Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

Önce sünni ve şia kaynakları ile ilgili değerlendirmeleriniz;hiçbirisine katılmıyorum...günmüzde bu konular tarih anlayışı çerçevesinde çok daha sağlıklı bir anlayışla değerlendiriliyor...O nedenledir ki ne sünni ve ne de şia kaynaklı hadis uydurmalarına pek de fazla ihtiyacımız yok diye düşünüyorum...
    bakın hem sünni kaynaklar hem de şia kaynakları emevileri şiddetle reddeder,şiddet ölçüleri değişir ama reddederler...Halbuki İslam İmparatorluğu en geniş sınırlarına Emeviler döneminde ulaşmıştır....Bunu görmeyecekmiyiz,yok mu sayacağız....
    Devam edelim;selçuklular,Anadolu Selçukluları,Osmanlı İmparatorluğu....Karşısında ne var;Uzun Hasan,Şah İsmail ve Pers İmparatorlukları....Bakın bir tarafta sünni inanç(Selçuklu Osmanlı),diğer tarafta Şia inancı(Uzun Hasan,Şah İsmail)....nerede ise dünyanın belirleyici iki temel anlayış,ikisi de islam kökenli....Ama birbirleri ile savaşmışlar işte......
    Devam edelim;batı dünyası bu dönemlerde rönesans ve reform hareketlerinin arkasında büyük bir toplumsal dönüşüm yaşıyor,ve yaklaşık ikiyüzyıllık süre içerisinde;tartışmasız öne geçiyor,ve günümze kadar da bu önde oluşunu devam ettiriyor...
    peki ne oldu da durum tersine dödü.....hiç bu konularda kafa yordunuz mu.....Anlamaya çalıştınız mı....Bir de bu açılardan bakın....

Yorum

dini kiliselere hapsettiler. maddeci zihniyete 4 elle sarıldırlar. sömürdüler sömürdüler sömürdüler vs. sonuçta bedensel ihtiyaçlarını karşıladılar ama manevi yönden özürlü oldular. din kavramını inkar edemessiniz cepni61. bu insanın doğasında var. en ilkel kabilelerden tutun da en modern insana kadar batıl ya da ilahi dinler vardır. bizim sorunumuz dinimizi yanlış yorumlalamızdır, algılayışımız farklı olduğu için birlik de olmyor dolayısıyla.
      sadece bedensel hazlara mahkum olmakla da insan olunmuyor.
      günümüzdek i bilimler de soyut ama var olan gerçekleri açıklamak da yetersiz kalmıyor mu? en basidinden dünya ekonomik kriz neden aşılmıyor, dunyanın her yerinde devam eden suçlar ölümler açlık yoksullujklar hastalıklar (aids, hepatit b,c... kanserr, diyabet) neden bilim bunlara bir çözüm bulamıyor.
      dini tamamen hayatmızdan çıkararak nasıl ruhsal doygunluğa ulaşabiliriz? ben iran gibi yönetilmeye de karşıyım. ama orta yol bulunursa güzeldir.
      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=craven link=topic=9912.msg63863#msg63863 date=1260017344]
        dini kiliselere hapsettiler. maddeci zihniyete 4 elle sarıldırlar. sömürdüler sömürdüler sömürdüler vs. sonuçta bedensel ihtiyaçlarını karşıladılar ama manevi yönden özürlü oldular. din kavramını inkar edemessiniz cepni61. bu insanın doğasında var. en ilkel kabilelerden tutun da en modern insana kadar batıl ya da ilahi dinler vardır. bizim sorunumuz dinimizi yanlış yorumlalamızdır, algılayışımız farklı olduğu için birlik de olmyor dolayısıyla.
        günümüzdek i bilimler de soyut ama var olan gerçekleri açıklamak da yetersiz kalmıyor mu? en basidinden dünya ekonomik kriz neden aşılmıyor, dunyanın her yerinde devam eden suçlar ölümler açlık yoksullujklar hastalıklar (aids, hepatit b,c... kanserr, diyabet) neden bilim bunlara bir çözüm bulamıyor.
        dini tamamen hayatmızdan çıkararak nasıl ruhsal doygunluğa ulaşabiliriz? ben iran gibi yönetilmeye de karşıyım. ama orta yol bulunursa güzeldir.
        [/quote]
        O sorunların hangi birisine,binlerce yıldır din çözüm bulabildi....Alın dininizle çözün o hastalıkları o zaman...Neden doktora gidersiniz ki...Gidin hacıya,hocaya,imama şeyhe seyyide....Ne işiniz var doktorda....

