Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=14725.msg91373#msg91373 date=1277139484]
    [quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91369#msg91369 date=1277138423]
    El-fetih ve el-kaide hayatımda gördüğüm en saçma özdeşleştirme. El-fetih laik sosyalist meşrepli siyasi bir harekettir. Filistinliler dahil herkes bilirki, El-fetih'in devrimci isabetli tahlil ve eylemleri sonunda köşeye sıkışan israil el-fatihi bitirmek ve filistin davasını ulusal boıyuttan dini boyuta indirgemen için hamas örgütünü kurdu/kurdurttu.

Filistin davasını, ulusal boyuttan dini boyuta indirgeyip islami söylemli şiddet eylemleri yaparak davayı, en büyük destekçileri olan avrupa kamuoyundan soyutlayarak yalnızlaştıran hamas ve politikalarıdır.

El-fetih filistin davasını, "Emperyalist-siyonist güçlerin ortadoğuya hakim olup sömürmek ve yurtsuz yahudilere vatan kurmak için bu toprakların sahibi olan filistinli arapları yurtlarından sürme çabası" olarak tahlil ederken,

hamas ; "İslam düşmanı İngiltere ve yahudilerin müslümanları dini inançları yüzünden öldürmek istemeleri" gibi mantıksız ve temelsiz bir görüşle tahlil etmiş ve eylemlerini bu yanlış tahlil çerçevesinde geliştirerek destekçi batı kamuoyunun düşmanlığını kazanmıştır.

Bu Hamas'ın ilk eylemi de mescidi aksa'da toplu cuma namazı kılmaktı.

El-fetih ile el-kaide arasında değil de Hamas ile el-kaide arasında bağ kurulsaydı anlardım da, bu olmadı...
    [/quote]Hamas konusundaki
    düşüncelerinize katılmıyorum o sizin tamamen şahsi tespitlerinizdir.

Filistin davası ideolajik anlayışların üzerinde bir davadır.
    el-fetin'in bu günki konumuyla hamasın konumu arasındaki fark ortadadır.
    Bir tarafta Abd avrupa ve israilden medet uman,her türlü toprak ve siyasi alanlarda tavizler üstüne taviz veren,ve filistin davasını şahsi çıkar ve menfaatlarına kurban veren mahmud abbas salem feyad idaresindeki elfetih,Diyer tarafta hiç bir işbirlikçi yaklaşımlarda bulunmadan,abd israil ve avrupanın envai çeşit zulüm ve baskılarına boyun eğmeden,filistin davasını dini bir vazife olarak gören israile taş yerine füze atabilme kabiliyetine ulaşan şanlı hamas,islami cihad ve elaksa tugayları.

Ayrıyeten hamas'ın gazzedeki elkaide yapılanmasınıda çökerttiğini ve yoketiğinide unutmamak gerekir.

[/quote]Değerli kardeşim, Bunlar kendi şahsi fikirlerimden olmasından öte, tüm ortadoğulu siyasi araştırmacıların hemfikir olduğu, tarihçilerin ittifak ettiği değerlendirmelerdir.
    Sen, bu hamas konusundaki fikirlerini nereden edindin bilmiyorum. Ama bendeniz filistine defalarca gitmiş, filistinin her kendtinden arkadaşı olan, her görüşten insanlarla konuşmuş tartışmış biri olarak diyorumki, hamas hakkındaki görüşlerim gerçeğe en yakın olan görüşlerdir.
    Filistin halkının en cahili, en yobazı, en tahammülsüzü Hamas tabanıdır.

Filistin davasının ideolojik olduğunu söylemedim, ama hamas ideolojik sapmaya uğramıştır.

Siz özgür bir insan olarak kendinize sorun, benim yazmış olduğum 2 örgütün tahlillerini karşılaştır ve kararını ver.

