Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Cafer-i Sadık(a.s)Ve Gaybı Bilen Adam.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Cafer-i Sadık(a.s)Ve Gaybı Bilen Adam.

İmam Cafer-i Sadık(a.s)Ve Gaybı Bilen Adam...

Bir hadisde şöyle nakledilmişdir: İmam Cafer-i sadık’ın (a.s) zamanında adamın birisi Resullah’ın (s.a.a) mescidine geldi ve orda bulunanlara şöyle dedi:”Ben sizin elinizde sakladınız her şeyi size haber verebilirim.İnsanlar

Bir hadisde şöyle nakledilmişdir:
    İmam Cafer-i sadık’ın (a.s) zamanında adamın birisi Resullah’ın (s.a.a) mescidine geldi ve orda bulunanlara şöyle dedi:”Ben sizin elinizde sakladınız her şeyi size haber verebilirim.İnsanlar adamın etrafına toplandı; herkes elinde karşı tarafın görmeyeceği şekilde bir şeyi saklıyor ve ona ne olduğunu soruyordu. O da hepsinin cevabını eksiksiz ve doğru bir şekilde haber veriyordu. Bir defasında dahi hata yapmadan hepsini söyledi.İnsanların içinde bir velvele koptu, ortalık ana baba gününe dönmüştü. Her kes bu harikulade insanın kim olduğunu öğrenmeye çalışıyordu. Tam o sırada imam Cafer-i Sadık (a.s) mescide girdi. Ortalığın karıştığını görünce, imam kalabalığın sebebini sordu.

Durumu kendisine izah ettiler. imam adama doğru ilerleyip mübarek ellerinde bir şeyi sakladılar ve ne olduğunu adama sordular. Adam biraz düşündü ve şaşkın gözlerle imam’a bakmaya başladı! İmam “neden şaşırdın buyurdu yoksa elimdekinin ne olduğunu kestiremedin mi? Diye sordu .Adam “hayır elinizdekinin ne olduğunu biliyorum ama şaşırdım şey şudur ki siz o elinizdekini nasıl elde ettiniz?! Dedi.

imam tekrar “Benim elimdeki nedir ki?” diye sorunca, adam şöyle cevap verdi: “Ben şimdi, şöyle bir gözden geçirdim ve baktım ki alemdeki her şey yerindedir, tek değişen şey şudur ki adanın birinde bir kuş iki yumurta yumurtlamıştı. Ama şimdi bakıyorum o yumurtalardan birisi yerinde değildir; olsa olsa sizin elinizde bulunan o yumurtadır!” imam “Evet doğru söyledin” buyurdu. Sonra elini açtı ve yumurtayı o adama ve mescidde bulunan her kese gösterdi. Daha sonra imam Sadık (as) o adama dönerek bu ilmi nerden elde ettiğini sordu. Adam dedi ki “Nefsimin istek ve hevesleriyle hep muhalefet ettim! Nefsim neyi arzuladı ve istediyse, ben aksini yaptım. Onun için bu ilmi elde ettim!”

imam tam burada fırsatı yakalayıp şöyle buyurdu, gönlün Müslüman olmayı istiyor mu?” Adam “Hayır” deyince, imam şöyle buyurdu:” Ama sen daha şimdi gönlümün istediği şeylere hep muhalefet ettim” diyordun. O halde neden burada nefsinle muhalefet etmekten kaçınıyorsun?!

Adamın artık verecek bir cevabı kalmamıştı. İmam’ın istediğini kabul edip Müslüman oldu. Müslüman olduktan sonra, insanlar tekrar ellerinde sakladıklarını onlara haber vermesini istediler. Ama artık ne yaptıysa doğru cevep veremedi. Hem o şahsın kendisi,hem de halk bu duruma çok şaşırdılar. Hatta “ Galiba adamın önceki inancı daha doğru ve haktı; zira islam’ı kabullenir kabullenmez, sahip olduğu o manevi güç ve ilim kaybolup gitti!!” demeye başladılar.

