Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

İmam Mehdi (accelellahu fereceh) :

"Vuku bulan vakıalarda, bizim hadislerimizi rivayet edenlere müracaat ediniz; zira onlar benim sizlere olan hüccetimdir ve ben de Allah’ın onlara olan hüccetiyim."
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

"Hz. Ali (aleyhisselam), Hayber'i fethederek Hz.Resulullah (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) 'in yanına geldiğinde, Allah Hz.Resulullah (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) ona şöyle buyurdu:

'Ümmetimden bazı gruplar, senin hakkında Hıristiyanların Mesih İsâ b. Meryem hakkında dediklerini demeselerdi, senin hakkında öyle bir söz söylerdim ki, yanından geçtiğin her topluluk, ayaklarının altındaki toprağı ve abdest suyunun fazlalığını şifa için alırlardı. Ancak senin (faziletinde) şu kadarı yeterlidir ki sen bendensin, ben de senden; sen benden miras alırsın, ben de senden ve sen bana göre Hârûn'un Musâ'ya olan nispetini taşıyorsun; sadece sen peygamber değilsin. Sen benim borcumu ödersin ve benim sünnetim üzere savaşırsın. Hiç şüphesiz sen, yarın (mahşer gününde, Kevser) havuzu başında benim halifem olacaksın."
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Hz.Resulullah (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) şöyle buyurdu :

"Hiç şüphesiz Allah Tebâreke ve Teâlâ, kardeşim Ali b. Ebî Tâlib için sayılamayacak kadar fazilet karar kılmıştır. Kim onun faziletlerinden bir tanesini, ona ikrar ettiği hâlde zikrederse, Allah onun yakın ve uzak geçmişteki günahlarını bağışlar… Kim Ali b. Ebî Tâlib'in faziletlerinden birisini yazarsa, o yazı yok olmadığı sürece melekler onun için mağfiret dilerler ve kim onun faziletlerinden birisini dinlerse, Allah onun kulağıyla işlediği günahlarını bağışlar ve kim onun faziletlerinden bazısının yazıldığı bir yazıya bakarsa, Allah onun gözle işlediği günahların bağışlar."

Yorum

İmam Ali Rıza (aleyhisselam) :

"Akıl, Allah'ın bir bağışıdır. Edep ise zahmet çe­kilerek elde edilir. Edep elde etmek için uğraş veren kimse, sonunda onu elde eder; ama akıl edinmek için çabalayan insan, cahilliğini artırmaktan başka bir iş yapmaz."

Yorum

Cehennemliklerle cennetlikler bir olmaz. Cennetlikler kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. (Haşr -20)

"Hz.Resulullah (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) bu ayeti okuduğunda şöyle buyurdu: Cennetlik olanlar, bana itaat edip benden sonra da Ali'ye (aleyhisselam) teslim olup onun velayetini ikrar edendir... "
            Ya Cehennemlik olanlar, diye sorulunca buyurdu ki: "Benden sonra onun velayetini inkar ederek onunla savaşanlardır.

Yorum

Emirel Muminin İmam Ali (aleyhisselam) şöyle buyurdu :

Üç şeye riayet eden mesut olur: Nimet ulaştığında şükretmek, rızık kesildiğinde mağfiret dilemek, sıkıntıya düştüğünde çok "La havle vela kuvvete illa billah" demek..

Yorum

"Emirel Muminin İmam Ali (aleyhisselâm)'dan: “İslam'ın erkânı nedir?” diye sorulunca. Buyurdular ki: İslam'ın erkânı yedidir:

1- Sabrın esası olan akıl. (Akıl olmaksızın sabretmek mümkün değildir.)

2- Irzı (namus ve şerefi) korumak ve doğru konuşmak.

3- Kur'an'ı gerekli şekilde okumak.

4- Allah için sevmek, Allah için nefret etmek.

5- Muhammed salla’llâhu aleyhi ve alih'in Ehl-i Beyt'inin hakkına riayet etmek ve onların velayet makamını tanımak.

6- Kardeşlerin hakkını gözetmek ve onları müdafaa etmek.

7- Komşularla iyi geçinmek.

