Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kıble dediğimiz iş tam olarak nedir

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kıble dediğimiz iş tam olarak nedir

Sayın AliekberBabacan

Kıbleyi Allah tarif ediyor peygamber gönderince,

Peygamberi hiçe sayıp da dine el konulunca, biz kıbleden amaç Allahın neyi bildirdiğine bakıyoruz

Algımızda eksiklik avrsa sen tammala veya doğruyu bize bildir
    Kıble konusu daha öncede geçti.Kudüs ve Kabe arasında gidip gelmiş bu iş.Benim merak ettiğim budur.
    edit

Bu sorunun cevabını arıyorum aslında.

Gönderen: ehlibeytin_izinde

namaza mı başlayacan hacca mı gtcen
    Sana daha önce ''Cahille sohpeti kestim'' uyarısında bulunmuştum.

Çünkü sen bir tetikçisin...

Yorum

[quote author=hacı

Kıble konusu daha öncede geçti.Kudüs ve Kabe arasında gidip gelmiş bu iş.Benim merak ettiğim budur.
      Kıblenin kabe yada Kudus olacağına Allah karar veriyorsa neden iki farklı yer kıble olmuş.
      Allah neden bocalıyor,bir türlü karar veremiyor.

Bu sorunun cevabını arıyorum aslında.

Sayın can dediğim gibi senin bakışın iman bakışı değil,çelişki arama bakışı,bu sebepten bizim kullanmayacağımız bir kelime kullanmışsın "bocalama"

Ben Kabe iel Küdüs arası gidip gelen kıbleye odaklanıp,derin incelemelrde bulunmadım ama anımsadığım kadar ilk,herkesin döndüğü kıbleden farklı yere dönme işi Allah'ın bildirdiği gibidir,siyasi,politik,stratejik bir amaç güdülmüş

Bakara 143
      Zaten evvelce yöneldiğin Kabe’yi kıble yapışımızdan maksat da ancak Peygambere uyacak olanları, iki topuğu üstünde gerisin geriye döneceklerden ayırt etmektir.
      Hz Muhammed'e kimlerin uyup uymayacağı bbaında istenilen bir iş

Senin Allah olgusuna bakışın basit ilkel dinler açısıdır can ,Allah üstün niteliklere sahip bir varlık,aklımızın çözmeye yetmeyeceği yücelikte,

İman edenler için sıfatları Onun niteliğini bildiriyor,tuzak kuran,sınayan,afeden felan

Sen varoluşun tesadüflerden kaynaklandığına inanman bize göre akıl işi değil, tek moleküllü hücreden yola çıkıp da bildiğimiz günümüze erişmek,akıl edebilen insanın varoluşu felan,aklı başında hiç bir bilim adamı buna ihtimal veremez

O kıbledne bu kıbleye dönün deme mewelsi apaçık bir iş,Allahın dediği yetrli anlamak siteyene,yani Hz Muhammed'e kimlerin uyup kimlerin uymayacağı meselesidir

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Sayın AliEkber Can;

Soruma kaçamak bir yanıt vermeye çalışmışsınız.Aslında cevap bile sayılmaz.Bir ilah düşününki kendisine iman edenlere diyor ki sizin kıbleniz Ankara'dır.Başka bir gün de çıkıp diyorki hayır sizin kıbleniz Antalyadır.
        Şimdi siz bu ilaha nasıl taparsınız.
        Bu iş neden böyle olmuş diye sorduğumuzdada görüryoruz ki,Yahudileri kendi safına çekme gayretinden kaynaklanıyor.Yani onlar için kutsal olan Kudüs şehrine dönerek namaz kılınırsa belki yahudileri kendi saflarına çekmek mümkün olabilirmiş.Bu nedenle Kudüs bir süre kıble kabul edilmiş ve yahudilerin dönmemeleri üzerine Kabe tekrar Kıble yapılmış.Arkadaşlar bu olayı aşağı yukarı bu şekliyle açıklıyorlar.
        Bende bu açıklamada daha vahim bir hata olduğunu vurguladım.Şöyleki,
        Peygamber gelecekte ne olecağını bimeyebilir,Ama allah'ın gelecekte olacaklardan haberi olması gerekir.Allah gelecekte yahudilerin Müslüman olmayacaklarını görememiş mi?
        Yukarıda editlenen bölüm bence bu konuya cuk oturmuş.Maksadımız hakaret değil.
        Varsa adam akıllı bir izahı buyrun bunu siz izah edin.

