Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HADDİNİ AŞMANIN ZARARI (MEVLANA)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mevlana anadolu selçukluları döneminde yaşamış bir düşünür.
    Hümanıst bir düşünür.yani eğer hümanizm'den anladığımız insan sevgisi,insanın her şeyden daha değerli olduğu fikri ise. Yalnız hümanizmin, darwinizm'den etkilenerek ortaya çıktığını okumuştum.
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Bu güzel hikaye için de teşekkürler
      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=19128.msg115617#msg115617 date=1295511219]
        Mevlana anadolu selçukluları döneminde yaşamış bir düşünür.
        Hümanıst bir düşünür.yani eğer hümanizm'den anladığımız insan sevgisi,insanın her şeyden daha değerli olduğu fikri ise. Yalnız hümanizmin, darwinizm'den etkilenerek ortaya çıktığını okumuştum.
        [/quote]

Hümanizm 19. yüzyılda batıda İtalyada ortaya çıkmış, dinlerin varlık üzerinde öğretilerini kaale almayan, insanın otoriteler karşısında özgürlüğüne vurgu yapan, batılı, batı tarzı, kaynağını yunan felsefesinden alan islam dışı bir düşünce ekolüdür.

Hal böyle olunca mevlana nasıl hümanist olabilir.

Mevlana İslamın bütün insanlık için sulh, selamet ve barış olduğunu haykırmasını hümanizm olarak değerlendirmek yanlıştır.

O zaman bütün insanlığın moğol, haçlı seferleri gibi yüzyılı aşkın bir süre içinde kan deryasında yüzmesine bir tepki olarak, İslamın barış yönüne vurgu yapan bir yöneliş ile dünyaya açılmasını hümanizm olarak değerlendirmeye çalışmaktadırlar.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19128.msg115602#msg115602 date=1295504263]
          [quote author=Musavi link=topic=19128.msg115560#msg115560 date=1295466298]
          BEN BİRŞEY DEMEDİM SADECE MUSTHECEN HIKAYELER VAR DEDİM
          [/quote]

Musavi kardeş, kendiniz söylemiştiniz, iktibas çevresi ile bir zamanlar birlikte olduğunuzu. Sanırım o birliktelikten izler taşıyorsun gibi. Mesnevideki hikayelerin maksadı müstehcen hikaye anlatmak değil, yaşanan olaylardan insanlara dersler sunmaktır. Tıpkı Kuranı Mecidin Hazreti Yusuf a.s. kıssasını anlatması gibi. Yoksa Kuranda mı müstehcen kıssa anlatıyor.
          [/quote]

Hristiyanların bile dogru inançları vardır ben bizde mevlanadan çok daha ustun alimler oldugunu düşünüyorum

Yorum

Çok degerli yorumcu Mehmet UFUKALP, yorumlarımda da belirttigim üzere insanı merkeze koyan yaradanı öne çıkartan bir dünya görüşüdür yazdıgım. Yansıtmaya çaliştigim düşünce öz olarak budur. 19 yüzyılda olusan bir olusumdan dolayı tam tersi istikasmette etkilendigine vurgu yaptım ama bu cümleleri geçmişiniz anlasilan. Siz bu şekilde Ortaçağ karanlıgında oluşan karanlık skolastik düşüncenin etkisinden hayat bulan düşünceyle ; kastedtigim Hacı Bektaşi Veli ve Yunus Emre gibi dönemlerinin çagdaş ilim insanlarını aynı şekilde bagdaştırmakda ısrar ediyorsanız ben hümanistim. Yanlış yorumlara ve anlamalarada meal vermek istemiyorum. Net ortamında baktım inceledim sölenenlerin temelinde hümanizm için yaratıcıyı yok saydıgı vurgusu vardır. 19. yy daki hiristiyanlarin reform hareketlerinden etkilenen düşünce sistemini direk hümanizm ruhu ile bagdaşdırrsak sonuca ulaşmamız imkansızdır. Elbette herkesin düşüncelerine saygı duymak hörmet göstermek öncelikle insanın dogasında (yaratılandan ötürü) vardır. Bizim bu şekilde fikir alışverişi yapmamız bile en somut göstergesi degilmidir. Yukarda anlattıgım kısa hikayede oldugu gibi (Mevlana köpegi incitmemis , ordan geçense müslümanya köpege zarar vermiştir) ikimizde müslümanlık adına rencide edici bir davranışda bile bulunmuyoruz. Esas erdem esas algılaycagımız çıkartacagımız anafikir görüyorumr. Allah razı olsun bunu yakalamışız. Burda biz ve degerli arkadaslar konuyu yorumluyoruz. Ben ne 19.yy daki ıslahat hareketlerinde dogan reformlarla yol alan hümanist düşünceyi savunurum ne de başka eksenindeki görüşleri. Savunmam da mantıksız olur zaten özelliklede yorumlarımda vurgu yapmama ragmen yine , konu farklı yerlere geldi.Gönderilerimde o dönemlerden tek kelime yazdıysam yada naklettiysem gösterin bende kendimle çelişiyorsun diyin.Kendi düşüncemi belirtiyorum. Birbirimizi düşüncelerimizi anlamak ,karşılıklı saygı duymak insana vermek oldugumuz deger ve önemin geregidir.
            ''Bi kişinin kalbini kırmak ,yetmiş iki kere Kabe'yi yıkmakdan daha günahdır.'' Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Yorum

