Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Filistin kerbalamıdır ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Filistin kerbalamıdır ?

Filistin mazlummu ?
    sadece israilmi öldürüyor hamasın attığı füzelerden neden kimse bahsetmez ?
    yada hamasın bu füzeleri attıktan sonra pazar çarşı vs gibi yerlere saklanıp çocukları ve kadınları ölüme attığından ?
    Kendi topraklarını satıp sonra terörle geri almaya çalışanda filistindir.
    bana diyorsunuzki onlar ehl-i beyte laf etmiyor şiileri öldürüyor bu önemli değil el-kaidenin yaptıklarını biliyorsunuz el-fetihinde onlara bağlı olduğunu yanılıyormuyum ?
    Daha fazla şii ölsün diyemi destekliyorsunuz yoksa ?
    Filistinde ve daha bir çok ülkede açıkça Hz.Hüseyin için asidir halifeye karşı geldi diyenler yokmu ?
    Ayrıca mesela ismaili mezhebine nasıbi demiyoruz oysa onalrın görüşleride bizce batıldır çoğu konuda ? demekki bize uymayana iftira attığımız yok.

Yorum

Filistin'de İslami Hareket En Güçlü

Filistin'de Gelecek Araştırmaları Merkezi adlı bir sosyal araştırma kurumunun yapmış olduğu anket, gerek siyonist işgal devletinin ve gerekse sözde özerk yönetimin baskılarına rağmen Filistin halkı arasında hala en güçlü akımın İslami hareket olduğunu ortaya çıkardı. Yine aynı anket Filistin halkının, İşçi Partisi iktidarı da dahil olmak üzere İsrail hükümetlerine güvenmediğini ve gerek Arap dünyasının gerekse genelde İslam dünyasının geleceğinin İslami çözüme göre şekilleneceğine inandığını gösterdi. Aynı anketin verdiği sonuçlara göre Filistinliler, Ürdün yönetiminin HAMAS liderlerine yönelik hareketini de çok çirkin bir hareket olarak değerlendiriyorlar.

İşte toplumun çok değişik kesimlerinden rasgele seçilen beş yüz kişi üzerinde gerçekleştirilen anketin sonuçları:

HAMAS'ın Siyasi Birimi'nin dört lideri: Halid Meşal, Musa Ebu Merzuk, İbrahim Goşe, Muhammed Nezzal

Barış görüşmelerine bakış:
      Sözde "barış" görüşmelerine destek düşük oranda:
      Sürdürülmekte olan "barış" görüşmelerine destek verdiklerini söyleyenlerin oranı sadece % 38'i buluyor. Kalan % 62 ise bu görüşmelere destek vermiyor ve görüşmelerden Filistin halkı lehine bir sonuç elde edileceğine de inanmıyor.

Görüşmeler mültecilere bir yarar getirmeyecek:
      % 68 oranında bir kesim, sürdürülmekte olan görüşmelerin, Filistinli mülteciler için bir yarar getirmeyeceğine inanıyor.

"Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti olmadan görüşmelerin sonuçlarına razı olmayız":
      Ankete katılanların % 78'i başkenti Kudüs olacak bir Filistin devleti kurulmadan yürütülen görüşmelerden çıkacak sonuçlara kesinlikle razı olmayacaklarını söylediler.

Aynu'l-Halva mülteci kampında dokuz çocuğuna bakabilmek için günlük 6 dolara çalışan bir kadın. Çocuklarıyla birlikte saclardan yapılmış bu evde kalıyor

İsrail hükümetine bakış:
      Ankete katılanların % 71'i, "barış" getireceği iddiasında bulunan İşçi Partisi hükümeti başta olmak üzere İsrail hükümetlerine kesinlikle güvenmediklerini söyledi.

Çözüm ve gelecek:
      Ankete katılanların % 75'ini oluşturacak kadar yüksek bir oran, Filistin'in, Arap dünyasının ve genelde İslam dünyasının geleceğinin İslami çözüm ve İslami devlet olduğuna inandığını söyledi.

Direnişe destek:
      Katılanların % 68'i Filistin'in kurtuluşu için direnişe ve fiili mücadeleye destek veriyor. Ancak bu direnişin Filistin halkının beklentilerine ve taleplerine uygun bir siyasi programının bulunması gerektiğini düşünüyorlar.

