google.com da muaviye (...EDİT...) hakkında araştırma yaparken sitenize rastladım. güzel paylaşımlar var. Allah ecrinizi versin.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Selamullahi Aleykum
Daraltma
X
-
Ynt: Selamullahi Aleykum
teşekkür ederim hoşbuldum.
hud-18 : "İyi bilin ki: Allah'ın laneti zalimlerin üzerinedir."
Allah'ın hükmü ehlisünnetin hatırından daha evladır benim için. Yazılarımda o şahsın ismi geçecek olursa ben Alah'ın hükmünü uygulamaya devam eder ve (l.a) takısını koyarım.
Sonrasında silersiniz, düzeltirsiniz vs sizin bileceğiniz iş.
Yorum
-
Değerli kardeşim, Muaviyeye lanet okutturmamamızın amacı, Muaviyeyi sevdiğimizden değildir. Yalnız forumun daha sağlıklı olabilmesi için özellikle bu yasağıda yönetim arasında karar aldık. Nitekim Ehl-i sünnet Müslümanlar Muaviyeyi sevmektedir. Siz ise sevmemektesiniz. Yalnız Saygı açısından biz buna karşıyız. Muaviyeye karşı her türlü lanetiniz tarafımızca silinecektir. Şimdiden hatırlatayım.
Yorum
-
ehli sünnet biz ebu lehebi seviyoruz derseler tebbet suresinide sitenizde yasaklayacakmısınız?
benden Allah'ın hükmünü buraya yazmamamı istemeyin.ben açıkca o kişinin bahsi geçerse bu takıyı ekleyeceğimi bildiriyorum, bunu ihbar olarak değerlendirip beni forumdan da uzaklaştırabilirsiniz sorun değil.
ya da ben yazmaya devam eder siz de gördüğünüzde editlersiniz, vebal benim üzerimden kalkar.
Yorum
-
[quote author=zeydiyye link=topic=5577.msg34057#msg34057 date=1244291721]
ehli sünnet biz ebu lehebi seviyoruz derseler tebbet suresinide sitenizde yasaklayacakmısınız?[/quote]
Ne alaka kardeşim.
[quote author=zeydiyye link=topic=5577.msg34057#msg34057 date=1244291721]
benden Allah'ın hükmünü buraya yazmamamı istemeyin.ben açıkca o kişinin bahsi geçerse bu takıyı ekleyeceğimi bildiriyorum, bunu ihbar olarak değerlendirip ben forumdan da uzaklaştırabilirsiniz sorun değil.
ya da ben yazmaya devam eder siz de gördüğünüzde editlersiniz, vebal benim üzerimden kalkar.[/quote]
Değerli kardeşim, inanıyorum ki daha faydalı, daha güzel ve verimli paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Sadece buna takılmanın anlamı yok. Bu konuyu artık kapatalım ve sizi forumla başbaşa bırakayım.
Yorum
-
Zeydiyye kardeş hoşgeldin. güzel verimli faydalı paylaşımlarda bulunman dileği ile inşAllah
mahsuru yoksa birde soru sormak istiyorum, diğer bazı başlıklara yazdıklarından anladığım kadarı ile forumdaki nick ininizdede belirttiğiniz gibi Zeydiyye mezhebi mensubusunuz Türkiyede zeydiyye mezhebi mensubu yok sanırdım ben , nerelisiniz hangi yörede var zeydiyye mezhebi mensupları türkiyede sayıları ortalama ne kadardır . bilgilendirirseniz kültürel olarak bilgilenmiş oluruz eğer mahsuru yoksa tabi.
Allaha emanet olunAllah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
teşekkürler hoşbuldum.
mirzehan kardeşim sayı konusunda bilgim yok. bikaç ay öncesine kadar ankarada vakfımız ve cemaatimiz var idi ama hocamız yemene döndüğü için kapanmak zorunda kaldı.sadece ankaradaki cemaatimizin üyesi yaklaşık 70-80 kişi. istanbulda var tanıdıklarım, güneydoğuda var vs.. ben aslen eskişehirliyim. baba tarafım isnaaşeriye mektebinden.(caferi yani) zeydiyye mektebini kendi araştırmalarım sonucu seçtim, aileden gelen miras değil.
Yorum
-
[quote author=zeydiyye link=topic=5577.msg34329#msg34329 date=1244324216]
teşekkürler hoşbuldum.
mirzehan kardeşim sayı konusunda bilgim yok. bikaç ay öncesine kadar ankarada vakfımız ve cemaatimiz var idi ama hocamız yemene döndüğü için kapanmak zorunda kaldı.sadece ankaradaki cemaatimizin üyesi yaklaşık 70-80 kişi. istanbulda var tanıdıklarım, güneydoğuda var vs.. ben aslen eskişehirliyim. baba tarafım isnaaşeriye mektebinden.(caferi yani) zeydiyye mektebini kendi araştırmalarım sonucu seçtim, aileden gelen miras değil.
[/quote]
Allah razı olsun kardeş verdiğin bilgiler için.
baba tarafından caferiyim demişsinde eskişehirde ezelden beri caferi olan aileler varmı ki. sonradan mı babanız seçmiş mektebi yada eskişehire mi sonradan yerleşmiş. (özel sorular belki cevaplamayabilirsiniz ben sadece caferilerin kars-ığdır yöresinde ezelden beri oldğunu biliyorum yanlışmı biliyorum acaba diye bilgilerimi düzeltmek için sordum sadece)
Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
-
birde zeydiyye hakkında insnaların çok fazla bilgileri yok sanırım. Kumda eğitim gören arkadaşlar yemenli zeydiyye mensubu insanlarla tanıştıklarını ve ve caferilik ile zeydiyye arasındaki farkın sadece 12 imam ı kabul etmek-etmemek olduğunu söylüyorlar onun dışında birebir caferilik ile aynı diyorlar (ben 1 kişi ile bu konuyu konuştum sözü geçmişti bir sobette -diyorlar- kelmesinden çok kişiden dinledim diye anlamayın). sizdende zeydiyye hakkında bilgiler alırız inşALlah ilerleyen zamanlarda forumda.
Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)
Yorum
Yorum