İkinci bir nokta açıklamalarınızda gereksiz yere tekhücreden tüm hayatın gelişemeyeceğini bunun hiçbir aklı başında bilim adamının kabul etmeyeceğini savunmuşsun.
        Ama bu işi savunanlar bizzat bilim adamları.Siz hiç dağdaki çobanın tek hücreden çıkıp buğümkü yaşamı açıkladığını duydunuz mu?
        Bu bir birikim işi,anlayabilmek içinde çok araştırmak ve okumak lazım.

Saygılar.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=8307.msg54820#msg54820 date=1254059896]
          Sayın AliEkber Can;

Soruma kaçamak bir yanıt vermeye çalışmışsınız.Aslında cevap bile sayılmaz.Bir ilah düşününki kendisine iman edenlere diyor ki sizin kıbleniz Ankara'dır.Başka bir gün de çıkıp diyorki hayır sizin kıbleniz Antalyadır.
          Bu iş neden böyle olmuş diye sorduğumuzdada görüryoruz ki,Yahudileri kendi safına çekme gayretinden kaynaklanıyor.Yani onlar için kutsal olan Kudüs şehrine dönerek namaz kılınırsa belki yahudileri kendi saflarına çekmek mümkün olabilirmiş.Bu nedenle Kudüs bir süre kıble kabul edilmiş ve yahudilerin dönmemeleri üzerine Kabe tekrar Kıble yapılmış.Arkadaşlar bu olayı aşağı yukarı bu şekliyle açıklıyorlar.
          Bende bu açıklamada daha vahim bir hata olduğunu vurguladım.Şöyleki,
          Peygamber gelecekte ne olecağını bimeyebilir,Ama allah'ın gelecekte olacaklardan haberi olması gerekir.Allah gelecekte yahudilerin Müslüman olmayacaklarını görememiş mi?

İkinci bir nokta açıklamalarınızda gereksiz yere tekhücreden tüm hayatın gelişemeyeceğini bunun hiçbir aklı başında bilim adamının kabul etmeyeceğini savunmuşsun.
          Ama bu işi savunanlar bizzat bilim adamları.Siz hiç dağdaki çobanın tek hücreden çıkıp buğümkü yaşamı açıkladığını duydunuz mu?

Saygılar.
          [/quote]

Değerli ve mana yüklü sorunlarından dolayı sana teşekkür ediyorum can,Allah izin verirse cevap vermeye çalışacağız

Bir ilah düşününki kendisine iman edenlere diyor ki sizin kıbleniz Ankara'dır.Başka bir gün de çıkıp diyorki hayır sizin kıbleniz Antalyadır.
          sayın can sana tam bir cevap verdim aslında ama seni ikna etmemiş, etmemiş olgusu da senin izafi klişeleşmiş yaklaşımından kaynaklanıyor

Felsefeye aşina biri olduğunu bildiğimden idrakına eirşecek terminoloji kullanmaktayım can

Biz bu tür durumlarda diyoruz ki Allah'ın bildiği vardır,insanları sınamaktadır

Evet benzer iş okumuştum,hafızamda olanla uyuşuyor

Sayın can bizim ve Allah'ın bakışına göre Yahudiler yani israiloğulları Allah'ın seçtiği topluluktu,ayrıcalık bahşettiği,güzelliklerde bulunduğu bir kavimdi,o kavimden Allah' a ses,kulak verecek olanı beklemesi Onun iradesinde olan bir iştir,keyfi nasıl isterse öyle sınar deriz,

