Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Seyahat fi Kitabi's-Sahihi'l-Buhari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Seyahat fi Kitabi's-Sahihi'l-Buhari

Buharide çok garip hadisler gördüm ve paylaşmak istiyorum. ilk hadisi maymunlardan yazmak istedim

68-.......Amr ibn Meymûn şöyle demiştir: "Ben Câhiliyet devrinde zina etmiş olan bir maymunun üzerine birçok maymunların toplanmış olduklarını gördüm. Maymunlar o zina eden maymunu recm ettiler. Ben de o maymunlar topluluğunun beraberinde zina eden maymuna taş attım" (Sahihi Buhari, Ensarın mekıbeleri kitabı, Cahiliyye devrinde kasame yemini babı, hadis 68) http://www.darulkitap.com/oku/

beklide bugün bile maymunlar recm uyguluyorlar

Ynt: maymun ne maymundur acaba?

333-.......Abdullah ibn Mes'ûd (R) şöyle demiştir: "Rasûlullah'ın huzuruna Yahûdî hahamlarından bir âlim geldi ve: "Yâ Muhammedi Biz (kitâblanmızda) Allah'ın şöyle vasıflandığını buluyoruz: "Allah gökleri bir parmağında, yer tabakalarını da bir parmağında, bütün ağaçlan bir parmağında, suları ve toprakları bir parmağında, öbür mahlûkları da (beşinci) bir parmağında tutarak: Ben bütün kâinatın Melik'iyim! der" diye nakletti. Peygamber (S) Yahûdî âliminin (Tevrat'tan naklettiği) bu haberi tasdîk ederek, sondaki dişleri görününceye kadar güldü. Bundan sonra Rasûlullah: "Allah'/ hakk (ve lâyık) olduğu veçhile takdir etmediler..." âyetini okudu" (Sahihi Buhari, Tefsir kitabı, 256-cı bab, hadis 333) http://www.darulkitap.com/oku/

kardeşlerim, bu hadis konusunda ne düşünüyorsunuz? eğer hadisi tasdik edecek olursak -haşa- Rasulullah Efendimizi (s.a.a) müşrik etmemiz gerekir

Yorum

439-.......Ebû Saîd el-Hudrî (R) şöyle demiştir: Ben Peygamber(S)'den işittim, şöyle buyuruyordu: "(Kıyamet günü) Rabb'imiz kendi sakından açar, derhâl O 'nun azametine her mü'min vemü'mi-ne secde eder. Yalnız dünyâda insanlara göstermek ve halka işittirmek için secde eden secdesiz kalır. Gerçi öylesi de secde etmeye gider, fakat onun sırtı tek bir tabakaya döner" (Sahihi Buhari, Tefsir kitabı, 328-ci bab, hadis 439) http://www.darulkitap.com/oku/

Yorum

442-.......Bize Yahya ibn Saîd el-Kattân, Abdullah ibn Ebî Şeybe hadîsini tahdîs edip şunu ziyâde etti: Âişe (R) şöyle demiştir: Pey-gamber(S)'in yarı baygın bulunduğu hastalığı içinde ağzına ilâç koymuştuk. O da bize: İlâç vermeyiniz! diye işaret etmeye başlamıştı. Biz (Rasûlullah'ın bu çekinmesi) hastalar ilâçtan hoşlanmadığı içindir, dedik (ve ilâç vermeye devam ettik). Fakat Peygamber ayilınca: "Ben sizi ilâç vermekten men' etmedim mi?" diye azarladı. Biz yine: Hasta ilâçtan hoşlanmaz (onun için azarlıyor), dedik. Bunun üzerine Rasûlullah: "Ev içinde bulunan herkes istisnasız bu ilâçtan alacaktır. İşte ben bakıyorum. Yalnız Abbâs müstesnadır. Çünkü o beni ilâçla-makta sizinle hâzır bulunmadı!" buyurdu. Bu hadîsi İbnu Ebfz-Zinâd, Hişâm'dan; o da babası Urve'den; o da Âişe'den; o da Peygamber'den olmak üzere rivayet etmiştir (Sahihi Buhari, Meğazi kitabı, Peygamber(S)'İn Hastalığı Ve Ölümü İle Yüce Allah'ın Şu Kavli Babı, hadis 442)

acaba böyle çocukca haraketler Rasulullaha (s.a.a) nasıl isnat ediliyor?

Yorum

81-.......Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Ölüm meleği Mûsâ Peygamber'e gönderildi. Melek, Musa'ya gelince, Mûsâ, meleğin yüzüne vurdu, gözünü kararttı. Melek Rabb'ine döndü ve: Sen beni ölmek istemeyen bir kula gönderdin! diye hâlini arzetti. Allah, Azrail'e: Sen yine Musa'ya dön de ona, elini bir öküzün sırtı üzerine koymasını ve elinin örttüğü her bir kıla mukaabil bir yıl ömrü ola­cağını söyle, buyurdu. Mûsâ bunu duyunca: Yâ Rabb'im, bundan sonra ne olacak? diye sordu. Allah: Bundan sonra yine ölüm vardır, buyurdu. Mûsâ: Öyle ise ölüm şimdi gelsin, niyazında bulundu. Ebû Hureyre dedi ki: Ve Allah'tan kendisini bir taş atımı uzaklığa kadar Mukaddes Arz'a yaklaştırmasını istedi. Ebû Hureyre şöyle dedi: Rasûlullah (S): "Eğer ben Musa'nın gömüldüğü o yerde sizinle beraber bulunsaydım, onun yol kenarında, kızıl kum tepesinin altında olan kabrim sizlere muhakkak gösterirdim buyurdu" (Sahihi Buhari, Enbiya (peygamberler) kitabı, Musa'nın Vefatı Ve Vefatından Sonrasının Zikri babı, hadis 82)

