Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

[quote author=craven link=topic=9912.msg64245#msg64245 date=1260213247]
    arkadaşlar gerçekten bu konuyu burada açmaktan çok üzüldü ve çok büyük hata yaptığımı anladım. görüyorumki sorulan soruya cevap vermiyoruz da birbirimize üstünlük sağlamak için çok kırıcı laflar kullanıyoruz.Allah aşkına paylaşamadığınız nedir. şükretmemiz gerek çünkü gerçekten çok güzel bir site burası.şia öğretilerinin yer aldığı kaç site varki zaten.sizden yardım istedim ama siz ortadaki gerçeği görmeyip birbirinizin kusurlarını görüp ordan vuruyorsunuz. ne oluyor bilmiyorum insanoğluna bu şiddet meyli, bu acımasızlık, kalp kırmak. gerçekten çok pişamn oldum bu siteye girip bu soruyu sorduğum için. kendimi suçlu hissediyorum. sanki ben yolaçtım bu kadar acı sözler söylenmesine. o yüzden
    site görevlilerinden rica ediyorum lütfen benim üyeliğimi ve sorulan bu soruyu silin.
    [/quote]

hayır kardeşim siz neden üzülesiniz ki her şey yolunda. bir iki provakanın sizi doğru bildiğiniz ve samimiyetinizden almamalı da pişman da etmemeli..

ben kırılmadım bana yüce bir makam yakıştırmış teşekkür ettim ve umarım layık olurum dedim... ağzımdan kötü bir şey çıkmadı. eğer ben sebep olduysam öyle düşünmenize özür dilerim ve açıklama ihtiyacı duydum... hakkınızı helal edin..

Yorum

s.a.
      arkadaşlar bu konuyla ilgili ik sorum daha vardı.
      1- yüce Allah insanı yaratacağını meleklerine söylediğinde melekler insanın yeryüzünde bozgunculuk yapacağını, kan dökeceğini nerden biliyordu?

2- şeytanın hz. Adem as. önünde secde etmesine engel olan kibir'i nereden nasıl gelmiştir?

cevaplarsanız sevinirim.
      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=craven link=topic=9912.msg65287#msg65287 date=1260813611]
        s.a.
        1- yüce Allah insanı yaratacağını meleklerine söylediğinde melekler insanın yeryüzünde bozgunculuk yapacağını, kan dökeceğini nerden biliyordu?

2- şeytanın hz. Adem as. önünde secde etmesine engel olan kibir'i nereden nasıl gelmiştir?

cevaplarsanız sevinirim.
        [/quote]
        Başlangıç ve de anlayış çok ters be arkadaşım....Hz.Allah,kendi yaratığı olan maleklere danışacak,veya onlarla sohbet edecek....Geçelim gitsin...Benim Allah anlayışıma ters....
        Şeytan secde etmemiş,,,,Etmesin.....''İndellah'& #039; te bunun ne anlamı olabilir ki....Şeytan kim;Allah kim.....

Yorum

kardeş ben okuduğum kaynklarda buna benzer şeyler yazıyor. başlangıç kısmı. bazen geçip gidilmiyor bazı olaylar. eğer önceden de dediğim gibi cevabı biliyorsanız benimle de paylaşırsanız çok mutlu olurum ama lütfen kuru kuruya eleştirmeyelim. çözümsüzleştirmeyelim olayı. evet buyrun....
          Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=craven link=topic=9912.msg65314#msg65314 date=1260817399]
            kardeş ben okuduğum kaynklarda buna benzer şeyler yazıyor. başlangıç kısmı. bazen geçip gidilmiyor bazı olaylar. eğer önceden de dediğim gibi cevabı biliyorsanız benimle de paylaşırsanız çok mutlu olurum ama lütfen kuru kuruya eleştirmeyelim. çözümsüzleştirmeyelim olayı. evet buyrun....
            [/quote]
            Bu konuların cevabı bilinmez be arkadaşım....Samimi olarak kabul eder ve de inanırsınız,olur biter.....Öyle birilerinin delaleti,veya şehadeti veya ''ilmi'' saçmalamaları ile anlaşılmaz....Yni inanırsınız,ve de inançlarınızı ne kendiniz sorgularsınız,ne de başkalarının sorgulamalarına müsaade edersiniz....Yoksa işin içinden çıkamazsınız....

Yorum

sorgulamak güzeldir de
              insan tek başına her şeyi bulamıyor hocam... bu konu ile ilgili doğru dürüst bir şey bulamadım...
              Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=craven link=topic=9912.msg65320#msg65320 date=1260818334]
                sorgulamak güzeldir de
                insan tek başına her şeyi bulamıyor hocam... bu konu ile ilgili doğru dürüst bir şey bulamadım...
                [/quote]
                Bu konularla ilgili doğru olan şey;zihninizde oluşturduğunuz ve de samimi olarak kabul ettiğiniz şeydir....İnançlar,eleştiri değil,teslimiyet ister....İnanç olarak kabul ettiğiniz bir inanca teslim olursunuz,ve de o iş orada biter....Hiç merak etmeyin...