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg63534#msg63534 date=1259857377]
          f- Altan beyefendi;
          Allah aşkına sizin göreviniz nerede saçma sapan bir rivayet varsa onu getirip buralara koymak mı. yani..........Bir saçma sapan rivayet var diye;biz ona teslim mi olacağız..........
          Burada öyle sanki çok bilmiş gibi birtakım tavırlar içerisinde;bilmem hangi meczubun nerede ne zaman söyledeği belli olmayan akıl dışı rivayetleri getirip koymak......Doğru bir iş mi yani.......
          Ben de sana Kütüb-i sitteden en az arka arkaya akıl ve mantık dışı saçma sapan bin türlü rivayetler yazarım.......Ne anlam ifade edecek bu iş......
          Hem temeli rivayete dayalı anlayış ve de inançların;birbirlerinden ne farkı var.......Uydur uydur söyle;nasılsa inanacak aklı kıt birtakım zavallı zevat bulunur.....Sizin yaptığınız da bu işte.............
          [/quote]

[quote author=Elmeddin link=topic=9912.msg63537#msg63537 date=1259857787]
          cepnicik sana bir sorum var: "beynini neden yedin? muz bulamadın diyemi?"
          [/quote]

evt sn cepni size çok bilimsel ve de ahlaki soru soruldu cevabını bekliyoruz... konuyu provaka etmeden sulandırmadan ve sövmeden lütfen...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg63754#msg63754 date=1259963832]
            Önce sünni ve şia kaynakları ile ilgili değerlendirmeleriniz;hiçbirisine katılmıyorum...günmüzde bu konular tarih anlayışı çerçevesinde çok daha sağlıklı bir anlayışla değerlendiriliyor...O nedenledir ki ne sünni ve ne de şia kaynaklı hadis uydurmalarına pek de fazla ihtiyacımız yok diye düşünüyorum...
            bakın hem sünni kaynaklar hem de şia kaynakları emevileri şiddetle reddeder,şiddet ölçüleri değişir ama reddederler...Halbuki İslam İmparatorluğu en geniş sınırlarına Emeviler döneminde ulaşmıştır....Bunu görmeyecekmiyiz,yok mu sayacağız....
            Devam edelim;selçuklular,Anadolu Selçukluları,Osmanlı İmparatorluğu....Karşısında ne var;Uzun Hasan,Şah İsmail ve Pers İmparatorlukları....Bakın bir tarafta sünni inanç(Selçuklu Osmanlı),diğer tarafta Şia inancı(Uzun Hasan,Şah İsmail)....nerede ise dünyanın belirleyici iki temel anlayış,ikisi de islam kökenli....Ama birbirleri ile savaşmışlar işte......
            Devam edelim;batı dünyası bu dönemlerde rönesans ve reform hareketlerinin arkasında büyük bir toplumsal dönüşüm yaşıyor,ve yaklaşık ikiyüzyıllık süre içerisinde;tartışmasız öne geçiyor,ve günümze kadar da bu önde oluşunu devam ettiriyor...
            peki ne oldu da durum tersine dödü.....hiç bu konularda kafa yordunuz mu.....Anlamaya çalıştınız mı....Bir de bu açılardan bakın....
            [/quote]

anlayamadım çünkü kafamda önceki soru var onu cevaplayn önce

Yorum

Bu nasıl uslüp? İmamın bilmem neyinden... Serseri takımı bir de :S
              Ahlaksız...

Cepni61'in banlanmasını talep ediyorum.

