Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ezanda aliyyen veliyyulah denmesının hıkmeti

[quote author=Elmeddin link=topic=14159.msg95865#msg95865 date=1279110735]

kitabı bulmamadığım için Hudeyfe kardeşime sesleniyorum. Hudeyfe, bu kitabı bula bilirmisin? arapçası olsada olur. kardeşim eğer bu kitabı bula bilirsen o zaman senedini de araştırıp sahih ve ya zayıf olduğunu öğrene biliriz.[/b]
    [/quote]

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

e kitap olarak bulamadım arapça kitapları satın aldığım yayınevine sorarım inş orda var ise ilgili sayfa numarasındaki sayfanın fotokopisini çeker buraya scanlarım.

Şunuda beyan edeyim bu kaynaktan bahseden bir kaç şii sitesi var.
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

ALLAH ALLAH NELER DUYACAKTIK
      tövbe tövbe

Yorum

evet Elhamdülilah bu sitede gizli kalmış bir çok hakikati duyacaksınız

önce hakikat olduğuna inanamayacaksınız.

sonra bunların çifte (hem şii hem sünni temel kaynaklardan) destekli delilli olduğunu göreceksiniz. Sünni olarak kitaplarınızdaki gerçeklerin nasıl da saklandığını fark edeceksiniz..

sizi buraya yönlendiren gücün (Allah'ın) iki amacı ile burada olduğunuzu anlamalısınız:

1- bilmediklerinizi öğrenip hikmete ulaşıp onu kabul edip layık olduğunuz kurtuluşa ereceksiniz

2- hüccet size tamamlanacak ama kabul etmeyip sorumluluğunuzla başbaşa kalacaksınız..

Elhamdülillah artık velayet.com gibi Ehlibeyt güneşini insanlara sunan geniş bir sitemiz var..

Yorum

ben böyle birşeye asla inanmıyorum
          nuharide müslimde böyle bir hadis varmı
          bu muhakak asrısaadet zaömanında böyle değildi
          buyuk ihtimal daha sonra malum zaamanlarda değiştirildi veya uyduruldu

Yorum

bu arada hangi hadisten söz ettiğinizi alıntı yaparak mesajınıza eklerseni geçmiş sayfalardan aramak zorunda kalmayız...

Yorum

ben hangisinden bahsetmiyorum
              genel olarak eski sayfalarıda inceledim ama
              beni tatmin edecek hiç birşeye rastalamadım bana pek mantıuklı gelmiyor yani
              ondan bahsediyorum

Yorum

derinlemesine incelediğinizde çok ciddi eleştirilerin olduğunu ancak hiç birinin Ehlibeyt mektebinin güneşi karşısında tutunamadığını göreceksiniz.. inşaAllah...

bizde öyle oldu. sünnilikte asla cevaplanmayan soruların cevaplarını şiada bulduk.. Elhamdülillah bize buranın kapsını açtığından dolayı...

Yorum

otomatik ezan programları var namaz zamanını hatırlatıoyr hem de çok güzel şii ezanı içini okşuyor insanın içini

Yorum

Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Mehdi (a.s) benim soyumdandır; ismi benim ismim ve künyesi benim künyem, şekli benim şeklim, sünnet ve tavrı benim sünnet ve tavrımdır, halkı benim şeriatım ve dinime teşvik ve Rabbimin kitabına davet eder. Ona itaat eden bana itaat etmiştir ve ona muhalefet eden bana muhalefet etmiştir, onun gaybetini inkâr eden beni inkâr etmiştir.”

Yorum

hadisin kaynağını alabilir miyim? inkar edebilmesi için bilmesi lazım. bunlar imameti bilmiyorlar ki? tanıttın mı? tanıttınsa açıklama yapma söz konusu olur mu? kafirlere dini tebliğ etmiyecek miyiz? İmam Ali a.s adamın boynunu bile vurmadan onun ıslahı için tebliğ yapmıyor muydu? Siz Ali'nin yolunda mısınız?

Yorum

Aşura günü Yezit ordusundan ayrılan ve İmam Hüseyin'in safına katılan Hür b. Yezid-i Riyahi imamet makamına (Şialar gibi) inanıyor muydu? Hür gibi birçok insan, kıyamet günü Hz. Peygamber'in (s.a.a) huzurunda mahcup olmamak için İmam Hüseyin'in safına katılmışlardı, bunların imamet ve velayetten haberleri var mıydı, eğer vardı ve itikat etmişlerdi diyorsanız buyurun delinizi sunun..