İş sana değişik yansıyabilir, bu da senin , bizim gibi iman etmemenden kaynaklı

Sana aykırı geliyor ama Allah zaten insanları ne için yaratmış olduğunu bildiyior

kehf 7
          Biz, gerçekten de insanların hangisi daha iyi ve güzel iş işleyecek, bunu sınamak için yeryüzünde ne varsa, yere biz ziynet olarak halkettik onu.
          Allah'ın bildirdiği iş budur, insanları sınamak

Allah bir işi böylece bildirdiğine göre, biz iman sahipleri neden böyle davrandığını sorgulamıyoruz can çünkü bizi ikna ediyor,

Sen iman etmemiş olduğun için sana garip geliyor,bize garip gelmiyor

Bu sorun da gayet değerli can,sana teşekkür etmekle birlikte Onun izniyle cevaplandırmaya çalışacağız

Elbette ki Allah kimin neye duracağını biliyor, ama insanlara özgür irade de bahşetmiş,seçim olanağı vermiş,yani dileyen Müslüman olabilirmiş,ve olmamış demek bence doğru değil illaki geçiş yapan olmuştur,gerçi işin gayb yönünü biz bilmeyiz,tahmin ederiz

Biz Allah'ın keyfiyetini sorgulamıyoruz can,indirdiği dinin mantıklı olduğuna iman ediyoruz,

Bize manıtklı geliyor,başkasına mantıksız gelebilirz işin o yönü bizi bağlamaz,kim nasıl yaşamak isterse yaşar,ölçüt birilerine zarar vermemesidir

************************************************** ***************************

Sayın can bu bakış senin izafi yaklaşımındır,izafiden öte bir iş değil ki,

bizim izafi yaklaşımımız da malum,bize göre Allah ne yaaprsa bildiği vardır,insanları sınamakta zira,nereye yönelecekelrini bilse bile insanlara özgür irade bahşetmiştir dolayısıyla İslama dönme olasılıkları her zaman varolan bir olasılıktı, ne kadarı dönümş ne kadarı dönememiş işin o yönünü Allah bilir

Bu sınama sadece Yahudilerle sınırlı değildi iyi düşünürsen,

olası ki amaçlardan biri de senin gibi şüpheye düşenleri ayıklamaktı olamaz mı):

Allah neden habire kıbleyi değiştiriyor babında düşündüğünüzde

Allah bir işi ne için yaptım diyorsa biz bilebiliyoruz,ama ne için yaptığını bildirmiyorsa bizim çıkışımız ancak zan'dan ibaret kalır can,zan işini aşmaz

************************************************** ***********************

Bu ikinci husus da gayet değerli bir soru can, değrli sorular sorduğun için sana teşekkür ediyorum ilk başta

Netice itibariyle iş teoriden ibaret can, teoriden yola çıkıp da mutlaklık savunulşmaz, işin filolojik manası ortada

Bazı felsefik terminolojileri işe vakıf olduğunu bildiğimden kullanıyorum, sözümün değeri artsın senin bakışında diye

Sayın can her bilim adamı bu posta layıktır diyebilir miyiz?

Her hoca makamına layık mıdır, veya her doktor, her hakim, her savcı

Dolayısıyla bu mantık üzerine temel kurman da dayanaksız kalır

İşe olasılıklar kanunuyla yaklaşırsak, vardır matematiklerde ilerde olan tanıdıkların,onca olaıslığın bir arada toplanması, tek hücreli molekülden bildiğimiz akıl edebilen insanın üremesi,soy devam etsin diye kadının üremesi,dünyanın güneşe tam mesafede olması ne daha yakın yanardık,ne daha uzak donardık,dünyanın ideal hız ile kendi ekseninde dönüp bizi uzay boşluğundan koruması, dünyanın oksijen üretmesi nefes alabilmemiz için, yetmez, su ihtiyaçlarımızın buharlaşan tesadüfle varolmuş bir deniz suyunun buharlaşıp,yağmur olup üzerimize akması,yerde acımzıdan ölmeyelim diye nimetlerin bitmesi,bunca tesadüfün tek hücreli molekülden var olması matematiklerin olasılık kanununa göre bol bol sıfırlı bir rakama tekabül etmesini getirir can

