedir ki, yılda da 12 ay vardır. Rabbimiz yılı 12 ay şeklinde belirlemiş

hakanalper:
            12 sayısının hikmetinin, 12 ay a işaret ettigi kanaatine nasıl varıldı merak ettim?

zannımca devamında acıklanacaktır..

abdulhamit:
            Alıntı

12 sayısının hikmetinin, 12 ay a işaret ettigi kanaatine nasıl varıldı merak ettim?

12 sayısının hikmetinin 12 aya işaret ettiğini söylemedim. Sadece Neden 12dir diye soru sordum. 12 burada yani bu ayette tesadüf müdür ? yoksa bir hikmeti mi vardır ? Hikmeti nedir diye de sordum. Kuranda başka 12ler var mıdır ?

Araştırıp görelim.

abdulhamit:
            Alıntı

Kuranda başka 12ler var mıdır ? Araştırıp görelim.

Kuranda Birbiriyle ilgili bazı kelimeler şaşırtıcı bir biçimde aynı sayıda tekrarlanırlar. Örneğin "Yedi Gök" tabiri 7 kere geçerken. "Göklerin yaratılışı (halku semavat)" ifadesi de 7 kere tekrarlanır.

"Gün (yevm)" tekil olarak 365 kere geçerken, çoğul yani "Günler (eyyam ve yevmeyn)" kelimeleri 30 defa tekrarlanır.

"Ay" kelimesinin tekrar sayısı ise 12'dir. Kuranda 12 defa Ay sayısı tekrarlanır. Oysa ki Allah Bir yılda 12 ay yaratmıştır. Ve Ay kelimesinin tekrarını da kuranda tam 12 yerde 12 defa yapmıştır.

Nutfe (nutfun) 12 ve Et (lehmun) 12 defa tekrarlanır.

Ay, Dünya’nın etrafında 12 defa dönerek, 12 ay oluşturur.

... Allah’ın katında ayların sayısı onikidir...( Tevbe Suresi 36 )

12 Rakamı

Kuranda Toplam 4 kez geçiyor.

ve Hz. Meymûne Hz. Peygamber'in, son ve 12.eşidir, Şiilerde de ayrıca 12 imam vardır. Ayrıca Dilimize Farsçadan oruç şeklinde geçmiş olan kelimenin aslı Arapçada Savm kelimesi de türevleriyle birlikte Kur’an’da 12 yerde geçmektedir

'Gökyüzünde de 12 yıldız grubu(burcu) var. Ama bu sayının asıl özelliği 2, 3, 4, ve 6 ile bölünebilmesi ve eski çağlarda en çok kullanılan sayı birimi olmasıdır. '12' sayısı bugün bile düzine adıyla sayı birimi olarak kullanılırken katları 24, 60 ve 360 da zaman ve açı birimleri olarak da kullanılır.

Saat 12 ya gün ortasını gösterir ya da ya da gün sonunu.
            "

Allah katında ayların sayısı 12dir ayeti ile ilgili olarak burda 12 imama işaret olduğuna dair hadisler vardır..

Yorum

Qom_u_aşk

:d hiç bu kadar gülmemiştim. Ben sana nass diyorum, sen bana neden bahs ediyorsun. İyi ki Kuranda Peygamberlerin rakamı 12 iki olmadı, olsaydı derdiniz evet bu 12 imama işaredir :d neyse şimdi arkadaşına yardım et.

Sebzivar

Cevap (1) Masum İmam bulumazsa masum olmayan yezitler imamlık taslayacak onun için vacip.
              Masum imamın vazifeleri nelerdir ?

Cevap (2) Resülullah Sakaleyn hadisini haşa iş olsun torba dolsun diyemi söyledi.
              Sakaleyn hadisinde 12 imama işaret yok. Ehli beyit uca makamına işaret var.

Cevap (3) İmamları yalnız Allah (cc) tayin etmez ise Yezitleri tayin eder. Allah'ın (cc) razılığını kazanırmı sizce ?
              Gel sana senin kitabından cevap verim ki, insanlar imam sece biler, ve o secimde Allahın razılığı olar :

Ebubekir'e, Ömer'e, Osman'a biat edenler, onlara biat ettikleri şartlarla bana da biat ettiler. Orda bulunanlardan birinin, bir başkasını seçmesi, bulunmayanın bu biati reddetmesi mümkün değil. Meşveret ancak Muhâcirlerle Ansara ait. Onlar toplandılar da birisine uydular, ona imâm dediler mi bu, Allah'ın da razı olduğu bir şey. Onların yaptığı işe razı olmayıp imâmı kınamak, yahut bir bidate uymak sûretiyle verdikleri hükümden çıkanı, çıktığı şeye bırakırlar. Fakat ısrâr ederse, inananların yoluna uymadığı için onunla savaşa girişirler ve döndüğü şeyin vebâlini de Allah, onun boynuna yükler.
              Ömrüme andolsun ey Muâviye, nefsine uymaz da aklınla düşünürsen beni, Osman'ın kanına girenlerden tamamıyla berî, halkın içinde o kandan en sorumsuz bulursun. Sen de bilirsin ki ben ondan ayrılmıştım, bir kenara çekilmiştim; ama bildiğini örtmeye, bühtan etmeye kalkışırsan örtebildiğin kadar ört, edebildiğin kadar et.

http://www.caferilik.com/kutuphane/h.../385-460.htm#9

Yorum

Osman gardaş senin öğrenmeye niyetin yokdu garın ağrısı verme..senin amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek biz senin gibilerinin dalına teneke bağlayıp yolladık..o yüzden boşuna inat eleme....

