Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir hristiyan forumun tutumu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bir hristiyan forumun tutumu

degerli kardeslerim;
    bu konuyu buraya neden aktardigimi aciklamak istiyorum...
    biliyorsunuz bu bölümde diger dinleri tartismak üzere variz
    yanisira diger dinler hakkinda bilgi sahibi olmak icinde tabiki...
    buradaki paylasim tekdüze olmamasi icin bir hristiyan foruma üye olup
    kendilerini katkida bulunmak ve dinleri hakkinda paylasimda bulunmak üzre davet etmek
    amaciyla yazi biraktim
    müslümanlardan kendilerine küfür edenlerle alakali iki bölüm dikkatimi cekti ve baktim
    gördügüm manzara gercekten cirkindi, sirf hristiyan olduklari icin karsi tarafa cok crkin küfürler edilmisti
    kendilerine müslüman diyen bu kisilerin dinimizle ne derece alakali olabilecekleri malumdur...
    bende buna tepkimi koydum ve aciklama geregi hissettim, aciklamami yaptim
    daha sonra yazima cevaben bir katilimcinin yazdiklarinda islam dininin hosgörüden uzak oldugunu ve bunun kurana ilintilendigini okudum...
    bunun üzerine incilden alintilar yaparak konuyu cevapladim
    sonuc:
    ceza aldim
    simdi size olayi kismen aktariyorum
    ki, islami "öcü" bir din olarak göstermek icin yapilan girisimlerden haberiniz olsun..
    ...........

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: bir hristiyan forumun tutumu

Sitemize küfür ve tehdit gönderen müslümanları samimi duygularla Tanrı'yı arayan, kendi inancını yerine getirmeye çalışan, uygar ve iyi niyetli müslümanlardan saymıyoruz.

Bize küfür edenler için de dua ediyoruz, YHVH kendilerini bereketlesin.
    .................................................. ...............
    Tanrı onlara doğruyu gostersin ... hiç bir dine de hakaret edilmemeli herkezin inanci kendine doğrudur ve biz nasıl onların dini'ne saygı gosteriyorsak onlarda bizlere aynı saygıyı gostersinle

küfür edenleri kınıyorum şiddet ile
    Rab'im onlarında işiği olsun karanlıktan kurtulsunlar
    ....................................
    seklinde basliyor

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bu küfür konusu küfürlü konuşma meselesini, ben yıllardır anlayamadım, çok sayıda seyehatta yaptım,yurt içi ve dışı. İslam ülkelerinde yoğun bir şekilde ve bizde de tabiki sokaklarda küfürlü konuşma var,bu konuda ve bu kişiler hakkında çok sayıda araştırma yaptım, İslam geleneği kökenli olduğu kanaatine vardım.Her ne kadar bazı otoriteler ''kültür'' meselesi diyorlarsada, buna katılmıyorum, kültürlü kişilerdede küfürlü konuşma var. İslamda kadının durumu ezikliği, erkeğin 4 er 4er eş alma hakkı, kültürel bir islami gelenekten kaynaklanan bir olgu. Şirketlere satış organizasyonları kuran bir insanım,seyehatim çok oluyor, cami bahçelerindeki çay ocaklarında oturup dinlenirken o ak şaçlı kişilerin muhabbetlerini dinlediklerimde utancımdan kafamı kaldıramıyorum etrafıma bakamıyorum.Şadırvanlardaki pislik konusuna konumuz olmadığı için değinmeyeceğim ağzımı götürüp su içemiyorum.Yani kendini cinsel açıdan aktif gören ayrıcalıklı gören bir kafa yapısı, ancak iller fuhuşta birbiriyle yarışıyor, bunlar kimdir diye bakmak kimsenin işine gelmiyor çünkü kendini görme durumu var, onuda biliyor.
      (küfür edenleri kinayanlar ve hicbir dinde böyle bir sey olmadigini savunanlar yanisira birde böyleleri var)

Yorum

"küfür islam kaynaklıdır sonucuna vardım" sözünüze katılmıyorum.
        eger oyle olsaydı avrupada küfür kavramı olmamalıydı.
        ama küfür her yerde var.
        islamın ana kitabı KURANdır. kuranda küfür ile ilgili bir şey yok. yani ben rastlamadım.
        küfür din kaynaklı degil, insan kaynaklıdır.
        Fuhus konusundaki düsüncelerinize katılıyorum..