Kıymetli Nesimi kardeşim, size çok teşekkür ederim. Farklı düşünebilir, farklı akledebilir, bunu farklı yansıtabiliriz, bunun kadar doğal ne olabilir. Birbirlerimizin fikirlerini kabullenmemenin şahsiyetimizle ilgisi olmaz. Bu da çok normal bir şeydir.

Fikirlerine, algılarına, farklılıklarına, nüanslarına katılmadığımız ama çok sevdiğimiz saydığımız insanlar vardır. Siz de onlardan biri oldunuz. Yukarıdaki mesajdaki ifadelerinizle. Keşke bütün insanlar bu frekansı yakalayabilse. Teşekkürlerimle.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Tarihte insanlığa ışık olmuş şahsiyetleri, zamanın egemen güçleri ya bizzat yok etmeye çalışmış, ya da ortaya koydukları mektebi saptırmaya çalışmışlardır.

Bu gün tarihin bize tanıtmaya çalıştığı bir çok şahsiyet gösterilmek istenen gibi olmayabilmektedir. Mevlana da onlardan biridir.

Bu gün batılı emperyalistlerin ülkemize hediye ettikleri demokratik laik rejim, İslamı ana mecrasından saptırmak için batılı efendileri ile birlikte islamdan farklı, islamı bozma arayışları ile fazlası ile meşgul olmuşlardır.

Onlar kendi emperyalist hedeflerine engel teşkil etmeyen, zulümlerine karşı çıkmayan, kendilerine hizmet edecek bir din anlayışını halka empoze etmeye çalışmaktadırlar.

Bu meyanda Mevlana, Yunus Emre ve Hacıbektaşi Veliyi acımasızca kullanmaktadırlar. Mevlana ile sünni kesimi, Hacıbektaş Veli ile Alevileri Yunus Emre ile ise halkı manipüle etme peşindedirler.

Rejimin topluma empoze etmek istediği anlayış şu: Sanki Mevlana, Yunus Emer ve Hacıbektaş İslamı reforme etmişler, güya İslamı bir arap dini olmaktan çıkarıp türk dini haline getirmişler ve ortaya anadolu müslümanlığı diye bir şey çıkarmışlarmış ve güya bu üçünün çalışmalarını esas alan m. kemal de bunu halka karşı yaptığı devrimlerle hayata geçirmiş miş?

Sizlerin bu tür düşüncelere sahip olmadığınızı tahmin ediyorum. Yalnız bu düşüncede olan çok insan bulunmaktadır ve Mevlana Yunus ve Hacıbektaş söz konusu edildiğinde, onların asıl maksatları bu üç isimle islamda rejorm yapıldığını ve bu halk için geçerli dinin anadolu müslümanlığı olduğunu propoganda etmeye çalışmaktadırlar. Dikkat çekmek istediğim konu buydu.

Yorum

Mehmet UFUKALP dost, evet bu yaznızlada koordinatlari ne kadar ince hesapladıgınız yansıttınız. Benimde sölemek istedigim ne kadar farklı bakış açılarından baksada düşünclerimizi ne kadar farklıfarklı boyutlandırsak da ulaşacagımız sonuç tek ve birdir yani yüce yaratıcımız ALLAH'U TAALA'dır.

