Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

imam Hüseyin isimli üyemiz, forum kurallarından 2. Nolu kuralı ihlal ettiği için tarafımca 1. Nolu uyarıyı almıştır.

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg63754#msg63754 date=1259963832]
      Önce sünni ve şia kaynakları ile ilgili değerlendirmeleriniz;hiçbirisine katılmıyorum...günmüzde bu konular tarih anlayışı çerçevesinde çok daha sağlıklı bir anlayışla değerlendiriliyor...O nedenledir ki ne sünni ve ne de şia kaynaklı hadis uydurmalarına pek de fazla ihtiyacımız yok diye düşünüyorum...
      bakın hem sünni kaynaklar hem de şia kaynakları emevileri şiddetle reddeder,şiddet ölçüleri değişir ama reddederler...Halbuki İslam İmparatorluğu en geniş sınırlarına Emeviler döneminde ulaşmıştır....Bunu görmeyecekmiyiz,yok mu sayacağız....
      Devam edelim;selçuklular,Anadolu Selçukluları,Osmanlı İmparatorluğu....Karşısında ne var;Uzun Hasan,Şah İsmail ve Pers İmparatorlukları....Bakın bir tarafta sünni inanç(Selçuklu Osmanlı),diğer tarafta Şia inancı(Uzun Hasan,Şah İsmail)....nerede ise dünyanın belirleyici iki temel anlayış,ikisi de islam kökenli....Ama birbirleri ile savaşmışlar işte......
      Devam edelim;batı dünyası bu dönemlerde rönesans ve reform hareketlerinin arkasında büyük bir toplumsal dönüşüm yaşıyor,ve yaklaşık ikiyüzyıllık süre içerisinde;tartışmasız öne geçiyor,ve günümze kadar da bu önde oluşunu devam ettiriyor...
      peki ne oldu da durum tersine dödü.....hiç bu konularda kafa yordunuz mu.....Anlamaya çalıştınız mı....Bir de bu açılardan bakın....
      [/quote]

sen böyle hep bilip bilmeden mi konuşursun? çok ayıp. kötü çocuk > öncelikle Emeviler konusuna değinelim. sanyın kötü çocuk eğer sizin matığınızla bakarsak o zaman Sezar, Yustinian, İskender, I Dariusu ve s. hepsi gerçek birer mümindir öylemi? bakın altın toplamak, saraylarda yaşayıp hüküm sürmek için işgaller yapmak İslamı yaymak değildir! Yezit bir kafirdir, onun yaptığı savaşlarda kendisi içindir İslam için değil! eğer İslam için olsaydı öncelikle ayyaşlığı bırakırdı. ikinci olarak Osmanlı hükümdarı Fatihle Azerbeycan hükümdarı Uzun Hasanın çarpışmasını aktarmış ve demişsin ki "bir tarafda sünni inanç diğer tarafda şii inanç" sen ne dediğinin farkındamısın? git iyi oku araştır Uzun Hasan ve onun soyu şii değildir sünnidir. Fatih de sünnidir. demek ki, bu savaşların sebebi dini inanç değildi. aynı olay Şah İsmail ve Yavuz arasında da cereyan etti. Uzun Hasan Şah İsmailin dedesi idi ama Şah İsmail şii idi, tahta geçince Osmanlıyla münasebetleri iyi olmadı. ancak buna sebep şii-sünni olayı değildir. çünkü bu savaşlar (ki, Osmanlı Azerbeycan ve İranı almak istiyordu) iki devletin savaşı idi ve önceden -Uzun Hasan devrinden- vardı. Şah İsmail yeni bir devlet getirmedi, sadece eskiden olan bir devlette -Azerbeycanda- hükumeti ele aldı. ve eski dava -Osmanlı Azerbeycan savaşı- Uzun hasan ve oğlu Sultan yakub devrinde ki gibi devam etti. yani kısacası bu sünni şii davası değidi, bu iki devletin savaşı idi.

hadisler konusuna gelince hadise ihtiyaç yok diyorsun. tamam o zaman bana Kurandan göster bakalım sahab namazı kaç rekat, öğle kaç, ikindi kaç, akşam kaç ve yatsı kaç rekat. göster bakalım orucu ne bozar, oruç nasıl tutulur. göster bakalım Hacc nasıl yapılır, kaç defa tavaf edilir. bunları Kurandan göster bakalım

