Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

bu arada "koginka" hakkinda tuhaf bilgilere ulastim!
    bu durumda en dogrusu sizden ögrenmek olur
    sectiginiz bu nik'in aciklamasini yapmak istermisiniz mahsuru yoksa!?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

@gulistan selamun aleykum, öncelikle her seye ragmen hos geldin dediginiz icin tesekkur ederim, internet uzerinden herkese acik bir forumda bana fikir ozgurlugune ragmen bir musluman kardes olarak darilmaniza tekrar tesekkur ederim,

koginka cin asilli avrupalilarin ulkesini sömumek icin gittigi korsanlara karsi savas acmis bir savascinin adidir, avrupada yasayan musluman olarak bu nicki secmem turkiyede yasayan ve diniyle ugrasan insanlarla her ne kadar ilgisi olmasa da, internet uzerinden arastirma yaparak muslumanlarin asirici mi yoksa ILIMLI mi diye takibe alma tehlikesi oldugundan bu niki secmis ve dikkat ederseniz cümlelerimde dini terimlere dikkatlilik yuzunden yer vermiyorum.. anlayisiniz icin tesekkur ederim,

gelelim yazdigim yaziya, yuksek seviyede oldugunuza sevindim, bir musluman mutevazilik yönunden imaniyla bile övunmez dusuncesinden yola cikarak bu yuksek seviye elestirime neden takildiniz anlamis degilim, hele birakalim bu sahsi git gelleri; forum adi altinda actiginiz tartisma imkaninda benim yazdigim herhangi bir yaziyi neden sahsilastiriyorsunuz ki? vay zorunuza gitse okumayin, vay bu guruptan degilseniz kendinizi musluman göstermeyin buraya takilmayin?

simdi beni ve bu siteye katilanlari sahsen tanisaniz ve ben sizi toplum icinde rencide edecek laflar yapsam bana sahsi olarak saldirabilirsiniz, internet uzerinden 'küstüm' 'hakkimi helal etmiyorum' 'siz ahirette görürsünuz' demek... bunlari internet hurmetine gecmek gerek, kendi ahlagimiza uygun insanlar istiyorsak forum degil de facebook gibi arkadas guruplarinin katilabilecegi siteleri kullanmak daha iyi olur degil mi?

ben musluman kardeslere (özellikle kendimi) düsünelim ve internete layik tartisma seviyesine varalim diye elestiri degil de incelikleri düsunelim diye yazmistim, musluman olarak bizler neden bes parmak yaratildik diye düsunmeyelim?, bu öbür dini düsüncelerin yerine gecip onlari dusunmemizden bizi alimi koyar? bildiginiz gibi altinci imamin actigi universite sayesinde günumuzde avrupalilarin bizden ödunc alip gelistirdigi kimya, fizik ve uzay bilimide bu tür düsunmelerin meyvesidir, bir sia her konuda bilgin olsa kötü mü olur?

son olarak 'kardes' olayi; baska yazdiklarinizi degil de bu kardes lafina birileri yanit verecek diye tahmin etmistim ve tahminim tuttu, insanlar yaratilis itibariyle birbirlerinin kardesi degil mi? ben birine kardes dedigimde 'mumin' kardes mi kastetmis oluyorum? farz edelim kendi kan kardesim dinimizi birakip ateist olsa, o benim kardesim olmaktan cikiyormu? ve 'kan' kardesim ateist oldu diye serri silayi rahim vazifesi boynumdan düsüyormu?

ama sorun degil bu vesileyle haci ismindeki ateiste, 'kardes' lafimi geri aliyorum, yeterki beni sitenizden kovmayin.... cünkü siteden baska bir kardese ramazan bayramiyla ilgili soru sormustum, bu sorunun cevabini alayim da...

Yorum

@gulistan selam gulistan, yazimi gönderdikten sonra gördüm yazinizin basligini; 'iyi niyetle burda oldugunuza inanmak isterim'

vallahi ne diyeyim ki? bir senesi esimle birlikte meshede yanliz basimiza gittik, geri dönüsümüzde gürbülak kapisindan yaya gectik ve sinirda köylulerin minibusune oturduk, SINIR ticareti yapan köyluler yolda polis aramasi olur diye bana ve esime birkac paket sigara verdiler fakat ben kabul etmedim, esimin beni durtmesine ragmen 'ben sizin kacak islerinize ortak olmam' dedim ve yol boyu söför ic aynasindan bana bakti durdu, asiri bir hurmetle son duraga getirdi ve bizi yolcu etti,

simdi ayni tehlikeli adam sezintisini internet uzerinden de yasadigim icin sükür ederim, dikkat et gulistan kardes, seni dininden cazibele lafizlarla soyutabilir ve hatta bir kac senelik forum gecmisinize tehlike olusturabilirim, ben nikimi acikladim ve avrupada yasayan turk oldugumu söyledim, simdi gulistan kardes sen cami hocasimisin?

