Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir isyandır usulü kafi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: bir isyandır usulü kafi

cepni bu konu daha önce işlendi sitede o yüzden uzun uzun yazmak istemedim.

ben okuma bilmem sözü ayet değil. ayette oku yaratan rabbinin adıyla o insanı bir kan pıhtısından yarattı şeklinde devam ediyor. senin dediğin ayetin nuzul sebebi olarak hadis diye naklediliyor ve sünnilerce naklediliyor. Ama şia hadislerinde olay şöyle anlatılıyor:

Peygamber s.a.a. zaten Peygamber olacağının farkında idi. bilinçli olarak gittiği hira mağarasında Allah onun kalbini iyice pekiştirmişti daha önceden ve vahiy meleği alak suresinin ilk beş ayetini okudu. Peygamber kendinden emin ve güvenli şekilde döndü yolda Ali a.s. ile karşılaştı. Ali a.s. ona duyduğu çığlığın ne olduğunu sorunca o hazret s.a.a.:

bu şeytanın çığlığıydı bana Kur'an nazil olmaya başlandığından artık kendine tapılacağından ümidini kesti ve bu çığlığı bu yüzden attı..

sünni kaynaklarda da Peygamberin s.a.a. okuma yazma bildiği var. Örneğin vefatı sırasında bana bir kağıt kalem getirin vasiyetimi yazayım diyor hudeybiyede kendi eliyle Allah'ın resulü Muhammed ibaresini silip yerine Abdullah oğlu Muhammed yazıyor..

Ali a.s. ve diğer imamlar da öğretmenleri olmaksızın okuma yazma biliyorlardı. Çünkü imamlar ve Peygamberler ümmetin en zekileri en bilgilileri ve başlarını önlerine eğdirecek tüm eksikliklerden uzaklardı..

Ali a.s.'ın yazılı kitap ve belgeleri İmamlar aracılığıyla el yazma eserleri yani İmamı Zaman a.f. e intikal etti. şu an onun yanındadır. İmam Ali a.s. el cifr el camia ve Fatıma Mushafını bizzat kendi yazmış yine çevresinde tefsiri bulunan Kur'an'ı da bizzat kendisi yazarak cem etmiş bu iş için bir müddet evinden çıkmamıştır Peygamber s.a.a.'in vefatından sonra..

Hudeybiye antlaşmasını İmam Ali a.s.'ın yazdığını şii sünni tüm rivayetler mütevatir olarak nakleder..

Yorum

İşte zaten işin tüm samimiyeti,şu nakil,hadis,rivayet adı altında;o güzel insanlara atfedilen abuk subuk şeylerden çıkıyor...
      Peygambere ayet nazil olduktan sonra evşne gidip istirahat amacıyla yatıp üzerimi örtün demiyor mu...Ve Kur'an açıkça söylemiyor mu ki;sen okur yazar değilken rabbin sana okuttu,ve öğretti diye...
      Sizler veya sünni inanç sahipleri,ayetleri eğip büküp farklı anlamlar yüklemek,ve ihtiyaç duyulduğunda da hadis,sünnet uydurmak konusunda ne kadar farklısınız...Dinin ve inanç sisteminin özünü,asıl hedefini ortadan kaldırıp,kendi tercih ve değerlendirmeleriniz doğrultusunda yeni yeni anlamlar yüklemek açısından....
      Hudeybiye antlaşmasının orijinal metninin de konulması gerekmezmi orta yere o zaman,madem yazılı olarak yapıldı...Bakın o dönemin anlaşmaları sözlü olarak ve şahitler huzurunda yapılırdı.Orada tanık olarak da Hz.Ali yer alır....

Allah,din aracılığııyla insanlardan,insanlığa faydalı olmalarını,iyi insan olmalarını talep eder...bunun yol ve yöntemi her çağda ve herr zamanda farklı olabilir...Bu yöntemleri bulup uygulamaya sokacak olan da insan aklıdır...Olay bu derece açık ve basit iken;birtakım aklı evvel zavallılar olayı din alimliği,mezhep iman,imam bilmem ne diye öyle karmaşık bir hale getirirler ki...İşte işin içinden çıkamaz bir duruma sürükleniriz...
      Somut iki örnek...Şia;çok rahatsız olduğu muta nikahını bir türlü yokedemez,sünni inanç da çok eşliliği bir türlü ortadan kaldıramaz...
      Halbuki aklın Allah'ın tüm yaratıklardan sadece insana verilmesi noktasından hareket edip,bu sorunları çok daha kolay çözebiliriz...Çünkü akıl,doğrudan Allaha ait olup,insanın kullanımına yine Allah tarafından sunulan çok değerli bir şeydir...
      Aklı kullanarak Allah'ın istediği gibi doğru,dürüst,faydalı ve samimi insanlar olabiliriz...
      Benim de nokta-i nazarım budur...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8305.msg125196#msg125196 date=1305488044]