Yorum

Emir'ül-Mü'minin İmam Ali b. Ebu Tâlib (aleyhisselâm) şöyle buyurdu :

"Ben Allah tara­fından belirlenmiş cennet ve cehennemin ayırt edicisiyim. Onlara girenler ancak be­nim taksimim esas alınarak girdirilirler. Ben, benden sonrakiler için İmamım ve ben­den öncekilerin temsilcisiyim.Onların misyonlarının sürdürücüsüyüm.
                  Ahmed (Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem)'den başka hiç kimse benim önüme geçmez. Ben ve o, aynı yol üzerindeyiz. Ancak o, bizzat nübüvvetle görevlendirilmiştir, ismen tayin edilmiştir.
                  Bana altı ayrıcalık verilmiştir: Ölümleri, ecelleri bilmek. Musibetleri bilmek... Vasilere özgü bilgilere sahip olmak. Kur'ân-ı bilmek. Ben cenk meydanında döne döne vuruşanım. Bütün devletlere hakim devlet benim. Ben asabın, damganın , sahi­biyim ve insanlarla konuşan dabbeyim

Yorum

Emirel Muminin İmam Ali (aleyhisselam) şöyle buyurdu :

Haktan ve hak ehlinden ayrılmayın. Başkasını bizim yerimize seçen kimse, helak olur, dünyasını kaybeder ve günahkâr olduğu halde bu dünyadan ayrılır.

Yorum

Şiilerden biri İmam Muhammed Bagır (aleyhisselam)'a,
                      Emirel Muminin Ali aleyhisselâm'ın savaşları hakkında İmam'a soru sorduğunda İmam (aleyhisselam) şöyle buyurdu: Allah-u Teâla Hazret-i Muhammed sallallâhu aleyhi ve alihi ve sellem'i beş kılıçla göndermiştir:
                      O kılıçlardan üç tanesi, kınından çıkmıştır ve savaş, ağırlığını at­madıkça (insanlar arasındaki savaş sona ermedikçe) kınlarına konulmayacaktır;
                      savaş da, güneş batıdan doğmadıkça (Hz. Mehdi aleyhisselâm zuhur etmedikçe) sona ermeyecektir (yani mücadele ve cihad o güne kadar devam edip sürecektir). Ancak güneş batıdan doğunca artık bütün insanlar emniyet içerisinde ola­caktır.
                      Artık o gün, "...önceden iman etmeyenin veya imanı varken hayır bir iş yap­mayanın imanı fayda etmez (En'am 158)

Yorum

İmam Muhammed Bagır (aleyhisselam) :

Ali aleyhisselâm'ın şiası, velayetimiz yolunda mallarını bir­birlerinden esirgemeyen, sevgimizle birbirlerini seven, emrimizi (Şia esaslarını) diriltmek için birbirlerini ziyaret eden, sinirlendik­lerinde zulüme yönelmeyen, hoşnut olduklarında israf etmeyen, komşularına bereket olan ve muaşeret ettikleri kimselerle de sulh-u sefa içerisinde bulunan kimselerdir.

Yorum

İmam Zeynel Abidin (aleyhisselam):

Ne mutlu üzerine farz kılınan hakları eda etmek için Allah'ın yardımda bulunduğu, tevfik ve istikamet bağışladığı kimseye.

Yorum

Emirel Muminin İmam Ali (aleyhisselam) buyurmuştur ki:

"Hacetin karşılanmaması, onu ehli olmayandan iste­mekten daha iyidir."

Yorum

İmam Rıza (aleyhisselam) şöyle buyurdu :

"İmam, zamanın yeganesidir. Hiçbir kimse onun makamına ulaşamaz; hiçbir alim onun dengi olamaz. Onun bedeli, misli ve eşi bulunmaz. Bağışlayan Allah'ın fazlı ile, talep ve kesbe dayanmaksızın, bütün faziletleri taşır. Durum böyle iken kim, İmam'ı tanıyabilir veya özelliklerinin özüne ulaşabilir ?"

Yorum

Hz.Resulullah (sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem) şöyle buyurmuştur :

Ahir zamanda pek az bulunan şey, güvenilecek kardeş ve helâl yoldan kazanılan paradır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X