Yorum

selamun aleykum
          gulustan baci kusura bakmayin niyetim sizi kirmak deyil, daha foruma yeni giren birisini tam emin olmadan böyle elstirmenizi ben normal görmüyorum.

Yorum

Allahin selami rahmet ve bereketi üzerinize olsun koginka kardesim

elhamdulillah yanilttiniz beni, sükürler olsun
            size hitaben yazdiklarimin amacina bir Allah birde forumdan bir kardesim sahittir
            benim yazdiklarima cevaben sizin yazdiklarinizdan sonra hersey aydinliga kavusmus oldu, tekrar sükürler olsun...sizden kocamaaaaan bir özür diliyorum, gönlünüzü ferah tutun ins. güzel bir kardesimiz olarakta bizimle kalmaktan sakin vazgecmeyin, dilerseniz ben size özelden bazi meseleleri izahda edebilirim...ondan sonra insaAllah bana hakkinizi da helal edersiniz, su an helallik dilemek gönül kirginliginizla ve olayin nedenini bilmediginiz icin fazla olur.

ama yine de üzerinde israrla durmak istedeigim bir sey var
            ateistler müminlerin kardesleri degillerdir kardesim
            ancak müminler kardestir, bu bize kuranin beyanidir
            bilirsiniz, Nuh (a.s) oglu hakkindaki ayeti, resmen kan bagi olan oglu hakkinda, isyan ettiginde, Allahin buyrugu "o senin oglun degil" olmustu!!!
            yaratilista insan olsa da, deger olarak yine kuranin buyrugu "onlar hayvanlar gibidir, hatta dahada asagiliktirlar" bu durumda kardesiniz olarak onlara kardes dememeyi israrla tavsiye ederim

tekrar özür dileyerekten, güzel gönlünüzdeki kirginligi yok etmek icin özel olarak sizinle görüsecegimi belirtmek isterim

es-selam

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7756.msg50843#msg50843 date=1251328282]
              dileyen atalarının maymun olduğuna iman eder dileyen şerefli bir insan olarak yaratıldığına

neyin tartışmasını yapıyosunuz
              [/quote]
              O ZAMAN BAKIN MÜSLÜNAMLARIN BUGNKÜ DURUMUNA...VERİN KARARINIZI...
              Bir bilimsel çalışmayı;dini kabuller ile değerlendirmek,ve kritik etmek..İşte tam da eblehlik tanımına uygun bir durum...
              Sen de bağla kendi geçmişini Hz.Ademe..çünkü orada ensest ilişikilerin meşrulaştırılmış hali mevcut...
              Herhalde bugün de aynı şeyleri yaşamak istiyorsunuz...

Yorum

@gulistan

bu guzel sözlerinizden öturu tesekkur ederim, dedim ya ben yaniltma üzerine ustayim; yanliz insalla kusmedim, kusmek ile ilgili dayimin bir sözü var 'küsen yatagini ayri salsin' diye; size özel mesaj gönderdim bununla ilgili;

özgür ifadelerin oldugu forumlara, ifadelerde duygularin yeri olmadigi ve sadece fikirlere fikir ile karsilik verme aydinligi galip geldigi yarinlara, varma ümidiyle

Yorum

"Sen de bağla kendi geçmişini Hz.Ademe..çünkü orada ensest ilişikilerin meşrulaştırılmış hali mevcut..."

eğer dine karşı kinli biri olmasaydınız bu sözü söyleyip dinin ademden yaratılmaya dair haberinin anlamını sorardın. ama isteyen aşağılığı seçer ve dini anlamadan kendini ondan uzak tutar. ama hiç bir insan kendini dinden uzak tutuyor diye dinin ya da dinin sahibiyle dindarların bir kaybı olmaz. eden kendine eder.

bundan sonra konuya gelecek olursak:

ilahi dinlere göre ilk insan ademle havvadır. insanlık onlardan çoğalmıştır. kimi alimler bu çoğalmanın ademin çocuklarının ikiz olduğu ve çarprazlama evlendikleri yolunda ise de bu doğru değildir.

