Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazda Tahiyyat ve Salavatlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Namazda Tahiyyat ve Salavatlar

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12388.msg75034#msg75034 date=1268392120]
    Aleyküm Selam
    Masumluk inacınızın olmadığını söylüyorsunuz. İyi de masumluk inancına sahip olanlar buna bir kolye gibi sahip değiller. Bu bir gerekliliktir. Kurani bir gereklilik. Bakara Suresi 124 ayeti kerimesinde belirtilen gereklilik. İmamete zalim olanların ulaşamacağı belirtilmektedir bu ayette. Ayrıca bir çok ayette dolaylı ya da dolaysız aynı manayı vermektedir. Masumluk konusu tümüyle irdeleyipte mi ihtiyaç duymadınız yoksa aksi mi?
    [/quote]

Bakara suresinden öyle bir anlam çıkarmıyorum ben. Düz okuyunca zaten öyle bir anlam çıkmıyor, açıklamaları okuyunca da anlıyorum iyice pekişiyor anladığım anlam.

124. Ve [şunu hatırlayın:] Rabbi, İbrahim'i buyrukları ile sınadığında ve İbrahim de bunları yerine getirdiğinde ona “Seni insanlara önder yapacağım!” demişti. İbrahim de sormuştu: “Benim neslimden de mi [önderler çıkaracaksın]?” [Allah] cevap vermişti: “Benim ahdim zalimleri kapsamaz.”

101 Bu pasaj, önceki iki ayet ile bağlantılı olarak okunduğunda, Allah tarafından “insanların önderi” kılınan Hz. İbrahim'in soyundan gelmeleri sebebiyle “Allah'ın seçilmiş halkı” olduklarına inanan İsrailoğulları'nın bu iddiasını reddeder. Kur’an, Hz. İbrahim'in yüce konumunun, fiziksel olarak o'nun soyundan gelenlere ve hele onların içindeki günahkarlara kendiliğinden benzer bir konum kazandırmayacağını açıklığa kavuşturur.

Size göre ayet ne kadar açıksa bana göre de o kadar açık. Kusura bakmayın ben öyle anlayabiliyorum beynimi mi aldırayım şimdi. Belki de kalbim mühürlenmiştir.

Valla ben salavat getiren, dua ederken peygamberimize, ailesine, dostlarına ve salih kullara dua eden bir insanım. Salavat ile bir problemim yok. Yalnızca bunu İslamın bir şartı olarak dayatanlara ve sanki büyü işleri gibi bir takım sayılara bağlayanlara karşıyım.
    Ben çok bilgili veya bildiğini sanan bir insan da değilim. Dün salavat konusunda -dini bir farz olmadığına dair- bu görüşümü destekleyici yazı ararken rastladım bu yazıya. Ben düne kadar anlamını bilmediğim için namazda otururken ettehiyyatüyü aynen bu şekilde okuyordum. Sizin sayenizde ben de yeni bir şey öğrendim. Artık hiç bir güç bana aynı şeyi okutamaz. Türkçesini görünce yanlış olduğunu akıl edebildim hemen. Çünkü sünnet kısmını düşünüyorum ve peygamberimizin namaz kılarken kendisine selam verdiği saçmalığını kafam almıyor. Vermediği kesin ise biz neden veriyoruz? Namazı Allaha kılmıyor muyuz? Peygamberin bizi duyduğunu falan mı düşünüyorsunuz? Hadi duyduğunu kabul edelim namazda Allahı muhatap alırken bir de peygamberi muhatap almak olur mu? Beni Hakkı Yılmazın etkilediğini falan sanmayın tek sorun Arapça bilmemem. Eğer anlamını daha önce başka bir şekilde öğrenseydim yine kendim akıl edip bırakırdım. Ben Allaha değil de peygambere dua etmeyi, ondan bir şeyler istemeyi, sanki ölmemiş gibi onunla konuşmayı yanlış görüyorum. Onun için Allaha dua edebilirim benim muhatabım yalnız Allahtır. Ebu Cehil de meleklere dua ettiğini sanıyordu. Halbuki ne temiz varlıklar melekler, biliyorsunuz onlar masum ve günahsızlar.