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg63893#msg63893 date=1260026905]
        [quote author=craven link=topic=9912.msg63863#msg63863 date=1260017344]
        dini kiliselere hapsettiler. maddeci zihniyete 4 elle sarıldırlar. sömürdüler sömürdüler sömürdüler vs. sonuçta bedensel ihtiyaçlarını karşıladılar ama manevi yönden özürlü oldular. din kavramını inkar edemessiniz cepni61. bu insanın doğasında var. en ilkel kabilelerden tutun da en modern insana kadar batıl ya da ilahi dinler vardır. bizim sorunumuz dinimizi yanlış yorumlalamızdır, algılayışımız farklı olduğu için birlik de olmyor dolayısıyla.
        sadece bedensel hazlara mahkum olmakla da insan olunmuyor.
        günümüzdek i bilimler de soyut ama var olan gerçekleri açıklamak da yetersiz kalmıyor mu? en basidinden dünya ekonomik kriz neden aşılmıyor, dunyanın her yerinde devam eden suçlar ölümler açlık yoksullujklar hastalıklar (aids, hepatit b,c... kanserr, diyabet) neden bilim bunlara bir çözüm bulamıyor.
        dini tamamen hayatmızdan çıkararak nasıl ruhsal doygunluğa ulaşabiliriz? ben iran gibi yönetilmeye de karşıyım. ama orta yol bulunursa güzeldir.
        [/quote]
        O sorunların hangi birisine,binlerce yıldır din çözüm bulabildi....Alın dininizle çözün o hastalıkları o zaman...Neden doktora gidersiniz ki...Gidin hacıya,hocaya,imama şeyhe seyyide....Ne işiniz var doktorda....
        [/quote]

kardeş sen benim dediğimi ya anlamak istemiyorsun ya da okadr gözünü kin bürümüş ki geçekleri görmek istemiyorsun. ben bilimi inkar etmiyorum ama her şeyide açıklama da yetersiz. sizin gibi maddeci yaklaşamıyorum olaya. ve üstelik bu kadar dine karşı saldırgan tutumunuz hiç hoş değil. siz isteseniz de istemeseniz de her şey Allah'ın elinde... sadece seviyesiz eleştirmekle olmuyor olayı. açılan her konuda sizin seviyesiz eleştirlerinizi görüyorum. ama çözümünüzx yok.
        Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
        Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Böyle saygısızca tavırlar sergileyenler cahilliklerini buralara gelip ispat edeceklerine gidip ilim öğrensinler,alimlerle nasıl münazara yapılır,nasıl konuşulur o eksikliğini gidersinler . İmam huseyin ismini almak rastgele insanların hakkı değil o ismi yüklenmek sorumluluk gerektirir!
          [img]http://img240.imageshack.us/img240/6638/salam83fb18fb1sqqm1ec6.gif

Yorum

[quote author=ruhullah link=topic=9912.msg64092#msg64092 date=1260129123]
            Böyle saygısızca tavırlar sergileyenler cahilliklerini buralara gelip ispat edeceklerine gidip ilim öğrensinler,alimlerle nasıl münazara yapılır,nasıl konuşulur o eksikliğini gidersinler . İmam huseyin ismini almak rastgele insanların hakkı değil o ismi yüklenmek sorumluluk gerektirir!
            [/quote]

evt bu önemli bir konu. İmam Hüseyn adını kimsenin alamaması lazım. İmam Ali adını falan.. biz anca onların öğrencileri ve izleyicileri, takipçileri olabiliriz...

Yorum

Bende böyle bir ismin nick olarak kullanilmasini cokk yanlis görüyorum.belki sahsin kasti peygamberin torunu 3. imam olan Hz.Hüseyin olmayabilir ama Hz.Hüseyn as.mi cagristirdigi icin bence kullanilmasi dogru degil.Ruhullah kardesiminde yazdigi gibi o ismi yüklenemek sorumluluk gerektirir.

Yorum

sizlerin benimle bir alış verişlerininiz olduğuna inanmıyorum.

acaba siz kim oluyorsunuz benim ismin üzerinde müzakere yapma hakkına karışıyorsunuz. siz kuran okumuyormusunuz?

kuran da şöyle yazılı. güzel isimler allah'ındır birbirinizi güzel isimlerle çağırın.

