Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İrandaki bayan polisler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İrandaki bayan polisler

aminn
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL
    AMA ASLA İKİYÜZLÜ OLMA
    MEVLANA

ιηѕαηℓαя уαℓαη кσηυşмαктα, нιℓєкαяℓıктα νє ιкιуüzℓüℓüктє σ кα∂αя υѕтαℓαşмışℓαякι şєутαηıη вυ кσηυℓαя∂αкι şöняєтι υηυтυℓυρ gιтмιş...

Yorum

Küfrün en kesif ve en galip zamanında, heva ve hevesatın ilahlaştırılıp tapınıldığı bir çağda, işkilli iman sahiplerinin irtidata meylettiği bir zamanda İmam Humeyni r.a. rehberliği ile müslümanlara hayat verecek bir nüve bir bahçe, bir iklim olan İslam İnkılabının bereketleridir bunlar.
      Elbette bu bu bahçe İranla sınırlı kalmayacak bütün cihana yayılacaktır en kısa zamanda inşallah.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bizim evden tartışma canlı yayın:

-iranda kadınlar açık mı ki açık kadınları uyarıyorlarmış zaten kapalılık şart değil mi...

- iranda zaten kapalılık şart ama İmam Musa Rıza a.s.'ın mübarek türbesine giren kadınların örtülerinin daha ciddi olması hatta çarşaflı olması gerektiğini duydum..

-iranda zaten kadınlar açık ki. önden saçları görünüyor ben şimdi buna kapalılık mı derim... öyle kapanacağına hiç kapanma gösteriş ki o... ben burda kadınları görüyorum öyle burda da başörtüsü var altta pantolon...

- o bizim medyanın abartması hep açık kişileri caddeleri çekiyorlar.. işlerine geldiği gibi...

-irandan gelen kadınlar var bi de azarbaycandan hep öyle ön tarafları açık başörtülerinin...

-devletin baskısıyla zaten anca olur...

-bizim burda bir gelin var babası hoca önce kapalıydı, babası hoca. demiş şimdi gelin bizim oğlana açılacam.. bizim oğlan demiş, ben seni kapalı aldım. ama açık alsaydım tamam da ben şimdi açıl diyemem... sonra gelin de memnundu iyi ki açılmamışım dedi ama şimdi açıldı.. kime özendiyse arkadaşlarına mı neyeyse... ama belki özentidir. sonra kapanır belki yine...

-Allah hayırlısını versin ne yapalım.

-niye sormadınız niye açıldı diye.. oğlumuz ama oğlumuz niye izin verdi bilemeyiz ki, bıktı usandı mı başı öne eğik kalmasın diye soramayız, geline hiç soramayız...

....

....

Yorum

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5532.msg56305#msg56305 date=1255026969]
            bizim evden tartışma canlı yayın:
            -iranda kadınlar açık mı ki açık kadınları uyarıyorlarmış zaten kapalılık şart değil mi...
            - iranda zaten kapalılık şart ama İmam Musa Rıza a.s.'ın mübarek türbesine giren kadınların örtülerinin daha ciddi olması hatta çarşaflı olması gerektiğini duydum..
            -iranda zaten kadınlar açık ki. önden saçları görünüyor ben şimdi buna kapalılık mı derim... öyle kapanacağına hiç kapanma gösteriş ki o... ben burda kadınları görüyorum öyle burda da başörtüsü var altta pantolon...
            - o bizim medyanın abartması hep açık kişileri caddeleri çekiyorlar.. işlerine geldiği gibi...
            -irandan gelen kadınlar var bi de azarbaycandan hep öyle ön tarafları açık başörtülerinin...
            -devletin baskısıyla zaten anca olur...
            -bizim burda bir gelin var babası hoca önce kapalıydı, babası hoca. demiş şimdi gelin bizim oğlana açılacam.. bizim oğlan demiş, ben seni kapalı aldım. ama açık alsaydım tamam da ben şimdi açıl diyemem... sonra gelin de memnundu iyi ki açılmamışım dedi ama şimdi açıldı.. kime özendiyse arkadaşlarına mı neyeyse... ama belki özentidir. sonra kapanır belki yine...
            -Allah hayırlısını versin ne yapalım.
            -niye sormadınız niye açıldı diye.. oğlumuz ama oğlumuz niye izin verdi bilemeyiz ki, bıktı usandı mı başı öne eğik kalmasın diye soramayız, geline hiç soramayız...
            ....
            ....
            [/quote]