Allaha kıldığım namazda başka bir muhatap alamam. Peygamberimize saygım büyük ama bu farklı bir durum. Ben namazı Allaha kılıyorum. Başka türlüsünü kafam basmıyor

Yorum

"de ki eğer Allahı seviyorsanız bana itaat edin"i BU GÜN nasıl anlamalıyız. iki varlığa itaat şirk değil mi

bi soru daha 11 oğlu ile Yakub a.s'ın secdesi kime idi bu konuda Allahın emri var mıydı bu şirk değil miydi

Yorum

Allah Teala kendisi dururken melekler ve diğer varlıkları Hazreti Ademe secdeyi emrediyor. Haşa demek ki Allah Teala kendisi bile bile şirki oluşturuyor, bu mantıkla bakılırsa.

Hazreti Yakubun gözlerini açmakta, haşa Allah Teala zorlanıyormuydu ki, Yusufun gömleğine gerek duyuluyordu.

Ya da, israiloğulları kendileri Allaha dua etmesini bilmiyorlarmıy dı ki, Hazreti Musadan Allaha dua etmesini istiyorlardı.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ehlibeytin_izinde ve Mehmet Ufukalp kardeşlerim;
          Öncelikle ben şirk olarak görmüyorum, sadece bana bu uygulamaları yapmak (kendi açımdan uygulamak) yanlış geliyor hepsi bu. Bünyem hazmetmiyor, aklım almıyor yani. Aksi Kuranda açıkça yazmadığı müddetçe ben kimsenin herhangi bir uygulamasına şirk diyebilecek bilgi derinliğini kendimde görmüyorum. Cahillikle birine böyle bir iftira etmekten Allaha sığınırım.

Vaktim bitti daha sonra hepsine tek tek yazacağım. Şu an aceleyle cevap verilecek bir şeyler değil yazdıklarınız, hatta araştırmam gerekenler de var.

Bu arada siz de mesajlarınızı düzenleyip bahsettiğiniz ayetlerin tam yerlerini de belirtebilir misiniz kolaylık olması açısından.

Teşekkürler, Allaha emanet olun.

Yorum

"de ki eğer Allahı seviyorsanız bana itaat edin"i (ali imran 31 BU GÜN nasıl anlamalıyız. iki varlığa itaat şirk değil mi

bi soru daha 11 oğlu ile Yakub a.s'ın secdesi (yusuf 100) ( kime idi bu konuda Allahın emri var mıydı bu şirk değil miydi

ama alıntıladığınız yazıda şirk diyo salavata

secde daha ilerisi değil mi salavatın

alıntılarda katılmadığınız yerleri belirtmeniz gerekmez mi?

biri sapıtırsa sonra?

Yorum

selamunaleykum
              şehadet getirmeyen bir kişi asla müslüman olamaz değilmi değerli kardeşim
              oysa islamı kabul etmek için illa dil ile zikretmekmi gerek"muhammeden resululllah" diye
              buda kuranda yazmıyor fakat bize vahiy kadar kesin olan kaynaktan gelmiyor mu
              üstelik şüpheye düşmeyi düşünecek olursaaak neden öğlen 4 rekat akşam 3 rekat vs. gibi namazla ilgili sorularda sorabiliriz.
              allah teala yeryüzünü sevgili peygamberimiz s.a.a.nın yüzü suyu hürmetine yaratmıyor mu kuranda ona bolca selam verilmesini buyurmuyormu yine onun sevgisini buyurmuyormu
              demekki peygamberimiz allah teala katında onun sevgisini kazanmanın garantisidir onun ismini zikrederek ona selam vererek allah katında muhabbet kazanmanın hiçte mantığa uzak yanı yoktur.
              eğer allah teala bunca varlığı yaratıp onun peygamberliğine sunuyorsa alem onun sevgisine farz kılınıyorsa benim namazımda onun en sevgilisinin ismini anmamda asla sakınca olamaz
              buda benim kalbi ve akli olarak tam kabulümdür
              allaha emanet olun
              vesselamualeykum
              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X