Teşekür ederim sizlerde yeni düşüncelerini bakış açılarını , büyük bir tevazu ile yansıtan fiirlere saygılı dostlarım arasına girdiniz. Nitekim bu konular her kişi ile ne konusulur ne de paylaşma imkanı olur.

Peygamber efendimizin sözü de bunu bütünlemekdedir. ''Herşey birşeydir, cahil hiçbirşeydir.'' Hz.Muhammed(s.a.v)

Yüce yaratıcıya ulaşma yolunda atacagım her adım, ögrendigim her yeni kelime, tanışdıgım her dost benim için degerlidir.

Teşekürler...
                  ''Bi kişinin kalbini kırmak ,yetmiş iki kere Kabe'yi yıkmakdan daha günahdır.'' Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Yorum

MEHMET UFUKALP DOST, Biraz farklı açılardan dillendirsekde , sonuç olarak aynı persfektifden bakıyoruz. Yukarıda sölediklerinize bir yerlerde söleseler yada kabul ettirmeye çalişsalar ödün bile vermem zaten amacımda budur. Ama şunu özellikle üstüne basa söleyim ; bu ülke MUSATAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARI İLE düzlüge çıktı. Bu devletin bu milletin dinine diline milli birligine ULUSAL BAGIMZSIZLIGINA gerek emperyalist güç odaklarini gerekse ülkemizdeki bu aydınlanmaya henüz ulaşamamis yurttaşlarimizi din adı altında kullanarak MEMLEKETİ BÖLMEYE PARÇALAMAYA ÇALIŞANLARIN YÜCE ALLAH KAHRETSİN.... ALLAH ONLARA VE ONLAR GİBİ DÜŞÜNENLERE FIRSAT VERMESİN... ÜLKENİN MİLLİ BİRLİK VE BÜTÜNLÜGÜNÜ EDEBİYEN DAİM ETSİN... BU ARADA MEMLEKET UGRUNDA KAHRAMANCA SAVAŞIP ŞEHİT OLAN TÜM ŞEHİTLERİMİZİNDE MEKANI CENNET RUHLARI ŞAD OLSUN.... (ÖLÜSÜNE SAHİP ÇIKMAYAN DİRİSİNE HİÇ SAHİP ÇIKMAZ)

SAYGILARIMLA...

Yorum

[quote author=NESIMI link=topic=19128.msg115589#msg115589 date=1295475073]
                      Şahsen ben hümanist bir ruha sahibim. Merkeze insanı koymusumdur. Şu sitedeki üyelerin hepside benim için birer degerdir. Hepinizinde Allah nazarında yeri ve önemi ayrıdır. Birinizin kalbini incitsem sorumlusu benim yada aynı incinmeyi yaşarsam yine aynısı geçerlidir. Yani neye göre merkez alıyoruz önemli olan odur? Hakikate erebilmek. Herkesi sevip sayıp insanca kimseyi kırmadan incitmeden Hacı Bektaşi Velinin ''İncinsende incitme'' felsefesini esas alarak. şimdi illaki soranlar olacaktır hem hümanist hem Allah'a ulaşmak. İncinsende incitme sözü kimin için sölenmiştir. Toplumda yaşayan biz insalar için. Bİzlerde ömrümüz yettigi kadar yaşayacagiz. Ölüm hepimiz için ama hepimizde yaptıklarımızdan mesulüz. Kırdıysak cezasını kırıldıysak da onun sormlulugunu üzerine düşenler verecektir.

Tarih ve düşünce sisteminini incelerken de dönemine göre yanılgıya düşmemeliyiz. Hümanist ruhu Ortaçag karanlıgında düşünürsek ;yaşanan buhranda insanlar kiliselerden insanı merkez alan sistemlere geçiş yapmışlardır. İnsanı merkez alirkende zaten yüce yaratıcıyı ALLAH'ı saf dışında bırakmışlar. Öle bir hümanist düşünce zaten bizim düşünce sistemimiz de ne Hacı Bektaşi Veli ne Yunus Emre’de nede başka bir gönül erinde vardır. Olması da imkansızdır. Amacımız zaten Allah Muhammed(s.a.v) Hz.Ali ve yüce Ehli_Beyti’nin nuruna hasıl olmak degilmidir....