Emperyalizm ve siyonizm Filistinlileri; Müslüman oldukları için mi, Yoksa Topraklarına sahip olmak, Petrol ve enerjinin merkezi ortadoğuda kendilerine bir karakol oluşturmk için mi öldürüyorlardı?
    Biz El-fetih’in ile Hamas’ın bugünkü konumunu tartışmıyoruz zaten. Ben geçmişten bahsettim.
    Elfetih israil’in başbelası korkulu rüyasıydı ve İsrail ondan kurtulmak için hamas’ı kurdu/kurdurttu.
    Hamas ve EL-fatih’in yöntem ve eylemlerine de değinelim;
    El-fetih yıllarca denediği ve israil’den başka kimseye faydası dokunmayan silahlı eylemleri azaltarak siyasi düzlemden Filistini ve halkını korumayı ve mümkünse uluslar arası güçlerin desteğiyle Filistin devletini kurmanın hesaplarını yapmaktadır.
    Hamas ise El-fetih’İn yıllar önce yürüttüğü ve İsrail’den bşka kimseye faydası olmayan silahlı mücadeleyi, hem de kör eylemlerle sürdürmektedir. Yani süreci 20 yıl geriden takip etmektedir ve eğer herhangi bir sonuca ulaşmak istiyor ve israile daha fazla hizmet etmek istemiyorsa O da El-fetih gibi silahlı mücadeleyi bırakmak ve siyasal düzlemde birşeyler elde etmeye çabalayacaktır.

Bazı söylemleriniz bana çok tuhaf geldi, mesela DEMİŞSİNİZKİ;
    Bir tarafta Abd avrupa ve israilden medet uman,her türlü toprak ve siyasi alanlarda tavizler üstüne taviz veren,ve filistin davasını şahsi çıkar ve menfaatlarına kurban veren mahmud abbas salem feyad idaresindeki elfetih,Diyer tarafta hiç bir işbirlikçi yaklaşımlarda bulunmadan,abd israil ve avrupanın envai çeşit zulüm ve baskılarına boyun eğmeden,filistin davasını dini bir vazife olarak gören israile taş yerine füze atabilme kabiliyetine ulaşan şanlı hamas,islami cihad ve elaksa tugayları.

Hamas mı hiçbir işbirlikçi yaklaşımda bulunmadı?
    Allah aşkına siz hiç el-fetih dönemindeki israil’in filistin topraklarındaki yayılma ve genişlemesi ile hamas dönemindeki yayılma ve genişlemesini kıyasladınız mı?
    Emin olun hamas’ın attığı o roketler israil’in izni olmasaydı ne Hamas’ın eline geçebilirdi ne de İsrail’e fırlatılabilirdi. Burada israil’i yücelttiğim sanılmasın, ama filistindeki Halk üzerindeki hamas terör ve baskılarını anlamadan ne demek istediğimi anlayamazsınız.
    Her hamas roketinden sonra, israil birkaç kilometre daha filistin topraklarında ilerlemiş ve birkaç yüz filistinli çocuğu daha öldürmüştür. Hamas bu taviz ve örtülü işbirliği karşılığında da kişisel menfaat ve çıkarlarını tatmin etmiştir. Gazzede Hamas’ın haksızlıklarına kimse ses çıkaramamaktadır. Aynı hamas çevresi 2000 intifadasından sonra yıkılan evlerini onarmak için kendilerine Mısır tarafından hibe edilen çimentoları israil Devletine satmış ve İsrail o çimentoları da utanç duvarının inşaatında kullanmıştır.

Hamas filistin davasına ne kazandırmıştır? Koskoca bir hiç.
    Ve emin olunki; Son dönemdeki bu olaylar da gene israil tarafından planlanmıştır. İsrail Gazze üzerindeki ambargoyu kalıcılaştırabilmek için, geçici olarak kaldırmak zorunda, şimdi dönen tüm dolaplar da bunu sağlayabilmek içindir. İsrail sözde dünya ülkelerinin baskılarına dayanamayıp gazze ablukadını kaldıracak, sonra hamas’ın mutlaka yapacağı bir silahlı saldırı da da ambargoyuu bir daha kaldırmamak üzere tekrar uygulayacaktır ve diyecekki; “ambargoyu kaldırdık ama, İran ve Hizbullah bunlara silah gönderdi, böylece daha sıkı ve sürekli bir ambargo uygulamamız gerektiği anlaşılmış oldu” diyecekler. Ve hamas tarihi misyonunun en önemli bölümünü ifa etmiş olacaktır.

El-fetih’i bitiren israil hamas’ı bu işler için ayakta tutmaktadır.
    Bir de size sormadan edemeyeceğim, Filistin davası dini bir davamıdır?

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91423#msg91423 date=1277151380]
      el-fetihle el-kaide arasındaki bağ özdeşleştirme yada aynı şeyleri savunma anlamında değildir.Açıkça birbiriyle bağlantılıdır ikiside.
      [/quote] Bu iddiayı sağlam kanıtlarla destekleyebilirmisiniz? gerçekten çok uç bir iddia ve çok ilgimi çekti.

