Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Evrimi reddedenlerin cevaplaması gereken sorular.

Sayın Atlas tek iletide kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz.

Halbu ki Kur'an apaçık olarak gönderilmiştir. demişsiniz.
    Ardından da Ali İmran 7'ye göre Müteşabih ayetlerden bahsetmişsiniz.

Bu ikisi birbiriyle çelişmiyor mu?

Kuran apaçık ise ,içinde müteşabih ayet olmamalı,zira''Apaçık olma'' özelliğine aykırı olmuş olur.

Yok Ali İmran 7 gereği müteşabih ayetlerde varsa,o zaman Kuran apaçık değildir.

Ne yaman bi çelişki değil mi?

Ne diyorsun?

Yorum

Okuduğumu gayet iyi anlıyorum Kızılbaş, Bu sebeptendir ki cevaben Ali-i İmran suresi 7. Ayeti yazdım. Sen de bu ayeti iyi oku ve Allah tarafından hangi safta olduğunu nasıl nitelendirildiğini gör.

Şu da bir gerçektir ki Allah'ın ayetleri sadece dünyada değil ahirette de tecelli edecektir. Nitekim dünyaya gönderilen çeşitli ayetlerde cennet ve cehennem ehlinin aralarında geçen diyaloglar, insanların pişmanlık anları vb gibi durumlar Kur'an'da bildirilmektedir.

İnsan en şerefli mahluktur. Halifedir. Allah (c.c.) insana kendi ruhundan üflemiştir. Yani kendinden bir parça katmıştır. İnsan olarak yaratıldık ve insan olarak hesap vereceğiz. Allah (c.c.) Yeryüzündeki halifesinin ve kendinden bir parça verdiği ruhunu bir hayvan olan maymuna veya başka bir varlığa giydirmez.

Yorum

[quote author=atlas link=topic=7756.msg50769#msg50769 date=1251302941]
        Okuduğumu gayet iyi anlıyorum Kızılbaş, Bu sebeptendir ki cevaben Ali-i İmran suresi 7. Ayeti yazdım. Sen de bu ayeti iyi oku ve Allah tarafından hangi safta olduğunu nasıl nitelendirildiğini gör.

Şu da bir gerçektir ki Allah'ın ayetleri sadece dünyada değil ahirette de tecelli edecektir. Nitekim dünyaya gönderilen çeşitli ayetlerde cennet ve cehennem ehlinin aralarında geçen diyaloglar, insanların pişmanlık anları vb gibi durumlar Kur'an'da bildirilmektedir.

İnsan en şerefli mahluktur. Halifedir. Allah (c.c.) insana kendi ruhundan üflemiştir. Yani kendinden bir parça katmıştır. İnsan olarak yaratıldık ve insan olarak hesap vereceğiz. Allah (c.c.) Yeryüzündeki halifesinin ve kendinden bir parça verdiği ruhunu bir hayvan olan maymuna veya başka bir varlığa giydirmez.
        [/quote]

Hayır okuduğuna anlasan bu ayeti yazmazdın.
        Benim pişman olacağım bir ilmim yok
        Son cümlene yazmıştım o ayeti tekrar yazıyorum.

Biz cumartesi yasağını çiğneyen yahudilere aşağılık maymunlar domuzlar olun dedik

Yorum

Sayın hacı, söylenenlerde herhangi bir çelişki yoktur. Kur'an apaçık bir kitaptır. Bazı ayetlerin müteşabih yani benzer ayetlerde manalar içiçe girdiğinden değişik ihtimallere yol açabilir.İnsan aklı ve duyuları sınırlı olduğu için gerçek anlamı dışına çıkan yorumlar yapılabilir.

Müteşabih ayetler Allah'ın sıfatları, kıyametin durumu, cennet nimetleri, cehennem azabı vb. hakkındaki olanlardır. Eğer yanlış yorumlanırsa işin nerelere varacağını forumda görüyoruz zaten. Müteşabih ayetlerde yüce Allah insanlara tamamını kavrayamayacakları meseleleri, benzetmelerle, farklı seviyelere göre daha farklı şekilde anlaşılacak tarzda bildirir.

Müteşabihlerdeki bu izafi durum, dinin değişmez gerçeklerine zarar vermez. Zira Allah sabit gerçekler olarak, biz yükümlü insanlardan istediği akaid, ibadet, ahlak ve ahkama dair esasları muhkem ayetlerde bildirmiştir.

Bu da ne bir çelişkidir ne de apaçık ilkesine aykırıdır.