Yorum

Yazdığım cevap çıkmadı, yok oldu hayret Sorumun cevabını tam olarak alamadım. Hür ve onun gibiler 12 İmamın (a.s) masum olduğunu ve imamet makamlarının Allah Teala tarafından onlara verildiğini ve ilk üç halifenin hilafetlerinin batıl olduğunu biliyorlar mıydı?

Yorum

1. Günahsız kimse yoktur. Masumluk iddiası bidattır. Zira Hazreti Muhammed(s.a.a)'in günahının affedildiğinden bahsedilir Kuran'da. Konuyla ilgili detaylı açıklamayı Hazreti Muhammed(s.a.a) konusunda ilgili başlıklara attım. Mesajlarımı görürsün orda. Burdaki iddiayı şahsım için değil Allah için savunuyorum. 2. Hür ve arkadaşları Hazreti Hüseyin(as)'ın safhına katılarak onun önderliğinde şehit oldular çok zor şartlarda. Şimdi Hür ve o kutlu kişiler, Allah'ın selamı üzerlerine olsun, mi Hazreti Hüseyin(as)'in İmametini en güzel bir şekilde kabul etmiştir, yoksa sen ben burda mı onlardan daha iyi mi ashab olduk Hazreti Hüseyin(as)'e. İmam kelime anlamıyla önder demektir ve kişi bildiği kadarıyla sorumludur bunu 3. kere söyledim. Kerbela Şehitleri zaten sorgusuz sualsiz cennete gider(hadiste geçer). Bu da konuya cevap için yeterlidir sanırım. Demek ki onlar en güzel bir iman üzereydiler. İlk 3 halife meselesi bilmeyen sorumlu değildir en iyi ihtimal bu. Ama dikkat et Kuran'da Allah kullarına "önceki ümmetlere verdiğin gibi bize ağır yükler yükleme, Bilmediklerimizle bizi sorumlu tutma" diye dua ettirmiştir. Bu dua da boşuna değildir. Allah isterse kendi bileceği bir hikmete göre sorumlu da tutar. Bu hikmet te halifelik meselesiyle ilgili konu önüne düşmüştür o da azmedip araştırmayıp diğer tarafa gitmiştir..gibişeyler. Ki Kerbela şehitleri yine söylüyorum hadiste geçer sorgusuz sualsiz cennetliktir. Bundan şüphe eden Şiiliğini sorgulasın zaten. 3. olarak ek bilgi. Hazreti Hüseyin(as)'ın Fedaisi Muhtar Filmini izlediyseniz(Rivayetlerin doğru olduğunu kabul ederek). Kerbela kafilesine baştan gönülsüz giden daha sonra seve seve canını feda eden bir tüccar zat vardı. Bu zat 4 halife döneminde savaşlara katılmış ümmet arasında fitne çıkınca kılıcını kullanmamaya yemin etmiş bir kişiymiş.(Yani Hz. Ali'yi anlamakta kusurlu o sıra) O zata Hazreti Hüseyin(as) 2 parmağı arasında bütün gerçeği göstermiş diye anlatılır filmde. Yüce İmam'ın neyi gösterdiğini bilemeyiz ama sonuçta o kişi 4 halife takıntısından, hak yol olan Hz. Ali(as) taraftarlığına geçtiği açıktır.

Yorum

Vay haline şiilerin. Şiiler şii sitesinde bile fitneyle karşı karşıya. değil şiiliği merak edip siteye giren ve şiayı tanımaya çalışan yabancılar, şiiler bile sitede güven içinde bilgilenemezler. çok zor. sunni olup Ehlibeyt adını kendine nick seçenler, şianın en temel inançlarına karşı olup şianın simgelerini kendine nick seçenler.. acaip yanıltıcı. Nicke bak: Al-i Muhammed. icraata bak günahsız kimse yoktur! Yuh yani. ben de bana neden bu derece şiddetli ateş püskürüyor bu kişi diye şaşırıyordum. Al-i Muhammed nickini görünce şii sandım ve şiddetli cevaplarına cevap yazmadım. ama görüyorum ki maske düştü şiayla alakası yokmuş. şükür ki Rabbime bir kez daha takıştığım kişi şia çıkmadı. Siteye giren ve şiayı araştıran kişilere tavsiyem üstünkörü nicklere bakarak şianın inançlarının neler olduğunu öğrenmeye kalkmasınlar. Şiayı alimlerden ve alimlerin onay verdiği güvenilir kişilerden öğrensinler. Site yönetiminin duyarsız hali umarım site izleyicilerinin yanlış bilgilenmesi olarak hayat bulmaz... Rabbim bizi fitneden korusun

Yorum

senin hiç geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın senin hiç geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın ayetinin tefsiri olarak gelen hadisleri hiç okudun mu

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X