Yorum

Mufaddal el-Kaide el-fetihin askeri kanadıdır.Ayrıca ispat oalrak nasıl bi delil istiyorsunuz ? internette bu konunun geçtiği haberler bulabilirsinizi mesela.Bunu bilinen birşey niye bu kadar şaşırdınız anlamışta değilim.

-----------

ehl-i beytin izinde tariakt yapılanmasının daha ne zaman olduğunu bilmiyorsun.mesela Hz.isanın esenni tarikatan olduğunu hiç duymuşmuydun ? bahsettiğimiz cabir ibni hayyan vs Muhammedi işeriatten sonra açıkça faliyerlere başlayan kimseler gerçi onlardan bile bihaberken önceki tarikat yapılanmalarından nerden haberin olacak.İslam şeriatını öğrendiğin kadar diğer görüşleride bi araştır öğren merak etme dinden çıkmazsın ilim öğrenmekle.
        Şiada imamet vardır evet söyl4ediğim tarikatlardada bu mevcur.Ancak şia nasıl İmamların tek itaat merci olduğna inanmıyorsa örnek peygamberlik gibi bizde bu ikisinin yanında velilik olduğuna inanıyoruz.Ki bu velilik imametten ayrıdır.Siz velayeti fakihe bu kadar bağlı olmanıza oranla daha mantıklı bir inançtır

Yorum

meshedi bektaşilere atılan saçma sapan iddiaları biliyorum.Bugün bir tane ben sünniyim diyen bektaşi yok.Zamanında cemalettin baba takiyye amaçlı ehl-i sünnetiz dedi ne var bunda yeni kurulan bir ülkede yarısı sünni yarısı alevi,Bu tip takiyyeler olağandır.yada bektaşi osmanlı ilişkileri iyyimiş falan hikaye.Arşivden bektaşi katliamlarını kanıtlarım burda hatta bu mesaja unutmazsam ekleyeceğim örneklerini.

Yorum

Sayın mufaddal, sizin yaptığınız yorumları bir CIA bir MOSSAD ajanı anak yapabilir. Sizin bu saçma sapan yorumlarınızı bak bakalım İlam İnkılabı ekseninde hangi şii sitede ve şii analistlerin analizlerinde görebilirsiniz. Siz neler saçmalıyorsunuz.

İslam İnkılabı ile Hamas isalim hareketi arasındaki ahengi göremiyormusunuz? Niye iftiralar atıyorsunuz? Neden israili koruyup filistin halkını sindirmek için kurulan görevlendirilen el fetih ve alçak liderlerini temize çıkarmaya çalışıyorsunuz? Siz kimsiniz?
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Mufaddal Kardeş gerçektende açıklamaların inanılacak türden olmadığı gibi sağlam deliller isteyen meselelerdir. Ben filistine gittim gördümle olmaz abi. Bunu siz anladınız fakat koskoca Şii İran İslam Cumhuriyeti ve yöneticileri anlamadı mı?

Yorum

...EDİT...

Yorum

Sayın Mehmet ufukalp, alışmadığınız fikirleri dillendiren bir insanın fikirlerine ne çabuk MOSSAD ve CIA ajanı yaftası yapıştırabiliyorsunuz.

Filistin sorununu gerçekten çözmeyi amaçlayan El-Fetih'e işbirlikçi diyen kardeşimize hiçbir itirazınız olmaması ayrıca ne ölçüde taraf olduğunuzu gösterir.

ben o yazıda kardeşimize istatistik yapmasını önerdim, İsrail hangi örgüt zamanında daha fazla yayıldı ve daha fazla insan öldürttü diye? O istatistiği siz de yapın.

israil'e düşmanım demekle, israil'e roket atmakla israil'e düşman olunmayacağını sanırım daha bilebilmiş değilsiniz, Eğer düşmanlık böyle olacaksa, Amerika’nın Ortadoğuya gelebilmesine en büyük bahane ve zemini İkiz Kulelere saldırarak veren El-kaide en büyük Amerika düşmanı olmalıydı veya tersinde Amerika ve israil'in en büyük düşmanı olduğuna inandığım İran'ın İsrail'e saldırmaması ise İran'ın İsrail dostu olduğunu göstermeliydi.

Ama ne amerikaya saldıran El-kaide Amerika ve israil düşmanıdır, ne de Amerika ve İsrail'e saldırmayan İran Amerika ve israil dostudur.

Gözümüzü açalım ve bu ayrımların farkına varalım. herşeye düz mantıkla bakmayalım.