Bunlardan bir cümleyi biz söyleseydik çoktan uyarı almıştık Fazla tolerans tanıyorsunuz..
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

içiniz işte böylesine hayvani...
                sınırını bilemeyecek kadar
                size maymun diyorlardı da ben inanmıyordum,

padişah sormuş vezire eğitim mi önemlidir soy mu diye

soy demiş vezir. padişah çağırmış bir hayvan terbiyecisini demiş bu kediye servisle kahve dağıtımını kaç ayda öğretirsin? ... demiş. tmam demiş padişah eğit.

eğitim tamamlanmış kedi misafirlere kahve servis ediyor... padişah gururla sormuş:

vezir! eğitim mi önemlidir soy mu

uyanık vezir cebinden çıkardığı fareyi bırakıvermiş. kedi fareyi görür görmez soyuna çekmiş ve tepsiyi fırlattığı gibi binmiş farenin tepesine...

vezir hiç istifini bozmadan soy önemlidir efendim... (velayet.com'dan uyarlanarak)

işte bu hikaye ve bu durum evrime karşı çıkanların yanıldığı bir noktadır. yenilgimzii itiraf ediyoruz: bazı insanların soyu maymun yani hayvandır. kendileri sınava alındığında asıllarına çekerler...

"Rabbim içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi de helak etme"...

Yorum

[quote author=Yasgülüm link=topic=9912.msg63916#msg63916 date=1260032921]
                  Bu nasıl uslüp? İmamın bilmem neyinden... Serseri takımı bir de :S
                  Ahlaksız...

Cepni61'in banlanmasını talep ediyorum.

Bunlardan bir cümleyi biz söyleseydik çoktan uyarı almıştık Fazla tolerans tanıyorsunuz..
                  [/quote] CEPNİ FORUMA 1 HAFTALIĞINA YASAKLANMIŞTIR. DİLERİM Kİ DÜZELİR, HİDAYET BULUR. ALLAH ISLAH ETSİN.

Yorum

pek sanmıyorum ya.. kişi aslına çeker hep...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg63893#msg63893 date=1260026905]
                      [quote author=craven link=topic=9912.msg63863#msg63863 date=1260017344]
                      [/quote]
                      O sorunların hangi birisine,binlerce yıldır din çözüm bulabildi....Alın dininizle çözün o hastalıkları o zaman...Neden doktora gidersiniz ki...Gidin hacıya,hocaya,imama şeyhe seyyide....Ne işiniz var doktorda....
                      [/quote]

cepni61, gerçekten çok yazık..
                      yersiz eleştirileri ve tesbitleri vardı..
                      vede insani erdemlere aykırı söylemleri...

Ne gariptirki kendisi kendi tesbitlerinin kurbanı, mazharı oldu..
                      Eleştirdiği yanlışlığa kendisi düştü..

bundandırki insanlık alemi bir türlü ilahi bir topluma dönüşemiyor.
                      Rabbim hidayet eylesin..

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                      Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

hidayet olmayana hidayet olsun diye dua edecek değilim geç bile kalındı banlanmak için kisadece 1 haftalığına banlanmaış anlamıyorum bunun gibi edep erkan bilmeyen ve mukaddes bildiklerimize hakaret eden birine bu tölerans neden gösteriliyor sizin elinizle hidayet bulacağını mı sanıyorsunuz
                        unutmayım Yüce Allah Peygamber efendimize onlar için 70 kere bağışlanma dilesen kabul edilmeyecektir byurmamış mı
                        düşünün bir adam Peygamberin huzurunda emirel mumininin huzurunda onlara hakaret ederken siz durup bakacakmısınız yoksa kınlarınızda duran kılıcı çekip tek hamlede cehenneme mi göndereceksiniz şahsen ben cehenneme göndermeyi seçerdim >
                        Kafirlere karşı sert mizaçlı olmamızı Allah istiyor bizden arkadaşlar
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=imamdikmen link=topic=9912.msg63732#msg63732 date=1259958252]

değerli hocan f. altan

sizlerle tartışmak veya herhangi bir meselede sizleri yalanlamak maktasdıyla böyle bir yazı yazmadım. fakat sizin mesajınızı okuyup doğru ve sahih bir hadis olmadığını söyledim. bu demek değildir ki sizleri küçük düşürmek niyetindeyin sizleri çok senelerden beri atnıyorum. siz bir çevirmensiniz.