Hiçbir peygamberi insanlar seçnediği gibi onların vasilerinide insanlar seçme hakkına sahip değil..ALLAH c.c insanlara peygamberin vasilerini çeşitli yollarla tanıtır..Senin öğrenmeye niyetin yoksa anlamaya niyetin yoksa zaten anlamazsın öğrenmezsin...Sen istiyorsunki ALLAH c.c imamların isimlerini tek tek belirtsin kuranda..o zamanda kimse zahmet çekmez kimse doğruyu araştırmaz yan gelip yatardı zahmetsız iman ederdi imamlara...

ALLAH c.c peygamberine bile zahmetsiz görev vermemiş..Eğer o isteseydi herkesin kalbine hz Resulullahın sevgisini yerleştirirdi..ALLAH istediki insanlar iman etsin inansın araştırsın yanlışı doğrudan ayırsın zahmet çeksin karşılığındada cenneti hak etsin..

sen kotanını salıpsan yere o kadar delile o kadar açıklamaya rağmen nuh deyirsen peygamber demirsen...

Bir soruda men sana sorum elese ebubekir ömer ve adaşın osmanın halife olmasını ALLAH mı istedi kullarmı...ALLAH istedi dersen ayet getir..Kullar istedi dersen o zamanda hangi peygamberi ve onun vasisini kullar seçti onuda yazmak zorundasan..

Buyur çok uzun olmasın yazacakların..

soruna sou ile cevap tabı anlarsan..

cevaplar kısa ve net özellikle kuran ayetinden olsun..
                ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Osman Ufuk -ki, Aykuttan başkası değil- bana özelden arka-arkaya mesajlar yollayıp beni bu başlıkta munazaraya davet ediyor. şuana kadar arka-arkaya 6 mesaj gönderdi. ben kendisine özelden cevap yazdım, şuan elimde çok mühim olan 3-4 konu var, sonuna gelmiş durumdayım, inşaAllah bitireyim, sonra blog ve forumda yayınlayıp konuya dahil olacağım. fakat Osman Ufuk yukarıda "Nehcul Belağa"dan -güya- bize karşı delil getirdiği için, bazı kardeşler şüpheye düşerler diye düşündüğümden yazma gereği duydum. Osman Ufukun yazdığı mektup "Nehcul Belağa"da 6-cı mektup. bu konu çok eskilerde kalmış, cevaplanmış bir konu. Osman Ufuk "burada galiba kimsenin bundan haberi yok" diye düşündüğünden bunu kapmış hemen. inşaAllah kısa zamanda cevaplar hazır olacak.

Yorum

biz senin gibilerinin ...EDİT...
                    Bizde sizin gibileri aynen söylediğin gibi yapdık.

Osman Ufuk -ki, Aykuttan başkası değil-
                    Aykut kardeşim senin yalancı olduğunu söylememişti, bana Aykut kardeş rica etti bende gelip münazara etmek istedim.İsimim de Osman

"Nehcul Belağa"dan -güya- bize karşı delil getirdiği için, bazı kardeşler şüpheye düşerler diye düşündüğümden yazma gereği duydum. Osman Ufukun yazdığı mektup "Nehcul Belağa"da 6-cı mektup. bu konu çok eskilerde kalmış, cevaplanmış bir konu. Osman Ufuk "burada galiba kimsenin bundan haberi yok" diye düşündüğünden bunu kapmış hemen. inşaAllah kısa zamanda cevaplar hazır olacak.
                    inşallah bekleriz.

Yorum

Aykut, şimdilik sadece sana bu şekilde yardımcı ola bilirim. sizin şeyhiniz Barrakı munazarada darma dağın eden Şeyh Ali el-Muhsinin -Allah onu korusun- cevabı: هل أقر أمير المؤمنين (ع) بأن الخلافة تكون بالشورى

Yorum

LÜTFEN FORUM KURALLARINA UYUN VE SAKİN OLUN.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131236#msg131236 date=1315762429]
                          Aykut kardeşim senin yalancı olduğunu söylememişti, bana Aykut kardeş rica etti bende gelip münazara etmek istedim.İsimim de Osman[/quote]

olmayan şeyi nasıl söylesin? söylerse alimleriniz gibi yalancı olmazmı? nasibiler ve yalan

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg131226#msg131226 date=1315758240]
                            [b]Qom_u_aşk

:d hiç bu kadar gülmemiştim. Ben sana nass diyorum, sen bana neden bahs ediyorsun. İyi ki Kuranda Peygamberlerin rakamı 12 iki olmadı, olsaydı derdiniz evet bu 12 imama işaredir :d neyse şimdi arkadaşına yardım et.