Allahdan geldik Allah’a gidiyoruz. Çıkış noktamızda Yüce Allahdır ulaşacagımız da Yüce Allah’dır….
                      [/quote]

Nesimi kardeşim (veya abim yaşınızı bilemediğimden hakkınızı helal edin) ben hümanitim deyip hümanizmi batının dayattığı anlamda anlamadığınızı, Yüce Allah'ı merkezden uzaklaştıran mantığı kabul etmediğinizi, merkeze insanı koymanızın sebebinin herkesin Allah katında bir değere sahip olması olduğunu vurgulamışsınız. doğrudur. her kul kendini bilirse değerini anlar, nefsini tanırsa Rabbini tanır.

Rabbim yarattığı kullarına neler yapmaları ve başkalarına nasıl davranmaları gerektiğini de belirtmiş ve bu emirler ve görevler bütününe İslam adını koymuştur. yukarıda adını zikrettiğiniz bütün alimler, gönül adamları İslamı olduğu gibi kabul edip onun öğretilerine uygun olarak yaşayıp diğer insanlara o şekilde yaklaştıkları için değer kazanmışlardır gönlümüzde. ve bütün bu alim ve gönül adamları kendilerini vasıflandırırken Müslüğman ve mümin olarak vasıflandırmışlardır. peki bizler onların öğretilerini anlatırken onların kullandıkları sıfatları değilde başka sıfatları neden kullanma ihtiyacı duyarız?

siz Allah'ı merkezden uzaklaştıran hümanizme karşı çıktığınızı vurgulamışsınız. Allah razı olsun. Allah'ı hakkıyla merkeze alan düşüncenini, inancın, dünya görüşünün adının İslam olduğundan da bir şüpheniz yoktur. o zaman hümanist olduğunuzu söylemenin ve o sıfatı kullanma ihtiyacınızın sebebi nedir açıklayabilirmisiniz? İslam lafzı, sizin zaten savunduklarınızı, bakış açınızı ve hatta daha fazlasını (ki alemleri yaratanın alemlere gönderdiği yegane din, inanç, fikir, zikir v.s hepsidir İslam) barındırmıyor mu acaba?

"Amacımız zaten Allah Muhammed(s.a.v) Hz.Ali ve yüce Ehli_Beyti’nin nuruna hasıl olmak degilmidir...." diyerek ne güzel bir amaç belirlemişsiniz. peki bu saydıklarınız Yaratıcımız ve O'nun yüce yolunun önderlerinden herhangi biri herhangi başka bir sıfatı kabul etmişlermidir? iyi huy ve güzel ahlakı İslam la anlatmamışlarmıdır?

diyecekseniz ki ben niyetimi belirttikten sonra "hümanistim" desem ne olur? bizler İnancımızın terimlerini bırakıp bize ait olmayan terimleri hayatımızın içine koymaya ve kendimizi onlarla nitelendirmeye başlarsak bir süre sonra kullandığımız terimlerin gerçek içeriklerinin hayatımıza nüfuz etme ve bizlerin o içeriklere gönlünün kayma tehlikesi bir yana, daha büyük tehlike inancımız berraklığının bir süre sonra bu terimlerden dolayı kaybolması ve zihinlere bulanık halde yerleşmesi tehlikesi vardır ki bu bizi uymak niyetinde olduğumuz yoldan Allah korusun sapma tehlikesi ile karşı karşıya bırakır.

bunun örneklerini çok yaşadık. daha sonra yeri gelirse onlardan da bahsederiz.

Allah, yolunun yolcularından ve dininin savunucularından eylesin bizi.

KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=NESIMI link=topic=19128.msg115635#msg115635 date=1295520847]
                        Ama şunu özellikle üstüne basa söleyim ; bu ülke MUSATAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARI İLE düzlüge çıktı.
                        [/quote]

az önceki mesajmda tamda bahsettiğim tehlike buydu ve ne yazıkki sizin de bu bulanık kavram kargaşası ve dostunu düşamanını bileme kasırgası içinde mücadele ettiğinizi görüyorum. eğer sabrınız varsa bu konu hakkında görüş bildirmeye devam ederim ama sabrınız yoksa ve yazacaklarımıza tahammül etmeyecekseniz Allah hepimizi ıslah eylesin der sizi düşüncenizle başbaşa bırakırım. (aksi takdirde konuşmamız sonuçlanmaz ve ne benim ne sizin bana bir faydanız dokunmaz)

Yorum

Kıymetli Nesimi kardeşim, siz hangi kurtuluş hareketinin işgalci düşmanın kültürünü benimsediğini gördünüz. ya da aklen bu mümkün mü?