şimdi birisinin ismi resul diye okunun nufusunden silmek mi layım...!

ben kimseye hakaret etmedim bana hakaretler oluyor siz neden bana hakaret eden kişiyi uyarı yapmıyorsunuz.

allah kuran buyur muyor mu? siz onların allahına küfürederseniz onlarda sizin allahınıza küfür ederler.

şimdi söyleyin bana siz imam hüseyin (a.s.)'ın düşmanlarımısınız neden onun isminin anılmasını istemiyorsunuz?

ben kuran ve ehl-i beyt araştırmalarına tam bundan 22 yıl önce başlarken sizin o savunmuş olduğunuz hoca dediğiniz kişiler nerdeydi de şimdi ortaya çıktılar. siz önce kendi hattalarınızı göz önünde bulundurun sonra başkalarının işine karışın.

açıktan açığa imam hüseyin (a.s.)'ın mücadelesine engel olmak istiyorsunuz.

sizede yalvaracak da değilim burda olmasa başka site de olur. benim için sizler herhangi anlam ifade etmediğiniz gibi de ehl-i beyt evlatlarının düşmanı olarak görüyorum.

siz önce kendi hatalarınızı düşünün sonra bana bu yanlıştır deyin.

aleviler hakkında, kızılbaşlar hakkında ve hünkar hacı bektaş veli hazretleri hakkından da hakaretlerden kaçının ve bunların anlamlarını öğrenin sonra konuşun.

siz sünni bir mevlana camisini yapmaya devam edin sizden ancak bu gibi girişimler beklenir. ve mevlananın kim olduğunu ve ehl-i beyt hakkında neler düşündüğünü ve yazdıklarını bir öğrenin.
                imam dikmen

Yorum

şimdi söyleyin bana f. altan şahış hangi üye ile kavga etmemiştir. terbiyesinin ne derece olduğu kanıtları orda göstermiyor mu?

sizlerin onun avukatlığına soyunmazı gerek yok eğer ben ona herhangi hakaret etmişsen kendileri bana cevap verebilir. sizin onun avukatlığına soyunmanıza gerekte yok.

belki o şahış sizin için hoca olabilir ama bana güre benim hocam da değil. bana saygı gösterirse ben de kendilerine sevgi gösteririm. çünkü ben 59 yaşındayım umarım benden de yaşlı değil. eğer yaşlı ise ben kendisine saygı göşterebilirim. benimle onun arasına sizinlerin girmesine gerek yoktur. sonra ehl-i beyt evlatlarına saygı göstermeniz kuranın bir emridir.
                  imam dikmen

Yorum

ehlibeyt_izinde

segaleyn

ruhullah

sizler önce kendi terbiyelerinize takının adam olun benim sizlerle herhangi bir sorunumun olduğuna inanmıyorum. onun bunun da uşaklığına soyunmayın f. altanın kendini ifade edece gücü var sizler ihtiyacı yoktur.

yarın mahşerde sorunlu olacağınızda malum. eğer mahşere de inancınız varsa tabi.
                    imam dikmen

Yorum

Saygı değer üyelerimiz lütfen biraz sakin olunuz. Birbirinizi kırmadan, incitmeden, ilmi bir üslupla yazışmanıza devam edebilirsiniz. Her biriniz Mektebimiz için kendi alanında hizmet eden birer değersiniz. Lütfen sözlerimize daha da dikkat edelim. Lütfen...

Yorum

mufazzal kardeş bu konuda sana teşekkür ederim gerçekten de haklısın. zaten bundan sonra da kimselere mesaj yazmam. kuran ve ehl-i beyt sevgileri ile imam dikmen
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 00:57.