Ehlibeyt kaynaklarına göre Adema a.s.'ın kızı için cennetten bir erkek getirilmiş onunla evlendirilmiş, erkek içinse cennetten bir huri getirilmiş ve onunla evlendirilmiş olup insanlar bu şekilde türemişlerdir. kardeş evliliği olmamıştır..

yine daha öncek bilgilerime göre ki bunlara şu an inanmıyorum bir kısım İslam alimlerine göre Allah başlangıçta bir tek insan değil bir gurup olarak insan yaratmış ve bunlardan birine hitaben adem denmiş ve adem tüm insanlığı sembolize eden ad olarak kullanılmıştır.

Yorum

koginka kardesim
                    aramizda gecen mesele üzerine özelimizden de yazisarak meselenin aydinliga kavustugu ve sizin de gösterdiginiz anlayis ile herseyin tatliya baglandigini degerli katilimcilarimiza duyurmak isterim...Allah razi olsun, kendisi gönlü engin bir kardesimiz.
                    ...
                    ben sonradan sia olmus biriyim, nasil sii oldum bölümünde ki yazimi okursaniz gectigim yollari kismen anlamis olursunuz

su kadarini söyleyeyim
                    biz müslümanlar duygusalligi cok ön planda tutuyoruz bu dogrudur, ama islam disi olan, veya bir dine mensup olupta dinden uzak yasayan insanlar bilhassada inanci olmayan insanlar ise tamamen mantik agirliklidirlar...

dinimize göre ise bunlardan hic birisi dogru degildir
                    Allah her yarattigini zittiyla yaratmistir
                    gecesiz gündüz insana hayati zindan ederdi
                    gündüzsüz gece insan hayatini felc ederdi
                    bunun gibi, hemen herseyde bir arti bir eksi güc vardir ki, gördügümüz bu güzel ahengi saglayan iste bu zitlarin birbirlerine olan istiyakidir!

nasil ki yaratilmis olan herseyin bir ic ve bir dis alemi vardir (ensuf ve afak)
                    disi tanimlarsak ic noksan, ici tanimlarsak dis noksan kalir ve olaya yeteri kadar aydinlanmamis olur, ayni sekilde insanin da bir akil bir de gönül boyutu vardir, bir disi tanimlarken akil cözebilir fakat iste bu noktada aciklamanin yarim kalmamasi icin gönül sezer ve hatta kuran tabiri ile de sabit oldugu gibi aklin materyal olmayan boyutu sezer ve olayin neden ve nicinini arattirir, afak'in enfus ile baglantisini kurar ve bu sekilde yeni arastirmalara yol acar, ufuk acar....

iste bizi ateistlerden farkli kilan özelligimiz budur
                    daha önce de beyan ettigim gibi, ateistin düsünce ufku bir kac milyar sinir hücresi ile sininirlidir
                    ötesine gecemez, akli ermez!!!
                    o kadar ermez ki, bir seyin afakina yarim bir aciklama getirir, sonra o yarim oldugu icin sonsuz sorular türetir, icinden cikamaz ve "Allah yoktur"a daha bir emin olur!
                    Aklin ötesine gecebilseydi, o sonsuz ihtisam icerisinde mest olacakti, bedeninin ruhuna yaptigi baskidan kurtulacak ve yalniz kaldigi her anda o icsel bogusmalar, bunalimlar yerine sonsuz evrenlerde raks edecekti, bilimadamlarinin kendilerine cizdigi sinirlarin cooook daha ötesine gecebilecek, hayranligi bütün bilimadamlarinin söylediklerini sönük kilacakti!!!

bu konuda verecegim üc link'i okumanizi tavsiye ederim
                    fazla uzun yazilar degiller.

http://www.velayet.com/index.php?topic=20578.0

Yorum

Ehlibeyt kaynaklarına göre Adema a.s.'ın kızı için cennetten bir erkek getirilmiş onunla evlendirilmiş, erkek içinse cennetten bir huri getirilmiş ve onunla evlendirilmiş olup insanlar bu şekilde türemişlerdir. kardeş evliliği olmamıştır.. (QOMU-AŞK)
                      İlerleyen zamanlarda da bu cennetten insan taşıma işinden vazgeçilmiş;insanlar artık kendi aralrında üremeye devam etmişler....Sanırım böyle olmuştur...Aydınlandık...Allah Razı olsun;ne diyelim...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg125764#msg125764 date=1306252249]
                        O ZAMAN BAKIN MÜSLÜNAMLARIN BUGNKÜ DURUMUNA...VERİN KARARINIZI...
                        [/quote]

Cepni61 sen nesin müslüman mı? yoksa kafir mi?

