Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz.Fatıma (s.a)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz.Fatıma (s.a)

son sözü söylüyorum.

İmam Humeyni (r.a) vasiyetinde demiştir ki,eğer sünni ve şianın vahdeti herhangi bir sünnete zarar verirse zillettir.

ve bundan haberdar değilsiniz yada haberiniz var dikkate almıyorsunuz bilmiyorum,ilgili ilgisiz gerekli gereksiz,yazışmalar ortaya çıkıyor.
    en sonunda bakalım sonunda ne olacak bekliyorsunuz.konunun başlığına bakın,yazdığım yazılara bakın anlayacaksınız.
    sonrası hep edit edit edit.şimdi ben size desem editlerin aslında sebebi sizsiniz? ne cevap vereceksiniz ?
    bir şia başka bir şiaya edit edilecek şeyler yazmaz.bunlara siz ortam hazırlıyorsunuz vesselam.
    bu hep böyle oldu,sonu hep yasaklanma,siteden atılma vs.

tekrar ediyorum yönetemiyorsunuz,yönetemiyorsunuz.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22985.msg146418#msg146418 date=1333647582]
      Sizin bu küfür anlayışı vahhabilerin; Şia sahabeye küfrediyor iftirasına ne kadar da benziyor. Ben kime nasıl küfretmişim anası yasında yatasıca kerrar.
      [/quote]

özrün kabahatinden beter derler ya tam size göre doğrusu. işte bakın bu son cümlenizde bile hakaret ve beddua var.sizden uzaklaşıyorum ve Allaha c.c havale ediyorum.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=22985.msg146409#msg146409 date=1333636692]
        İlla ben olacaksın, benim gibi olacaksın, benim gibi düşüneceksin, düşünmüyorsan Lanetisin, Ehl-i Beyt düşmanısın mantığından azıcık dışarı çıkalım. Bu mantık hiç bir Zaman Ehl-i Beyt İmamlarında olmadı. Usul-i Kafi bunun örnekleri ile doludur. Yanına tartışmak için gelenlere karşı ve aldıkları cevaplar karşısında halen inat edenlere karşı İmam'ların üslubu bellidir. Ama ben İmamdan İmamcıyım mantığı eğer bizde hakim ise biz bir adımcık yol alamayız ve üstüne üstlük işin içine başka şeyler karışır.

Ehl-i Beyt dostuyuz. Dostlarına dost düşmanlarına düşmanız. Ama bu düşmanlık meselesini Kılıç kalkan meselesi gibi algılamamak gerek. Düşmanım evet tebrri ediyor, uzak duruyor ve onlarden gelen her türlü bilgiyi reddediyorum. Bu şekilde düşün kurtul. Dön Ehl-i Beyte. Daha ötesi ne...Anlamıyorum...
        [/quote]

Mufaddal, bu konun buraya nasıl geldiğinin bilmem farkındamısın. Ben size söyliyim Hz. Fatıma 'nın a.s şehadetinde onun katillerine lanet etmekten başladı. bu cümle bazılarının zoruna gitti. ve o zoruna giden kişide bu cümleyi yazana ve destekleyenlere
        lanet okudu. savunmasıda velayeti fakihmiş..

burda kimseye bizim gibi düşünün demedik. tam tersine o itiraz eden şahıs kendisi gibi düşünmemizi bize zorla dayatmaya çalışıyor.
        savunmasındada ehlisünnetin mukaddesatına lanet okumak harammış diyor. ben sünnilerin mukaddesatına mı lanet okudum yoksa hz zehra nın a.s katillerinemi? sizden ricam ziyareti aşura ve ziyareti cemiyei kebireyi sık sık okuyun.
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 23:10.

