Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yozgatlı yiğit olarak kendimi tanıtmak istiyorum....

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yozgatlı yiğit olarak kendimi tanıtmak istiyorum....

Allahın Selamı Rasulullah ve Ehli beytinin Üzerine olsun ve onların yolunda gidenlerin üzerine olsun.
    Allahın Laneti, İslam, Ehli Beyt ve İran İslam İnkılabı düşmanlarının üzerine olsun.
    Allahın Selami Velayet forumundaki kardeşlerimizin üzerine olsun.

Adımdanda belli olduğu gibi, yozgatlı bir ailenin çocuğu olarak ve 35 milyon Alevi Camiasının bir ferdi olarak Yozgat'ta dünyaya geldim. Zalim Osmanlı'ların 800 yıllık Alevi katliam ve sürgünleri, alevilerin malesef cahil kalmasına din eğitimi alamamasına sebep olmuştur. Aleviler orta asyadan göç etmiş şeman dininide terk etmiş gelmiş islam diniyle şereflenmişlerdir ve caferiliği benimsemiş ve Oniki İmamları hak olduğunu bilmiş ve onlara biat etmişlerdir ve bu biattan asla taviz vermeden bu günümüze kadar gelmişlerdir. Yalnız 800 yıl Osmanlı zulümü toplumumuza kapanmayan yaralar açmıştır ve 800 yıl alimsiz, camisiz ve ilimsiz, medresesiz olarak yaşamışız tarihimizin bütün döneminde tamamen caferiliğin yasak olduğu ve ona inanan Alevilerinde iran casusu olarak görüldüğü bilindigi ve sorgusuz sualsiz katledildiği dönemlerde o karanlık zaman biriminde toplumumuzda din adına çok büyük bir bilgi boşluğu baş göstermiştir.

Dile kolay 800 yıl dinimizi yasaklamışlar mensuplarını katletmişler, kitaplarını yakmışlar, geride cahil korkak ve bilgisiz ama içinden gizli olarak Ehlibeyt ve Oniki İmamların sevgi ve aşkıyla yaşamış olan bu toplumumuz, hızla yeniden geri eski öz kimliğini araştırarak öz benliğini kazanması, caferiliği yeniden öğrenmesi, Ehlibeyt ve imamlarımızın bıraktıkları emanetlere sım sıkıca sarılarak ona sahip çıkması gerektiğini içimizde bu özlemle yaşıyoruz. Kendimde bu araştırmalar ışığında bilgisiz ve cahil bir toplumun mensubu olarak inanç konusundaki 800 yıllık boşluğu yavaşta olsa aşmanın ve öze tekrar dönüş yapmanın her Alevi için bir zaruret erdem olduğu öncelikli geldiğini her konudan önemli bir mesele olduğunu anlamış bulunuyoruz ve bu uğurda bende kendimi geliştirmek ve Alevi toplumuna yol göstermek için onlarla yardımlaşmakla meşgul oluyorum. Amacım hak olan İmamlarımızın(as) nurlu mukaddes hak yolunu yeniden Alevi toplumuyla tanıştırmak ve onları yeniden kucaklaştırmak bütünleştirmek için elimden geldiğince çaba harcamaktayım. Alevilik ve Şiilik demek İmam Ali(as) taraftarı olmak demektir ve hepimiz Oniki İmam Şia'sıyız, Ehlibeyt(as) dostu ve Caferiyiz bunu herkes öğrene ve bu böyle biline.

Gerçek Aleviliği araştırmak isteyenlere şunu tavsiye ediyorum. Sağlıklı bigi almak isteyenler burdan öğrenebilirler gerçek Alevilik nedir, Alevi tarihinde yapılan zulümleri, tarihini, kültürünü vs. tüm bunları bu adreslerden almak mümkündür. Herkes şunu iyi bilsinki, Türkiye'de yaşayan 35 milyon Alevi'yi bilgisizliğini ve cehaletini bahane edipte topluca Alevi camiasina çatmak küfürdür, fitnedir, adaletsizliktir ve sapıklığın ta kendisidir. Buda böyle biline. Herkese teşekkür ediyorum, saygılar sevgiler gönderiyorum. Hoşçakalın.

www.alevisesi.com
    www.alevicaferi.net

Ynt: Yozgatlı yiğit olarak kendimi tanıtmak istiyorum....