Yorum

[quote author=craven link=topic=9912.msg65287#msg65287 date=1260813611]
                  s.a.
                  cevaplarsanız sevinirim.
                  [/quote]
                  a slm
                  bu konuda bize ulaşan hadislere göre daha önce yaratılmış iradeli varlık cinler bu hilafeti üstlenmişlerdi yeryüzünde. melekler onların iradeleri vesilesiyle yaptıkları bozgunluklara şahit oldular ve ondan dediler. bir dier rivayete göre ademle kıyametin son ferdi gibi 18bin alem gelmiş geçmiş melekler ondan biliyorlardı

bir diğer cevap ise bizzat Allah'ın kullandığı "halife" kelimesi'nden anlıyorlar. yani halife kelimesinin kendi içinde iradeli, kan dökme özelliği olan insan anlamı var. Allah da halife yaratacağım deyince, böyle bir varlık mı var edeceksin diyorlar..

şeytanın kibiri'ne gelince, o da iradeli bir varlık. bunun kıskançlıktan kaynaklandığını yorumluyor alimler. yanlış hatırlamıyorsam hadis de olabilir nerde okudum bilmiyorum ama, melekler iradesiz varlık Allah'a kulluk ediyorlar, iblis iradesiyle onların arasında Allah'a kulluk ediyor bu açıdan onlardan üstün bir konumda. Ama iradeli varlık gelip onların ibadetiyle meleklerden üstün ve kendine rakip olduğunu hissedince kıskanıyor bu açıdan onunla rekabet endişesi gelişiyor, bunu aklıyla formüle ediyor: sen onu topraktan beni ateşten yarattın, ateş topraktan üstündür ben ondan üstünüm dolayısıyla ona secde etmem şeklinde...

umarım cevap olmuştur...

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg65322#msg65322 date=1260818588]
                    sorgulamak güzeldir de
                    [/quote]
                    Bu konularla ilgili doğru olan şey;zihninizde oluşturduğunuz ve de samimi olarak kabul ettiğiniz şeydir....İnançlar,eleştiri değil,teslimiyet ister....İnanç olarak kabul ettiğiniz bir inanca teslim olursunuz,ve de o iş orada biter....Hiç merak etmeyin...
                    [/quote]

sizin inançlarınız öyle olabilir saçma görür delillere dayandıramayabilirsiniz o yüzden dinden çıkma korkuysuyla inanmak zorunda olduğunuzu düşünebilir ya da öyle görünebilirsiniz oysa bizim aklımızla anlayıp izah edemeyeceğimiz hiçbir inancımız yoktur...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9912.msg65331#msg65331 date=1260820383]
                      sorgulamak güzeldir de
                      [/quote]
                      [/quote]

sizin inançlarınız öyle olabilir saçma görür delillere dayandıramayabilirsiniz o yüzden dinden çıkma korkuysuyla inanmak zorunda olduğunuzu düşünebilir ya da öyle görünebilirsiniz oysa bizim aklımızla anlayıp izah edemeyeceğimiz hiçbir inancımız yoktur...
                      [/quote]
                      O zaman aklınız ile anlamaya çalışın;''ben 9 yaşında iken beni Hz.peygambere nikahlamışlar,oyun oynuyordum,saçımı başımı yıkamışlar,mübarek olsun deyip beni Hz.resulullaha verdiler''...alın size bir hadis daha ....irdeleyin aklınızla...Ne anlarsanız anlayın....Haydi buyurun....

Yorum

[quote author=CEPNİ61 link=topic=9912.msg65344#msg65344 date=1260826311]
                        [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9912.msg65331#msg65331 date=1260820383]
                        sorgulamak güzeldir de
                        [/quote]
                        [/quote]

[/quote]
                        O zaman aklınız ile anlamaya çalışın;''ben 9 yaşında iken beni Hz.peygambere nikahlamışlar,oyun oynuyordum,saçımı başımı yıkamışlar,mübarek olsun deyip beni Hz.resulullaha verdiler''...alın size bir hadis daha ....irdeleyin aklınızla...Ne anlarsanız anlayın....Haydi buyurun....
                        [/quote]

http://www.velayet.com/index.php?topic=5072.0

bu linkte yeterince irdelenmiş
                        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

şia buhariyi kabul etmez. şianın kendine ait hadis kitapları vardır ve bu hadisler Yanılmayan masum Ehlibeyt imamları vasıtasıyla aktarılmış son imam Hz. Mehdi a.f. zamanında kitaplaşmıştır. aralarına tek tük uydurmalar karışmışsa da biz bunları bilmekteyiz. kitaplarımızı Kur'an gibi eleştirilmez görmeyiz. ancak bununla beraber kaldırıp atamayacağımız kadar da bilgi doludur hikmet doludur Kur'an'ın açıklaması doludur kitaplarımız. bunlarsız din olmaz Kur'an'ın anlaşılması da yaşanması da mümkün değildir.