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=9912.msg64167#msg64167 date=1260175891]

şimdi söyleyin bana f. altan şahış hangi üye ile kavga etmemiştir. terbiyesinin ne derece olduğu kanıtları orda göstermiyor mu?

sizlerin onun avukatlığına soyunmazı gerek yok eğer ben ona herhangi hakaret etmişsen kendileri bana cevap verebilir. sizin onun avukatlığına soyunmanıza gerekte yok.

belki o şahış sizin için hoca olabilir ama bana güre benim hocam da değil. bana saygı gösterirse ben de kendilerine sevgi gösteririm. çünkü ben 59 yaşındayım umarım benden de yaşlı değil. eğer yaşlı ise ben kendisine saygı göşterebilirim. benimle onun arasına sizinlerin girmesine gerek yoktur. sonra ehl-i beyt evlatlarına saygı göstermeniz kuranın bir emridir.
                          imam dikmen
                          [/quote]

Yine bir sürü hakaret ve edep dışı sözler. Niye yalan konuşuyorsunuz, yaşınız 59a ulaşmış ama daha 9 yaşındaki çocuklar gibi sözler sarfediyorsunuz. Ben bu sitede 2-3 kişi dışında kimlerle sert tartışmışım? Sen her tartışmaya kavga mı diyorsun?! Seni İslami edep ve ahlaka davet ediyorum. 22 yıl araştırma yapmışsın kendi aklın sıra, ama böyle sıradan bir konu hakkında cılız kalırsın, eleştirilere verecek cevap bulamıyorsun. Bundan dolayı da ağzını bozuyorsun. Sen 22 yıl araştırma (!) yapmış isen ben 33 yıldır bu işle meşgulüm. Şimdi kalkıp ben böyle biriyim mi diyeyim? Buna ne gerek var ki? Tanıyan zaten tanıyor, eserlerimizi az çok okuyorlar. Allah aşkına benden uzak dur, ismimi anmanı istemiyorum. Senden şer koşusu geliyor, lütfen benden uzak durun.
                          "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=9912.msg64168#msg64168 date=1260176350]

ehlibeyt_izinde

segaleyn

ruhullah

sizler önce kendi terbiyelerinize takının adam olun benim sizlerle herhangi bir sorunumun olduğuna inanmıyorum. onun bunun da uşaklığına soyunmayın f. altanın kendini ifade edece gücü var sizler ihtiyacı yoktur.

yarın mahşerde sorunlu olacağınızda malum. eğer mahşere de inancınız varsa tabi.
                            imam dikmen
                            [/quote]
                            Sayin imam dikmen kardesim ben terbiyesizlik yaptigimi sanmiyorum yanlizca nacizane görüsümü yazdim.Bu arada kimsenin usakliginada soyundugum yok.Sizinde ifade ettginiz gibi Altan hocam kendini savunacak kapasiteye sahiptir bizim savunmamiza ihtiyaclari yoktur.Hosunuza gider gitmez ala elestiriye acik olmaniz gerekir.Size ilminizden yasinizdan dolayi duyuyorum ama lütfen sizde biraz daha sakin ve sabirli olmayi deneyiniz.

Yorum

Keşkeeee

ben Ehlibeyt a.s. alimlerinin avukatı olabilsem. keşke onların hizmetçisi olabilsem.. keşke onları için zararlı oklara kalkan olabilsem.. keşke onların vakitlerini daha önemli ve ilmi işlere vermeleri için değersiz zamanımı onlar için harcayıp onları savunabilsem.. daha ne isterim ki şu fani dünyada...

beni bu makamda gördüğünüz için teşekkürler ... hüseyin. inşallah dediğiniz gibidir...

Yorum

arkadaşlar gerçekten bu konuyu burada açmaktan çok üzüldü ve çok büyük hata yaptığımı anladım. görüyorumki sorulan soruya cevap vermiyoruz da birbirimize üstünlük sağlamak için çok kırıcı laflar kullanıyoruz.Allah aşkına paylaşamadığınız nedir. şükretmemiz gerek çünkü gerçekten çok güzel bir site burası.şia öğretilerinin yer aldığı kaç site varki zaten.sizden yardım istedim ama siz ortadaki gerçeği görmeyip birbirinizin kusurlarını görüp ordan vuruyorsunuz. ne oluyor bilmiyorum insanoğluna bu şiddet meyli, bu acımasızlık, kalp kırmak. gerçekten çok pişamn oldum bu siteye girip bu soruyu sorduğum için. kendimi suçlu hissediyorum. sanki ben yolaçtım bu kadar acı sözler söylenmesine. o yüzden
                                site görevlilerinden rica ediyorum lütfen benim üyeliğimi ve sorulan bu soruyu silin.
                                Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                                Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X