Yorum

Arkadaşım siz iyi misiniz. Ehli Sünnetin mukaddesatı nedir? Bunları siz mi belirleyeceksiniz. İmam Ali Hamanei neden uyarıyor. Demek ki bu konuda şiilerde bir zaaf söz konusu. Bu yüzden İmam Ali Hamanei uyarıyor. Siz ehli sünnetin mukaddesatına hakaet etmeseydiniz niye böyle uyarıcı bir emirle karşı karşıya olacaktınız ki?

3 Halife ehli sünnetin mukaddesatıdır. Siz evinizin içerisinde içki içebileceğiniz gibi, istediğinize de lanet okuyabilirsiniz. Bu konuda sizi engelleyen mi var.

Ama bir milyarı aşkın sünni kütlenin peygamberimizin en değerli arkadaşları olarak gördüğü, öğrendiği, bindörtüzyıldır da sürdürdüğü, yanlış bile olsa, kültürü haline getirdiği, üzerine mektep bina ettiği, mukaddes bildiği şahısları, islam düşmanlarının da kışkırtmaları eşliğinde, Şia ulemasının aksine uyarılarına rağmen toplum içinde sünni müslümanları incitmek için uluorta lanet ederseniz sizin bu lanetiniz sadece İslama zarar verir. Keşke size verebilseydi. Bunu anlamayacak kadar...edit... bilmiyorum.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kerrar acaba yönetimde siz olsaniz kimse sikayetci olmayacaktimi saniyorsunuz?

yahu sizler yetiskin degilmisiniz
            uysam resmen mahalle kavgasina dönüsecek

SubhanAllah
            yaratan sensin yaratilani hosgöreyim bari

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim, Ehli Beyt'in dostlarına dost, düşmanlarına düşman olmak dosdoğru yoldur, ancak sabır ve takiyye de imanın yarısıdır, vesselam...

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22985.msg146424#msg146424 date=1333649839]
                Arkadaşım siz iyi misiniz. Ehli Sünnetin mukaddesatı nedir? Bunları siz mi belirleyeceksiniz. İmam Ali Hamanei neden uyarıyor. Demek ki bu konuda şiilerde bir zaaf söz konusu. Bu yüzden İmam Ali Hamanei uyarıyor. Siz ehli sünnetin mukaddesatına hakaet etmeseydiniz niye böyle uyarıcı bir emirle karşı karşıya olacaktınız ki?

3 Halife ehli sünnetin mukaddesatıdır. Siz evinizin içerisinde içki içebileceğiniz gibi, istediğinize de lanet okuyabilirsiniz. Bu konuda sizi engelleyen mi var.

Ama bir milyarı aşkın sünni kütlenin peygamberimizin en değerli arkadaşları olarak gördüğü, öğrendiği, bindörtüzyıldır da sürdürdüğü, yanlış bile olsa, kültürü haline getirdiği, üzerine mektep bina ettiği, mukaddes bildiği şahısları, islam düşmanlarının da kışkırtmaları eşliğinde, Şia ulemasının aksine uyarılarına rağmen toplum içinde sünni müslümanları incitmek için uluorta lanet ederseniz sizin bu lanetiniz sadece İslama zarar verir. Keşke size verebilseydi. Bunu anlamayacak kadar ...edit... bilmiyorum.
                [/quote]

mehmet ufukalp küfür ve hakaret sizin düsturunuz heralde . küfür etmek iliklerinize kadar işlemiş. küfrünüzü aynen iade ediyorum esas ...edit... sizsiniz. söylediklerimi hiç birşekilde anlamıyorsunuz. benimle muhatap olmayın artık.
                çünkü siz küfürbaz bir insansınız.

Yorum

[quote author=sabırlı link=topic=22985.msg146439#msg146439 date=1333660620]
                  Bismillahirrahmanirrahim, Ehli Beyt'in dostlarına dost, düşmanlarına düşman olmak dosdoğru yoldur, ancak sabır ve takiyye de imanın yarısıdır, vesselam...
                  [/quote]

Değerli kardeşim, ehlibeytin dostlarına dost düşmanlarına da düşmanız. Böyle de olması gerekir. Ancak ehlibeyte kimlerin dost kimlerin düşman olduğuna İmam Alinin davranışlarına, 12 İmamın davranışlarına göre belirlemek zorundayız. Dostluğun ölçüsü, sınırı, kapsamı nelerdir, bunu çok iyi hesap etmek gerekmektedir.