Bu sebepten diyorum aklı başında hiç bir bilim adamı bunu savunamaz

Bilim adamı bazı evrimsel işlere bakaraktan akıl yürütmeye durabilirler,ama iş geniş çaptan bakılınca, benim bildirdiğim göz önünde bulundurulunca, sor matematik uzmanalrına ya hiç ihtimal veremzler, ya bilmem kaç katrilyonca 0.00000000000000000001 gibi olasılıklar telafüz ederler

Bunca tesadüfe pes derim can

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Edit// mikdat bin esved

Yorum

sözleriniz kurallarımıza göre hakarettir.Hiç kimse milyarlarca müslümanın namazda yöneldiği ve hac ettiği kabe için "mekkedeki en büyük putun adıdır" gibi bir ifade kullanamaz.Sözlü bir uyarı aldınız.
              Ayrıca sadece sünniler değil biz şiilerde günde beş vakit kabeye döneriz.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

Edit// mikdat bin esved

Yorum

allah_muhammed_ali adlı üye edep ve haya dışı hakaret ve küfürlerinden dolayı süresiz olarak banlanmıştır.

İmam Ali (a.s)

Yorum

Yasaklara karşıyım.Ama forumların bir takım kuralları vard.Bu kurallara uyulması isteniyor.İnananların forumlarında uyulması istenen kurallar ateistler için düşünülmeden konulmuş kurallardır.
                    Her neyse.
                    Banlanan üyenin ne yazdığını bilmiyorum ama şunu söylemek istiyorum.
                    İslamdan önce kabenin etrafında 7 dafa dönmek varmıy dı?
                    İslamdan önce Safa ve Merve arasında gidip gelmek varmıydı?
                    İslamdan önce şeytan taşlamak varmıydı?
                    İslamdan önce Hacer-ül esved taşını öpüp okşamak varmıy dı?

Bütün bunlara evet vardı cavabı veriyorsanız.

Bu adetler şimdide var?

O halde şunu diyebilirmiyiz?

Putperest gelenekler İslam maskesi altında varlıklarını devam ettiriyorlar.

Cevanız hayır ise.

Soruyorum

NEDEN?

Yorum

[quote author=hacı link=topic=8307.msg57213#msg57213 date=1255721162]
                      Yasaklara karşıyım.Ama forumların bir takım kuralları vard.Bu kurallara uyulması isteniyor.İnananların forumlarında uyulması istenen kurallar ateistler için düşünülmeden konulmuş kurallardır.
                      Her neyse.

Bu adetler şimdide var?

Cevanız hayır ise.

Soruyorum

NEDEN?
                      [/quote]

Sayın hacı banlanan üye ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler etti.yasaklara bizde karşıyız ama ana avrat küfreden birinede müsmaha gösteremeyiz.
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=hacı link=topic=8307.msg57213#msg57213 date=1255721162]
                        Her neyse.

Bu adetler şimdide var?

Cevanız hayır ise.

Soruyorum

NEDEN?
                        [/quote]

Sayın Hacı bu sorunuzdan önce ben size soru sormak istiyorum. İnancınız gereği belki soru sizin için uygun düşmeyebilir ama sizin sordugunuz sorulara bir cevap olacaktır. Müslümanlık inancına göre Acaba İslam dini Hz. Muhammed(s.a.a) ilemi başlar Hz. Adem(a.s)lamı?

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

Yukarıda kıble ile ilgili bir sürü birşeyler yazılmış......Kafam karıştı benim arkadaşlar.......Bildiğim kadarı ile Kıble önceleri Kudüs'e yönelik idi........Daha sonradan yine Allah-ü Azimüşşan'ın emri ile Kabeye çevrildi.......
                          şimdi benim anlıayamadığım şey şu;Kuran-ı Kerim,Sidret-i Münteha'da lehv-i mahfuz değil mi idi ki;kıblenin yönü değişti.....
                          Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşımız varmı acaba..........