Kıymetli Kardeşim, selam ve mesajlarınızı almış bulunmaktayım. Bizler öğrendik ki, Allah ve Rasulü İslam Ümmetine Ehli Beytine emanet etmiş, Ehli Beyt önder olarak belirlemiş ve ümmetinde bu önderliğe uymasını istemiştir.
    Özetle söylemek gerekirse, Ehli Beytin tanınmamasının nedeni, İslamın yönetimi Ehli Beyte bırakmasını, bunun da yeryüzünde sultan, padişah, kral olmak isteyenler kabullenememişler ve yönetimleri için en büyük tehdit olan Ehli Beyte tabi müminleri karalamaya çalışmışlardır ki, saltanatları zevale ermesin.
    Üç günlük dünya ne yazık ki yine ona tamah ve sevdalı olanlarla dolu. Hırs, tamah, mal mülk, makam sevgisi ve çeşitli nefsani ihtiraslarla insanları kendilerine bağlayan nefisperest sultanlar, Ehli Beyt ve saliklerini yalnız bırakabilmişlerdir.
    Ancak elbette hakikat ila nihaye saklanamayacağından, Allah nurunu tamamlayacağından, hakikatler ortaya çıkmaya başlamıştır.
    Bu hakikatlerin güneş gibi ve hızla ortaya çıkmasına sebep olan ise hakikaten İRAN İSLAM İNKILABI dır.
    İslam inkılabı oluncaya kadar biz şiayı sapık (haşa), alevileri kafir (haşa) biliyorduk.
    İslam İnkılabı onca haşmetiyle bütün uyuyan kalpleri uyandırdı ve Ehli Beyt hem dünya hem islam ümmetinin gündenime geldi.
    En çok sevindiğimiz hususlardan birisi de alevi kardeşlerimizin Caferiyeyi İsna Aşeriyye, İmamiyye mezhebini, yani kendi öz mezheplerini kimliklerini öğrenmeye başlamalarıdır.
    Bu gerçeği örtbas etmek için maalesef aleviler arasında çeşitli fitne ve fesat ehlini görevlendirdiler islam düşmanları. Alevilerle öz kimlikleri olan şiayi imamiyyeye ulaşmamaları için ellerinden gelen her türlü kötülüğü seferber etmiş bulunmaktadırlar.
    Maalesef İran İslam İnkılabına düşman olan aleviler sünnilerden daha fazladır. Bun da islam düşmanlarının rolü elbette büyüktür. Ancak sizler gibi kıymetli kardeşlerimiz biiznillah bu kötü gidişe dur diyecekler ve Aleviler kimliklerini kuşanarak gerçek değerlerine sahip çıkacaklardır inşallah.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Sevgili yozgatlı yiğit.
      Anladığım kadarıyla alevi bir aileden geliyorsun.
      O zaman 4 kapıyı biliyorsundur.Verdiğin sitelerde yada burda diğer caferi sitelerde bu kapılardan ilkini öğrenebilirsin sadece.