sizin göreviniz müslüman halklarına kuran ve ehl-i beyt'i gerçek hadis ve meselelerden haberdar etmek.
                          ama burda olan konunun gerçekle bir alakası yoktu.

adem (a.s.)'ın yaratılşışı ve eşinin yaratılması hakkında hem fikiriz. ama adem (a.s.) neslinin çoğalması hakkında hem fikir olmadığımı söylemek istedim ve size kuranın ayet ilkelerinden ayetler sunduk. ama siz buna ihtiraz ettiniz.

yine de olsun fakat allahın her şeye gücü yettiğini sizde biliyorsunuz.

bana gelince ben bir araştırmacı ve düşünürüm. araştırmam kolay olmamalı. [/quote]

Tartışmak istemiyorum diyorsunuz ama tartışmak için olsa gerek alakalı ve alakasız, hatta delilsiz bir sürü yazı yazıyorsunuz. Benim aktardığım hadisin uyduruk ve doğru olmadığını söylediğiniz, buna deliliniz nedir dedim cevap vermediniz. İnsan bir hadise uyduruk diyorsa onu ispatlaması gerekir, aksi takdirde sözünü geri almalıdır.
                          Sonra benim bir çevirmen, kendinin ise bir araştırmacı ve düşünür (!) olduğunuzu yazdınız. Senden araştırmacı ve benden de çevirmen olsursa vay bu dinin ve insanların haline İnsanın kendini övmesi iyi değil, bırakın başkaları övülecek bir durumu varsa övsünler. Övmek amacıyla değil beni daha iyi tanımanız için arzedeyim ki; ben medrese dersi okumuş biriyim, yıllarca medreselerde ders okudum ve ders verdim, aynı zamanda tercüme ve telif işleriyle de muşgul oldum. Yıllarca dergi ve kitaplar çıkardık, bazı kitapların tashih ve editini yaptık, siteler için makaleler yazdık, tercüme ettik, ihtilaflı konular hakkında uzun araştırmalar yaptık...
                          Yanlış anlamayın, birkaç defa "sen çevirmen ama ben araştırmacı ve düşünürüm" dediğiniz için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Ben böyle şeyleri sevmem, yazmama siz sebep oldunuz.

değerli kardeşimiz Mufazzal kardeşin dediği gibi allame tabatai'nin üstünde bir alim tanımıyorum. fakat değerli ustad kendi çalışmalarında adem (a.s.)'ın yaratılışı hakkında bilgi veririrken çocuklarının çoğalması hakkında kati bir şekilde herhangi bir açıklama yapmamaktadır. fakat bazı taminler yürükmektedir.

ama ben size kurandan ayet verdin sizse beni cahillikle nitelendirdiniz. ve hz. fatımat'ut zehra semavat-i vel arz (a.s.)'ın peri cinsindesiniz sorusuna cebap veremediniz.

yine de olsun yazdıklarınız bir kısmen doğru.
                          kuran ayetlerindeki hz. isa (a.s.)'a gelince:
                          aslına kabarsan bu ayetler al-i imran suresinin. 33 ayet ilkelerinden başlıyarak 61.nci ayet ilkelerine gelmektedir. ama benim size yazmış olduğum iki veya 3 ayet'ti ama siz ona karşı çıkıp inkar ettiniz. demek ki kuran'dan haberiniz yoktur...
                          beni bağışlayın lütfen:[/quote]

