Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İsa'nın Yerine Başka Birisi Ölmedi Mi?

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İsa'nın Yerine Başka Birisi Ölmedi Mi?

Vaktiyle bir papaz Kayseriye gelir ve 12 yaşlarında bir müslüman çocuğundan kilisenin yolunu sorar. Der ki evladım bana kilisenin yolunu gösterirsen, sana cennetin yolunu göstereyim.

Müslüman çocuğu derki ey zavallı, kilisenin yolunu bilmekten aciz birisi cennetin yolunu nerden bilecek.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Çarmıha gerilen kimdi?

Hiristiyanlığı araştırdığım dönem zarfında baya kafamı kurcalamıştı. Çarmıhta ki İsa'mıydı yoksa Yahuda'mıydı? Şii olduktan sonra net cevap alabildim.

Çarmıha gerilen Yahuda idi yalnız İsa'yı ispiyonlayan bir hain değil kendi canını feda eden bir fedai idi.

Bu benim düşüncem Hüseyin Hatemi de aynı dşüncede ve hatta Hatemi İmamlardan deliller getirerek bu düşünceyi ıspatlamaktadır.

Hıristiyanlık inancına göre çarmıha gerilen İsa idi. İncil gene bunu teyid etmemektedir.

İncilin genel profilinde bu hüküm önceden İsaya bildirildi ve kendiside razı oldu bu yükü taşıyacağına dair. Taki çarmıha gerilinceye kadar. Hatta öncesi de var EĞER MÜMKÜNSE BUNU BENDEN KALDIR sözünü unutmamak gerek.

Çarmıhta iken İsa'nın kullandığı söz çok önemlidir.

Elî, Elî, lema şevaktani?» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
      Orada duranlardan bazıları bunu işitince, «Bu adam İlyas'ı çağırıyor» dediler.
      (Matta)

Elohi, Elohi, lema şevaktani» yani, «Tanrım, Tanrım, beni niçin terk ettin?» diye bağırdı.
      Orada duranlardan bazıları bunu işitince, «Bakın, İlyas'ı çağırıyor» dediler.
      (Markos)

İsa yüksek sesle, «Baba, ruhumu senin ellerine bırakıyorum!» diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi.
      (Luka)

Daha sonra İsa, her şeyin artık tamamlandığını bilerek Kutsal Yazı'nın yerine gelmesi için, «Susadım!» dedi. Orada ekşi şarapla dolu bir kap vardı. Şaraba batırılmış bir süngeri zufa dalına takarak O'nun ağzına uzattılar. İsa şarabı tadınca, «Tamamlandı!» dedi ve başını eğerek ruhunu teslim etti.
      (Yuhanna)

İsa Allahın oğlu ise ve Tanrının dileği bir fiili uygulamaya razı ise çarmıhta iken Tanrı onu neden yalnız bırakıyor? İsa neden sitem ediyor BENİ NEDEN YALNIZ BIRAKTIN diyerek.

Vede orda kimi çağırdığıda ayrıca bir sorun Matta ve Markosa göre İlyayı çağırıyor Luka ya göre Tanrıyı Yuhanna ise bahsetmemektedir.

Diyeceksin ELİ yada ELOHİ Tanrı demektir. Yanılıyorsun devamında Romalı askerler İsanın kullandığı dili hepimizden daha iyi bilmekte idiler kendileri İsa'nın İlyayı çağırdığını beyan ediyorlar.
      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Sayin Hudeyfe orada bir baslik actim ve bu hususta gayet anlasilacak sekilde bilgi verdim. ama hala onyargilariniz hususunda direniyorsunuz. Hakikate karsi asi olup devam ederseniz Rab size soyle diyor... İnatçılığın ve tövbesiz yüreğin yüzünden Tanrı`nın adil yargısının açıklanacağı gazap günü için kendine karşı gazap biriktiriyorsun.
        (Romalılar 2:5)