[/quote]

anladığım kadarıyla ilim dışında da bi şeylr yazıp gülmek ve başlığı kişiselleştirmek istiyorsun ama ben buna kanmayacağım konuya kaldığım yerden devam edeceğim..

sen dedin ki 12 rakamıyla ilgili ayetler ben de sana hepsini çıkarıp verdim. ve bunların hepsinin de 12 imama delil olduğunu iddia etmedim.

tamamının delil olup olmadığı konusunu bilmiyorum ama Allah katında ayların sayısı 12dir ayetinde 12 imamın işaret edildiğine dair hadisi hatırlıyorum. Bu ayetler müteşhabih ayetlerdir. sen de bu ayetlerin hakiki anlamını bilmediğinden dolayı bu ayetin 12 imama işaret etmediğini iddia edemezsin. hakkında bilgi sahibi olmadığın konuda nasıl konuşursun ki? Biz de zaten Kur'anda direk var demedik bu aytlerin işaretiyle bu ayetleri açıklayan hadislerle var dedik. Nitekim 12 pınar fışkırdı ayetinin nuzül sebebi olarak da peygamberimizin 12 imamı tanıttığına dair hadisleri okudum..

Bu ayetler müteşabih ayetlerdir ki gerçek tevillerini Allah bileceğinden dolayı hiç bir akıllı adam Kur'an'da şu yok diyemez. nitekim bunun bilincinde (Kur'anda nelerin bulunabileceğinin) olan İbn Abbas eğer devemin yuları kaybolsa Kur'an'dan bulurum demiştir..

Hadisler bu benzer anlamları açığa çıkararak müteşabihleri açıklamış oluyorlar. ki böylece hadisle açıklanan bu bilgiler Kur'an'da da bulunmuş oluyor. demek istediğim bu..

Eğer sen müteşabihlerin gerçek ve nihai anlamlarını bildiğini iddia ediyorsan gülmeye devam et ama bize de bunların anlamlarının neler olduğunu delilleriyle açıkla..

müteşabihler nedeniyle Kur'an'ın tüm bilgilerine vakıf olamadığımızı ve bunların hadislerle açıklanmasıyla kesin anlamlarının ortaya çıktığını böylece aslında direk olarak olmasa da bir çok anlamın dolaylı olarak Kur'an'da bulunduğunu itiraf ederseniz devam ederiz..

Yorum

Osman_ufuk bey soruyor;
                              Masum imamın vazifeleri nelerdir ?

Cevap (1) Allah Resülünden sonra, ümmet yolunu şaşırmasın diye insanlara İslam'ı öğretmek.

" Sakaleyn hadisinde 12 imama işaret yok. Ehli beyit uca makamına işaret var." diyorsunuz.

Cevap (2) " Ehli beytin uca makamı " İmam Ali (as) ile başlar İmam Mehdi (a.f) ile biter.

" İmamları yalnız Allah (cc) tayin etmez ise Yezitleri tayin eder. Allah'ın (cc) razılığını kazanırmı sizce ?el sana senin kitabından cevap verim ki, insanlar imam sece biler, ve o secimde Allahın razılığı olar :"

Cevap (3) Elmeddin kardeşimiz size cevap verecek inşaallah. Yukarıda sorduğunuz 3. sorunuza verdiğim cevabı değitirmişsiniz. Neden ?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=21650.msg131237#msg131237 date=1315762501]
                                Aykut, şimdilik sadece sana bu şekilde yardımcı ola bilirim. sizin şeyhiniz Barrakı munazarada darma dağın eden Şeyh Ali el-Muhsinin -Allah onu korusun- cevabı: هل أقر أمير المؤمنين (ع) بأن الخلافة تكون بالشورى
                                [/quote]

Sen kısa ve net şekilde suala cevab vere bilirsin ? Bana link lazım değil. Kendin açıkla.

Peyğamber (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) hadiste açık şekilde ümmetine dedi ki : 12 imama iman getirmek lazım ?

Bana bir delil lazımdı ki 12 imamların adları bir - bir çekilsin. Sahih hadis nerde rasulullah (sallalahu alaihi va ala alihi va sallam) diyor ki (misal için) : 12. İmam iman getirin ! Ve onlar şunlardır ( isimleri ) ?

Hadis talep ederken bana ne lazım :

1) Tanınmış ve ehli - sünne taraftan kabul olunmuş alim.

2 ) Onun kitabında ne yerde ( cild, sayfa, bab )

3 ) hadis ( Metn PULS sened )

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X