Muhterem kardeş, evvela; Allame'nin yazısını tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Allame tahmin yürütmemiş, hadisleri göz önünde bulundurarak kendi görüşünü açıklamıştır. İkincisi; ben nerde sizi cahillikle nitelendirdim? Ben nerde ayetleri inkar ettim? Bir de Kur'an'dan haberiniz yoktur diyerek aşağılamışsınız. Siz konuyla alakası olmayan birkaç ayet naklettiniz, o kadar. Hz. Adem'in oğlanlarının eşlerini, Hz. İsa'nın yaratılışına benzetmek istemişsiniz. Şimdi size soruyorum, Cebrail gelip kimlere üfledi de onlardan Hz. Adem'in çocuklarının eşleri dünyaya geldi?!! Böyle olduğuna deliliniz nedir?! Cevap: HİÇ.
                          Bir de demişsiniz ki: "hz. fatımat'ut zehra semavat-i vel arz (a.s.)'ın peri cinsindesiniz sorusuna cebap veremediniz." Sizin bu sözünüze karşı arzettim ki, ben böyle bir hadisi gördüğümü hatırlamıyorum, ama onun hurilerden bir huri oldğu hakkında birçok hadis vardır ve onlardan bazılarını aktardım ve sizden "o hadisi nerden naklediyorsunuz, kaynağını yazar mısınız?" diye rica ettim ama siz nedense cevap vermediniz. tekrarlamışsınız. ???
                          "hz. fatımat'ut zehra semavat-i vel arz (a.s.)'ın" ne demektir, bu sözünüzü açıklar mısınız? Bir şeyler yazıyorsunuz ama bakalım yazdığınızın ne anlama geldiğini de biliyor musunuz?

Al-i İmran süresi. 45. hani melekler, ya meryem, gerçekten de allah seni, kendisinin bir kelimesiyle müjdelemektedir adı da meryemoğlu mesih isa'dır onun ve o, dünyada da kadri yüce bir erdir, ahirette ve yakınlardandır böyle devam eder

Al-i İmran süresi. 47. meryem yarabbi demişti benim nasıl çocuğum olabilir? bana hiçbir insan dokunmadı. allah öyledir amma, demişti dilediğini yapar allah ve bir işin olmasını diledimi hemencecik ol der ve o oluveririr.

Al-i İmran süresi. 59. gerçekten de allah katında isa, adem'in örneğidir, onu topraktan yarattı sonra da ol dedi, olu verdi.

evet dediğiniz gibi ben biraz cahilim. fakat hz. resulullah (s.a.v)'in dediği gibi ehl-i beyt'imin önüne geçmeyin çok arkada da kalmayın sonra hüsrana uğrarsınız.[/quote]

Muhterem, siz Hz. Adem'le Hz. İsa'nın yaratılışlarını Hz. Adem'in oğullarının eşlerinin aynı şekilde yaratılışına delil getirmişsiniz. Hz. Adem'i ve Hz. İsa'yı öyle yarattı diye Hz. Adem'in oğullarının eşlerini de öyle yarattı demek ne kadara doğru olur? Buna delil nedir? Kusura bakmayın bu hayaldan başka bir şey değildir. Ayetleri kafanıza göre yorum yapmayın lütfen.

ben bugüne kadar binlerce makale yazdım kaynak ve belgelerini sundum fakat bugüne kadar beni yalanlayan veya cahillikle değerlendirenler olmadı. allah'a çok şükürler olsun kuran ve ehl-i beyt benim rehberimdir.[/quote]

Sizi yalanlayan veya cahillikle değerlendiren olmadı ama görüşünüz delilsiz ve mesnetsizdir denildi. Ayet ve hadisle konuşsaydınız takdir ederdik ama siz hiçbir deliliniz olmadan Hz. Adem'in oğullarının eşlerinin de onlar gibi yaratıldıklarını söylemeye çalıştınız. Bizim aktardığımız hadislere de hiçbir deliliniz olmadan uyduruk diyerek karşı çıktınız! Rehberi Kuran ve hadis olan bir kimse böyle yapar mı?
                          Lütfen beni tahrik etmeye çalışmayın, sizi az çok tanıyorum, alevisesi sitesindeki yazdıklarınızdan haberim vardır, benden uzak durmanızı rica ediyorum.
                          En son Serkan a. tarafından düzenlendi; 09.08.2020, 19:27.
                          "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

