Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

COK SÜKÜR CAFERI ALEVIYIZ BIZ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: COK SÜKÜR CAFERI ALEVIYIZ BIZ

Ehlibeyt izinde kardesim.Ben bana sorduklarinda gururla aleviyim diyorum.Vede ekliyorum sözde degil ama özde alevilerdenim.Bu vesileylede aleviligin aslinda tanindigi gibi olmadigini gecmiste bazi süreclerden gecelerek bu hale geldigini asil alevilinin Hz Ali gibi namaz kildigini oruc tuttugunu anlatiyorum.Ve bunuda alevigin kaybettgini simasi geri kazanmasi adina kendime vazife olarak görüyorum.

Yorum

ya çok güzel bir cevap yazmıştım gönderirken sorun çıktı silindi gitti. yeniden yazmaya çalışacağım:
      evt ben de sorduklarında hatta sormadan bile şii olduğumu söylemekten gurur duyuyordum. neden gizleyecektim ki şia her bakımdan onlardan daha üstündü onu tercih etmemden dolayı ben de övünmeye hakkım vardı daha sahihti herkesin bilmesi lazımdı batıl dava sahipleri kendilerini gizlesinler onlar utansınlardı onlarınki gizli kalsındı neden ben çekinecekmiştim ki şia daha güçlüydü onların batıl davalarından mı çekinecektim... bunu haykırarak onlara şianın gücünü göstermeliydik...
      ancak bu metot hep bana kaybettirdi...
      değil aleviyim demek şiiyim bile demiyorum artık alimlerimizle yaptığım istişareler ve imamlarımızın yöntemlerini inceledikten sonra çünkü:
      siz şiiyim dediniz mi karşıdakiyle aranızda bir duvar örüyorsunuz ne yaparsanız yapın ona doğruyu anlatabileceğiniz samimiyetinizi iletemiyorsunuz. ben bir keresinde yahudileri eleştiriyorum onlar kalktılar bana karşı çıkmak için onları bile savundular bunu kasıtlı yapmıyorlardı ha ilginç olan benim samimiyetsiz olduğumu düşünerek bana cevap veriyorlardı... şaşırdım
      bu zor bir meseldir doğruyu gizleyebilmek her yiğidin harcı değildir. ehlibeyt dostları için bu çok zordur. 25 yıl gözünde diken boğazında kemik olduğu halde susmak nedir biliyor musunuz doğru olduğunuz bile bile söylememek onların yalan yanlış dini anlayışlarını dinlemek katlanmak ....
      ancak yine de bu yöntemin rahatlatıcı yönlerini de mevlam bize göstermiyor değil örneğin nasıl şii oldum başlığı altında bir kardeşimiz şii oluşunu bu kendini gizleyip güzelce mektebimizin inançlarını anlatan hoca sayesinde şii olmuş yoksa şimdi aramızda olur muydu emin değilim...
      hasan a.s. gibi zulüm karşısında susmak mektebini korumak ve yaymak için inancını gizlemek ne yapar insanın ruh dünyasında biliyor musunuz. ebuzer gibi rahatlamak varken susmak....
      çok zor
      umarım beni anlıyorsunuzdur...

Yorum

Evet kardesim sizi iyi anliyorum meseleye sizin yansittginiz acidan bakacak olursak sizde haklisiniz.Rabbim yar ve yardimciniz olsun

Yorum

kendisini Şİa olarak isimlendiren birisi nasıl olur da Ali as'ın ismiyle isimlenmekten utanır.
          Hak kişilerle tanınmaz hakkın nişaneleriyle tanınır. Hakkın nişanelerini tanı ki hakkı da tanıyasın.
          İmam as'ın bu hadisini hiç duymadın mı?
          Merak ediyorum acaba biz Alevilerin maruz kaldığı zulümler, baskılar bir başka toplumda olsaydı Alevi ismi dahi kalır mıydı?
          Elbette eksiklerimiz çok fazla ama en azından Ehl-i Beyt konusunda tevella ve tebrra konusunda sağlamız.
          Vahdet adına başkalarıyla birlik yapanlar kendi öz itikatından olan biz Alevileri nasıl oluyor da dışlıyor. Bizden teberri ediyor.
          Ehl-i Beyti kendisine dost edinmiş bir gurühla düşman olunmaz dost olunur. Siz tevella teberrayı karıştırdınız sanırım.
          Ayrıca bir yolun ne olduğunu anlamak istiyorsan kaynaklara ve delillere bak onlara göre karar ver.
          Hangi alevi kaynağından çıkardın Aleviliğin(yani Aliciliğin) ataistlik olduğunu inkarcı olduğunu.
          Sana delil olarak iki kaynak site gösterebilirim. İStersen bir incele de bak bakalım Alevilik neymiş.

www.alevicaferi.net
          www.alevisesi.com
          nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
          noktayı koyacak olan sensin anlasana
          ...

Yorum

Aleviler ile sillerin arasinda cok fark var.Aleviler ehlibeyti siilerin ehlibeyti sevdigi manada sevmiyor.Hatta sevmeyi birak ehlibeyt kimdir bilmiyor bile.Ben ateistim ama aleviyim diyen mantik nerden geliyor bilmiyorum.Aleviler siileri hic sevmiyor,sünnilerin sevmediginden daha cok sevmiyor.Tabiki sadece adi alevi olanlari kastediyorum.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

İşte o cahillerin ama aslında alevi olmayanların adına Aleviliği karalamayın diyorum ben de...
              Onların aslı Alevi olabilir ama kendileri sabatayist bektaşilerin oyunlarına kanmış ve artık bektaşi olmuşlardır. o yüzden artık bu ayrımı yapın alevilik farklıdır bektaşilik farklıdır ve bektaşilik tarikatının yozlaşmış düşüncelerini aleviliğe mal etmeyi bırakın artık.
              ...