Ben burada kimseden degismesini beklemiyorum lakin tarafsiz olalim. Ben birden iman etmedim bu bir surectir ve arastirmada bir takim kistaslar vardir, sizlerin buna uymasi icap eder. Klavyenin basina oturup suna bir cevap yazayim diye dusunmeyin. Hicbir tarihci sizin iddianizin aynisini yazmiyor lakin Yahuda Iskariot hakkinda destekleyen tarihciler var. Tanri'nin insanlari kurtarmak icin bir projesi varken nasil oluyorda bunu engelliyor? O zaman Allah, kendi planini suya dusuruyor. Size gore Isa Mesih'in bir amaci olmadigi icin bu bos geliyor size. ELOHI KISMINA DIGER BOLUMLERDE CEVAP VERECEGIM...
        Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
        (Romalılar 8:35)

Yorum

anladığım kadarıyla isa şeriat getirmedi ama yahudilikteki şeriatı baki kıldı onun dışında ahlaki öğretileri de bu şeriata ekledi.

bu durumda her hristiyanın bu yahudi şeriatını uygulaması şart mı? uygulamazsa günahkar olur mu, isanın bu noktada, kendi ahlaki öğelerine uyan ama yahudi şeriatına göre yaşamayan inanlarının bağışlanmasına katkısı ne derecededir? onlar içn de bedel ödemiş midir?

yahudi şeriatında biz, hristiyanlıkta olmayan bazı yasakların ve olmayan bazı emirlerin bulunduğunu biliyoruz. örneğin domut eti yeme yasağı bunlara örnek verilebilir. madem isa şeriatı kaldırmadı baki kıldı o halde neden yahudi şeriatı hristiyanlarca uygulanmaz?

bir de bu başlıkta anlam belirsizliği var o yüzden hiç eleştiremedim başlıkla ilgili..

ne demek yani İsa'nın yerine başka birisi ölmedi mi?

yani İsa'nın yerine başka birisi öldü mü demek istiyorsunuz?

Yorum

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Laf olsun diye yazmadım.

İman ettiğiniz 4 İncilden daha eski olan Yahuda İncili mesela hiç okuma zahmetinde bulund mu? O başlı başına bir delildir.
            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Sayin Qom_u_aşk siz selamete ermek ve Lutuf ile dolmak yerine sizi ezen seriat kurallarini tercih ediyorsunuz, sasilacak sey. Ilk defa bu kadar belirgin selamet karsiti gordum neyse... Maalesef yazilanlari anlamadiniz ya da anlamak istemiyorsunuz ama ben size daha fazla yardimci olacagim. Musa'nin yasasi, Israilogullari icin gecerliydi ama Tanri engin sevgisini gosterip, lutfuyla insanlari kurtarmak istedi ve boylece Mesih yeryuzune indi. Daha sonra Yasa'nin korundugu ama lutuf gerektiren bazi ayetlerin kurtulusa iletmesi acisindan kaldirildi.
              İsa, “Sizin de vay halinize, ey Yasa uzmanları!” dedi. “İnsanlara taşınması güç yükler yüklersiniz, kendiniz ise bu yükleri kaldırmak için parmağınızı bile kıpırdatmazsınız.
              Luka 11:46
              = Isa Mesih yukaridaki ayette yasanin cok zor oldugunu soyluyordu ve mesela recm cezasini kaldirdi.

