selamun aleykum ben bu siteye yeni üye oldumda canlı sohbete nasıl katılabilirim acaba.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
s.a
Daraltma
X
-
Ynt: s.a
aleyküm selam duygu kardeşim öncelikle sitemize hoşgeldiniz.
Değerli kardeşim canlı sohbetten kastınız chat türü bir yazışma ise sitemizde böyle bir uygulama yoktur,Konsept olarakta islami kimlik taşıyan site yada kişilerin bu tür sohbet adı altında chat yapmalarınada karşıyız.
İslami sohbet,islami caht vs... kavramlar islami değerleri dejenere etmek için sinsice müslümanların arasına sokulmuş kavramlardır.Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
-
evt mikdat b. esved kardeşim çok önemli bir konuya değindiniz.
insanlar ilmihal kitaplarından bilirler ya da bilmeliler ki karşıt iki cinsin kimsenin gelemeyeceği kapalı ya da açık alanda nikahsız yalnız kalmaları haramdır. buna halvet deniyor.
bu chat msn ya da başka şekillerde net ortamında da oluyor, dolayısıyla hüküm yine aynı olsa gerek şia alimlerimiz çok güncel konuları çözüme kavuşturuyorlar inşallah bu konuda da hüküm belirtmişlerdir.
çünkü hiç bir farkı olmuyor...
bilhassa msn ve cep tl bu gün insanlara güven(!) içinde günaha sürüklüyor buna çok dikkat edilmesi gerekir.
sitede yalnız canlı sohbet olabilir özel odalar olmaz, sisteme çok kişi olmadıkça yazışmanın olamayacağı bir kural uygulanır. Böylece bu sıkıntı aşılmış olur. Buna da karşı mısınız mikdat kardeşim çünkü canlı sohbet işi birçok noktada hızlandırır ve sitenin hedefi olan iletişim ve bilişimi çabuklaştırır?...
bu arada sn duygu ababey kardeşim hoş geldiniz üyeliğiniz size ve bize hayırlar getirsin inşallah
siteyi nasıl buldunuz?
Yorum
-
Kızılbaş
Bazı sitelerde var chat için genel tabi herkes yazıyor öyle 2 kişinin özel konuşma imkanı yokyazılanlarda ortada olduğu için kimsenin aklında bir şüphede olmaz
Ama anlamadığım hepimiz birbirimizi kardeş olarak görüyorsak özel chatin sakıncası ne ?? Yanlış bi amacı olan bunu özel mesajtanda yapamazmı ??
Hayrıca sanal ortamda halvet nasıl olabilirki ?? sadece konuşmaya imkan var bununda bir sakıncası yok.
Yorum
-
bu sitede özel mesajlar da adminlerce görülebilir ve görülmesi taraftarıyım da ben...
özel mesaj bu tür sitelerde olmamalı zaten bunun meraklısı burda değil böyle sitede dolu
burası farklı olsun farklı kalsın
kardeşlik meselesine gelince
ilkeler önce gelir güven sonra
önce ameller rızai ilahiye uygun olmalu iki karşı cins yalnızken üçüncüleri şeytan dördüncüleri ise Allah'tır.
yani şeytan vesvese verir Allah da sonra onların hesabını görüverir
zina etmeyiniz demez ayette zinaya yaklaşmayınız der. dolayısıyla cinsler arası yasakları sadece zina merkezli düşünmek bizi yanlış sonuca götürür İslam zinaya götüren yolları kapar daha baştan ki sonra iş işten geçmiş olmasın...
nerede bir günah olmuşsa orda günahın çevresine örülmüş olan ihtiyat alanı anlamındaki küçük günahların küçümsenmesi vardır.
bunu güzel şekilde ifade eden bir hikaye:
nişanlı bir çift çarşıda buluşurlar erkek der şöyle biraz tenha yere gidelim daha rahat konuşuruz
kız der hayır
neden der erkek bana güvenmiyor musun
kız der nerden çıktı tabi ki güveniyorum
peki der erkek kendine güvenmiyor musun
o da hayır der kendime de güveniyorum
erkek şaşkın şaşkın sorar o zaman sorun nedir?
ikimiz bir aradayken ikimize güvenmiyorum..
insanlar çok çeşitlidir. bir şeyh, antalyada plajda gezen ve hiç etkilenmeyendiğini söyleyen bir erkeğe sende iman kalmamıştır der...
bir önemli not ise İslam fıkhında kurallar herkes için konur sen kendine güvenebilirsin emin olabilirsin (gerçekte bu şeytanın vesvesesidir) ancak herkesi bilemezsin burası umumi herkese açık bir yer girişte kalpleri açıp öyle almıyoruz içeriye...
öyle bile olsa kural kuraldır. İslam Zinaya yaklaşmayınız dediyse uzak durmak lazım, akıllı adam beladan uzak durur...
Yorum
-
Kızılbaş
-
bu siteye yeni üye oldum...tanışma bölümünüde merhaba diye konu açtım 3 kişimi ne cevap verdi...ama bakıyorumda tartışma oldumu cevaplar dizi dizi yazılıyorr...
neyse bakalım daha neler göreceğiz sitede tanımaya çalışıyorum...
Yorum
-
Kızılbaş
[quote author=SALİH link=topic=7243.msg48065#msg48065 date=1250260670]
bu siteye yeni üye oldum...tanışma bölümünüde merhaba diye konu açtım 3 kişimi ne cevap verdi...ama bakıyorumda tartışma oldumu cevaplar dizi dizi yazılıyorr...
[/quote]
Kardeş yanlış anlama kendi adıma Tanışma bölümüne ne başlık açtım nede kimseye hoşgeldin demedim
Yorum
-
[quote author=SALİH link=topic=7243.msg48065#msg48065 date=1250260670]
[/quote]
salih kardeş biçok kişi cevap yazacaktır başlığınıza emin olunGönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
Yorum
-
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=7243.msg48055#msg48055 date=1250259707]
bir hikaye:
nişanlı bir çift çarşıda buluşurlar erkek der şöyle biraz tenha yere gidelim daha rahat konuşuruz
kız der hayır
neden der erkek bana güvenmiyor musun
kız der nerden çıktı tabi ki güveniyorum
peki der erkek kendine güvenmiyor musun
o da hayır der kendime de güveniyorum
erkek şaşkın şaşkın sorar o zaman sorun nedir?
ikimiz bir aradayken ikimize güvenmiyorum..
[/quote]
Allah(cc) senden razı olsun ehlibeyt_izinde kardeş Valla yazılarını okudukca sana olan hayranlıgım artıyor...
[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]
Yorum
-
est kardeşim o sizin içinizdeki iyiliğe tercüman olanı keşfetmenizdendir...
hikmet mü'minin kaybolmuş malıdır mü'min onu nerede bulursa alır...bunlar benim de değil ben de bir yerlerden öğrendim paylaşıyorum diğer arkadaşlar gibi aracıyım...
olur ki bu bilgileri bizden daha iyi koruyup kullanacaklar vardır diye...
Yorum
Yorum