Yorum

iste bende bunun icin üstüne basa basa alevigim diyorum.. Bu vesileyle Ögrensin insanlar gercek aleviligin ne oldugunu

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=2028.msg28407#msg28407 date=1242666607]
                  İşte o cahillerin ama aslında alevi olmayanların adına Aleviliği karalamayın diyorum ben de...
                  Onların aslı Alevi olabilir ama kendileri sabatayist bektaşilerin oyunlarına kanmış ve artık bektaşi olmuşlardır. o yüzden artık bu ayrımı yapın alevilik farklıdır bektaşilik farklıdır ve bektaşilik tarikatının yozlaşmış düşüncelerini aleviliğe mal etmeyi bırakın artık.
                  [/quote]

Mal etmeyin diyeceksen ateistim diyen alevilere diyeceksin,kendinize alevi demeyin diyeceksin.Onlar bunu kendileri savunuyor baskalari degil.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

aleviyim demek farz mı sünnet mi müstehap mı
                    alevilerin gusül almadığı oruçta bidat çıkardığı namazı kılmadığı Ali a.s. ı ölçüsüz sevdiği
                    bu vb düşüncelerin hakim olduğu toplumda aleviyim demek neyi kazandırır neyi kaybettirir
                    Aleviyim denmediğinde Ali a.s. a ihanet mi edilmiş olunur
                    Aleviyim dendiğinde yukardakilere inanan bir toplumda Ali'yi kime anlatabilirsiniz sizi kim dinler
                    böyle bir toplumda aleviyim demekle aslında insanları Ali'den habersiz bırakmak gerçekleşmiş olmaz mı
                    bu vebal değil mi
                    İnsanlara Ali a.s. ı anlatmak farzdır aleviyim demek farz mı?
                    farz yok olacaksa aleviyim demek caiz midir

Yorum

Ben tesettürlü bir bayan olarak aleviyim dedigim zaman insanlarin kafasinda hemen bir soru isareti olusuyor.ve bu durumda asil aleviligin ne oldugunu anlatmam icin cok güzel bir vesile oluyor.Ve bir cok insanda bu vesileyle aleviligin tanimadiklari asil yüzünü ögrenmis oluyorlar.Her kesin sahsi tercihi isteyen alevigin der isteyen caferiyim der sonucta her ikiside ayni kapiya cikiyor.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=2028.msg28450#msg28450 date=1242675682]
                        [quote author=meshedi313 link=topic=2028.msg28407#msg28407 date=1242666607]
                        [/quote]

Mal etmeyin diyeceksen ateistim diyen alevilere diyeceksin,kendinize alevi demeyin diyeceksin.Onlar bunu kendileri savunuyor baskalari degil.
                        [/quote]
                        demediğimizi nereden biliyorsun? Adresleri incelediniz mi?
                        Biz neyin mücadelesini veriyoruz?
                        ...

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=2028.msg28579#msg28579 date=1242717251]
                          Ben tesettürlü bir bayan olarak aleviyim dedigim zaman insanlarin kafasinda hemen bir soru isareti olusuyor.ve bu durumda asil aleviligin ne oldugunu anlatmam icin cok güzel bir vesile oluyor.Ve bir cok insanda bu vesileyle aleviligin tanimadiklari asil yüzünü ögrenmis oluyorlar.Her kesin sahsi tercihi isteyen alevigin der isteyen caferiyim der sonucta her ikiside ayni kapiya cikiyor.
                          [/quote]
                          elbette ben de aynı şeyi diyorum alevilik caferiliktir. Ama kendi insanımız kendi inancımızdan sandığımız bazıları Ehl-i Beyt izinde olduğunu yazan bazıları muaviye dostlarının dahi bize atmadığı iftiraları atıyorlar.
                          Namazı reddediyormuşuz. Ali as'ı ölçüsüz seviyormuşuz... gibi onlarca saçmalık.
                          İçki içen hiç sunni yok mu kapalı olmayan açık giyinen hiç sunni yok mu? ya da bunları yapan ama kendine şii diyen azeri canlar yok mu? Şimdi o zaman ben kendini şii diye isimlendiren bu gibi insanlara inat
                          bu ülkede kendime şia demem caiz midir? bu hayır mıdır şer midir? gibi mantıksız sorular mı sormalıyım.
                          ya da zinakar olan bir müslüman görünce müslümanım dememeli miyim? Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum.
                          Bence birileri Aleviliği tanımıyor. Hak kişilerle tanınmaz kaynaklarımız var belgelerimiz var onlardan konuşun bakın o zaman göreceksiniz Aleviliğin Caferilik olduğunu ve aleviliğin hakikatının ne olduğunu
                          ...

Yorum

iste mesedi kardesim bizimde arzumuz budur aleviligin layik oldugu gibi tanitmak. Bir alevinin namaz kilidigni oruc tuttugunu, haca gittigini .. v.s insalara anlatmak cok sükür özellikle net ortamida bu amac icin güzel bir ortam.
                            Rabbim muvaffak etsin

Yorum

Amin inşallah.
                              ...

Yorum

Sizin yaptiginiz ve düsündügünüz yanlis degil,
                                segaleyn bana göre dogru yapiyosun aslinda ama türkiyede bu sekilde düsünen aleviler azinlikda.Alevilik denilnce akla anadolu alevligi geliyor,caferilik gelmiyor.Cünkü anadolu alevileri caferiligi benimsemiyor.Yaptiginiz,onlara göre sadece asimilasyon.
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X