Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Kaplanın ceylan avı haramdır - Said Nursi

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152365#msg152365 date=1337606924]

kişiyi ikna edecek bilgi yoksa Ali ismini duydun artık yetti falan yok.

aynı şey islam içinde geçerli
    [/quote]

ALlah hüccetsiz kimseyi ne cennetine ne cehennemine alır bunu unutmayın....

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152367#msg152367 date=1337607152]
      ALlah hüccetsiz kimseyi ne cennetine ne cehennemine alır bunu unutmayın....
      [/quote]

hüccet vermediği kişinin suçu ne ?

emin ol hepsi cennette olacak bakma sen o siyasi uydurulmuş hadislere
      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152360#msg152360 date=1337606585]
        şii olmadı diye milyarları cayır cayır sonsuza kadar yakan
        [/quote]

o zman sen kendi mantık ve vicdanına göre bir din oluştur ve buna göre yaşa. cennet ve cehennem ehlinin hangi vasıflara sahip olduğu kuranı kerim ve hadislerde bellidir.

küfrün önderlerinin ve onların takipcilerinin ebedi cehennemlik olmasının akla ve vicdana aykırı olan tarafı nedir acaba

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23374.msg152369#msg152369 date=1337607804]
          o zman sen kendi mantık ve vicdanına göre bir din oluştur ve buna göre yaşa. cennet ve cehennem ehlinin hangi vasıflara sahip olduğu kuranı kerim ve hadislerde bellidir.

küfrün önderlerinin ve onların takipcilerinin ebedi cehennemlik olmasının akla ve vicdana aykırı olan tarafı nedir acaba
          [/quote]

kuran tahrif oldu diyen adam kuranı anlatıyor...

nasıl vicdana aykırı anlatayım. adam brezilyada doğdu ona hristiyanlığı anlattılar o da inandı ibadet etti ve öldü.

sen ona diyeceksin ki hak din hristiyanlık değildi hadi ebediyyen yanmaya. kaynar kazanlara...

haşa allah sadistmi ? böyle bir allah haşa varsa da ben ona ibadet etmem.

siz allahı sadist yaptınız
          Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23374.msg152356#msg152356 date=1337606222]
            gerekli bilgi dediğin nedir? açıkla

[/quote]
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

açıkladım .kişiyi ikna edecek bilgi dedim yüz kez sormayın

Yorum

kişiyi ikna edecek bilgiyi bilmek isterim.
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152370#msg152370 date=1337607980]

kuran tahrif oldu diyen adam kuranı anlatıyor...

nasıl vicdana aykırı anlatayım. adam brezilyada doğdu ona hristiyanlığı anlattılar o da inandı ibadet etti ve öldü.

sen ona diyeceksin ki hak din hristiyanlık değildi hadi ebediyyen yanmaya. kaynar kazanlara...

haşa allah sadistmi ? böyle bir allah haşa varsa da ben ona ibadet etmem.

siz allahı sadist yaptınız
                  [/quote]

bak musavi, elbetteki hristiyanlık veya diğer ilahi dinlerin ilk haliyle geldiği zamandaki o dinin üyeleri,dini hükümlerine göre yaşamışlarsa cennet ehlidirler ama islamiyet geldikten sonra hala bulundukları dinleri üzere inat edenlerin ve Allah c.c,peygamber s.a.a ve emir sahiplerine uymayanların yeri heralde cennet değildir.

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23374.msg152374#msg152374 date=1337608383]
                    bak musavi, elbetteki hristiyanlık veya diğer ilahi dinlerin ilk haliyle geldiği zamandaki o dinin üyeleri,dini hükümlerine göre yaşamışlarsa cennet ehlidirler ama islamiyet geldikten sonra hala bulundukları dinleri üzere inat edenlerin ve Allah c.c,peygamber s.a.a ve emir sahiplerine uymayanların yeri heralde cennet değildir.
                    [/quote]

inat etmek nedir doğruyu gördüğü halde inanmamaktır.

adam hristiyanlığı doğru biliyorsa bundan kendini emin görüyorsa cennetliktir.

adam muhammed ismini belki duymuş belki duymamış vay inanmadın cehennemliksin.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152375#msg152375 date=1337608499]

[/quote]

bu söylediğine mealen kuranı kerim veya hadislerden örnek verebilirmisin

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23374.msg152377#msg152377 date=1337608587]
                        bu söylediğine mealen kuranı kerim veya hadislerden örnek verebilirmisin
                        [/quote]

kuranda hristiyan ve yahudi için cenneti müjdeleyen ayette vardır

Yorum

sen nerden biliyorsunki dünyanın en ücra köşesindeki bir topluma bile herhangi bir şekilde bir elçi gönderilmediğini.
                          Allah huccetini tammalamadan elbette kimseye eziyet etmez.cennet ve cehenneme gidene kadar insan oğlu 7 aşamadan geçecek.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152375#msg152375 date=1337608499]

adam muhammed ismini belki duymuş belki duymamış vay inanmadın cehennemliksin.
                            [/quote]

Doğru, Ayetullah Mutahhari Adli İlahi adlı eserinde aynen böyle söylüyor ve Descartesi de örnek veriyor. İmanın önüne engel ve inkarı koymayan hiç kimse cehennemlik değildir.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mousawi link=topic=23374.msg152379#msg152379 date=1337608778]

bizzat allah tersini söylese ona ibadet etmem dedim ya
                              [/quote]

bu söylediğin küfre delalettir, farkındamısın

Yorum

[quote author=kerrar11 link=topic=23374.msg152380#msg152380 date=1337608844]
                                sen nerden biliyorsunki dünyanın en ücra köşesindeki bir topluma bile herhangi bir şekilde bir elçi gönderilmediğini.
                                Allah huccetini tammalamadan elbette kimseye eziyet etmez.cennet ve cehenneme gidene kadar insan oğlu 7 aşamadan geçecek.
                                [/quote]

Sen gitmişsindir muhakkak elçi olarak, hem de bu tebliğ tarzınla.!!!
                                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X