Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi

Buhari, Sahih'inin "Tefsir Kitabı, Hucurat Suresi Babı"nda şöyle der

Nafı' bin Ömer, İbn-i Ebi Müleyke'den şöyle nakleder:

İki hayırlı insan, Ebu Bekir ve Ömer nerdeyse helak olacaklardı. Temim Oğullarından bir heyet, Resulullah'ın (s.a.a.) huzuruna gelmişti. O ikisinden (ömer ve ebu bekir) biri, Mucaşi' Oğullarından olan Akra' bin Habis'i gösterdi.
    Ötekisi de başka birini gösterdi. (Nafı'; "Onun adını unuttum." der.)

Ebu Bekir Ömer' e; "Senin bana karşı çıkmaktan başka bir amacın yoktu." dedi.
    Ömer de; "Benim sana karşı çıkmak gibi bir amacım yoktu." dedi. Derken sesleri yükseldi.
    Bunun üzerine Allah Teala şu ayeti nazil etti:
    "Ey iman edenler! Seslerinizi yükseltmeyin..."1 (1- Hucurat Suresi /2 - 3.)

Zübeyr'in oğlu der ki: "Bu ayetten sonra Ömer Resulullah'a bir şey söylemek istediği zaman öyle yavaş konuşurdu ki, Resulullah; "Ne dedin?" diye sormak zorunda kalırdı." Ama babası, yani Ebu Bekir hakkında böyle bir şey nakletmemiştir."

__________________________________________________ __________________

Yine Buhari, Sahih'inin "Meğazi Kitabı, Temim Oğulları Babı"nda,

İbn-i Ebi Cüreyc' den, o da İbn-i Ebi Müleyke'den, o da Abdullah bin Zübeyr' den şöyle nakleder:

Temim Oğullarından bir heyet Resulullah'ın (s.a.a.) huzuruna gelmişti.
    - Ebu Bekir, Resulullah'a dedi ki: "Ka'ka' bin Ma'bed bin Zürare'yi onlara emir olarak tayin et."
    -Ömer ise; "Hayır, Akra' bin Habis'i emir yap." dedi.

Bunun üzerine Ebu Bekir, Ömer' e dedi ki: "Sen sadece bana muhalefet etmek istedin." Ömer de; "Ben sana muhalefet etmek istemedim." dedi. Böylece tartışarak seslerini yükselttiler. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu:
    "Ey iman edenler! Allah'tan ve Resulünden öne geçmeyin..."1 Ve tartışmaları böylece sona erdi."2 (2- Sahih-i Buhari, c. 5, s. 213.)

__________________________________________________ _______________

Yine Buhari, Sahih'inin"Kur'an ve Sünnete Sarılma Kitabı,

Mekruh Olan Taammuk ve Tenazu' Babı"nda, Veki'den, o da Nafı' bin Ömer'den, o da İbn-i Ebi Müleyke'den şöyle nakleder:

"İki iyi insan, Ebu Bekir ve Ömer nerdeyse helak olacaklardı. Temim Oğullarından bir heyet Resulullah'ın (s.a.a.) huzuruna gelmişti.

O ikisinden (ömer ve ebubekir) biri, Mucaşi' Oğullarından olan Alera' bin Habis et-Temimi el- Hanzeli'yi gösterdi. Diğeri ise, bir başkasını gösterdi.

Bunun üzerine Ebu Bekir Ömer' e; "Sen sadece bana muhale- fet etmek istedin." dedi. Ömer de; "Ben sana muhalefet etmek istemedim." dedi. Derken Resulullah'ın (s.a.a.) huzurunda sesleri yükseldi. Bunun üzerine şu ayetler nazil oldu:
    "Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamber'in sesinin üstüne yükseltmeyin ve birbirinizle bağırarak konuştuğunuz gibi onunla bağırarak konuşmayın. Yoksa siz farkına varmadan amelleriniz boşa gidiverir. Seslerini Resulullah'ın yanında alçaltanlar var ya, işte Allah onların kalbini takva ile imtihan etmiştir. Mağfiret ve büyük bir ecir onlar içindir."1

İbn-i Ebi Müleyke der ki: "Zübeyr'in oğlu; "Ondan sonra Ömer Resulullah'la konuştuğu zaman öyle yavaş konuşurdu ki, Resulullah duymaz ve "Ne dedin?" diye sormak durumunda kalırdı." dedi. Ama babası, yani Ebu Bekir hakkında böyle bir şey nakletmemiştir." 2
    2- Sahih-i Buhari, c. 9, s. 120.

__________________________________________________ _________________________________________________

Bu rivayetlerden, Ebu Bekir ve Ömer'in Resulullah'ın (s.a.a.) huzurunda dahi İslami ahlak kurallarına riayet etmedikleri anlaşılmaktadır.

Onlar, Resulullah (s.a.a.) kendilerinden görüş istemeden, Allah ve Resulünden öne geçerek, Temim Oğullarından birini onlara emir yapmak konusunda görüş belirtiyorlar.