Yorum

Sayın Atlas:

Tek bir kitap var elimizde.(Kuran)Ve bu kitapta yazılanları okuduğumuzda bir yerinde apaçık bir kitap olduğunu söylemiş.Bizlerin onu okuyup anlamamız için gönderildiğini söyleyen ayet var.Başka bir ayette de şunu öğreniyoruz.Bu kitabın bazı ayetleri müteşabih(bilinemez) dir.Bu iki özellik bilinebilirlik ve bilinemezlik birbirlerine taban tabana zıt özelliklerdir.İkisi birden aynı ayda,aynı zamanda ve aynı zeminde olamazlar.Bunun olabileceğini söylemek bir çelişkinin doğmasına neden olur.Bu tür bir çelişkiyi herşeyi bilen,her şeyi yaratmaya kadir bir yaratıcı yapmaz.Yaparsa o herşeyi bilen ve önceden takdir eden değildir.
            Bu tür çelişkilerin nedeni Kuran ayetlerinin peygamberin kendisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla,yine kendisinin icat etmesidir.23 yıl boyunca neye ihtiyaç duymuşsa ,o konuya ilişkin ayet söylemiştir.Dolayısıyla insan yapısı olan bu kitapda çelişkiler buluyoruz.Bulduğumuz çelişkileride burada sergiliyoruz.Tabiki bu tespitimi kabul etmenizi beklemiyorum.Ama umulur ki üzerinde layıkıyla düşünme ihtiyacı duyarsınız.

Yorum

Öncelikle Peygamber efendimiz (saa) hakkında konuşurken daha hassas olmanızı rica ediyorum.

Çelişki histeriniz daha önce de dediğim gibi insanın bakışında veya yorumunda olur. Bunu bize gayet iyi gösteriyorsunuz. Bazı ayetlerin yanlış yorumlanmaması, hataya düşülmemesi için aynı kutsal kitapta yapılan açıklamayı/uyarıyı çelişki olarak görüyorsunuz ve Efendimiz (saa)'e iftira da değil iftiralar atıyorsunuz.

Kur'an Allah (c.c.) sözüdür.Buna ne şüphe vardır ne de ispata gerek.Hikmeti kendindendir.Bu inanç meselesidir.Çelişki gibi görünen herşey bizler için hikmettir.Her harfi her kelimesi hikmettir.

Yorum

Öncelikle hakaret etmiyorum,düşüncemi söylüyorum.''Çelişki histeriniz '' sözü hakaret kabul edilebilir.
                Sizin inancınızın temellerinin çürük olduğunu ortaya koyuyorum.Sizse cevap veremeden hakaret var diyorsunuz.Ortada bir hakaret varsa oda insan aklına bir hakaret olabilir.Sözkonusu yorumlardan sonra hala aynı şeyler söyleniyorsa Akla hakaretten sözedilebilir.

Not:
                Konuya ilşkin polemik yapılıyor.6 tane soruya daha bir tane cevap alamadım.Yokmu inanırların bir izahı.Açın herşeyin bilgisinin içinde olduğunu iddia ettiğiniz kitabınızı,orada bir yerlerde cevap namına bir şeyler olmalı.
                Değil mi?

Yorum

Histeri sözünü çırpınma manasında kullandım. Bunca zamandır forumda çok yazdım hiç kimseye hakaret etmedim etmem de.Zayıf karakterli değilim. Diğer mesele ise; Efendimiz (saa) 'e hakaret ettiniz demedim.İftiralar attınız dedim.İftira hakaret değildir. İfadelerinizde daha hassa olmanızı rica ettim.

Ben çelişki yok diyorum kendi açıklamalarımı kendi delillerimi sunarak inancımı anlatıyorum. Sizse Aksini iddia ediyorsunuz.

İnancımızın temellerinin çürük olduğunu söylemeniz ancak ve ancak sizi ve beraber düşündüğünüz zümrenizi bağlar.

Ben inancımı siz de kendi inancınızı (ya da inançsızlığınızı veya adına her ne diyorsanız) onu savunuyorsunuz.

Tekrar yazıyorum, Kur'an-ı Kerim'de en küçük çelişki yoktur çelişki kafaların içindedir.