Özerk yönetim palisleri zaman zaman işgal devletinin direktifleriyle halkla karşı karşıya geliyor

Özerk yönetime bakış:
      Özerk yönetim çözülme ve bozulma içinde:
      Ankete katılanların % 56'sı özerk yönetimin kendi içinden bir çürüme ve çözülme yaşadığına inanıyor. % 32 ise bu çürümenin azaldığı kanaatinde.

Özerk yönetim insan haklarına saygılı değil:
      % 61 oranında bir kesim özerk yönetimin insan haklarına saygılı olmadığı inancında.

Özerk yönetim ekonomide başarısız:
      % 56 oranında bir kesim özerk yönetim bölgelerinde ekonominin sürekli çöküş içinde olduğu düşüncesini taşıyor.

Özerk yönetim parlamentosunun bir fonksiyonu yok:
      Özerk yönetim parlamentosuyla ilgili sorulara verilen cevaplardan çıkan sonuçlar ise şöyle:

% 47, parlamentonun görevini yerine getirmede zayıf kaldığına ve yaptıklarından da bir sonuç elde edemediğine inanıyor.
      % 23, parlamentonun görevini tam yerine getirdiğini ancak sözlerinin dinlenmediğini düşünüyor.
      % 30, parlamentonun yönetimin çizgisinde gittiğini düşünüyor.
      Siyasi oluşumlara destek oranları:
      Filistin'deki değişik siyasi oluşumlara olan destek oranlarıyla ilgili rakamlar ise şöyle:
      HAMAS ve İslami Cihad'a yani Filistin'deki İslami harekete destek verenlerin oranı: % 48
      Yasir Arafat'ın örgütü olarak bilinen el-Fetih örgütüne destek verenlerin oranı: % 21
      Sol örgütlere destek verenlerin oranı: % 5,6

Ayrıca % 67 oranında bir kesim Ürdün'ün HAMAS liderlerini sürgün etmesini çirkin bir hareket olarak değerlendiriyor.
      Anketi gerçekleştiren Gelecek Araştırmaları Merkezi adlı araştırma kurumunun herhangi bir siyasi akıma yakınlığının olmadığı, Filistin'in anket konusunda başarılı ve saygın bir kuruluşu olduğu, anket ve araştırmalarını büyük bir hassasiyet ve dikkatle yaptığı, anket sonuçlarının değerlendirilmesinde çağdaş bilimsel metotlara uyduğu, bundan önceki sosyal araştırmalarında yanılma payının % 1,2'de kaldığı bildirildi. Anket için kendilerine sorular yöneltilen beş yüz kişinin de belli bir kesimden değil, üniversite öğretim görevlilerinden öğrencilere, sendikacılardan işçilere çok değişik meslek gruplarından, kadınlardan ve erkeklerden rasgele seçildiğine dikkat çekildi.

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91223#msg91223 date=1277107023]
        Filistin mazlummu ?
        yada hamasın bu füzeleri attıktan sonra pazar çarşı vs gibi yerlere saklanıp çocukları ve kadınları ölüme attığından ?
        bana diyorsunuzki onlar ehl-i beyte laf etmiyor şiileri öldürüyor bu önemli değil el-kaidenin yaptıklarını biliyorsunuz el-fetihinde onlara bağlı olduğunu yanılıyormuyum ?
        Filistinde ve daha bir çok ülkede açıkça Hz.Hüseyin için asidir halifeye karşı geldi diyenler yokmu ?
        Ayrıca mesela ismaili mezhebine nasıbi demiyoruz oysa onalrın görüşleride bizce batıldır çoğu konuda ? demekki bize uymayana iftira attığımız yok.
        [/quote]

Her kimsen boş konuşuyorsun.

Yorum

Mufazzal kopyala yapıştırlarınla başlığı kirletme
          el-kaidenin yaptıklarını savunabiliyorsan onu yaz yada el-fetihin elkaideden ayrı olduğunu söyleyebiliyorsan.Velayeti inakr eden bi topluluk için savaşılırmı ? mazlummuş peh
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:18.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=14725.msg91226#msg91226 date=1277107238]
            [quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91223#msg91223 date=1277107023]
            Filistin mazlummu ?
            [/quote]

Her kimsen boş konuşuyorsun.
            [/quote]

yazdıkalrımda yanlış olan bi yer varsa söyle

Yorum

Benim İmam'ım (a.s) Mazluma dini sorulmaz diyorken,

Benim Müçtehidim (İmam Humeyni (r.a) Filistini desteklerken, Filistine yardıma koşun derken, İsraile Ölüm derken...