(buda bir baska alternatif)

Yorum

En’âm 108 Ayetinde
          Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler. Böylece her ümmete yaptıklarını süslü gösterdik. Sonra dönüşleri ancak Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını kendilerine bildirecektir.

Kusura bakmayın,neye inanmadığımı bilmek adına bütün dinleri sıkı sıkıya araştırıyorum.Ama müslümanların heralde Kitaplarıyla bir sıkıntıları var.Mesela anladığım kadarıyla sizler Kitabınızı iyi biliyorsunuz.Genellikle Kitabınızdan örneklerle yazışıyorsunuz.Ama onlar yani müslümanlar çeşit çeşit ve genellikle kendi inandıklarını söyledikleri Kitaplarından pek haberi yok çoğunun.Neyse,bu örneği ,sırf bunun din değil bir kültür sorunu olduğunu vurgulamak için verdim.Düşüncem bu yönde.

(bir baska görüs)

Yorum

samimi ve hoşgörülü mesajınız için teşekkür ederim.

Yalnız bilmenizi isterim forum Türkçe konuşan Hristiyan'ların forumu olduğu için Müslümanlıkla ilgili tebliğ verilmesine forum yönetimi izin vermeyecektir; boş yere mesaj atmamanız için bilgilendirmek istedim.

Rab'bin lütfu sizinle olsun.

(hristiyanlarin islam hakkinda tek tarafli yaptiklari aciklamalara karsilik bir müslümani sitesinde misafir edip, onun izahlarina yer veremeyecek kadar yalan ve yanlis üzerine kurulu bir oyun)

Yorum

Arkadaşlar bende bir müslüman olarak sizlere ve diğer dinlere mensup insanlara, inançlarına küfür etmelerini şiddetle kınıyorum özelliklede az sayıda kendine diğer dinlere inanalara küfür etmeyi bir görev olarak bilen müslümanların bu tarz dawranışı beni bir müslüman olarak çok üzmekte herkes inançlarında özgürdür.Şunu kesinlikle söylemek istiyorum ki bu yapılan çirkinlik tüm müslümanlara mal edilmemeli.Ancak son zamanlarda danimarkada ortaya çıkan düşünce özgürlüğü adı altında peygamber efendimize yapılan hakaretler biz müslümanları son derece rahatsız etmiş ve üzmüştür biz müslümanlar dinimize ve peygamberimize yapılan saygısızlığı diğer dinlere mensup olanlara mal etmedik her inancı benimseyen insanlarda 3 5 tane terbiyesiz ve ahlaksız insanlar var.Sizler eminim ki iyi insanlarsınız ve sizlerin sizlere küfür edenleri bile doğru yolu görmeleri için dua etmeleri çok güzel

(bir müslümanin bu aciklamasi fakat ancak kendi fikri aciklamasi, bu kadarina müsade var)

Yorum

Merhaba arkadaslar...
                hemen belirteyim
                ben bir müslümanim
                siddetle kiniyorum küfredenleri
                bizim dinimizde acikca yasaklanmistir böyle bir hareket
                ben bir sii'yim, sünni kesimden sürekli küfür isitenlerdenim, fakat bununla birlikte bütün bir kesimi ayni sucla degerlendiremem
                edende ve etmeyende, kardes diyende var kalles bilende var...

ben sitenize baska bir amacla üye olmustum ama bu basligi görünce yazmak zorunda hissettim kendimi...

sizden ricam sitemize ugrayip, orada hristiyanlik hakkinda yapilan tartismalara farkli bir boyut kazandirmanizdir...mutlaka sorularda sorulacaktir, onlara verilen cevaplarinizda olacaktir ve bu bize zenginlik katacaktir. umarim bu dilegimi geri cevirmezsiniz...sitemizde size yapilan en kücük hakaret yazisi silinecektir!