Yorum

dileyen atalarının maymun olduğuna iman eder dileyen şerefli bir insan olarak yaratıldığına

neyin tartışmasını yapıyosunuz

Yorum

Sayın Atlas:
                      Tekrar yazıyorum, Kur'an-ı Kerim'de en küçük çelişki yoktur çelişki kafaların içindedir.
                      Bu kapsamda nasih-Mensuh işine ne diyorsunuz?Ayetler arasında böyle bir ayırım yapılabilirmi?
                      Yani bir ayet hükmü ,sonradan gelen başka bir ayetle kaldırılabilir mi?

Sayın Mektebi mülkiye;
                      Aklınızca hakaret ediyorsunuz,
                      dileyen atalarının maymun olduğuna iman eder
                      İddia şudur.Ki kanıtlanmıştır bu iddia ;şempanze ile insan ortak bir ataya sahiptir.Yani siz kabul etsenizde etmesenizde şempanze sizin kuzeniniz.Genlerimizin %99 aynıdır.Buna bir itirazınız varsa delillendirmenizi bekliyorum.İnancınız sizin olsun.

dileyen şerefli bir insan olarak yaratıldığına
                      Subjektif bir kavram ama siz bununla övünebiliyorsunuz.Pekiyi kime göre şerefli yada şerefsiz.Şerefli insan varsa şerefsiz insan da var mı?Bunun nesi ile gururlanıyorsunuz.

Anlamış olmanız beklenir. :-*

Evrim varsa Allah yoktur.

Şimdi konutu dağıtmadan Yukarıda verilen 6 soruya inanırların cevaplarını bekliyorum.
                      Yok mu aranızda Allah rızası için bi adam ya hu.

Yorum

yok hacım neden hakaret edeyim

bi zamanlar ben de senin geçtiğin yollardan geçtim merak etmeyin

ben de belgesellerde gorilleri şempazeleri maymunları izlerken aaa amcam çıktı, teyzeme bak falan diyodum sizin gibi

sizin maymun soyundan olduğunuzu kabul etmeniz pek tabii hakkınızdır kimsenin bişey dediği yok. hatta insan genlerinin patates genleriylede çok yakın olduğu söylenir. belkide atalarınız patatestir buna da inanabilirsiniz.

[quote author=hacı link=topic=7756.msg50852#msg50852 date=1251347129]
                        [/quote]

aramızda adam çokta, seni adam yerine koyan var mı bilemiyorum

ben de ateistlik dönemlerimde namaz kılanlara Allah kabul etsin derdim.. saçmalığa bakarmısınız hem Allahı reddediyosunuz hem de yapılan bir eylemi onun kabul etmesini istiyosunuz

"Allah rızası için" tabiriniz bana bunu hatırlattı

gelişme var sizde

Yorum

Hacıcan

Buna delil nedir ??

Hacı Nur yani ışık ki aslı enerjidir Allahtandır.İlk başta sadece bu enerji vardır.Allah bu enerjinin zahir olmasını yani açığa çıkmasını ister ve dört unsuru yaratır bundan.Buda ateş su toprak ve havadır.Herşeyi yani madde olanı bu 4 şeyden yaratır.Dünya için konuşursak evrim sonraki bir aşamadır.Dünyanın yaratılışı nerde kalır ??

Evrimi kabul eden dini akımlar ve din adamları var dedim demekki evrim Allahın olmadığını göstermez.

Yorum

[quote author=hacı link=topic=7756.msg50852#msg50852 date=1251347129]
                            Sayın Atlas:
                            Bu kapsamda nasih-Mensuh işine ne diyorsunuz?Ayetler arasında böyle bir ayırım yapılabilirmi?
                            Yani bir ayet hükmü ,sonradan gelen başka bir ayetle kaldırılabilir mi?

Sayın Mektebi mülkiye;
                            Aklınızca hakaret ediyorsunuz,
                            dileyen atalarının maymun olduğuna iman eder
                            İddia şudur.Ki kanıtlanmıştır bu iddia ;şempanze ile insan ortak bir ataya sahiptir.Yani siz kabul etsenizde etmesenizde şempanze sizin kuzeniniz.Genlerimizin %99 aynıdır.Buna bir itirazınız varsa delillendirmenizi bekliyorum.İnancınız sizin olsun.

dileyen şerefli bir insan olarak yaratıldığına
                            Subjektif bir kavram ama siz bununla övünebiliyorsunuz.Pekiyi kime göre şerefli yada şerefsiz.Şerefli insan varsa şerefsiz insan da var mı?Bunun nesi ile gururlanıyorsunuz.