Siz 3 halifeyi İmam Aliye düşman olarak görmektesiniz. İmam Alinin düşmanları İmam Alinin kendileri ile savaştıkları insanlardır. Amenna Muaviye ve avanesi düşmandır, bunda sorun yok zaten. Söyleyebilir misiniz, hatalı davranışları ile 3 halifeye İmam Ali, muaviyeye davrandığı gibi mi davranmıştır.

Halife Ömerin hükümetinde İmam Aliye tabi sahabeler valilik kadılık görevi üstlenmişlerdir. İmam Ali bu hükümetin adil olmasına, düzgün yürümesine murakıplık yapmış, önderlik etmiştir. Bu yüzden ehlibeytin düşanları kapsamına herkesi kafanıza göre sokmanız doğru olmaz. Bu en başta ehlibeyt mektebine ve şiilere zarar verir.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=22985.msg146447#msg146447 date=1333689158]
                    mehmet ufukalp küfür ve hakaret sizin düsturunuz heralde . küfür etmek iliklerinize kadar işlemiş. küfrünüzü aynen iade ediyorum esas ...edit... olan sizsiniz. söylediklerimi hiç birşekilde anlamıyorsunuz. benimle muhatap olmayın artık.
                    çünkü siz küfürbaz bir insansınız.
                    [/quote]

...edit... küfür olarak mı değerlendiriyorsunuz. Küfür konusu bile izafi olsa da bu tür kelimeler küfür değil hicivdir. Hiciv ise belki incitici ama hakaret değildir. Çünkü muhatabın içinde bulunduğu durumun tasviridir bu sadece. Eğer atfedilen özellik muhatabta var ise işte sizin gibi böyle tepki verir. Yoksa hiç oralı bile olmaz. Mesela siz aynı şeyi bana söyleseydiniz ne kızar ne de oralı olurdum Çünkü ben kendimden eminim.

Bir de forum gibi bir polemik alanında sizinle muhatap olmamamı istiyorsunuz. Bu da ayrı bir yanlış. Forumun maksadı, manası zaten müsademei efkardır. Hakarete varmayacak ölçüde hicive hak eden herkesin hazır olması gerekir. Kimse ile tartışmak istemiyorsanız küçei uzlete çekilir itikafa girersiniz 365 gün boyunca. Bence biraz daha sabırlı ve anlayışlı olun da insanlardan bir şeyler dinleyin. Her şeye rağmen kardeşimsiniz.

Yorum

Mehmet Allah Aşkına yeter.Abartma artık.bu tavrını ehlibeyt düşmanlarına karşı kullan.
                      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Mehmet Ufukalpi çıkın koyun kenara. Ama siz bu vahdet meselesinde hep GENELSİNİZ. İstanbulda, Kırıkkalede, Ankarada, İzmirde, İranda, Avrupa Ülkelerinde Şİİ-SÜNNİ vahdeti için çalışanların SÜNNETTEN, İNANCINDAN tavizler verdiğini iddia edip durdunuz. Merak ediyorum taviz verilen sünnet nedir? Namazı Eli bağlı kılmak mıdır? Ayağı yıkamak mıdır? Halıya secde etmek midir? Ehl-i Beyt düşmanlarını Sevmek midir? Acaba Vahdet için Çalışan Şii'ler, Ayetullah Humeyni (Ki buna bir şey diyemezsiniz) Ayetullah Hamanei, Ayetullah Tashiri, Ayetullah Süphani veya Türkiyede ki Şii ulemalardan Kevser Yayınlarında Mevcut alimlerimiz, Halkalıda ki Mevcut Alimlerimiz, Kırıkkale, Ankara, İzmir'de ki Mevcut alimlerimiz veya Avrupada ki mevcut Türk ve Arap alimlerimiz acaba hangi sünnetten taviz verdiler? Bunun artık bir ismini koyun...Nedir bu Sünnet?