Maksadınızı anlayabilmiş değilim muhterem. Ne demek istiyorsunuz. Tesetür ve devlet zoru. Öyle mi? Yani İslam İnkılabı yanlış mı yapıyor sizce?
            İranda hanımlar zaten kapalı ise neden açılmamaları yönünde uyarılar var deniyor. Yani İslam İnkılabı gibi rahmani bir iklimde dahi tesettürün kıymetini idrak edemeyen heva ve hevesinin kulu kölesi olan pespayeler var diye İslam İnkılabı mı suçlanmalı?
            Tesettürsüzlük bir fesat durumudur. Kişinin inisiyatifine bırakılamayacak toplumsal bir meseledir. Çünük tesettür sadece kişinin kendisi ile ilgili bir durum değildir. Tıpkı diğer toplumsal hukuk kuralları gibi. Kim diyebilir ki, hırsızlık yapmak herkese yasak olmasın sadece hırsıza yasak olsun. Çünkü ben zaten çalmayacaksam bana yasak olmasının ne anlamı var. Böyle bir şey diyebilir mi?
            İranda hanımların kahır ekseriyeti tesettürü imanlarının yüreklerinin gereği şevkle ve hazla taşımaktadırlar. Ha elbette hangi eğitim verilirse verilsin asla ıslah olmayacak habis ruhlular olabilecektir. İşte saçlarının ön tarafı gözükenlerin çoğu bu habis ruhlulardandır.
            Ayrıca İranda sokakta görülenlere göre gelişigüzel bir anket ve istatistik yapılarak karar veriliyor. İranda yetkin ve kalifiye bayanlar tesettüre en azami ölçüde en güzel şekilde riayet etmettedirler. Sokakta görülen saçlarının ön tarafı görülenler ise, hiç bir beceri gösterememiş, elinden bir şey gelmeyen ve islama ve islam inkılabına nefretini bu yolla sergilemeye çalışan zavallı garbzedelerden başkaları değildir.
            İmam efendinin kızı başını mı açıyormuş, yazıklar olsun ona ve onun gibilerine.
            Tesettürün İranda uygulanma biçimi velayeti fakih taklit mercii ve bir islami bir devletin bir farizayı ikame etme uygulamasıdır. Kimsenin keyfine bırakılmış bir vaka değildir. Bu olaya liberal yaklaşımlarla yaklaşmak müslümanlara yakışmaz en azından.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

değerlendirmelerinize tamamen katılıyorum.. sizden farklı da düşünüyor değilim..

bizim evdeki doğal bir konuşmayı olduğu gibi aktardım..
              sıradan insanlar neler düşünüyorlar diye bir fotoğraf olması açısından... yoksa onlar benim görüşlerim değil...

evde misafirler vardı... onlar ...

Yorum

selamun aleyküm;

Ben bu bölüme ilk kez yazıyorum.Ama yazmak istedim çünkü, iran'daki kapalı bayanları savunanlar o kadar kendilerini kaptırıyorlar ki bunu sizlere demiyorum genel olarak yazıyorum.üzerine alınana da birşey diyemem tabi... iran tabi ki yönetim şekliyle mükemmel. şeriatı kastediyorum ama tesettüre dikkat etmeyenleri bazıları görmezden geliyorlar sanki onlar şeriata uygun giyiniyorlar da iran'da tesettür şart olmasına rağmen öyle rezilce başörtüsü takanlar var herhalde mecburiyet olmasa onu da takmayacaklar ama türkiye'de şeriat olmamasına rağmen elhamdülillah bazıları bu konuda çok hassas tabi burada demek istediğim türkiye'de laikliğin hüküm sürmesi belki de şeriat olsaydı iranla kıyaslandığında türkiye daha duyarlı olabilir kim bilir?Tabi bu benim düşüncem düşünmek de herkes özgürdür!...

Ayrıca ben elhamdülillah lise mezunuyum kullandığınız bazı sözcüklerin anlamını bilmiyorum sözlüğü elime alıp da anlamlarına bakmam da hem zamanımı alır hem de sıkılırım biraz daha basit halk arasında bilinen kelimeler olursa sevinirim en azından bana yanıt yazanlar...