Eğer bir toplum, ülkesini işgal eden düşmanlara karşı bir mücadele verdiyse, bu o işgalcilerle hiç bir ortak noktası olmadığı, işgalcilerin değerleri ile kendi değerlerinin çeliştiği içindir.

Siz m. kemalin kurduğu rejimin bir kurtuluş olduğunu söylüyorsunuz. Böyle inanmakta özgürsünüz. Ancak biz bu fikre katılmıyoruz.

Çünkü, biz görüyoruz ki, bu ülkede kurulan rejim tam da emperyalistlerin rejimlerine benziyor. Kanunları, felsefesi, yaşam tarzı, kültür gelenek, örf ve adetlerinin tamamı işgalcilerinkine benzetilmiş.

Eğer ingiliz fransız ve italyanlar bu ülkeden çıkmasalardı değişen ne olurdu. Aynı şeyler olmazmıydı? Madem aynı şeyler olacak idiyse, buna kurtuluş diyebilir miyiz?

Dikkat ederseniz 80 yıldır ülkemizi despotik tarzda idare eden rejim bütün varlığını islami mukaddesata karşı savaşmakla geçirmiştir. Neden? Çünkü bu topraklarda kurulan rejim işgalcilerle anlaşılarak kurulmuş ve işgalcilerin ruh dünyasını, felsefesini, ideolojisini tanıyan insanlar bu ülkede egemen kılınmış ve bu yüzden bu ülkede rejimi yönetenlerde tıpkı işgalciler gibi islami değerlere düşman kesilmişlerdir.

Düşününüz, Maraşta müslüman kadının tesettürünü açmaya çalışan, tesettüre düşman olan fransız askeri ile, bu gün başörtüsü bir türk general arasında ne fark vardır.

Yorum

"diyecekseniz ki ben niyetimi belirttikten sonra "hümanistim" desem ne olur? bizler İnancımızın terimlerini bırakıp bize ait olmayan terimleri hayatımızın içine koymaya ve kendimizi onlarla nitelendirmeye başlarsak bir süre sonra kullandığımız terimlerin gerçek içeriklerinin hayatımıza nüfuz etme ve bizlerin o içeriklere gönlünün kayma tehlikesi bir yana, daha büyük tehlike inancımız berraklığının bir süre sonra bu terimlerden dolayı kaybolması ve zihinlere bulanık halde yerleşmesi tehlikesi vardır ki bu bizi uymak niyetinde olduğumuz yoldan Allah korusun sapma tehlikesi ile karşı karşıya bırakır. "

bu güzel tespitler için hattı imam kardeşimize teşekkür ediyorum...

ayrıca farklı görüşleri gayet medeni bir şekilde dile getirip karşı tarafı kırmamak için kelimelerin özenle seçildiğini görmek beni memnun etti. Bu şekilde farklılıklarla birbirimizin kalplerine girdiğimiz zaman işte o zaman gerçek İslam dostluğunu kazanmış olacağız diye düşünüyorum...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19128.msg115641#msg115641 date=1295526288]
                              "diyecekseniz ki ben niyetimi belirttikten sonra "hümanistim" desem ne olur? bizler İnancımızın terimlerini bırakıp bize ait olmayan terimleri hayatımızın içine koymaya ve kendimizi onlarla nitelendirmeye başlarsak bir süre sonra kullandığımız terimlerin gerçek içeriklerinin hayatımıza nüfuz etme ve bizlerin o içeriklere gönlünün kayma tehlikesi bir yana, daha büyük tehlike inancımız berraklığının bir süre sonra bu terimlerden dolayı kaybolması ve zihinlere bulanık halde yerleşmesi tehlikesi vardır ki bu bizi uymak niyetinde olduğumuz yoldan Allah korusun sapma tehlikesi ile karşı karşıya bırakır. "

bu güzel tespitler için hattı imam kardeşimize teşekkür ediyorum...