Somut iki örnek...Şia;çok rahatsız olduğu muta nikahını bir türlü yokedemez,sünni inanç da çok eşliliği bir türlü ortadan kaldıramaz...

[/quote]

Şianın Muta nikahından rahatsız olduğunu görmedim Peygamber efendimizin izin verip yasakladığı ve tekrar izin verdiği bir nikahtır.. Ama hülle öylemi Peygamber efendimizin Lahanet ettiği bir nikahtır ve ehli sünnet mezhep imamlarının cevaz verdiği bu nikah varken sürekili muta nikahına sarılmalarıda saldırgan tutumlarından kaynaklanıyor bence şimdi senin yaptığın gibi mesela..
        [b]ONUNCU KÖYÜ ARIYORUM

Yorum

Siz kimsiniz abi ?

Bide çok yalan söylüyorsun nedeni ya hiç birşeyden haberin yok yada klavyen bozuk..
          [b]ONUNCU KÖYÜ ARIYORUM

Yorum

cepni, şia hadis uydurmaz bu bir. eğer şia hadislerini Kur'an'a aykırı görüyorsan bu senin aklının ve edindiğin sünni kültürün sorunudur. Kur'an ve şia hadislerinin değil. gerçekte çelişki yok. ben yıllar yılı mutezile de sünni de oldum ve onların ilkelerini Kur'an'a göre değerlendirdim kabul ettiği etmediği hadisleri de.. Ancak bir türlü hallolmayan sorunlar vardı. Kur'anla çelişen durumlar ama şiada bu durum yok. inanç ilke ibadet ve hadisleri Kur'anla akılla tam uyum halinde..

Kur'an'dan haberin yok. Kur'an dışı rivayetleri ayet sanıyor Kur'an diyor diye yazıyorsun. halbu ki örtüsüne büründü diye bir ayet yok Kur'an'da. ama ey örtüsüne bürünen diye ayet var bu da ilk vahiyden çok sonra geliyor. Yani şimdi alak suresinin ilk ayetleri gelince Peygamber s.a.a. bi yattı sonra müddessir ve müzzemmil sursindeki ey örtüsüne bürünen şeklindeki ayetler gelinceye kadar bir daha kalkmadı mı? böyle bir şey olabilir mi?

ey örtüsüne bürünen kalk da uyar ayeti, maddi yatmayı ve örtünmeyi kastetmez. eğer öyle olsaydı o zaman başından örtüyü çek demesi gerekirdi. sanki güya peygamber s.a.a. rahat rahat yatıyor peygamberlik görevini yapmıyor tembellik mi yapıyordu diyeceğiz. bu kadarı da olmaz. burdaki örtünme manevi anlamdadır. yorganla alakası yoktur..

Kur'an açıkça demiyor hiç bir yerde. ve okur yazar değildin diye hiç bir ayet yok. varsa göster.. senin neyi göstermek istediğini de onun anlamını da biliyoruz.. okur yazarlıkla bunun bir alakası yok.

eğer akıl dini doğruları ve hükümleri bildirmede yeterli olsaydı o zaman insan sayısınca din ortaya çıkardı. Şu anda olduğu gibi. herkes aklıyla bulmuyor mu dinin hükümlerini. kafası esen kafasına göre dini yaşam şekli belirliyor. Senin gibi mesela. ve dünyada islami fırkalardan geçilmiyor. sense bunu bireylere indirgemek istiyorsun insan sayısınca fırka olsun diye..

Bu İslam değildir. her şeyin bir yolu yordamı vardır. din basit bir fabrikanın bile bir yöneticisi vardır her işçi kendisine göre fabrikanın üretimi için gerekli işleri belirleyemez, sadece üstlerinin verdiği şekilde çalışır. ve üstleri de bir başa bağlıdır. bu dünya en karmaşık fabrikadır, ve fabrikanın rakipleri olduğundan en ucuza en kaliteli üretim yapmak zorunda olduğu misali bu dünyada da bir çok dine karşın Allah'ın dini ilahi olma vasfıyla en üstün din olmak zorundadır.

eğer akılla dinin hükümleri bilinecek olsa o zaman bu din ilahi değil insan ürünü bir din olur ki öyle dinler çok onlara geçiver bi zahmet.. daha rahat edersin..