Anlamış olmanız beklenir. :-*

Şimdi konutu dağıtmadan Yukarıda verilen 6 soruya inanırların cevaplarını bekliyorum.
                            [/quote]

Nasih ve Mensuh ayetler hakkında söylenecek birşey istiyorsanız, Sözün en doğrusunu buyrun:

Bakara Ayeti 106. Ayet

Bir âyetin hükmünü değiştirir, yahut geri bırakırsak ya ondan hayırlısını getiririz, yahut onun eşidini. Bilmez misin ki Allah'ın her şeye gücü yeter.

Yorum

Nasih ve Mensuh ayetler hakkında söylenecek birşey istiyorsanız, Sözün en doğrusunu buyrun:

Bakara Ayeti 106. Ayet

Bir âyetin hükmünü değiştirir, yahut geri bırakırsak ya ondan hayırlısını getiririz, yahut onun eşidini. Bilmez misin ki Allah'ın her şeye gücü yeter.
                              6/EN'ÂM-115: Ve temmet kelimetu rabbike sıdkan ve adla(adlen), lâ mubeddile li kelimâtih(kelimâtihî), ve huves semîul alîm(alîmu).
                              Ve Rabbinin sözü sadakatle ve adaletle tamamlandı. O'nun kelimelerini değiştirecek kimse yoktur. O, en iyi işiten ve en iyi bilendir.

50/KAF-29: Mâ yubeddelul kavlu ledeyye ve mâ ene bi zallâmin lil abîd(abîdi).
                              Katımda söz değiştirilmez. Ve Ben, kullarıma zulmedici değilim.”

13/RA'D-39: Yemhûllâhu mâ yeşâu ve yusbit(yusbitu), ve indehu ummul kitâb(kitâbi).
                              Allah, dilediği şeyi siler, yok eder (mahveder) ve (dilediği şeyi) sabit kılar ve ümmülkitap (ana kitap), O'nun indindedir (nezdindedir).

Kimi ayette bir ayeti unutturup,iptal edebileceğini söylerken kimi ayettede Benim katımda söz değişmez demiş.Bu bir çelişki değil mi?
                              Nasih-mensuh hikayesindede mantıki açıdan düşünülünce böyle bir çelişkinin varlığı doğaldır.Şöyleki Allah önce bir ayet gönderiyor,daha sonra gönderdiği baikinci bir ayetle ilk ayetin hükmünü kaldırıyor.Bu durumda Tanrı fikir değiştirmiş olur.Bu nasıl olabilir.
                              İkinci olarak bir hüküm değişikliği oluyorsa birinci ayetle ikinci ayet arasında bir çelişki doğar.Daha önce örneğini vermiştim.

65- Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa ikiyüze galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kâfirlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar hakkı ve akıbeti düşünmeyen anlayışsız bir kavimdirler.
                              66- Şimdi Allah sizden yükü hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. O halde sizden sabredecek yüz kişi olursa ikiyüz düşmana galip gelirler, sizden bin kişi olursa Allah'ın izniyle ikibin düşmana galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.ELMALI MEALİ ENFAL 65-66)
                              gördün mü fikir değiştiren bir tanrıya inanıyorsun.

Neyse konu dağılıyor,toparlayayım.Yukarıda sorduğum soruların bir tekine bile cevap verilememesi sizi düşündürmüyor mu?

Cevap veremeyeceğiniz yeni sorunuzuda sorayım bu arada...

6.Kör mağara balığı
                              Neden mağaralarda yaşayan bazı balık türleri ve diğer tür canlıların (örneğin yarasalar) işlev görmeyen gözleri vardır? Evrim sureci kör işlediği için böyle tuhaflıklara yol açabilir ama bilinçli ve sonsuz güçlü bir yaratıcıdan beklenecek şeyler midir bunlar?

kolay gele.

Yorum

mektebi mülkiye kardeşim yukardaki mesajınız harika çok güldüm ama çokta açıklayıcı sağolun
                                sayın hacı allah tebareke bazı ayetlerin hükmünü kaldırmış ki malumunuz o zamanda yaşanan olaylar sonucu bunu yapmış
                                başka bir ayette allah sözünden dönmeyeceğini belirtmiştir ki buda örneğin ey kulum bana inan emirlerime uy namazını kıl doğru ol sana cenneti vaat ediyorum yada ey kulum zalim olursanız içinde cayır cayır yanacağın cehennem ateşi seni yakar bilesin gibi yada allah nurunu zalimler istemesede kıyamet vakti gelince imamı zamanın zuhuruyla tamamlayacaktır gibi vaatlerden dönmeyecektir
                                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X