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8307.msg57404#msg57404 date=1255816406]
                            Yukarıda kıble ile ilgili bir sürü birşeyler yazılmış......Kafam karıştı benim arkadaşlar.......Bildiğim kadarı ile Kıble önceleri Kudüs'e yönelik idi........Daha sonradan yine Allah-ü Azimüşşan'ın emri ile Kabeye çevrildi.......
                            şimdi benim anlıayamadığım şey şu;Kuran-ı Kerim,Sidret-i Münteha'da lehv-i mahfuz değil mi idi ki;kıblenin yönü değişti.....
                            Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşımız varmı acaba..........
                            [/quote]

benim anlıayamadığım şey şu;Kuran-ı Kerim,Sidret-i Münteha'da lehv-i mahfuz değil mi idi ki;kıblenin yönü değişti.....
                            lehv-i mahfuz
                            Orda yazılan Allah'a özeldir, kimse ona vakıfım iddiasında bulunamaz, Allah'ın işlerinden olan iştir, herkes aklı erdiği kadarını hayal eder, hayalden ileri gitmez

Biz al i imran 7 ye bakacağız

al i imran 7
                            Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manası apaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli manalara benzerlik gösterir ayetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için manaları açık olmayan ayetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir. Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir; bunu aklı tam olanlardan başkaları düşünemez. *
                            Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir;
                            Allah baya karmaşık bir iştir, sıfatlarının tümü anımsanırsa az bişey gerçeğe yaklaşmış oluruz, "tuzak kuran", "sınayan",temel isimlerindendir

İslam, Kuran 20 küsür sene zarfında iniyor,Allah deneye deneye geliyor zamanı, ve levhi i mahfuzda yazar elbet ilk iman edeni, hz Ali'den sonra ilk iman edenei, ilk ikna olanı görebilmek için 7 yıl zaman geçiyor

Alay ediyorlar hz Muhammed'le, delisin,şairsin , sen uyduruyorsun felan diyorlar

Sonra Zulfikar zoruyla hz Muhammed'le savaşanlar sözde teslim olmaya başlıyorlar,ve anlamak gerek ki tüm süreç sınama süreci, kim ne yapacak ona bakılıyor

Kuran'ı anlamak geniş kültür ve birikim arzeder, o dönemde gelmiş geçmiş işlerin irdelenmiş olmasını şart koşar, bu bilginler için, ama sadece Müslüman için ise Kuran gerekeni barındırır

Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manası apaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir.
                            kehf 7
                            Biz, gerçekten de insanların hangisi daha iyi ve güzel iş işleyecek, bunu sınamak için yeryüzünde ne varsa, yere biz ziynet olarak halkettik onu.

Kıblenin neden habire değiştiğini anlamak için Allah'ın isim sıfatlarının ne manaya geldiğine vakıf olmak lazım, dediğimiz gibi sınayan,tuzak kurandır

Bakara 143
                            Zaten evvelce yöneldiğin Kabe’yi kıble yapışımızdan maksat da ancak Peygambere uyacak olanları, iki topuğu üstünde gerisin geriye döneceklerden ayırt etmektir.

bakara 143 işi apaçık ediyor

O dönemin kargaşasını hayal et, nasıl ki bunca zaman sonra senin gibileri çıkıp kıblenin nedne değiştiğini sorguluyorsa, o dönem de sorgulayan çıkıyordu, hele ki İslam taze bir iş idi

Allah'ın sınavlarından olduğunu anlıyoruz, o dönem Hz Muhammed'e kimlerin uyup uymayacağı sınanmış

Birileri düşünmüştür ": sen habire kıble değiştiriyorsun, sana güvenilmez, ne istediğini bilmiyorsun" felan türünden düşünceler vuku bulmuştur kesin