Yorum

''YA EYYÜHEL MÜDDESSİRU,GUM FE ENZİR''...Ne demektir bu ayet...''ikrabismi Rebbikellezi....'' sureyi devam et...Bak göreceksin sen de...
              Birilerinin zorlama ve ayetin anlamını değiştirme çabalarının aleti olmayın...İşin özüne bakın...
              Din adına konuşurken ille de birilerinin saçmalamalarını taşımak zorunda değilsiniz...Anlamaya çalışın;zira Allah aklı bunun için vermiştir...Siz kullanamıyorsanız,kullanmaya çalışanları suçlamayın...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8305.msg125205#msg125205 date=1305493103]
                ''YA EYYÜHEL MÜDDESSİRU,GUM FE ENZİR''...Ne demektir bu ayet...''ikrabismi Rebbikellezi....'' sureyi devam et...Bak göreceksin sen de...
                Birilerinin zorlama ve ayetin anlamını değiştirme çabalarının aleti olmayın...İşin özüne bakın...
                Din adına konuşurken ille de birilerinin saçmalamalarını taşımak zorunda değilsiniz...Anlamaya çalışın;zira Allah aklı bunun için vermiştir...Siz kullanamıyorsanız,kullanmaya çalışanları suçlamayın...
                [/quote]

benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım.. ey örtüsüne bürünen kalk uyar ayeti ikradan hemen bir iki saat sonra mı indi?

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8305.msg125191#msg125191 date=1305483136]
                  O ZAMAN PEYGAMBERİM ÜMMİ OLDUĞU;YANİ OKUMA YAZMASININ OLMADIĞI HAKKINDAKİ İFADELERİ YALAN...ÖYLE YA;''KENDİSİNE,İKRA DİYE HİTAPEDİLDİĞİNDE NE DEMİŞTİ...BENİM OKUMAM YOK DEMEMİŞ Mİ İDİ...ARDINDAN DA İKRABİSMİ REBBİKE.... AYETİ GELMEDİ Mİ..[/quote]

bu söyledikleriniz Kurandanmı?

HZ.ALİ'NİN OKUMASI VE YAZMASI VAR İDİYSE,
                  yani ebleh olduğunu ısrarla söylemekte devam ediyorsun. yukarıda Hudeybiyye antlaşması konusunu söyledim, fakat bu defada kafandaki ağların temizlene bilmesi için imam Alinin a.s arap dili lugat ve gramerindeki yeniliklerini söyleyeyim.

NEDEN HERHANGİ BİR EL YAZMASI GÜNMÜZE DEĞİL,KENDİSİNDEN SONRAKİ YILLARA BİLE İNTİKAL ETMEDİ...
                  bunu ıspat ede bilirmisin? ama bak biz aksini ıspat ediyoruz. hem tarih açısında, hem arap grameri ve lugati konusundaki işleri ile ve daha sayılmayacak kadar fazla belge ile. yazdığı mektuplar var ve s.

kaldı ki, başvurduğun mantık da sakat bir mantık. faraza bir kimsenin kendi eli ile yazdığı bir eser günümüze ulaşmamışsa bu onun okuma yazması olmadığınamı delildir? o kişinin eserleri olduğunu bildiren yığınla belge varken eserlerin ortada olmaması demek bu eserlerin ya yakılıp (ve ya başka bir şekilde) yok edildiği (ve ya yok olduğu) demektir yada bu eserlerin bizim bilmediğimiz bir yerde olduğuna.

HZ.ALİ'NİN TORUNU KAÇYAŞINDA İDİ Kİ;HZ ALİ TORUNUNA YAZDIRMIŞ TÜM O NEHC-ÜL BELAGAYI....
                  "torun" sözünden ne anladın? torun sözü mutlak anlamda evladın evladına denildiği gibi kişinin soyundan olanlar hakkında da kullanılır. "Nehcul Belağa"yı toparlayan Seyyid Razidir, imam Alinin a.s soyundandır yani. ama kendisi ile imam Ali a.s arasında uzun zaman farkı var.