ayrıca farklı görüşleri gayet medeni bir şekilde dile getirip karşı tarafı kırmamak için kelimelerin özenle seçildiğini görmek beni memnun etti. Bu şekilde farklılıklarla birbirimizin kalplerine girdiğimiz zaman işte o zaman gerçek İslam dostluğunu kazanmış olacağız diye düşünüyorum...
                              [/quote]

hocam size gönderdiğim iletilerimde daha önceki mesajlarımda ki üslubun nedenini aıklamaış ve bize yapılan hakaretlere karşı ister istemez bu tavrı takındığımızı söylemiştim. buna rağmen sizi bu tür mesajlarla ilgilenmek zorunda bıraktığım için özür dilemiştim. ya iletilerim ulaşmadı ya da bana kızgınsınız ki cevap yazmadınız.

gönderdiğim 200 küsür mesajın tamamına bakabilseniz sadece tahkir edildiğimi farkettiğim zaman üslubumu sertleştirdiğimi görürsünüz. yoksa bırakın mahalle ağzıyla yazmayı o ağızla konuşmaktan Allah'a sığınırım.

bizler ahlakımızı Ehl-i beyte göre şekillendirme derdinde olan insanlarız. edebimiz olmadan İslamı ve İnkılabı savunamayacağımızı ve temsil edemeyeceğimizi biliriz. büyüklerimize ve kardeşlerimize nasıl davranacağımızı mektebimizi bize öğretenlerin yaşayışından öğrendik. bu yüzden kalp kazanmanın öneminin bilincindeyiz ama takdir edersiniz ki "eyüp sabrı"na sahip olmak o kadar kolay değil. henüz nefsini yenebilmiş kişiler olmadığımızdan bazı ithamlara ve sataşmalara (özellikle de bu sistem tarafından desteklenenlerin ve ayrıca bu sisteme laf ettirmeyenlerinkine) maruz kaldığımızda ister istemez aynı dili kullanıyoruz. bunu yaparken bile parantez içinde okuyanlardan özür dilediğimi dahi görmüşsünüzdür.

umarım zamanınız oldukça bizi daha iyi tanır ve hakkımızda daha net hüküm verirsiniz.

yine de sizden kınama aldığım yazılarım için tekrardan hakkınızı helal edin.

Yorum

hatt-ı imam ve degerli yorumcu kardeşim öncelikle şunu belirteyim ;Herşeyden önce Elhamdürüllah müslümanım Hz.Peygamberimiz Hz.Muhammed(s.a.v) ve Allahın arslanı Hz.Ali bizim bu yoldaki en büyük degerimizdir. Amacım kimseyle tartışmak da degil. Ülkemizde Sünni mezhebi neyse şii mezhebi neyse alevilikde hak katına ulaşmamızda bizim için odur. Uzun uzadıya gider tartişmalar. Aslolan birbirimizi anlamak ve hoşgörü ekseninde kırmadan incitmeden faydalanmak degilmidir. Ben bu açıdan bakıyor ve yaklaşiyorum. (hümanist düsüncedede asla yaratanı yok sayan bir düşüncem yok. yada hümanismi bu şekilde degerlendirmiyorum. kavramlara takılıp kalmak istemem. ama asla kesinlikle tanrıyı yok sayan bir düşünce yapım olmazda. burda kendimizi ifade ediyoruz. herşeyin farklı bakı açisi milyonlarca degerlendirmesi olur. ama aslolan ana hedefde hepimizde yüce ALLAH' a ulaşma hedefindeyiz. Allah hepmizede bu yolda iman versin. Hepimizede dünya yaşamindan ahiret yaşamına geçtigimizde yaptıklarımızla kimseleri kırmadan incitmeden insalllah hepimizde emellerimize ulaşırız. ) Bu konuyu bir güzel anektodla taçlandırmak isterim vede tam bizim istişaremize hitap ediyor. ''Günün birinde bir tane fili karanlık bir odaya koymuşlar. Sonrada sırasıyla içeri girenlerinde gözlerini kapatip sormuslar : 'İçerde ne gördünüz'
                                Kimisi - içerde hortum gibi bişey,
                                Kimisi- deve gibi bişey
                                Kimisi- boynuz gibi bişey diyip çeşitli yorumlarda bulunmuslar.
                                İçerdekilerin Hepsininde görüş kabini degerlendiriş biçimi farklı çıkmış.''

Hepimizinde sonuçda ulaşacagımız apaçık ortada olan Allah'u taalaya ulaşmakdır.

Hepinizede degerli sunum görüş fikir sorgulamadan yargılamadan düşüncelerinizi sagduyulu bir şekilde paylaştiginiz için teşekür ederim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X