Ynt: Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi
SAYIN ADMİNLER,
Yönetim Duyuruları Bölümündeki http://www.velayet.com/index.php?top....msg141905#new
Konusunu ya paylaşıma açın, ya da Resimler veya Programlar gibi bölümlere taşıyın lütfen.
Bu konu ile ilgili sıkıntı yaşayan kardeşlerimize yardımcı olabilmek, takıldıkları yeri bilmemiz lazım.
Bu konuda ben de Özel Mesajlar almaktayım. İlgilenirseniz iyi olur...
Sayın meşedi ali enis Kardeşim,
Resim yükleme ile ilgili sorunu galiba çözmüşsünüz, buna sevindim.
ZÜBEYRİ AİLESİ :
Hakkında bazı bilgiler vareyim :
Zübeyri Ailesi -maalesef Ailece Ehli Beyt'e düşmanlık yapmıştır.
Zübeyr bin Avam, Cemel Musibetinin 3 mimarından biridir.
Oğlu Urve bin Zübeyr, Emevilerin Hadisçiliğini yapan bir Tabiîndir.
Diğer oğlu Mus'ab bin Zübeyr, Kerbela katillerini cezalandıran Muhtar Sakafi'yi öldürüp, eşine el koyan biridir.
3. oğlu ve bu başlıkta adı zikredilen Abdullah bin Zübeyr'e gelirsek :
ABDULLAH bin ZÜBEYR :
1- İktidar hırsı içinde olan birsidir ki, Cemel yolunda Cemaate namaz kıldırmak için tartışan babası Zübeyr
ve Talha bin Ubeydullah'ın önüne geçerek İmamlık yapmıştır.
2- Hav'eb Bölgesinden (Hadisi hatırlayarak) dönmek isteyen teyzesi ve Ümmül Muminin Aişe'ye :
"Sen geri dönecek olursan, Ben kendimi öldürürüm." diyerek Kılavuzların yanıldığını söyleyerek yalan şahitlik yaptı.
3- Hz. Ali'den nefret ederdi. Basra'da yaptığı bir konuşmada :
"(Haşa) Ahmak ve cimri olan Ali bin Ebu Talip, size doğru gelmiştir." ifadesini kullandı.
4- Cemel Savaşı sırasında İmam Ali (as), Resulullah'ın (saa) hadisini hatırlatınca, geri dönmek isteyen babası Zübeyr'e engel olan
ve Hadisi hiçe sayan da yine Abdullah bin Zübeyr'dir.
5- Yaptığı tüm bu gayri İslami hareketlere ve hakaretlerine rağmen, Cemel Sonrası esir olarak İmam Ali'ye (as) getirildiğinde,
İmam, büyük bir asalet örneği göstererek, yüzüne dahi bakmadan, serbest bırakılmasını emretti.
6- Sıffın Savaşı sonrası, Hakem Olayının 3 gözlemcisinden biridir : Hz. Ali'den nefret ettiği, savaştığı ve düşmanı olduğu halde !
7- Yezid sonrası Mekke'de kendi iktidarı için biat etmeyen başta, İmam Ali'nin oğlu Muhammed bin Hanefiye olmak üzere,
Beni Haşim'i, Şib-i Ebu Talib'te yakmaya çalıştı. Muhtar buna engel oldu.
8- Emevi zalimi Abdulmelik ile savaşacağına sırf iktidarı için, Muhtar'ı katletti.
Irak halkının nefretini kazanıp ordusu zayıflayınca Abdulmelik onu öldürdü.
SAYIN ADMİNLER,
Yönetim Duyuruları Bölümündeki http://www.velayet.com/index.php?top....msg141905#new
Konusunu ya paylaşıma açın, ya da Resimler veya Programlar gibi bölümlere taşıyın lütfen.
Bu konu ile ilgili sıkıntı yaşayan kardeşlerimize yardımcı olabilmek, takıldıkları yeri bilmemiz lazım.
Bu konuda ben de Özel Mesajlar almaktayım. İlgilenirseniz iyi olur...
Sayın meşedi ali enis Kardeşim,
Resim yükleme ile ilgili sorunu galiba çözmüşsünüz, buna sevindim.
ZÜBEYRİ AİLESİ :
Hakkında bazı bilgiler vareyim :
Zübeyri Ailesi -maalesef Ailece Ehli Beyt'e düşmanlık yapmıştır.
Zübeyr bin Avam, Cemel Musibetinin 3 mimarından biridir.
Oğlu Urve bin Zübeyr, Emevilerin Hadisçiliğini yapan bir Tabiîndir.
Diğer oğlu Mus'ab bin Zübeyr, Kerbela katillerini cezalandıran Muhtar Sakafi'yi öldürüp, eşine el koyan biridir.
3. oğlu ve bu başlıkta adı zikredilen Abdullah bin Zübeyr'e gelirsek :
ABDULLAH bin ZÜBEYR :
1- İktidar hırsı içinde olan birsidir ki, Cemel yolunda Cemaate namaz kıldırmak için tartışan babası Zübeyr
ve Talha bin Ubeydullah'ın önüne geçerek İmamlık yapmıştır.
2- Hav'eb Bölgesinden (Hadisi hatırlayarak) dönmek isteyen teyzesi ve Ümmül Muminin Aişe'ye :
"Sen geri dönecek olursan, Ben kendimi öldürürüm." diyerek Kılavuzların yanıldığını söyleyerek yalan şahitlik yaptı.
3- Hz. Ali'den nefret ederdi. Basra'da yaptığı bir konuşmada :
"(Haşa) Ahmak ve cimri olan Ali bin Ebu Talip, size doğru gelmiştir." ifadesini kullandı.
4- Cemel Savaşı sırasında İmam Ali (as), Resulullah'ın (saa) hadisini hatırlatınca, geri dönmek isteyen babası Zübeyr'e engel olan
ve Hadisi hiçe sayan da yine Abdullah bin Zübeyr'dir.
5- Yaptığı tüm bu gayri İslami hareketlere ve hakaretlerine rağmen, Cemel Sonrası esir olarak İmam Ali'ye (as) getirildiğinde,
İmam, büyük bir asalet örneği göstererek, yüzüne dahi bakmadan, serbest bırakılmasını emretti.
6- Sıffın Savaşı sonrası, Hakem Olayının 3 gözlemcisinden biridir : Hz. Ali'den nefret ettiği, savaştığı ve düşmanı olduğu halde !
7- Yezid sonrası Mekke'de kendi iktidarı için biat etmeyen başta, İmam Ali'nin oğlu Muhammed bin Hanefiye olmak üzere,
Beni Haşim'i, Şib-i Ebu Talib'te yakmaya çalıştı. Muhtar buna engel oldu.
8- Emevi zalimi Abdulmelik ile savaşacağına sırf iktidarı için, Muhtar'ı katletti.
Irak halkının nefretini kazanıp ordusu zayıflayınca Abdulmelik onu öldürdü.
Yorum