Ha eğer deseniz ki onlar vahdet için bizim gibi açık,açık Ehl-i Beyt düşmanlarına isim vererek lanet okumuyorlar, lanet okuyanlarada karşı çıkıyorlar...bunu deseniz... ki ben Genel olarak hep bu üslupla karşılaştım.
                        Vahdet için çaba sarfeden Şii Ulema Ehl-i Beyt düşmanına lanet okuma demiyor. Sadece sevenlerine karşı mukaddesatlarına saygılı ol git içinden ne dersen de, ne okursan oku diyor. Bunu diyenleride yeri geliyor Teberradan taviz veren, Ehl-i Beyte bir darbe indiren olarak lanse ediyorsunuz. Sizin bu üslubunuz yanlıştır kardeş. Gerçekten yanlıştır. Şayet siz bu sitenin bütün bölümlerine en ince detayına kadar incelemiş olsanız bu sitede emeği geçen bir çok araştırmacıların ne gibi bilgi ve belgeler sunduğunu görseniz tabirimce size bayram havası yaşatması lazımdı. Ama siz tutturmuşsunuz halen Lanet, lanet, lanet, senemeyn gureyş, beyan vs...Şia delilli, senetli, subutlu, olmalıdır.

Birinci paragrafda sorum açıktır. Vahdet vesilesi ile sünnet taviz verenler kimlerdir? Ve hangi sünnetin belini kırdılar?

Yorum

Hiç unutmuyorum. Vahdet için mükemmel çalışmalara imza atan ve koskoca Irak'ın seçkim müçtehitlerinin tamamının övdüğü, methettiği Ayetullah Fadlallahın, sadece ve sadece Vahdet çalışmalarından dolayı facebookda ve bu sitede nasıl lanetlendiğine tanık oldum. Ayetullah Tashiriye lanet okunduğunu gördüm. Filistin davası için çalışmalar yapanların lanetlendiğini gördüm. Acaba bu müçtehitler, alimler hangi sünnetten taviz verdiler?

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=22985.msg146496#msg146496 date=1333697402]
                            Mehmet Ufukalpi çıkın koyun kenara. Ama siz bu vahdet meselesinde hep GENELSİNİZ. İstanbulda, Kırıkkalede, Ankarada, İzmirde, İranda, Avrupa Ülkelerinde Şİİ-SÜNNİ vahdeti için çalışanların SÜNNETTEN, İNANCINDAN tavizler verdiğini iddia edip durdunuz. Merak ediyorum taviz verilen sünnet nedir? Namazı Eli bağlı kılmak mıdır? Ayağı yıkamak mıdır? Halıya secde etmek midir? Ehl-i Beyt düşmanlarını Sevmek midir? Acaba Vahdet için Çalışan Şii'ler, Ayetullah Humeyni (Ki buna bir şey diyemezsiniz) Ayetullah Hamanei, Ayetullah Tashiri, Ayetullah Süphani veya Türkiyede ki Şii ulemalardan Kevser Yayınlarında Mevcut alimlerimiz, Halkalıda ki Mevcut Alimlerimiz, Kırıkkale, Ankara, İzmir'de ki Mevcut alimlerimiz veya Avrupada ki mevcut Türk ve Arap alimlerimiz acaba hangi sünnetten taviz verdiler? Bunun artık bir ismini koyun...Nedir bu Sünnet?