al sana tokatçı peygamber

Yorum

83-.......Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: "Âdem ile Mûsâ birbirine hüccet getirip çekiştiler. Mûsâ, Âdem 'e: Sen, günâhın seni cennetten çıkartmış olduğu Âdem'sin, dedi. Âdem de Musa'ya: Sen Allah'ın risâletleri ve kelâmı ile seçip üstün kıldığı Mûsâ'sın. Sonra sen, ben yaratılmadan evvel üzerime takdir edilmiş bir işten dolayı beni kınıyorsun! dedi". Bunun ardından Rasûlullah iki kerre: "Böylece Âdem Musa'ya delîl ve burhanla gâlib oldu" buyurdu (Sahihi Buhari, Enbiya (peygamberler) kitabı, Musa'nın Vefatı Ve Vefatından Sonrasının Zikri babı, hadis 83) http://www.darulkitap.com/oku/hadis/...#_Toc115014854

Yorum

16-.......Bize Amr ibn Dînar tahdîs edip şöyle dedi: Ben Câbir bn Abdillah'tan işittim, o şöyle tahdîs ediyordu: Rasûlullah (S) Ku-reyş ile birlikte Ka'be için taş naklediyordu[37]. Futası da üzerinde idi. Amucası Abbâs O'na: Ey kardeşimin oğlu, futanı çözsen de onu omuzlarının üzerine koyup, taşların altına getirsen? dedi. Câbir yâhud ona haber veren dedi ki: Peygamber futasını çözüp omuzlarının üzerine koyunca, hemen bayılıp yere düştü. İşte ondan sonra çıplak görülmemiştir (Sahihi Buhari, Namaz kitabı, Namazda Ve Namaz Hâricinde Soyunup Çıplak Olmanın Keraheti Babı, hadis 16)

amma sahih hadisler varmış

Yorum

kardeşler, bu hadis Buhariden değil ama Hz. Musayla (a.s) ilişkisi olduğundan yazmadan duramadım. bakalım hadis ne diyor:

"Hz. Musa zamanında Melek’ul- Mevt (Azrail) kulların ruhunu almak için açık bir şekilde geliyordu, ama Hz. Musa yüzüne tokat vurarak gözü kör olduğu andan itibaren mahlukatın ruhunu almak için gizli bir şekilde geliyor" (İmam Ahmed bin Hanbel Müsned’inin ikinci cildine, Muhammed bin Cerir-i Taberi de kendi tarihinin birinci cildinde Hz. Musa’nın vefatını anlatırken).

ne dersiniz belkide Hz. Azrail (a.s) -haşa- diğer gözünün de çıkarılmasından korktuğu için böyle yapıyordur

Yorum

Ynt: Sahihi Buharide mevzu hadis varmı?

Siz sii degil misiniz? Yani Buhari sizin icin zaten bir referans olmadigina göre neden ehli sünnetin hadis kitaplarindaki uydurma hadisler ile ugrasiyorsunuz da sianin hadis kitaplarindaki uydurma hadislerle ilgilenmiyorsunuz??
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

sayın hilalnur can ehlisünnetin hadis kaynakları emeviler tarafından bizzat kaleme alınmış resulullahın sözleri değildir

muaviyenin emriyle yazılan kitaplardır

şii canların hadis kitapları ise çoğunlukla ehlisünnetten sızma bilgilerin yer aldığı iranlı mollaların görüşleridir

bizlere kaynak olarak allahın kitabı ve pak ehlibeytin buyrukları vardır

Yorum

http://www.velayet.com/index.php?topic=5128.0

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65061#msg65061 date=1260716808]
                        sayın hilalnur can ehlisünnetin hadis kaynakları emeviler tarafından bizzat kaleme alınmış resulullahın sözleri değildir

muaviyenin emriyle yazılan kitaplardır

şii canların hadis kitapları ise çoğunlukla ehlisünnetten sızma bilgilerin yer aldığı iranlı mollaların görüşleridir

bizlere kaynak olarak allahın kitabı ve pak ehlibeytin buyrukları vardır
                        [/quote]

Yani siz hic birsekilde hadislere güvenmiyormusunuz?
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

resul ağzından söylenen hadislere güvenmeyiz can çünkü onları resul söylemmiştir hatta resul hadis yazılmasına karşı çöıkmış men etmiştir

bizde kuranın yanında ehlibeyt buyruklarına müracaat ederiz

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65121#msg65121 date=1260726807]
                            resul ağzından söylenen hadislere güvenmeyiz can çünkü onları resul söylemmiştir hatta resul hadis yazılmasına karşı çöıkmış men etmiştir

[/quote] Sana saygı duyuyorum ama bu düşüncene asla katılmıyorum. Yanlış beyanlarda bulunarak insanların kafasını karıştırdığınızı düşünmekteyim.

Yorum

[quote author=12_imam_asigi link=topic=10370.msg65121#msg65121 date=1260726807]

[/quote]
                              Ehlibeyt buyrukları peygambere isnat edilmez mi;yoksa her ehlibeyt mensubu ayrı bir hadis kaynağımıdır yani...Hz aişe bu ehlibeyt'in içerisinde değil mi,,,değil ise neden......Peygamberin hanımı,ve de yalnızca o hanımının yanında kendisine vahiy geldiği ifade edilen bir insan,neden o ehlibeytin dışına çıkarılır....
                              burasını anlamak zor....

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X