Bununla da yetinmeyerek Peygamber' in huzurunda, hiçbir sahabinin bilmemesi mümkün olmayan İslami edebin gereklerine riayet etmeyerek bağırarak tartışmaya başlıyorlar.

Oysa Resul-i Ekrem (s.a.a.), mübarek ömrünü onların eğitim ve öğretimi için adamıştı.

ebu bekir ve ömerin , Ayetlerlerle nasıl uyarıldığını görüyor musunuz ey müminler?
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Ynt: Ebu Bekir ve Ömer'in sesini yükseltmesi

güzel çalışma teşekkürler meşedi kardeşim
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

bu hadislerin metnini taratıp buraya asmanız mümkün mü?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22591.msg141689#msg141689 date=1327617784]
        bu hadislerin metnini taratıp buraya asmanız mümkün mü?
        [/quote]

Qum hocam Darulkitap adresinden assam olur mu?
        [center]
        [center]

Yorum

olur bence
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Yukarde delil olarak sunulan rivayetlerin ilkini arapça metinde buldum yalnız tercümede hata var. Arapçasında İbn-i Zubeyr'in nakli olan kısmı pek doğru tercüme edilmedi halife Ömer ile ilgili kısmında sorun yok sadece halife Ebu Bekir ile ilgili kısımda hata var. Anladığım kadarı ile şöyle

İbn-i Zubeyr dedesi (Ebu Bekir)'inden böyle bir şey zikretmedi. Yani İbn-i Zubeyr dedesinden bu rivayeti nakletmedi. Ki hepimiz biliyoruz İbn-i Zubeyr Ebu Bekirin oğlu değil kızının oğludur yani torunudur. Arapça metnini asayım genede arapçası daha iyi olanlar da baksın belki bende yanılıyor olabilirim.

باب تفسير سورة الحجرات وقال مجاهد { لا تقدموا } لا تفتاتوا على رسول الله صلى الله عليه وسلم حتى يقضي الله على لسانه { امتحن } أخلص { تنابزوا } يدعى بالكفر بعد الإسلام { يلتكم } ينقصكم ألتنا نقصنا

باب { لا ترفعوا أصواتكم فوق صوت النبي } الآية { تشعرون } تعلمون ومنه الشاعر

حدثنا يسرة بن صفوان بن جميل اللخمي حدثنا نافع بن عمر عن بن أبي مليكة قال كاد الخيران أن يهلكا أبو بكر وعمر رضى الله تعالى عنهما رفعا أصواتهما عند النبي صلى الله عليه وسلم حين قدم عليه ركب بني تميم فأشار أحدهما بالأقرع بن حابس أخي بني مجاشع وأشار الآخر برجل آخر قال نافع لا أحفظ اسمه فقال أبو بكر لعمر ما أردت إلا خلافي قال ما أردت خلافك فارتفعت أصواتهما في ذلك فأنزل الله { يا أيها الذين آمنوا لا ترفعوا أصواتكم } الآية
            قال بن الزبير فما كان عمر يسمع رسول الله صلى الله عليه وسلم بعد هذه الآية حتى يستفهمه ولم يذكر ذلك عن أبيه يعني أبا بكر

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

ebihi kelimesi dedesi diye mi tercüme edilmeliydi diyorsun hudeyfe? ebi baba demek değil mi?

cedd dede demek.

tercümede değil metinde sorun var.. demişsin ki:

"Yukarde delil olarak sunulan rivayetlerin ilkini arapça metinde buldum yalnız tercümede hata var. Arapçasında İbn-i Zubeyr'in nakli olan kısmı pek doğru tercüme edilmedi halife Ömer ile ilgili kısmında sorun yok sadece halife Ebu Bekir ile ilgili kısımda hata var. "

ancak hadisin burasındaki hata rivayetin aktarmak istediğini hiç bir şekilde değiştirmiyor!

ben de senin eleştirini okuyunca arkadaşın söyledikleri yanlış diye anladım. baktım nerede sorun var diye.. bir bölümde de hata yokmuş. bir kelimenin tercümesinde hata var demek istemişsin. ama konu başlığı Ebubekir ve Ömerin seslerini yükseltmeleri konusu.. böyle bir konuda ana verilmek isteneni bırakıp dikkatleri olmadık yere çekmek doğru mudur?

yoksa ben mi dediğini yanlış anlamışım?

Yorum

Qum hocam eğer kabul ediyorsanız darul kitap adresinden aktardığım hadislerin fotoğraflarını asayım. ama resim yükleyemiyorum. aşk kervanının resi ekleme sayfasında anlattıklarını çok denedim ama olmuyor. yardım.
                [center]
                [center]

Yorum

Sayın meşedi ali enis Kardeşim,
                  Resim yükleme ile ilgili sorunu, açtığım başlığın altında adım adım yazarsanız, Size yardımcı olmaya çalışırım.
                  Sizin için, yazdığınız hadislerden birini yüklüyorum. Yani Programda sorun yok,
                  Allah'a emanet olun...

