Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Neden bu nik?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Neden bu nik?

Selamun Aleykum Kardeşler kimimiz kısa süredir kimizi ise uzun süredir formun duayenlerindeyiz. Kimi kardeşimiz aramzıdan ayrıldı kimi kardeşimizde aramıza katıldı. Katılan her yeni üye ile formumuzda farklı bir kalp atmaya başladı. Yüreklerimizdeki sevginin kaynagı aynı olsada kimi zaman düşünceler aynı kimi zaman farklı oldu. Bununla birlikte de farklı farklı nikler formda gözükmeye başladı... Her insan kendine göre yüreğindekine göre bir nik seçti. Bizde kardeşlerimizin niklerinin anlamını, nerden geldiğini, varsa tarihteki yerini ve önemini merak ettik.

Acaba niye bu niki seçtiniz diye sorumla ben bu konuyu başlatmak istedim. İnanıyorum ki her nik'te ibret verici bir anlam ve önem vardır.

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Ynt: Neden bu nik?

Kızılbaşım

Valla heycan ve gerilim dolu bişey anlatmak isterdim ama olayın aslı bu kadar

Yorum

Mekteb-i Mülkiye okuduğum okulun yani "Ankara Üniversitesi - Siyasal Bilgiler Fakültesinin" eski ismidir.

tam adı: Mekteb-i Mülkiye-i Şahane-i Al-i Osmaniye'dir

Yorum

muhammet ve yusuf iki abimin ismi
        nick bulamayınca bu ismi nick olarak kullandım ...

Yorum

aslinda güzel bir başlik ve güzel faydali bir konuudur.. her nikin anlamini öğrenmek güzeldir benim nikim kürtçe olup bpelki bazi kardeşlerimize yabanci gellebilir ama kürtçe bilen kardeşlerimize hiç yabançi gelmez

mizgin =müjde

islam = islam

mizgina _islam =islam müjdesi demektir..

mizgina islam kürdistan islami hareketin ilk çikan islami kasetinde adidir..

Yorum

hayranı olduğum Ali Şiası sahabelerden birinin adıdır.
            mikdat bin esved
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

medreseteyn : iki medrese demek,gerek ehli sünnet gerekse şianın medresesinde okuduğum için bu niki uygun gördüm=)

Yorum

Ben kendi nikimi açıklıyayım

Bedir, arapcadan bedr kelimesinden gelmekte olup anlamı dolunaydır.

Benim için en güzel anlamı ise Peygamberimiz(s.a.a) yüzünün nurunun benzediği Ayın 14. bedir denmesidir.

Sahabeleri Peygamberimiz (saa)'in güzelliğini şöyle anlatıyorlardı:

"Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem çok yakışıklı ve alımlı idi. Mübarek yüzü ayın on dördündeki dolunay gibi parlardı... Burnu gayet güzel idi... Gür sakallı, iri gözlü, düz yanaklı idi... Boynu sanki bir gümüş hüzmesi idi...
                "

Ayrıca bedir benim ismimin bir parçasıdır

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

malum segaleyn hadisinden geliyor nikim
                  Internet ortamina ilk girdigim dönemde gerek islami sohbet odalarinda gerekse forumlarda öyle bir nikim olsun ki dedim,benim ehlibeyte ve islama olan sevgimi yansitsin.SEGALEYN=IKI AGIR EMANET=KURAN VE EHLIBEYT
                  Bu nikle o kadar özdeslestim ki simdi nerden segaleyn yazisini görsem sanki benden bahsediyorlar gibi geliyor

Yorum

Mufazzal! Anlatmama gerek yok sanırım.
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:07.

Yorum

maşallah segaleynin manasini bilmiyordum güzel bir isimdirr

mufazzal anlatmaya gerek yoktur kardeşimmm))

En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 14:08.

Yorum

mescid-i_aksa

bilmeyen yoktur herhalde
                        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

benimde bi açıklama yapmama qerek yok sanırım..
                          vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                          [center]

Yorum

Yebne-Zehra zehranın oğlu anlamına gelmekte.dinlediğim sinezenlerden birinde yebne-zehra ismi sürekli geçiyordu merakettim anlamını öğrendim vazgeçemediğim nikim oldu.sanal haricinde ismimi sorduklarında artık şaşırıp yebne-zehra dediğimde oluyor
                            [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=7181.msg47744#msg47744 date=1250170303]
                              .sanal haricinde ismimi sorduklarında artık şaşırıp yebne-zehra dediğimde oluyor
                              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X