Yorum

Inanc meselesi iste...
                  Kimi türk kadinlari irana özenir,kimi iran kadinlari da türkiyeye.Iranda seriat yönteminden rahatsiz olanlar zaten genelde basta türkiye olmak üzere yurtdisinda yasamaya basliyor.Almanya'ya da bu yüzden gelen iranlilar cok...giyimleri de almanlardan beter.Devlet istedigi kadar seriat,istedigi kadar islam desin...hersey kalbde,beyinde bitiyor.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bizim evdeki doğal bir konuşmayı olduğu gibi aktardım..
                    sıradan insanlar neler düşünüyorlar diye bir fotoğraf olması açısından... yoksa onlar benim görüşlerim değil...

evde misafirler vardı... onlar ...
                    Teşekkür ederim muhterem.

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=5532.msg56529#msg56529 date=1255120250]
                      Inanc meselesi iste...
                      Kimi türk kadinlari irana özenir,kimi iran kadinlari da türkiyeye.Iranda seriat yönteminden rahatsiz olanlar zaten genelde basta türkiye olmak üzere yurtdisinda yasamaya basliyor.Almanya'ya da bu yüzden gelen iranlilar cok...giyimleri de almanlardan beter.Devlet istedigi kadar seriat,istedigi kadar islam desin...hersey kalbde,beyinde bitiyor.
                      [/quote]

Türkiyede İranlı kadınlara özenenler İslama özenmektedirler. Allahın farz emri tesettüre özenmektedirler. İranda Türkiyeli açıklara özenenler ise şeytanın emirlerine özenmektedirler. Bu tıpkı şuna benzer.
                      Medinede Mescidi Nebide Abdullah Bin Übey Rasulullaha düşman iken, Habeşistanda Necaşi dost idi.

Yorum

yazdığınız yazılar bana cevap mı bilmiyorum ama ben yine de görüşümü belirteyim:

Sizler İran'daki kapalı kadınları methediyorsunuz ama bence fazla abartmayın önce ki yazımda da belirttiğim gibi iran da şeriat olduğu için şanslılar ama bizler türbanlarımız için eğitim hakkımızdan bile faydalanamıyoruz elhamdülillah tabi ALLAH için fada olsun ama lütfen gelip de ikide bir methetmeyin.

ya bizler ne yapalım?üniversiteye girebilmek için az mı gençler okul kapısında günlerce beklediler biraz da bunları görün ALLAH aşkına iran'da iran başka bildiğiniz yok bizde irancıyız ama adaletliyiz de aynı zamanda.

RABB'İM cümle mü'minlere hakkı göstersin inşaallah.

AMİN!...

Yorum

[quote author=mazlumiyet link=topic=5532.msg56836#msg56836 date=1255365576]
                          yazdığınız yazılar bana cevap mı bilmiyorum ama ben yine de görüşümü belirteyim:

Sizler İran'daki kapalı kadınları methediyorsunuz ama bence fazla abartmayın önce ki yazımda da belirttiğim gibi iran da şeriat olduğu için şanslılar ama bizler türbanlarımız için eğitim hakkımızdan bile faydalanamıyoruz elhamdülillah tabi ALLAH için fada olsun ama lütfen gelip de ikide bir methetmeyin.

ya bizler ne yapalım?üniversiteye girebilmek için az mı gençler okul kapısında günlerce beklediler biraz da bunları görün ALLAH aşkına iran'da iran başka bildiğiniz yok bizde irancıyız ama adaletliyiz de aynı zamanda.
                          RABB'İM cümle mü'minlere hakkı göstersin inşaallah.
                          AMİN!...
                          [/quote]

Biz İranda tesettürü iman şevki ile taşıyan mümine hanımları medh ettiğimiz gibi laik rejim gibi islam düşmanı bir rejimde tesettürüne iman şevki ile sahip çıkmaya çalışan mümine hanımları da medh ediyoruz. Aralarında bir fark göremiyoruz. Tıpkı İranda da olsa türkiyede de olsa tesettüre düşman olanları böcekler misali gördüğümüz gibi.

Yorum

o zaman yazılarınızda biraz da türkiye de yaşayıp da ama iran dakiler gibi hatta kimi zaman onlardan da fazla tesettüre dikkat edenleri yer verin.çünkü;onlar çok daha saygıya,ilgiye,desteğe,methedilmeye layıklar hiç şüphesiz ki...

Yorum

maaşallah allah sayılarını arttırsın onları görevlerinde muzaffer kılsın inşallah

Yorum

[quote author=aliabadostu link=topic=5532.msg56949#msg56949 date=1255454305]
                                maaşallah allah sayılarını arttırsın onları görevlerinde muzaffer kılsın inşallah
                                [/quote]
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X