Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi

SAYIN ADMİNLER,
    Yönetim Duyuruları Bölümündeki http://www.velayet.com/index.php?top....msg141905#new
    Konusunu ya paylaşıma açın, ya da Resimler veya Programlar gibi bölümlere taşıyın lütfen.
    Bu konu ile ilgili sıkıntı yaşayan kardeşlerimize yardımcı olabilmek, takıldıkları yeri bilmemiz lazım.
    Bu konuda ben de Özel Mesajlar almaktayım. İlgilenirseniz iyi olur...

Sayın meşedi ali enis Kardeşim,
    Resim yükleme ile ilgili sorunu galiba çözmüşsünüz, buna sevindim.

ZÜBEYRİ AİLESİ :
    Hakkında bazı bilgiler vareyim :
    Zübeyri Ailesi -maalesef Ailece Ehli Beyt'e düşmanlık yapmıştır.
    Zübeyr bin Avam, Cemel Musibetinin 3 mimarından biridir.
    Oğlu Urve bin Zübeyr, Emevilerin Hadisçiliğini yapan bir Tabiîndir.
    Diğer oğlu Mus'ab bin Zübeyr, Kerbela katillerini cezalandıran Muhtar Sakafi'yi öldürüp, eşine el koyan biridir.
    3. oğlu ve bu başlıkta adı zikredilen Abdullah bin Zübeyr'e gelirsek :

ABDULLAH bin ZÜBEYR :
    1- İktidar hırsı içinde olan birsidir ki, Cemel yolunda Cemaate namaz kıldırmak için tartışan babası Zübeyr
    ve Talha bin Ubeydullah'ın önüne geçerek İmamlık yapmıştır.
    2- Hav'eb Bölgesinden (Hadisi hatırlayarak) dönmek isteyen teyzesi ve Ümmül Muminin Aişe'ye :
    "Sen geri dönecek olursan, Ben kendimi öldürürüm." diyerek Kılavuzların yanıldığını söyleyerek yalan şahitlik yaptı.
    3- Hz. Ali'den nefret ederdi. Basra'da yaptığı bir konuşmada :
    "(Haşa) Ahmak ve cimri olan Ali bin Ebu Talip, size doğru gelmiştir." ifadesini kullandı.
    4- Cemel Savaşı sırasında İmam Ali (as), Resulullah'ın (saa) hadisini hatırlatınca, geri dönmek isteyen babası Zübeyr'e engel olan
    ve Hadisi hiçe sayan da yine Abdullah bin Zübeyr'dir.
    5- Yaptığı tüm bu gayri İslami hareketlere ve hakaretlerine rağmen, Cemel Sonrası esir olarak İmam Ali'ye (as) getirildiğinde,
    İmam, büyük bir asalet örneği göstererek, yüzüne dahi bakmadan, serbest bırakılmasını emretti.
    6- Sıffın Savaşı sonrası, Hakem Olayının 3 gözlemcisinden biridir : Hz. Ali'den nefret ettiği, savaştığı ve düşmanı olduğu halde !
    7- Yezid sonrası Mekke'de kendi iktidarı için biat etmeyen başta, İmam Ali'nin oğlu Muhammed bin Hanefiye olmak üzere,
    Beni Haşim'i, Şib-i Ebu Talib'te yakmaya çalıştı. Muhtar buna engel oldu.
    8- Emevi zalimi Abdulmelik ile savaşacağına sırf iktidarı için, Muhtar'ı katletti.
    Irak halkının nefretini kazanıp ordusu zayıflayınca Abdulmelik onu öldürdü.

http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Tekrar tekrar okudum bu ayeti biliyordumda nerede ve nasıl indiğini bilmiyordum.
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Birinci Rivayet Halife Ömerin Faziletine işarettir. Halife Ömer Masum değildi. Bir hata yapmış ve Allah'da onu hatasından çevirmiştir. eğer birinci rivayet doğru ise "Ey iman edenler! Seslerinizi yükseltmeyin..."1 (1- Hucurat Suresi /2 - 3.) ayeti ile Halife Ömer'in İMAN getirdiği İman ehli olduğunun göstergesidir. Ayet indikten sonrada beyana göre Halife Ömer asla yüksek sesle konuşmamış. Bu rivayet Halife Ömerin Faziletinin beyanıdır.