adresimiz: ******

en yüce olana emanetsiniz

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Alevi sitelerinde ve diğer islami sitelerde olduğu gibi biz başka etnik grupların sitelerine gidip tartışma yapmıyoruz, inancımızı anlatmıyoruz. En azından site olarak böyle bir yönlendirmemiz veya çabamız yoktur. Ancak öğrenmek isteyenlere o sitelere üye olup sitemizin linkini ekliyoruz, davet ediyoruz. Bu açıdan sitenizin linkini yayınlamadık, çünkü benzer davetler son aylarda sıklaştı, birçok yerden davet geliyor, hepsine teşekkür ediyor, kendileri için dua ediyoruz, iyilik diliyoruz. Ancak biz burada toplanıyoruz, hristiyanlık için gönüllü olarak, grup halinde burada bilgi veriyoruz. Başka yerlerde bugüne dek yıllardır bizlere kötü davranıldığından, küfür edildiğinden, inancımıza hakaret edildiğinden, tehdit edildiğinden, bölücülük ve misyonerlik ile suçlandığından dolayı artık gitmiyoruz ve forumlarımız moderasyonlu. Eğer öğrenmek isteyen varsa forumumuza gelebilir, eğer izin verirseniz biz ancak ve ancak sitemizin linkini sitenize koymak için gelebiliriz. Bunun dışında sitemizde reklam yayınlamıyoruz. Bunu size yönelik zannetmeyiniz, bu tür davetler haftada 1-2 kere bize gelmektedir, genel olarak tavrımız böyledir.

(burada benim mesajim ve site admininin mesajima düstügü not'u okudunuz)

Yorum

görüsünüze saygi duyarim
                  eminim biktirilmissinizdir
                  reklam vermek icin gelmek dilerseniz
                  geldiginiz zaman adminlerden birtanesine müracaat edebilirsiniz, karari onlar versinler!

reklam verdiginiz taktirde belki bir iki kisi, bir kac soru sormak icin gelebilir o ayri konu
                  biz isterdik ki, sitemizde diger dinler adina acilmis olan bölümde yazilanlara cevaben yazacaklarinizla zenginlik katasiniz...
                  size dokunulmasina müsade edilmeyeceginden emin olabilirsiniz!

yinede son karar sizindir
                  en yüce olana emanetsiniz

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Türkiye'deki hristiyan cemaatinin sayısı zaten çok azdır, bunlar içinde internete giren ve internette hizmet eden kişi sayısı çok çok azdır, sayı olarak yetişebilmemiz mümkün değildir.
                  (yine ayni sekilde benim mesajim ve admin notu)

Yorum

Ben hangi dinden olursa olsun,küfür eden kişileri, hele hele küfürlerini hakaret ve tehdite götüren zavallıları kesinlikle insan saymıyorum.

İnsan sosyal varlıktır ve sosyal toplum içinde,tıpkı Avrupa ülkelerindeki gibi, hangi dine inanırsa inansın hoşgörü ve karşılıklı saygı esasına göre insanlara davranış gösterir. Eğer bir kişi,diğerine farklı bir dini inanca sahip olduğu için böyle davranıyorsa ben o kişiyi insan kabul etmiyorum,sosyal varlık kabul etmiyorum.

Müslüman kişilerin dini inanışları şiddet ve zor üzerine kurulu olduğu için, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü,sosyal varlık ilişkilerini kabul etmezler.

Dolayısıyla ben bu kişileri insan saymıyorum.

Ama benim sevgili kardeşlerim,onlara sosyal varlık olarak davranmalıdır.

Rabbin sevgisi hepinizin üzerinde olsun ve YHVH bu kişileri Rab yoluna getirsin.

(bir baska üyenin yazisi, direkt olarak islam suclaniyor)

Yorum

.... bey!
                      yaziniza ne güzel baslamissiniz
                      güzel ifadeler kullanmissiniz
                      fakat " müslüman kisilerin dini inanislari siddet ve zor üzerine kurulu oldugu icin..." bu söz ile bütün erdeminizi bir anda yok etmissiniz...müslüman kisinin inanisinin siddet vezor üzerine kurulu oldugunu neye dayanarak söylediniz acaba? bir aciklama getirirseniz memnun olurum.
                      (bu benim cevabim)

Yorum

Kitabiniza...Kur'an okuyor musunuz ? Allah ne demis,Benim tek ayetimi kabul etmeyen cennete giremez demis,

Kur'an ve Insan haklarini Google'da aratiniz.Ayet'leri kabul etmek zorundasiniz
                        (gelen cevap buydu)
                        buna cevaben yazdigim yazi siteye hic eklenmeden aninda silindi ve özelime asagida okuyacaginiz mesaj iletildi)

Yorum

Dear bilmek,

You have received an infraction at Hristiyan Forum.

Reason: Ayetler cımbızlamak, islam misyonerliği yapmak
                          -------
                          Alirıza isimli kullanıcıya ayeleri cımbızlayarak, İncil'de sanki "kılıç" ve "şiddet" varmış gibi göstermeye çalışmak.