Müslümanlarda bir sorun yok bence sorun sen ve senin gibilerinde...

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg125764#msg125764 date=1306252249]
                        Sen de bağla kendi geçmişini Hz.Ademe..çünkü orada ensest ilişikilerin meşrulaştırılmış hali mevcut...
                        Herhalde bugün de aynı şeyleri yaşamak istiyorsunuz...
                        [/quote]

Bu durumda sen ne oluyorsun ........ mi ?

Yorum

Bana ne diye bu derece kızıyorsunuz ki...Ben yüzünüze bir ayna tutmaya çalışıyorum;aynadaki görüntü sizi rahatsız ediyorsa,benim yapabileceğim birşey yok...
                          Sana göre ben ne oluyorum...Ne demişim;orada ensest ilişkiler var. diye...Ensest ilişkiler;aile içi ilişkiler...Eeee,sünni kaynakların tamamı;Hz Adem'in çocukları arasında evlilik olduğunu söyler,yazar...Şia kaynakları da bu üreme işinde;bir dünyadan,bir de cennetten eleman alır.....

EEE;oluşu ve yaşamı anlatmaya çalışıyorsunuz...Ben de kullandığınız argümanların çok basit bir dille ne anlama geldiğini söylüyorum...Niye bu derece rahatsız oluyorsunuz ki....

Tamam...Kardeşler arasındaki evlilikler de;cennetten insanlara erkek veya huri taşımak da;Yüce rabbimizin çok güzel işlerindendir...İtirazımız yok...Rahatsızlığınız niye...

Olmayan,söylenmeyen birşeyi ben söyler veya sizlere izafe edersem;o zaman ne dersniz deyin...Ama olup biten,veya açıkça kabul edilen işleri ben söylediğimde;niye bu derece rahatsız oluyorsunuz ki...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg125800#msg125800 date=1306344218]
                            Eeee,sünni kaynakların tamamı;Hz Adem'in çocukları arasında evlilik olduğunu söyler,yazar...Şia kaynakları da bu üreme işinde;bir dünyadan,bir de cennetten eleman alır.....
                            [/quote]

Sen ve senin gibiler lafı dolandırır böyle işte. Burası Şia bir sitedir. Sünnilerin inançları ne beni ne bu sitedeki şia kardeşlerimi bağlar. Sende kalkıp sünni bunu dedi dersen ve bu siteyi ve şia kötülersen benide ve benim bu tarzımıda devamlı karşında bulursun.

Şia olarak bizler sadece insanların inançlarına saygı gösteririz.

Sünni isen git sünniler gibi yasa, Şia isen git şia gibi yasa yok ben kafirim dersen git ona göre yaşa okiş.

Yorum

islam forumuna girip kurani kerim hakkinda edepsizce konusup birde bizlere HADDINIZI BILIN diyeceksin!!!
                              simdi sen bil haddini yoksa biz bildirecegiz
                              gulistan_2

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=7756.msg125803#msg125803 date=1306345818]
                                Sünni'nin söylediğini de,Şia'nın söylediğini de yazdım oraya...Hangisini istersen onu al....
                                Bakın,bu başlıkta Evrim teorisi üzerinden tartışılıyor...O zaman katlanacaksınız....Yani bir bilimsel teori;dini hükümler açısından test edilmeye çalışılyor...Bir başka başlığınıza pek cevap vermiyorum;sizler de hadinizi bilin ve bilimsel konulara girmeyinn...Okuyun birbirinize dualarınızı...Selamınız sabahınız da mübarek olsun...Sizin bileceğiniz iş;ama bilimsel konulara girdiğinizde....Ya girmeyeceksiniz;ya da verilen cevaplara tahammül edeceksiniz...
                                Benim dediklerimin hangisi yanlış...Onu da gösterebilirseniz çok sevineceğim...En azından sayenizde hem ben günah işlemekten kurtulacağım;hem de sizler bir ''dinsiz kafiri'' hidayete erdirdiniz diye sevap kazanacaksınız...

Buyurun söyleyin...
                                [/quote]

Evrim teorisi tartışıyorsan sitenin durumu gereği sünni'yi değil Şia'yı örnek alacaksınız. Sünniyi örnek alıp tüm Müslüman alemine laf söylemeyeceksiniz. Sünnilerin inançlarını ve bu durumlarda git Sünni sitelerde tartış.

Ayrıca hangi konuya karışacağımı veya yazı yollayacağıma siz mi ? karar vereceksiniz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X