Ama bu rivayetin Halife Ömerin Hal Tercümesinde ki Başlığımızda beyan edilen rivayetlerle çeliştiği apaçık bellidir.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hucurat süresinin ilk 3 ayetinin nuzul sebepleri ayette sesini yükselten/lerin kim/ler olduğu konusunda Allame Tabatabai farklı kişiden bahsetmektedir. Durr'ul Mensur tefsirinden de başka bir kişiden bahsedilmekte Fahreddin Razi başta olmak üzere bir çok ehl-i sünnet müfessirleride bu hadisten bahsetmemektedirler.

Faraza Hucurat süresinin ilk 3 ayeti halife Ömer vede halife Ebu Bekir hakkında nazil olduğunu kabul etsek bile. Ayetler iki guruptan bahsediyor 1 iman edip ses yükseltmeyen ve bunun karşılığında aldıkları sevaplar. 2 sesini yükseltip ve bu fiillerinden dolayı amellerinin boşa gitmesi. İbn-i Zubeyrin beyanı o durumki anı anlatmaktadır veya bir kaç günlük bir durumu anlatmaktadır. Asla halife Ömerin Peygamber huzurunda bir daha ses yükseltmediğinden değil. Hepimiz biliyoruz ki ehl-i sünnetin hem hadis hemde tarih mecmualarında halife Ömerin bu olaydan sonrada bir kaç yerde sesini yükselttiğine dair beyanatlar vardır. Hudeybiyede vede Peygamber kağıt kalem isterken ki perşembe musibetinde.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Bu kaynakların hiçbir şekilde değeri yoktu.
            bizim kaynaklarımız ömer ve ebubekiri yeterince anlatmıştır.
            Bu ayetler ömer ve ebubekir kavga ettiklerinde inmiş olsa bile, ömerin Allah'ın ayetlerini çokca inkar ettiğini ve Resulullah'ın sünnetine muhalif olduklarını bu sitede çokca gördüm. hamd olsun

Ve bu yüzden www.Velayet.com adminlerine- yöneticilerine- üyelerine teşekkür ediyorum.
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22591.msg142060#msg142060 date=1328256122]
              Bu kaynakların hiçbir şekilde değeri yoktu.
              bizim kaynaklarımız ömer ve ebubekiri yeterince anlatmıştır.
              Bu ayetler ömer ve ebubekir kavga ettiklerinde inmiş olsa bile, ömerin Allah'ın ayetlerini çokca inkar ettiğini ve Resulullah'ın sünnetine muhalif olduklarını bu sitede çokca gördüm. hamd olsun

Ve bu yüzden www.Velayet.com adminlerine- yöneticilerine- üyelerine teşekkür ediyorum.
              [/quote]

meşedi Ali enis kardeşim "bu kaynakların hiçbir şekilde değeri yoktur" hitabı eğer hudeyfe kardeşimize ise,şunu hatırlatırımki hudeyfenin kaynak gösterdiklerinden biride Allame tabatebai dir,bunun değeri yokmudur?

İkincisi aslında hudeyfede burada çok farklı şeylerden bahsetmiyor olayı iyi anlamamız gerekir.
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22591.msg142079#msg142079 date=1328267828]
                meşedi Ali enis kardeşim "bu kaynakların hiçbir şekilde değeri yoktur" hitabı eğer hudeyfe kardeşimize ise,şunu hatırlatırımki hudeyfenin kaynak gösterdiklerinden biride Allame tabatebai dir,bunun değeri yokmudur?

İkincisi aslında hudeyfede burada çok farklı şeylerden bahsetmiyor olayı iyi anlamamız gerekir.
                [/quote]

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22591.msg142079#msg142079 date=1328267828]

[/quote]
                  Kesinlikle hudeyfe kardeşime yönelik bir yazı değil. benim konuyu açarken yazdığım hadisi içeren kaynakları kastetmiştim. Hudeyfe kardeşime yönelik bir cevap değil
                  [center]
                  [center]

Yorum

Anlaşıldı kardeşim suizanda bulunmuşsam hakkınızı helal edin inşallah
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22591.msg142096#msg142096 date=1328272142]
                      Anlaşıldı kardeşim suizanda bulunmuşsam hakkınızı helal edin inşallah
                      [/quote]
                      est. mesajımın yanlış anlaşılmasını istemem..
                      [center]
                      [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X