İran'ın amerika ve israil ile sıcak temasının olmamasının nasıl haklı ve mantıklı gerekçeleri varsa, El-Fatih'in de keza haklı ve mantıklı gerekçeleri vardır.
                  Zamanında ülkemiz solcularının düşmüş oldukları şiddete ve güce tapma hastalığına bulaşmayalım.

Ben ne hamas'ın ideolojisinden yanayım, ne de eylem biçiminden, Çünkü bana göre İsrail adlı küresel çaptaki TERÖR örgütünün ekmeğine yağ ile beraber bal da süren örgüt hamas'tır. İsrail’e kök söktüren eylemlere imza atan El-Fetih’e karşı başından beri süregelen düşmanlığı bunun kanıtıdır.

Ben İslam inkilabı ile hamas arasında ahenk olup olmadığını bilmiyorum, ölçütümde (kimse kusuruma bakmasın) İslam inkilabının ölçütleri değildir. Benim kendi dünya görüşüm ve daha önemlisi kendi aklım vardır. İslam inkilabının ne için hamas’ı desteklediğini bilmiyorum.

Filistinde katledilenler benim soydaşlarımdır ve bunun sorumlusu olan hamas’a sempati beslememi beklemeyin.
                  Neden her farklı fikri iftira olarak algılıyorsunuz?

VE FİLİSTİN DAVASI UĞRUNA BİNLERCE ŞEHİT VEREN YILLARIN MÜCADELECİ ÖRGÜTÜ EL-FETİH’E VE LİDERLERİNE ALÇAK VE İŞBİRLİKÇİ DEME HAKKINI SİZE KİM VERDİ? El-Fetih’in politikalarının bu şekli alana kadar ne tür aşamalardan geçtiğini biliyormusunuz?

Ben onları temize çıkarmaya çalışmıyorum,
                  Öyle bir çaba içinde değilim.

Yorumlarıma saçma sapan derken, kendi yorumlarınızın en az benimkiler saçma ve sapan olabileceğini ama benim saygımdan ötürü böylesi tabirlere girmediğimi bilmenizi isterim.
                  Her konuda herkesin sizinle hemfikir olmasını beklemeyin.

Ben kimmiyim? Ben Allah’ın kulu bir insanım.

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91695#msg91695 date=1277266266]
                    meshedi bektaşilere atılan saçma sapan iddiaları biliyorum.Bugün bir tane ben sünniyim diyen bektaşi yok.Zamanında cemalettin baba takiyye amaçlı ehl-i sünnetiz dedi ne var bunda yeni kurulan bir ülkede yarısı sünni yarısı alevi,Bu tip takiyyeler olağandır.yada bektaşi osmanlı ilişkileri iyyimiş falan hikaye.Arşivden bektaşi katliamlarını kanıtlarım burda hatta bu mesaja unutmazsam ekleyeceğim örneklerini.
                    [/quote]
                    Bektaşiliğin hangi anlayışı hangi uygulaması Ehl-i Beyt kaynaklı? Semah mı? Cemevleri mi? Namazı inkar etmeleri mi? 4 kapıları mı 40 makamları mı 40lar cemi masalları mı? Bektaşı yüceltmek için uydurdukları saçma sapan velilik hikayeleri mi?
                    Bektaşilik her zaman devlet desteğinde oldu. Osmanlı kaynaklarında katledilenler hep rafizi caferi şia kızılbaş ismiyle anılırken neden bektaşilere yardımcı olun hürmet edin diye fermanlar yayınlandı. Cumhuriyet'in ilk yıllarında tarikatlar tekkeler yasaklanırken türbeler yasaklanırken neden bektaşın türbesi yasaklanmadı!! Oradaki hurafeler neden yasaklanmadı.
                    Ezberden konuşuyorsunuz. Sadece görmek istediklerinizi görüyorsunuz. Bektaşiliğin kuruluş amacı da günümüzdeki amacıda imamet-velayet düşmanlığıdır. 12 İmam inancının yayılmasının engellenmesidir.
                    nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                    noktayı koyacak olan sensin anlasana
                    ...

Yorum

İlk olarak ehlihak tarafından gönderildi
                      Mufaddal el-Kaide el-fetihin askeri kanadıdır.Ayrıca ispat oalrak nasıl bi delil istiyorsunuz ? internette bu konunun geçtiği haberler bulabilirsinizi mesela.Bunu bilinen birşey niye bu kadar şaşırdınız anlamışta değilim.
                      şaşırmam kadar normal birşey olamaz. El-kaide afganistanda Rusyaya karşı mücadele etmek üzere kurulan, saonra da islami kötülemek için kullanılan amerikan malı "sözde islami" bir terör örgütüdür.
                      El-fatih ise Filistinliler tarafından kurulmul israil karşıtı sosyalist eğilimli laik bir ulusal kurtuluş hareketidir.