İlgili pasajları, ingilizce isimlerini bilecek kadar bilgili olduğunuza göre ilgili ayetlerin öncesi ve sonrasına bakarak "kılıç" kelimesi ile "ayrılığın" ifade edildiğini görebilirdiniz.

İslam misyonerliği yapma konunuza gelince, İslamiyet hakkında bolca bilgiye sahibiz, Kuran ayetleri bize şiddet ve diğer dinler hakkındaki düşünceler hakkında gerekli bilgiyi vermektedir, kişisel kelimelerinizle bunu gizlemeye çalışmanızın bu forumda işe yaramayacağını belirtmek isteriz.

İncil'e gelince ayetleri cımbızlayıp alıntılıyorsunuz, ancak Kuran'a gelince ayetlerinizi yazmayıp, unutup, gözardı edip, kişisel cümlelerinizle "iddia" etmektesiniz.

Yorum

DEGERLI KARDESLERIM
                            BÜYÜK HARFLERLE YAZMAMI BAGISLAYIN:

BU KONU BAHSETTIGIM FORUMDA OLDUKCA UZUN BIR KONU
                            SAYFALAR DOLUSU YAZILIM ICERISINDE
                            KIMISI KURANDAN AYETLER ALINTILAMIS
                            KIMISI INCILDEN AYETLER ALINTILAMIS

ISLAM DINI KARALANIRKEN KIMSENIN GIKI CIKMAMIS
                            AYNI SEKILDE HRISTIYANLIK CIMBIZLAMA AYETLERLE ÖVÜLÜP ISLAMA ALTERNATIF GÖSTERILIRKENDE KIMSENIN GIKI CIKMAMIS
                            FAKAT NE HIKMETSE BU SALDIRIYA YAPTIGIM INCIL ALINTILARINDAN DOLAYI HEM BEN CEZA ALMISIM HEM YAZIM SILINMIS VE BU NOT BANA GÖNDERILMIS

BU KADARLA DA KALMIYOR
                            ADMINE CEVAP YAZMAKTA MÜMKÜN DEGIL
                            ADMININ ÖZELINE CEVAP YAZILAMIYOR...
                            VE KONU BÖYLECE KAPATILIYOR....

Yorum

cevabimda alintiladigim incil ayetleri sunlardi:
                              ..................
                              LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 26

14 "Ama beni dinlemez, bütün bu buyrukları yerine getirmezseniz, cezalandırılacaksınız.
                              ...................
                              MATTA (MATTHEW) BÖLÜM 10

34 «Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim.
                              .........................
                              LUKA (LUKE) BÖLÜM 12

49 «Ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim. Keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsaydı!

50 Katlanmam gereken bir vaftiz var. Bu vaftiz gerçekleşinceye dek nasıl da sıkıntı çekiyorum!

51 Yeryüzüne barış getirmeye mi geldiğimi sanıyorsunuz? Size hayır diyorum, ben ayrılık getirmeye geldim.

52 Bundan böyle bir evde beş kişi, ikiye karşı üç, üçe karşı iki bölünmüş olacak.

53 Baba oğluna karşı, oğul babasına karşı, anne kızına karşı, kız annesine karşı, kaynana gelinine karşı, gelin kaynanasına karşı olacaktır.»
                              .........................................
                              LUKA (LUKE) BÖLÜM 19

27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'»
                              .........................................
                              LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 24

16 RAB'be söven kesinlikle öldürülecektir. Bütün topluluk onu taşlayacak. İster yerli ister yabancı olsun, RAB'be söven herkes öldürülecektir.
                              ..........................................
                              LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 21

9 Bir kâhinin kızı fahişelik yaparak kendini kirletirse, hem kendini hem de babasını rezil etmiş olur. Yakılmalıdır.

...........................................
                              iste kardesler, bu ayetleri öncesini sonrasini vermeden alintiladigim icin ayet cimbizlamaktan ceza aldim, halbuki kendisine cevap yazmaya kalkistigim üyenin söylevleri bunlardan da beterdi....dininize sahip cikin, HERSEYDEN ÖNCE KURANI DAHA IYI TANIYIN
                              ISLAM KARSITLARININ IDDIALARINI TANIYIN
                              BUNLARIN CEVAPLARINI HAZIR BULUNDURUN
                              ONLARIN CIRKINLIKLERINIDE IYI TANIYIN
                              ANLAYIN VE ANLATIN
                              BU DIN MENKIBELER ANLATILARAK OTURUP AGLASALIM DIYE GELMEDI

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X