ŞİMDİ BAKIN NE OLUYOR...PEYGAMBERİN ÜMMİ OLDUĞU KUR'AN AYETİ İLE SABİT OLUNCA;ÜMMİ KAVRAMININ ANLAMININ DEĞİŞTİLİP BURALARDAN BİRŞEYLER ÜRETİLMEYE ÇALIŞILIYOR...HALBU Kİ OLAY AÇIK...İLK AYET;OKU(YANİ İKRA...) DİYOR...PEYGAMBER OKUMA BİLMEDİĞİNİ SÖYLÜYOR....SİZ ŞİMDİ BENİ Mİ YANLIŞLAYACAKSINIZ,DİNİN BU AÇIK HÜKMÜNÜ MÜ...TERCİH SİZİN....
                  hmm... ne çabukta tercihler sunuyorsun. tercih sunmadan önce söylediklerinin belgesini ortaya koyman gerekmezmi?

PEYGAMBER VE İMAMLAR HOCALARI OLMADAN,OKUMA YAZMA VE TÜM Dİ,LLERİ BİLECEK...BUNA İNSAN AKLI İNANAMAZ...İNSAN AKLI ÇERÇEVESİNDE BÖYLE BİRŞEY OLAMAZ TABİİ Kİ...AMA;MECZUPLUK DERECESİNDE DİNDARLIK VE MEZHEPÇİLİK TASLAYAN İNSANLAR,BU ACAİP DURUMLARI DA KENDİ AKILLARINCA İZAH ETMİŞ SAYARLAR KENDİLERİNİ...ONLARI İLGİLENDİRİR,TABİİ Kİ...
                  BEN HİÇ İLGİLENDİRMİYOR...
                  yoksa sen peygamberlerin a.s hocaları olduğunumu idda ediyorsun? dahası senin bu sözünün zahirnden anladığım senin peygamberliğe inanmadığın, aksine "peygamber" olan kimseyi akıllı, zeki ve s. bir kişi olarak görmendir. senin düşüncene göre bu akıllı, zeki kimseler birilerinden ders almış ve onların bıraktıkları kitaplarda Vahye değil aksine kendi akıllarına dayanıyor.

sözlerinden anladığım bu. gerçek bu ise bunu doğrula seninle İslama göre değil, senin kabulleneceğin şeylere isnat edelim.

Yorum

başlık Muta Nikahı ile ilgili değil, o yüzden başlığa uygun olmayan yazıları sileceğim. muta nikahı ile ilgili konuşmak isteyenler diğer başlığa geçsinler: Muta Nikahı

Yorum

sözlerinden anladığım bu. gerçek bu ise bunu doğrula seninle İslama göre değil, senin kabulleneceğin şeylere isnat edelim.(Elmeddin)
                      Hangi alandan istiyorsan,buyur o alandan konuşalım...Ben dini konuları konuşmayı pek sevmem,ama bu site zaten dini amaçlı bir site...O nedenle de burada konuşmakta bir sakınca yok...
                      Ama;benim tercihim bilimsel alandan konuşmak...Tercih sizin...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=8305.msg125283#msg125283 date=1305569840]
                        Hangi alandan istiyorsan,buyur o alandan konuşalım...Ben dini konuları konuşmayı pek sevmem,ama bu site zaten dini amaçlı bir site...O nedenle de burada konuşmakta bir sakınca yok...
                        Ama;benim tercihim bilimsel alandan konuşmak...Tercih sizin...[/quote]

burda mesele konuları hangi açıdan ele alacağımız değil ve bende bunun üzerine tercih yapmanı önermedim. senin kafir olup olmadığını sordum. çünkü "peygamberler akıllı, zeki insanlardır. hocalarından öğrendiklerini vahiy adı altında sunarlar ve bunu Allaha isnat ederler" şeklinde bir görüş İslamda yoktur, aksine İslam şöyle der: "Yoksa kendi uyduruyor mu diyorlar? De ki: Hadi, gerçekseniz, Allah'tan başka gücünüz kime yetiyorsa, kimlere güveniyorsanız onları da çağırın da hep berâber, buna eşit on sûre meydana getirin." Hud suresi 13-cü ayet

yani burda aksini idda etmek kafirlikdir. senin yukarıdaki sözlerinin zahirinden de anladığım buydu. eğer durum böyle ise bunu itiraf et.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X