Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

COK SÜKÜR CAFERI ALEVIYIZ BIZ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: COK SÜKÜR CAFERI ALEVIYIZ BIZ

Asimilasyon zomaktır, yozlaştırmaktır.

Oysa biz Aleviliğin özünü anlatıyoruz. Delilli kaynaklı...
    Yani Aleviliğin Caferilik olduğunu söylemek bir asimilasyon değildir. Biz uyanış sloganıdır.
    Bilakis Aleviliğin bektaşilik olduğunu söylemek bir asimilasyondur. Maalesef toplumumuz bu yönde bektaşileşme anlamında asimile oldular büyük oranda. Biz de bu oyunlara bu sabatayist siyonist oyunlarına dur demek istiyoruz.
    nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
    noktayı koyacak olan sensin anlasana
    ...

Yorum

Bektasilerde kendilerini alevi olarak adlandiriyor ama?
      Ayrica türkiyedeki alevilerin hepsi ayni degil zaten,bektasi aleviler ile zaza alevilerin arasinda cok fark var,sivas alevileri daha farkli,tahtacilar var cepniler var,daha bir cok var.Hepsinin de kültürleri degisik.Hepsinin de kendilerine göre inanclari var.Bir caferi bir bektasi ile ayni olamaz cünkü kültür ve inanc farki var.O yüzden onlarda biryerde haklilar,neden olduklari gibi kabul etmiyoruz?

Ben sadece aleviyim ama ateistim diyenlere cok karsiyim.
      Ya ateist olsun ya alevi.
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Hilalnur,
        bu konuda bilginizin fazla olmadığın düşünüyorum. İşte bu yüzden Bektaşileri de kendilerine göre haklı görebilirsin.
        Bakınız alevisesi.com daki bektaşilik başlığındaki makaleleri iyice bir okumanı tavsiye ederim.
        Kültür farklıdır inanç farklıdır. Önemli olan kültürlerin birliği değil inançların birliğidir. İran Şiileriyle ırak şiileri arasında hiç kültürel farklar yok mu? Var elbette ama bu onları farklı inançtan yapmaz değil mi?

Bektaşiliğin Alevilik olduğunu iddia edenler bunu hangi delile dayandırıyor? Hangi kaynakları kabul ederek Aleviliği İslamdan CAferilikten uzaklaştırabiliyor? Bilimsel olrak bunu yapamazlar. Ancak emperyalimin onlara sağladığı medya gücünden faydalanarak böyle yaparlar. Biz ise bu olanlara ki tağutun gücü ne olursa olsun karşı çıkmak zorundayız.
        biz Bektaşilerin inançlarına kültürlerine karşı değiliz. Biz onların bu bektaşi gelneklerini 100 yıldır Aleviliğe mal etmeye çalışmalarına karşıyız. Yoksa istedikleri gibi inansınlar istedikleri gibi dönsünler. Ama bu Alevilik adı altında yapmasınlar.
        ...

Yorum

Bilgili oldugumu iddia etmedim zaten...
          Bu konuyu bektasilerin has alevi olduklarini savunanlar ile tartisin bence...

Benim asil söylemek istedigim sey,sadece bektasiler yok digerleri de var...
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Yanlış anlamayın. Sadece kaynak vermek istemiştim. Belki araştırmak istersiniz diye...
            ...

Yorum

tsk ederim...
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X