Orda Allah'ın muradı önemliydi, ki kayıtsız teslim (Müslüman) olup takip edecek, kim "gerisin geriye dönecek"

Yoksa levhi mafuz neler içerir aklımızın alamayacağı kadar iştir, Allah'ın sırlarından, dilediğine, dilediği kadarını bildirebilir, iş bu ölçüyü geçmez

Ve nuzul sırasına göre bakara 143 den sonra inen bakara 142 işi apaçık ediyor

bakara 142 İnsanlardan aklı, idraki olmayanlar diyecekler ki: Bunları, yöneldikleri kıbleden döndüren sebep de nedir? Doğu da Allah'ındır de, batı da. Dilediğine doğru ve düz yolu buldurur.
                            Kıblenin tek başına öenmli olmadığı ve önemli olan işin Allah'ın sınama işi olduğu da beyan ediliyor, beyan ediliyor ki insanalr Hakkı gerçek olarak tanıyıp da Hak üzere ibadete dursun,yani bu sözlerimden amaç şudur ki : Allah ile kul arasındaki ilişki putlar ile kullar arasındaki işten tümüyle değişik

Allah karmaşık bir varlıktır, ve sıfatları aracılığıyla onun hakkında yorum yürütüp neye benzediğini hayal edebiliyoruz, yani: sınayan,tuzak kuran, kahreden,afeden,koruyan,gözeten veselam, her bir ismi başka bir Rahmettir, iman etmiş olana,etmemiş olanı ise azdırır, ve her koyun kendi bacağından asılacak ve hesap günü levhi mafuz masaya yatacak bak "şöyle böyle oldu, biz her işin takibini yapıp, not almışız" denilecek

Kaf 17 Ne söyler, ne yaparsa yazan iki melek var, biri sağda oturmuş, biri solda.
                            Ki akıl edip anlamak da şart, anlamayana azap vaad

Yunus ...100 Düşünüp akıl etmeyenlere azap eder....
                            Allah cümlemize başarı bahşetsin verdiğimiz sınavdan,ve idrak edebilecek o aklı bahşetsin ki azap görecek olanlardan olmayalım

Ali Şeriati

Yorum

Sayın CEPNİ61,

Kıblenin sürekli değiştirilmesinin nedenini bende burada defalarca sordum.Ama doyurucu bir yanıt alamadım.
                              Kaynaklara bakacak olursanız,yahudileri kendi saflarına çekmek için bu taktiğin istemiyerek uygulandığı savunuluyor.
                              Ama bu durumdada akla şu soru geliyor.

Yahudilerin bu numarayı yutmayacağını Allah önceden görememiş mi?

Yorum

[quote author=hacı link=topic=8307.msg57881#msg57881 date=1256154109]
                                Sayın CEPNİ61,

Kıblenin sürekli değiştirilmesinin nedenini bende burada defalarca sordum.Ama doyurucu bir yanıt alamadım.
                                Kaynaklara bakacak olursanız,yahudileri kendi saflarına çekmek için bu taktiğin istemiyerek uygulandığı savunuluyor.

[/quote]

************************************************** ***********

Sayın can bizim gibi iman edene Allah'ın açıklaması yetiyor, sana yetmeyebilir, senin bileceğin bir iş ama bize yettiğini anlamaya yanaş önce

Bakara 143
                                Allah sınayandır, dolayısıyla bakmış kendi anlatımına göre, kimin imanı tam, kim takip edecek , kim etmeyecek deyü

Kaynak dediğin iş nedir bir paylaş bakalım, hangi kaynak Allah'ın bildirdiği işten daha güvenilir gelebilir ki iman etmişlere?

Sen rivayetleri, veya bilmediğin işleri temel alıp da sonuçlara erişiyorsun, ve ortada Allah'ın sözü varken o kaynak dediğin iş sünniliğin işlerinden olmalı, milyon adet hadis üretmişler kim bilir senin kastettiğin iş hangisi

Erişebilirsen bize sun bakalım kaynak dediğin iş neymiş

Ali Şeriati

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X