::::::::::::::::EDIT::::::::::::::. ben ne ayetleri inkar ettim ve ne de ehl-i beyt'in sahih hadislerini inkar ettim. yalan hadis getiren siziz. üstü kapalı ayetlerin anlamını sana tefsir etmek düşmez. çünkü o değerde bir alim de değilsin. imam ali (a.s.) ayetler hakkında bilmeden tefsir edenlerin sonu ne olacağını nech'ül belağa'da açıklamışlardır.

ben alevisesi sitesinde ayrılmamın nedeninin sana açıklamak istemek zorumda değilim. terbiyeme musait olmayan bir yerde yazı yazmamda doğru olmaz. ben özde öz alevi bektaşı kızılbaşım. bununlada gurur duyuyorum.

lütfen bu meseleyi de kapat beni ilgilendirmez senin dediğinle adem (a.s.)'ın çocukları kardeş kardeşle evlemiş olmasıda senin zorunluluğun ve mesuliyettin altında umutmaki maşerde bunun cevabını vermek zorundasın.

biliyorsun ki islam hukukunda muta denen bir evlilik vardır. ama ömer b. hattab bunu kaldırdığı için imam ali (a.s.) kıyamet kadar zina işleyenlerin sorumlusu ömer b. hattab olacaktır demişlerdir. seninle de herhangi tartışmamda olmaz ve bundan sonra da olmaz. :::::::::::EDIT:::::::::::::::::::::. imam dikmen

Yorum

[quote author=imamhüseyin link=topic=9912.msg63983#msg63983 date=1260052004]

sayin f. altan yazık insan olmuşsun ama adam olmamışsın. ben ne ayetleri inkar ettim ve ne de ehl-i beyt'in sahih hadislerini inkar ettim. yalan hadis getiren siziz. üstü kapalı ayetlerin anlamını sana tefsir etmek düşmez. çünkü o değerde bir alim de değilsin. imam ali (a.s.) ayetler hakkında bilmeden tefsir edenlerin sonu ne olacağını nech'ül belağa'da açıklamışlardır.

ben alevisesi sitesinde ayrılmamın nedeninin sana açıklamak istemek zorumda değilim. terbiyeme musait olmayan bir yerde yazı yazmamda doğru olmaz. ben özde öz alevi bektaşı kızılbaşım. bununlada gurur duyuyorum.

lütfen bu meseleyi de kapat beni ilgilendirmez senin dediğinle adem (a.s.)'ın çocukları kardeş kardeşle evlemiş olmasıda senin zorunluluğun ve mesuliyettin altında umutmaki maşerde bunun cevabını vermek zorundasın.

biliyorsun ki islam hukukunda muta denen bir evlilik vardır. ama ömer b. hattab bunu kaldırdığı için imam ali (a.s.) kıyamet kadar zina işleyenlerin sorumlusu ömer b. hattab olacaktır demişlerdir. seninle de herhangi tartışmamda olmaz ve bundan sonra da olmaz. allah seni bildiği gibi yapsın. imam dikmen

[/quote]

Böyle bir yaratık olduğunu daha önce kanıtladığın ve bu güzel ahlakını böyle kendine yakışır bir şekilde sergilediğin için benden uzak durmanı istedim. Kendi vasıflarını bana atfetmişsin, hakaretlerini kendine iade ediyorum. Cevap veremeyen cahiller işte böylece senin gibi saldırırlar...
                              "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

üstadım sz sakın cahillere uymayın.. onlar laftan anlamzlar.

bu seviyeli tartışmanızı ve güzel sözle uyarılarınızı devam ettirin bize güzel örnek olun onlara selam deyip geçin...

siz daha iyisini bilirsiniz zatn yaptıklarınız güzel... biz sizden çok istifade ediyoruz...

sizi küçümseyip değerinizi bilmeyenlere cevap verme tenezzülünde bile bulunmuyorum... böylesine küçük meselede bile Alimleri dinleyemyenlerin büyük meselelerde büyük görevleri vermeleri durumnda alimleri dinlemeyeceği açıktır.. işte bu yüzeden sahibuz zaman a.f. bizden uzak durmaktadır... (zuhuru gerçekleşmemektedir)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X