İmam Cafer-i (a.s) o adama şöyle buyurdular: “Sen bu dünyada nefsinle muhalefet ederek bir takım zahmetlere katlanmıştın. Ama gittiğin yol batıl olduğu ve bundan dolayı ahirette bir nasibinin bulunmadığı için Allah-u Teala bu zahmetin karşılığını bu dünyada bu şekilde sana vermiştir. Ama şimdi Müslüman olduğun için Allah sana en büyük nimetini lütfetti ve artık önceki imkan ve güç elinden alındı. Bundan sonrada Allah yolunda ne kadar çaba gösterir ve nefsinle muhalefet edersen, artık bunun sevabını senin ahiretin için biriktirecekler!!” (Gerçek İslami irfan üzerine,Ayetullah Misbah s.314)

Ynt: İmam Cafer-i Sadık(a.s)Ve Gaybı Bilen Adam.

paylaşım için Allah razı olsun

Yorum

himm ilginc...
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

ne müthiş bir hikaye

işte imamet bilgisinin farkı işte hikmet işte adalet...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=12609.msg76492#msg76492 date=1269408390]
          paylaşım için Allah razı olsun
          [/quote]
          Allah sizlerdende razi olsun

Yorum

Alla razı olsun..

Yorum

Kurban olduklarıma hiçbirşey gizli değil ki,bilmedikleri gayb olsun.
              Gayb nedir bilmezler.herşey kurban olduklarıma aşikardır.Gayb diye birşey kalmıyor ki.
              Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

mı acaba?

değil.. çünkü bunun aksi yönünde hadisler var. örneğin imamlardan birine yakındaki bir şeyi soruyorlar o bilemiyor, bunun üzerine siz dünyanın öteki yerindekini bilebileceğinizi söylerken yanınızdakinden haberiniz yok diye sorulunca, O hazret, biz, bize bildirilirse bilebiliriz buyuruyor... usulü kafide geçen bir hadis.

Yorum

konuyla ilgili olarak geçenlerde sitede okuduğum bir hadis geldi aklıma

[quote author=huge link=topic=21719.msg144365#msg144365 date=1330994537]
                  Hz.Resulullah (s.a.a):
                  “Herkim dünya malı istiyorsa ona veririz.Ama ona ahirette hiç bir nasip yoktur.”
                  [/quote]

[center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

HÛD-15:

Men kâne yurîdul hayâted dunyâ ve zînetehâ nuveffi ileyhim a'mâlehum fîhâ ve hum fîhâ lâ yubhasûn(yubhasûne).

Kim dünya hayatını ve onun ziynetini (süsünü) isterse (istedi ise) onların amellerini(n karşılığını) orada, onlara öderiz (veririz). Ve onlara, orada (karşılıkları) eksiltilmez.
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

konu ile hadisleri bağdaştıramadım ama neyse..
                      aslında gaybın ne olduğunu iyice anlamak lazım.henüz araştırmış değilim.neye gayb denir,neye denmez vs.

Ama İmam Ali (a.s)'ın,Hz.Nuh'un (a.s) gemisini batırmak isteyen kafir cinin,tam batırmak üzereyken gelip kolunu kesmesi olayını ile gayb kelimesini bağdaştıramıyorum.İmamlarımız arasında hiç bir fark olmadığına göre bu dünyada olmuş,olacak olayları bilmelerinde,mantık nasıl bir hüküm verebilir.Bizler haşa İmam olmadığımıza göre,gaybi anlayamamak, bilememek,açıklayama yapamamak bizim için çok normal.
                      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmamlar için gayb var ve onlarn bilmedikleri de var, hadislerde bunlara çok sayıda örnek var yani gaybı bilmediklerine dair... Allah bildirmezse onlar bilemezler.. bazılarını da Allah bildirmemiş...

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X