bu kitaplarımızda buhari ya da diğer sünnilerin hadislerinden olduğu gibi akla mantığa uymayacak, tarihi bilgilere zıt hadisler yok denecek kadar azdır. ben usulü kafiyi okudum orda aklımın reddeceği hadis bulamadım.. binlerce hadisin içinde iki elin parmaklarını geçmez..

sizin sn cepni gördüğüm kadarıyla hadis eleştiriyorum diye ortay döktüğünüz örnekler hep sünnilerden, bizim de akla Peygamber s.a.a.'in şanına yakıştıramadığımız Kur'an'a uymayan gördüğümüz hadisler bunlar...

bizi bizim hadislerimizle eleştirirseniz isabetli olur.. yoksa sünnilerle ilgili hadislerde sizinle hemfikiriz...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9912.msg65350#msg65350 date=1260827484]
                            şia buhariyi kabul etmez. şianın kendine ait hadis kitapları vardır ve bu hadisler Yanılmayan masum Ehlibeyt imamları vasıtasıyla aktarılmış son imam Hz. Mehdi a.f. zamanında kitaplaşmıştır. aralarına tek tük uydurmalar karışmışsa da biz bunları bilmekteyiz. kitaplarımızı Kur'an gibi eleştirilmez görmeyiz. ancak bununla beraber kaldırıp atamayacağımız kadar da bilgi doludur hikmet doludur Kur'an'ın açıklaması doludur kitaplarımız. bunlarsız din olmaz Kur'an'ın anlaşılması da yaşanması da mümkün değildir.

bu kitaplarımızda buhari ya da diğer sünnilerin hadislerinden olduğu gibi akla mantığa uymayacak, tarihi bilgilere zıt hadisler yok denecek kadar azdır. ben usulü kafiyi okudum orda aklımın reddeceği hadis bulamadım.. binlerce hadisin içinde iki elin parmaklarını geçmez..

sizin sn cepni gördüğüm kadarıyla hadis eleştiriyorum diye ortay döktüğünüz örnekler hep sünnilerden, bizim de akla Peygamber s.a.a.'in şanına yakıştıramadığımız Kur'an'a uymayan gördüğümüz hadisler bunlar...

bizi bizim hadislerimizle eleştirirseniz isabetli olur.. yoksa sünnilerle ilgili hadislerde sizinle hemfikiriz...
                            [/quote]
                            bir hadis konmuştu buraya;Hz.Adem'in çocukları için cennetten bir huri veya bir cin gönderilir diye....Ona da itiraz etmiştiniz....Ama o ifadeler sizlerin hadis kitaplarında var işte....O hadis kitaplarında böyle acaip şeyler var....Yani Şia'nın hadisleri Sünnileri,n hadislerinden çok daha mı sağlam....değil tabii ki....ama;mezhep taassupu işte,en basit bir realiteyi bile göremiyor.... >

Yorum

yok mezhep taassubu diyemezsiniz çünkü ben dha önce de sünni idim ve o hadisleri okurdum aklım aynı akıl bunu en iyi ben bilirim

aynı akılla şii hadisleri değerlendirdiğimde arada kıyaslanmayacak kadar fark gördüm.. siz şii hadisleri okumadığınız için bu konuda sağlıklı söz söyleyemezsiniz.. ve bir de göz önünden kaçırdığınız bir konu biz hadis kitaplarımızda hiç uydurma yok Kur'an gibiler demiyoruz.

ne sünniler gibi aşırı tutucu ne sizin gibi aşırı toptan reddediciyiz.
                              her konuda olduğu gibi hadis konusunda da toptancılık doğruya götürmez..

Koyun çobanı salatalıkları soymuş içlerini yemiş, doymanın verdiği rahatlık ve müstağnilikle kabuklarına da af edersiniz küçük abdestini yapmış...

ne kadar kabuk bile olsa işte nimettir ve bu kibirini Allah ona ödetecek ya.. aradan bir iki saat geçmiş acıkmış kabuklar o kadar güzel görünmüş ki gözüne en kenardakini eline almış demiş buna değmedi, diğerini almış buna da değmedi şuna değmedi derken tüm kabukları yemiş...

siz de sakın öyle olmayın.. müstağniliği bırakın ki gün gelip kendinizi korkunç sonda bulmayın..

tabi ki biz hadislerimizi bu konuyla kıyaslamıyoruz ancak siz ve sizin gibi müstağniler için bu temsili verdim incinenler için özür dileyerek...

Yorum

saol ehlibeytin_izinde... söylediklerin mantıklı.
                                Allah razı olsun...
                                Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X