Bunlar arasındaki bağı nasıl kurduğunuzu öğrenmek istiyorum.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=14725.msg91734#msg91734 date=1277282520]
                        Mufaddal Kardeş gerçektende açıklamaların inanılacak türden olmadığı gibi sağlam deliller isteyen meselelerdir. Ben filistine gittim gördümle olmaz abi. Bunu siz anladınız fakat koskoca Şii İran İslam Cumhuriyeti ve yöneticileri anlamadı mı?
                        [/quote]
                        Değerli kardeşim. açıklamalarıma inanmayabilirsin. hamas'ın kuruluş sürecini ve eylemleriyle çizgisini değerlendirirsen, eminim bir sonuca varma imkanın olabilir.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91758#msg91758 date=1277285842]
                          [quote author=Murtazaali link=topic=14725.msg91734#msg91734 date=1277282520]
                          [/quote]
                          Değerli kardeşim. açıklamalarıma inanmayabilirsin. hamas'ın kuruluş sürecini ve eylemleriyle çizgisini değerlendirirsen, eminim bir sonuca varma imkanın olabilir.
                          [/quote]

Ama abi böyle bir değerlendirme ile sonuca ulaşmak ne kadar sağlıklı. delil yok. belge yok.

Yorum

Sevgili kardeşim,

Filistinli ve diğer arap aydınlarının görüşleri var, Ortadoğu uzmanlarının görüşleri var, filistin halkının görüşleri var. Ve bir o kadar da önemlisi insanın kendi birikimleri ve araştırmalarıyla ulaştığı sonuçlar.

gelin o zaman hamas'ın filistin davasına ne kazandırdığını veya ne kazandırabileceğini sorgulayalım?

Ne zaman israil, politikaları yüzünden dünya kamuoyunun baskılarına maruz kalsa, hamas'ın silahlı eylemleri onun imdadına yetişmiş ve onun terörünü meşrulaştıracak eylemler düzenlemiştir.

yarın israil, sözde dünya ülkelerinin baskısı ile Gazze üzerindeki ambargoyu kaldırırsa ve hamas yine silahlı bir saldırıda bulunursa ne olacak düşünebiliyoırmusun? İsrail ve terörü ne derece meşrulaşacak dünya kamuoyu gözünde?

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=14725.msg91760#msg91760 date=1277286439]
                              Sevgili kardeşim,

Filistinli ve diğer arap aydınlarının görüşleri var, Ortadoğu uzmanlarının görüşleri var, filistin halkının görüşleri var. Ve bir o kadar da önemlisi insanın kendi birikimleri ve araştırmalarıyla ulaştığı sonuçlar.

gelin o zaman hamas'ın filistin davasına ne kazandırdığını veya ne kazandırabileceğini sorgulayalım?

Ne zaman israil, politikaları yüzünden dünya kamuoyunun baskılarına maruz kalsa, hamas'ın silahlı eylemleri onun imdadına yetişmiş ve onun terörünü meşrulaştıracak eylemler düzenlemiştir.

yarın israil, sözde dünya ülkelerinin baskısı ile Gazze üzerindeki ambargoyu kaldırırsa ve hamas yine silahlı bir saldırıda bulunursa ne olacak düşünebiliyoırmusun? İsrail ve terörü ne derece meşrulaşacak dünya kamuoyu gözünde?
                              [/quote]

Bunlar delil olamaz abi.

http://www.vahdet.com.tr/

bu sitede FİLİSTİN DAVASINI tıklayın. açılan pencerenin ütünde H harfine tıklayın. Hamas dosyalarına bir göz atınız lütfen.

Yorum

Ben İslam inkilabı ile hamas arasında ahenk olup olmadığını bilmiyorum, ölçütümde (kimse kusuruma bakmasın) İslam inkilabının ölçütleri değildir. Benim kendi dünya görüşüm ve daha önemlisi kendi aklım vardır. İslam inkilabının ne için hamas’ı desteklediğini bilmiyorum.
                                Ölçüsü İslam İnkılabı olmayan hiç bir kimsenin hiç bir düşüncesinin bizim nazarımızda hiç bir kıymeti yoktur.
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X