[img width=845 height=600]http://img684.imageshack.us/img684/4097/47864742.jpg[/img]
                  http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=22591.msg141740#msg141740 date=1327743712]
                    ebihi kelimesi dedesi diye mi tercüme edilmeliydi diyorsun hudeyfe? ebi baba demek değil mi?

cedd dede demek.

tercümede değil metinde sorun var.. demişsin ki:

"Yukarde delil olarak sunulan rivayetlerin ilkini arapça metinde buldum yalnız tercümede hata var. Arapçasında İbn-i Zubeyr'in nakli olan kısmı pek doğru tercüme edilmedi halife Ömer ile ilgili kısmında sorun yok sadece halife Ebu Bekir ile ilgili kısımda hata var. "

ancak hadisin burasındaki hata rivayetin aktarmak istediğini hiç bir şekilde değiştirmiyor!

ben de senin eleştirini okuyunca arkadaşın söyledikleri yanlış diye anladım. baktım nerede sorun var diye.. bir bölümde de hata yokmuş. bir kelimenin tercümesinde hata var demek istemişsin. ama konu başlığı Ebubekir ve Ömerin seslerini yükseltmeleri konusu.. böyle bir konuda ana verilmek isteneni bırakıp dikkatleri olmadık yere çekmek doğru mudur?

yoksa ben mi dediğini yanlış anlamışım?
                    [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bu konuyu eleştirecek veya bu konu hakkında söz sarf edecek biri İbn-i Zubeyrin kimin oğlu kimin torunu olduğunu bilmesi gerek eğer bilmiyorsa eleştirmeye veya söz sarf etmeye hakkı yoktur. Metinde öyle geçse bile en azından parantez içinde bunu belirtmesi gerek.

Diğer hata ise tercümede Ebu Bekir hakkında böyle bir şey nakletmedi değil Ebu Bekirden böyle bir şey nakletmedi aralarında dağlar kadar fark var.

Rivayette anlatılmak istenen veya eleştirmenin eleştirmek istediği mevzunun bu olmadığını çok iyi biliyorum ki eğer o konuya girsem Hucurat süresinin ilk 3 ayetinin tefsiri konusunda bunun zıttına dair bir çok delil getirebilirim hem şia hem ehl-i sünnet kaynaklarından.

Birbirimizi anlama sorunu yaşadığımız için boşverip kaynakları yazmıyayım. Ama sana tavsiyem başta el mizan olmak üzere şia tefsir kitaplarına bak.
                    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Foruma RESİM YÜKLEME -Resimli Anlatım
                      sayfası yönetim duyuruları olduğu için ben o sayfada mesaj yazamıyorum.

verdiğiniz programı aynen aktardığınız gibi yüklüyorum.
                      ama

bu sayfa gelmiyor.
                      RESİM YÜKLEME :

bu sayfa yerine program kurulumu bitimnden sonra beni http://imageshack.us/ bu sayfaya gönderiyor.
                      [center]
                      [center]

Yorum

[img width=800 height=600]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/432135_311915148855141_100001099759374_880036_1523 914083_n.jpg[/img]
                        [center]
                        [center]

Yorum

[img width=800 height=600]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424860_311915715521751_100001099759374_880044_1321 069966_n.jpg[/img]

[img width=800 height=600]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/401502_311916225521700_100001099759374_880045_8828 5593_n.jpg[/img]
                          [center]
                          [center]

Yorum

Abdullah bin Zübeyr fasık bir insandır.İmam'a sövüp sayan bir insanın rivayeti kabul olmaz.Nehcül Belağada İmam Ali onu kınamış ve Zübeyrin Ehlibeyt çizgisinden sapmasında baş rolü oynayan kişi olarak niteler.Şimdi böyle bir fasıkın rivayeti ile ayeti tefsir etmek biz Ehlibeyt ekolüne yakışmaz.
                            " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                            Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                            Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                            Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                            İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                            Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=22591.msg141839#msg141839 date=1328001180]
                              Abdullah bin Zübeyr fasık bir insandır.İmam'a sövüp sayan bir insanın rivayeti kabul olmaz.Nehcül Belağada İmam Ali onu kınamış ve Zübeyrin Ehlibeyt çizgisinden sapmasında baş rolü oynayan kişi olarak niteler.Şimdi böyle bir fasıkın rivayeti ile ayeti tefsir etmek biz Ehlibeyt ekolüne yakışmaz.
                              [/quote]
                              Şiiler kimden rivayet alıp almayacağını iyi bilirler ama gelin görün ki sünni kardeşler her önüne çıkandan rivayet hadis alırlar ve böylelikle de çelişki içindeyken tekrar çelişki yaşarlar.

buun önüne geçebilnmek için bazı güvenilir kitaplarına SAHİH ismini verirler ki bunların batıl olmadığı anlaşılsın. bu kitaplarını içine aldıkları guruba ise kutubu sitte derler.

Aktardığım hadisi SÜNNİLERİN SAHİHLERİNDEN aktardım ki inkar etmesinler.
                              ve belki gözleri açılır.

açılan gözlere selam olsun.
                              [center]
                              [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X