Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Geldim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ben Geldim

dostluğu klavyelerinde, yaşam monitörlerinde arayanlar, size sesleniyorum! hangi tuş daha etkilidir ki sıcak bir gülüşten ya da hangi program verebilir ki ağaç gölgesindeki keyfi. copy pasteyapabilirmisiniz dalgaların sahille buluşmasını, içinizi ısıtan güneşi gönderebilirmisiniz arkadaşlarınıza maille, sevgiyi tuşlarla mı yazarsınız, öpüşmek için hangi tuşlara basmak gerek? ya da geri dönüşüm kutusunda saklanabilir mi kaybolan zaman ?
    doğayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandığını ve ıslak toprak kokusu var mıdır dosyalarınızın arasında? koklamak, dokunmak, duymak yok mu yaşam skalanızda?
    bilgi toplumu oldunuz da duygu toplumu olmaya megabaytlarınız mı yetmiyor?

Neden kaybettik güzelliklerimizi değerlerimizi elektirikler bile yokmuş eskiden bütün aile eş dost komşu oturularmış bir yerde sohbetlerin lezzetti saygının tarifi yapılamazmış o zamanalr yaşanırmış çünkü.

facebooktaki kadar başarılı mıız gerçek hayatta .sokakta birine gülümsesek tokat mı yeriz, sapık mı derler derdi olmadan istediğimize "hug" yollayabiliyoruz. sosyalleşmekti bu, tek kişilik odada olabildiğince insan içindeyiz. insan içine çıktığımızda ise olabildiğince sinik, ezik ... istediğimiz yalanı söyleyebiliriz karşıdakı nasılsa gözlerimizin içine bakamaz ki ekrandan, istediğimiz hayatı yaşıyoruz sanal da olsa.
    hepsi onun yüzünden, bu kadar yalan ,dolan, yapmacıklık, hepsi ama hepsi onun yüzünden. yalnızlık ! en eski ve eskimeyen, terketmeyen sevgili yalnızlık. yalnızız, yalanlarımızla, sahteliklerimizle, olmayan başarılarımızla başbaşayız yalnız biz ve onlar. yalnızız...

Söylermisin ne işe yarıyor bu internet derslerine mi yardımcı oluyor ? bence aksine sana zarar veriyor araştırmak öğrenmek hepsi fasa fiso işte kurtulamıyoruz bu veletten yine burdayım yine başındayım merhaba sanal dünyanın sanal insanları..

Ynt: Ben Geldim

e sanal'en merhaba o zaman

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

hoş geldiniz.

size katılmıyorum. net ve bilgisayar çoook faydalı ve hayatın bir gerçeğidir. her alanda. belki de gerçeğin taaa merkezidir. işte bu yüzden hayatın taaa ortasına kurmuştur tahtını.. direnenlerin dişlerini sökecek bacaklarını kıracaktır internet. bundan böyle önce onun karşısında eğilip öyle karşı çıkabilir miyim diye soracaktır postmodern eleştirmenler...

bilgisayarı ya da sanal alemi eleştirenler insanı tanımıyorlar. Çünkü gerçekte her şey zaten bizim iç dünyamızdadır. dış dünyada değil.

dış dünyada duygu yoktur, sevgi korku endişe yoktur. temiz pis yoktur. tüm bunlara anlam veren biziz. Eğer öyle olmayasdı birine kaygı veren yağmur diğerine zevk vermez, büyüklere işkence olan kar çocuklara bayram olmazdı. dış dünyada iyi kötü yok, iyi kötü bizim kendi içimizde zihnimizde kalbimizde.

nasıl bakarsak öyle görürüz. birinin ot diye baktığına diğeri çiçek diye bakar ne anlamlar yükler. çünkü nesnelere anlam yükleyen bizleriz. birine güzel kokan koku diğerine iğrençtir

o halde ben zevkimi kokumu heyecanımı sanaldan almak istiyorsam bu da mümkün. dış dünyada ne varsa aynısını burda da görebilirim. çünkü dış dünyaya anlam veren benim. çiçek mutluluk kodlarını üzerinde taşıyan nesne değildir. ki zihnimde bu kodlarıyla algılansın ve mutluluk versin. hayır ona mutluluk kodlarını yükleyen benim zihnim hayal dünyam bakış tarzım zevkimse onu sanal alemde de kodlayan benim zihnimdir. güzel çiçek rengini ya da dış dünyada hiç olmayan sanal bir resmi ben mutluluk aracı olarak pekala görebilirim..

ve sanal alemde mekan sınırlaması nette yok. google earth ile arabalarla günlerce alamadığım yolu ben bir kaç dakikada rengarenk yer yüzünde paso vize pasaport para vs. olmaksızın hiç bir millet ve ülke kotasına takılmaksızın gümrüklerde beklemeksizin geziyorum..

bir kütüphaneye gidip bir sürü formaliteyle fotokopi çektirebilir miyim boyun eğmelerine gerek kalmaksızın, bir tıkla binlerce bilgiye oturduğum yerden ulaşabiliyorum. bir yaratıcılığımı görüp takdir edenlerin benim ruhumda yarattıkları mutululuğu hiç bir paraya değişmem

işte bu yüzden internet ve bilgisayar sizin de hayatınızın taaa merkezindedir..gaza gelmeyelim. onu nasıl güzel kullanabiliriz onu çözelim. kontrol bizde olsun. hayat inkar kaldırmaz. boşluk kabul etmez. siz doldurmadığınız zaman hayat sizden intikam alarak zararlı şekilde orayı doldurur. o yüzden kontrol sizde olması için siz onun önüne geçeceksiniz... internete hakim olacaksınız.. o size hakim olmadan... bu da ciddi çalışma ve ileri görüşlülükle olur...

saygılar ve iyi paylaşımlar efendim...

Yorum

Doğru insan her yerde doğrudur. Yanlış insan ise her yerde yanlış. Bu reel ve sanal farketmez. Belki reelde yanlış insanlar daha az yanıltabilir insanları, bu doğru. Belki sanalda daha fazla manipülasyon yapma şansı vardır ancak bu ila nihaye değildir.

Varlık insanın imtihanında kullandığı kağıt kalemdir, bunun için uzayda aynıdır, internet te. Değişen bir şey yok. İnsanlar bekledikleri ve sundukları ile değer kazanırlar. Bu bekledikleri ve sundukları ile muhatap olduğu insanların bunlara verdikleri tepkileri ile.

Dakik, afif ve nezih bir şekilde aktarılacak düşüncelerinizi takip etmek üzere hoş geldiniz.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23110.msg148481#msg148481 date=1335419451]
          Doğru insan her yerde doğrudur. Yanlış insan ise her yerde yanlış. Bu reel ve sanal farketmez. Belki reelde yanlış insanlar daha az yanıltabilir insanları, bu doğru. Belki sanalda daha fazla manipülasyon yapma şansı vardır ancak bu ila nihaye değildir.[/quote]

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23110.msg148478#msg148478 date=1335390746]
            [/quote]
            [center]
            ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
            [center]
            Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
            Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23110.msg148478#msg148478 date=1335390746]
              [/quote]
              [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X