Musa, Yasa`da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?
              Yuhanna 8:5

Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, “İçinizde kim günahsızsa, ilk taşı o atsın!” dedi.
              Yuhanna 8:7

Mesih`in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı?
              (Romalılar 8:35)

Yorum

Kutsal Yasa`yı* ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.
                Matta 5:17
                ISA MESIH SERIATI KALDIRMADI SADECE LUTUF!!! ILE TAMAMLADI...
                Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih* aracılığıyla geldi.
                Yuhanna 1:17
                YASAYA RAB'BIN LUTFU, SEVGISI. ESENLIGI, MERHAMETI EKLENDI VE INCIL OLUSTU.
                Dolayısıyla kardeşler, şunu bilin ki, günahların bu Kişi aracılığıyla bağışlanacağı size duyurulmuş bulunuyor. Şöyle ki, iman eden herkes, Musa`nın Yasası`yla aklanamadığınız her suçtan O`nun aracılığıyla aklanır.
                Elçilerin işleri 13:38-39
                BU LUTUFA IMAN EDEN HERKES SELAMETE ERER, KUTSAL RUH'U ALIR.
                sa, “Sizin de vay halinize, ey Yasa uzmanları!” dedi. “İnsanlara taşınması güç yükler yüklersiniz, kendiniz ise bu yükleri kaldırmak için parmağınızı bile kıpırdatmazsınız.
                Luka 11:46 = Isa Mesih yukaridaki ayette yasanin cok zor oldugunu soyluyordu ve mesela recm cezasini kaldirdi.
                Musa, Yasa`da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?
                Yuhanna 8:5
                Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, “İçinizde kim günahsızsa, ilk taşı o atsın!” dedi.
                Yuhanna 8:7
                Eğer bir şey anladıysam hristiyan olayım!..

1- geçersiz kılmaya değil tamamlamaya geldim diyor, recim cezasını geçersiz kılıyor
                2- recim cezası ağır idi de daha önce neden kondu onu koyan Tanrı değil miydi? öncekilere neden acımadı ya da sonradan mı acıması tuttu. öncekiler ne suç işledi ya da sonrakiler hangi iyiliği yaptı, isanın recmi ve diğer şeriat yasaları kaldırması muhatapları açısından hangi amelle ilgiliydi? yani burda bu yükün kalkmasını hak edecek ne yaptılar?
                3- başka böyle kalkan yasalar var mı
                4- bu arada tanrının adaleti sorunu yine devam ediyor...
                5- yine hristiyanların Musa şeriatinden sorumlu mu değil mi onu da tam anlamadım.. her şey karıştı

bu karışıklıklar benim zihnimden kaynaklanamaz. sistemin çelişkilerinden..

Yorum

Qumu Aşk
                  1- geçersiz kılmaya değil tamamlamaya geldim diyor, recim cezasını geçersiz kılıyor
                  2- recim cezası ağır idi de daha önce neden kondu onu koyan Tanrı değil miydi? öncekilere neden acımadı ya da sonradan mı acıması tuttu. öncekiler ne suç işledi ya da sonrakiler hangi iyiliği yaptı, isanın recmi ve diğer şeriat yasaları kaldırması muhatapları açısından hangi amelle ilgiliydi? yani burda bu yükün kalkmasını hak edecek ne yaptılar?
                  3- başka böyle kalkan yasalar var mı
                  4- bu arada tanrının adaleti sorunu yine devam ediyor...
                  5- yine hristiyanların Musa şeriatinden sorumlu mu değil mi onu da tam anlamadım.. her şey karıştı

bu karışıklıklar benim zihnimden kaynaklanamaz. sistemin çelişkilerinden..
                  Çok güzel tespitler muhterem.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Luka 11:46 = Isa Mesih yukaridaki ayette yasanin cok zor oldugunu soyluyordu ve mesela recm cezasini kaldirdi.
                    Hani mukaddes kitap değişmezdi? Yoksa Hazreti İsa Tanrıya sormadan mı Recmi değiştirdi?

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=16038.msg99803#msg99803 date=1281692332]
                      Hani mukaddes kitap değişmezdi? Yoksa Hazreti İsa Tanrıya sormadan mı Recmi değiştirdi?
                      [/quote]

sormasına gerek yok ki haşa o zaten tanrı. tanrının oglu am aaynı zamanda tanrıda.işte ikiside yaw

Yorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X