Yorum

a slm yozgatlı yiğit kardeşim
        yazdıklarından yiğilik mazlumiyet hak ve adalet ehlibeyt aşkı kokusunu alıyorum..
        aramıza hoş geldin
        inşallah hem Alevi gibi geniş bir kitlenin gerçek Ehlibeyt şiası olmasına hem de bizim Alevilikle ilgili yanlış bilgilerimize dur diyecek paylaşımlarda bulunursun...
        bilgilendirmeni ve paylaşımlarını ilgi ve sevinçle takip edeceğim inşallah

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6111.msg39385#msg39385 date=1246015871]
          a slm yozgatlı yiğit kardeşim
          yazdıklarından yiğilik mazlumiyet hak ve adalet ehlibeyt aşkı kokusunu alıyorum..
          aramıza hoş geldin
          inşallah hem Alevi gibi geniş bir kitlenin gerçek Ehlibeyt şiası olmasına hem de bizim Alevilikle ilgili yanlış bilgilerimize dur diyecek paylaşımlarda bulunursun...
          bilgilendirmeni ve paylaşımlarını ilgi ve sevinçle takip edeceğim inşallah

[/quote]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

@Mehmet UFUKALP
            Canim kardesim, İran İslam İnkılabı ile ilgili senin söylediklerine katılyorum. Bu Allahın bir lutfudur bir uyarısıdır yaşayan fanilere en son hüccetinin habercisidir zaman az kaldı mübarek İmam (af) zuhurunu ak yüzlerle göreceğiz inşaallah. Seninde söylediğin gibi, çeşitli oyunları tezgahlıyorlar, çirkin bir amel işleyen sapık bir PKK'lı geliyor ben aleviyim diyor, bir ateisti geliyor ben aleviyim diyor, bir ermenisi, solcusu, sünnisi, hristiyanı vs. geliyor hepside ben aleviyim diyor amaç aleviliği bataklığa sürüklemek onları topluca biryerlere pazarlamaktır (koyun gibi) oysa gerçek alevilerin bu oyunlardan hiç haberi yok. Provakatörler casus ve satılık militanlar aracılığı ile milletimizi bir iç savaşa yönlendirmek için çok uğraştılar, mazlum milletimiz bu oyuna gelmedi, çok bilgili ve akıllı oldukları için değilde Allah'ın merhameti milletimizi koruduğu için bu günlere gelebildik.

@Kizilbaş
            Kardeş 4kapı filan Caferilikte yok. Ben bu dünyada 4kapı 40makamı hayatında uygulayabilen bir tane insan görmedim. Bizim ölçülerimiz birilerinin uydurduğu bu tarikatçılık filan değil (bunu Osmanlılar bize dayattılar) bizim ölçümüz ancak hak Oniki İmamların bize gösterdiği dosdoğru yol hiç bir çelişkisi olmayan Kuran ve Elhlibeytin(as) çizgisidirki bu yol bizim yolumuz, Oniki İmamlar bizi hideyet için Allah onları gönderdi onların nurlu ilimleri hak ve adaleti insanları kurtuluş yoluna ulaştıran bir vasıtadır. Dostum sana biraz araştırmanı tavsiye ediyorum. İmamlarımızı seven milyonlarca insanlar var, alimler var, körü körüne (osmanlının oyunlarına) hala alet olmayalım artık İmamların yoluna doğru onlara yönelelim derim.

@ehlibeytin_izinde
            Yazdıklarınız için teşekkürler. Gerçekleri öğrenmek ve yalnız doğrularla birlikte olmak dosdoğru yol olan hak Oniki İmamlarımız varken onlarla asla eş tutmadığımız bir takım insanların delalet yollarına asla bizi kimse sürükleyemezler. Binlerce karanlık yolları takip etmek bize yakışmaz, bizler yeniden imamlarımızla kucaklaşıyor onların eteklerinden tutuyor bizi bu kutlu yola hideyete ulaştırması için samimi biatlarımızın kabulunu diliyoruz. Bu kutlu İmamların yoluna canlar feda olsun, onlara bin Selam Olsun!

Yorum

ne güzel kardeşm
              Allah muvaffak etsin ikamet yozgatta mıydı
              ve orda dernek falan var mı ehlibeyt dostları beraberler mi...

Yorum

Hadi bize osmanlı dayattı arikatı Peki irandaki ehl-i haq lara kim ???