Benim Müçtehidim (İmam Hamanei) Filistinde her olan büyük olayda bir bildiri yayınlayıp, İslam ülkelerini Filistine yardıma koşmalarını söylerken...

Ve...

Benim bütün Müçtehitlerim bunu yaparken...

SEN KİMSİN - SİZ KİMSİNİZ? HADDİNİZİ BİLİN TERBİYESİZ İNSANLAR!

SİZLER YAPTIKLARINIZLA İSRALİ, ABD'Yİ OLDUKÇA MEMNUN ETMEKTESİNİZ. YAPTIKLARINIZLA BERABER İSİMLERİNİ VE ADRESLERİNİZ MOSSAD VE CİA'YA E-MAİL OLARAK GÖNDERİNDE SİZE MAAŞ BAĞLASINLAR
              .

Yorum

İMAM HUMEYNİ HALT İŞLİYOR
                İMAM HAMANEİ HALT İŞLİYOR
                HASAN NASRULLAH HALT İŞLİYOR
                ŞİA'NIN BÜTÜN MÜÇTEHİTLERİ HALT İŞLİYOR
                BÜTÜN DÜNYA ŞİİLERİ HALT İŞLİYOR
                HALT-HATA- EDİYORLAR...

BİR TEK SİZMİ HALT İŞLEMİYOR BİR TEK SİZ Mİ HAKLISINIZ?

ALLAH'DAN KORKUN. AZICIK VİCDANINIZ OLSUN.

Yorum

haha Mufazzal sen isimini el-ezhere gönderde Alim yapsınlar seni
                  Velayet düşmanları mazlum olmuş ilginç sizdemi öylesiniz yoksa * çok merak ediyorum bir şia olarak şundan eminimki siz ebubekir ve ömere muhakkakki lanet okudunuz ve okuyorsunuzdur bu durumu filistinli bir kimseye söyleseniz sizi kabul edermi ?
                  İran iyi siyaset yapıyor.Takiyye şart ancak sünnileri aptal yerine koymak pek hoş değil
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 20:19.

Yorum

Nedense söylediklerime bi cevap veremiyorsunuz onun yerine şu bu yanlış yapıyors sizmi doğru yapıyorsunuz gibi cahilane sözler sarfetmekten başka bi yaptığınız yok

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91231#msg91231 date=1277107611]
                      haha Mufazzal sen isimini el-ezhere gönderde Alim yapsınlar seni
                      Velayet düşmanları mazlum olmuş ilginç sizdemi öylesiniz yoksa * çok merak ediyorum bir şia olarak şundan eminimki siz ebubekir ve ömere muhakkakki lanet okudunuz ve okuyorsunuzdur bu durumu filistinli bir kimseye söyleseniz sizi kabul edermi ?
                      İran iyi siyaset yapıyor.Takiyye şart ancak sünnileri aptal yerine koymak pek hoş değil [/quote]

BOŞ KONUŞUYORSUN.

Yorum

HAHA CEVAP VEREMİYORSUN

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91232#msg91232 date=1277107656]
                          Nedense söylediklerime bi cevap veremiyorsunuz onun yerine şu bu yanlış yapıyors sizmi doğru yapıyorsunuz gibi cahilane sözler sarfetmekten başka bi yaptığınız yok
                          [/quote]

Sözlerin cevap verilecek tarzdan sözler değil. BOŞ dedim.

Yorum

Ehl-i Hak yazacaksan adam gibi yaz. aksi halde adam gibi yazmadığın her yazını sileceğim.

Yorum

Adam gibi yazıyorum sen cevap veremeyince kızıyorsun
                              Ayrıca bana terbiyesiz dedin ? çok ayıp

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14725.msg91240#msg91240 date=1277108083]
                                Adam gibi yazıyorum sen cevap veremeyince kızıyorsun
                                [/quote]

Cevaba yazıktır söz BOŞ olunca.

Güle Güle...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X