Ha eğer deseniz ki onlar vahdet için bizim gibi açık,açık Ehl-i Beyt düşmanlarına isim vererek lanet okumuyorlar, lanet okuyanlarada karşı çıkıyorlar...bunu deseniz... ki ben Genel olarak hep bu üslupla karşılaştım.
                            Vahdet için çaba sarfeden Şii Ulema Ehl-i Beyt düşmanına lanet okuma demiyor. Sadece sevenlerine karşı mukaddesatlarına saygılı ol git içinden ne dersen de, ne okursan oku diyor. Bunu diyenleride yeri geliyor Teberradan taviz veren, Ehl-i Beyte bir darbe indiren olarak lanse ediyorsunuz. Sizin bu üslubunuz yanlıştır kardeş. Gerçekten yanlıştır. Şayet siz bu sitenin bütün bölümlerine en ince detayına kadar incelemiş olsanız bu sitede emeği geçen bir çok araştırmacıların ne gibi bilgi ve belgeler sunduğunu görseniz tabirimce size bayram havası yaşatması lazımdı. Ama siz tutturmuşsunuz halen Lanet, lanet, lanet, senemeyn gureyş, beyan vs...Şia delilli, senetli, subutlu, olmalıdır.

Birinci paragrafda sorum açıktır. Vahdet vesilesi ile sünnet taviz verenler kimlerdir? Ve hangi sünnetin belini kırdılar?
                            [/quote]

Eyvallah muhterem.

Yorum

[quote author=Mufaddal link=topic=22985.msg146497#msg146497 date=1333697669]
                              Hiç unutmuyorum. Vahdet için mükemmel çalışmalara imza atan ve koskoca Irak'ın seçkim müçtehitlerinin tamamının övdüğü, methettiği Ayetullah Fadlallahın, sadece ve sadece Vahdet çalışmalarından dolayı facebookda ve bu sitede nasıl lanetlendiğine tanık oldum. Ayetullah Tashiriye lanet okunduğunu gördüm. Filistin davası için çalışmalar yapanların lanetlendiğini gördüm. Acaba bu müçtehitler, alimler hangi sünnetten taviz verdiler?
                              [/quote]

Mufaddal bey siz benden hangi sünneti ayaklar altına aldığımızı sormuşsunuz.Bunun cevabını benim vermeme gerek yok. çünkü bu sorunun cevabını Mehmet ufukalp yukarıdaki mesajında vermiştir zaten. yukarıdaki mesajı dikkatli okursanız anlarsınız zaten.

Acaba imam Hüsyin a.s ın mübarek başının mızrağa takılmasının başlıca müsebbibi kimdir söylermisiniz bana.

Beni saide sakifesindeki toplananlar bu işin başlıca müsebbibidir.

mehmet ufukalp diyorki ilk üç halife imam Ali a.s ın düşmanı değildi. bu sözü söyleyen kişinin düşüncelerine önce cevap verinki

sonra gelin buraya sizinle dertleşmeye devam ederiz.

bırakın sünneti ayaklar altına almayı , siz bilmeden belkide bu yolun temeline dinamit koymaya yeltenenlere yol açıyorsunuz

İmam Ali a.s ilk üç halife ile

Yorum

Yine aynı üslup. Sanalla, sokak arasında pek fark yok. Daha ilk satırımda demiştim ki çıkın Mehmet Ufukalpi...Ama siz yine aynı üslup...Yahu artık şu DERTLEŞME dediğiniz şeyi yapın. Nedir bu dertleşme dediğiniz şey...Ne zaman soru sorulsa ya peşimizce gel dertleşiriz...Veya önce şuna bir şey deyin dertleşiriz...Ya artık sorulara cevap vermeyi öğrenin...

Mehmet Ufukalple biz çok konuştuk. Onu sizden iyi tanıyor ve onu öylece kabul ediyoruz. Saygı duyuyoruz. Dikkate edersen sizin yaptığınızı yapmıyoruz. Siz bırakın şu Mehmet Ufukalpi, takılmayın ona siz soruma cevap veriniz...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X