Yorum

http://www.welayet.com/index.php?topic=5225.0#lastPost

siilik ve sufilik üzerine ayrintili bilgi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6111.msg39521#msg39521 date=1246082624]
                    [/quote]

İrandaki ehli haq hakkında bilgi verebilirmisiniz?
                    Konuyu biraz daha açarmısınız?
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=6111.msg48411#msg48411 date=1250411915]
                      [quote author=Kızılbaş link=topic=6111.msg39521#msg39521 date=1246082624]
                      [/quote]

İrandaki ehli haq hakkında bilgi verebilirmisiniz?
                      Konuyu biraz daha açarmısınız?
                      [/quote]

İran alevilerine ehl-i haq denir.Yada goranlar şahsevenlerde deniliyor.

Eğer anadoludaki alevilere tarikatı osmanlı dayattıysa İrandaki alevilere nerden geldi ?? Burdan diyemezler çünkü burdaki kızılbaş dergahları zaten irandaki erdebil tekkesinden geldi.Bu yüzden osmanlının yaptıkları bektaşileri bağlar ama kızılbaşları bağlamaz.

Yorum

kızılbaş kardeş bir dönem 40 yıldır İranda yaşayan bir alimle sohbet etmiştim ve böyle bir guruptan bahsetmişti inşallah kendisinden detaylı bilgi isteyecem.

Yalnız hatırladığım kadarı ile Alim büyüğüm bu gurubun Ali'yi ilah olarak bildiklerinden bahsetmişti.
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6111.msg48425#msg48425 date=1250415595]
                          [/quote]İran zaten Alevi değilmi?Türkiye`de İran Alevisi dedinmi akla Şiiler Caferiler gelir.
                          Evet İran`da Ehli Hak diye bir topluluk var.Ama hepsi bir bütün değil.İçlerinde Kızılbaş diye bilinenler Anadolu Alevilerine daha yakın.Devrimden beri bayağı asimile oldukları tahmin ediliyor.İçlerinde Ali Allahiler diye bilinen bir toplulukta var.Ayrıca İran`da İsmaililer`de var.
                          Şahsevenler ise İran`da yaşıyan kendini Kızılbaş olarak gören Türk kökenli bir aşiret.İranın bazı yerlerinde dağınık olarak yaşıyorlar.Yakın dönemlerde yerleşik hayata geçmişler.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=6111.msg48473#msg48473 date=1250447009]
                            [quote author=Kızılbaş link=topic=6111.msg48425#msg48425 date=1250415595]
                            [/quote]İran zaten Alevi değilmi?Türkiye`de İran Alevisi dedinmi akla Şiiler Caferiler gelir.
                            Evet İran`da Ehli Hak diye bir topluluk var.Ama hepsi bir bütün değil.İçlerinde Kızılbaş diye bilinenler Anadolu Alevilerine daha yakın.Devrimden beri bayağı asimile oldukları tahmin ediliyor.İçlerinde Ali Allahiler diye bilinen bir toplulukta var.Ayrıca İran`da İsmaililer`de var.
                            Şahsevenler ise İran`da yaşıyan kendini Kızılbaş olarak gören Türk kökenli bir aşiret.İranın bazı yerlerinde dağınık olarak yaşıyorlar.Yakın dönemlerde yerleşik hayata geçmişler.
                            [/quote]

İran alevisinden kastım ordaki tarikattaki şiilerdir.Yani burdaki alevilere yakın olan senin deyiminle.
                            Aliallahilerde deniyor.Ehl-i haq goran aynı topluluk için denir.Kızılbaştır zaten hepsi.Yani erdebil tekkesine bağlıdırlar.İsmaililer ayrıdır onlar 12 imama inanmazlar daha doğrusu İmam cafere kadar inanır sonrası değişir.İrandada çok az var hatta.Tabi varsa
                            Irka gelince türk fars ve kürt şeklinde.Sadece bir milletten değil.

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X