Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

S.A. arkadaşlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: S.A. arkadaşlar

yeni gelen kardeslerimiz, yeni birikimleri, deneyimleri ve insaAllah acacaklari yeni düsünce ufuklari ile hos sefa gelmisler

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

bu yüzden nacizane tavsiyem bu yolda hak üzere sabr etmenizdir.

@hatt-i imam;

cevabiniz icin tesekkur ederim; sabir tavsiyenizin basim üstünde yeri var,

gerci taviz vermek her zaman karsi tarafin zorla diretmesiyle olusan sonuc degildir, genelde nefse yenik düserek taviz verildigini görüyoruz,

sonra ilgimi ceken turkiyede yasayanlarin biz avrupalilarin daha zor sartlarda islami yasadigimizi tahmin etmesidir, yanlis anlamayin size ders verme babinda görmeyin ama benim gibi sizde laik bir devlette yasiyorsunuz ve tek avantajiniz türk islam kültürüne sahip toplumda olmanizdir, yoksa burda kiz kardeslerim basörtüsüyle üniversiteye gidiyor ve müslümanlar köle olarak bati sistemine uygun yasayacak diye tutulmuyor, bugün karar vereyim yarin türkiyede yaninizdayim,

taviz veren kardeslerimiz gönüllü olarak bir avukat, doktor ve ögretmen görevini üstlenecegim diye zor durumda kaliyor, (ahlaki kosullari bir kenara birakirsak tabi cünkü alkol, uyusturucu ve escinsellik üzere avrupalilarin üstüne yok) cöpcülük yapan kardeslerimin (sokakta ahlaki tehlike disinda) islami yasantilarindan taviz verme durumu neredeyse yok gibi,

sabirdan anladigim kadar avukat olupta dinimden taviz verene kadar cöpcü kalipta dünya rahatindan taviz vermek daha mi iyidir?

Yorum

[quote author=koginka link=topic=20461.msg124758#msg124758 date=1304942633]
        sonra ilgimi ceken turkiyede yasayanlarin biz avrupalilarin daha zor sartlarda islami yasadigimizi tahmin etmesidir, yanlis anlamayin size ders verme babinda görmeyin ama benim gibi sizde laik bir devlette yasiyorsunuz ve tek avantajiniz türk islam kültürüne sahip toplumda olmanizdir, yoksa burda kiz kardeslerim basörtüsüyle üniversiteye gidiyor ve müslümanlar köle olarak bati sistemine uygun yasayacak diye tutulmuyor, bugün karar vereyim yarin türkiyede yaninizdayim,

[/quote]

aslında şahsi olarak buradaki sistemi batıdan ayırdığım veya batıdan daha ehven saydığım falan yok. hatta batının gayrı meşru çocuğu olan bir sistemin içinde yaşamaya mecbur kalmış, bizden görünen ama bizden olmayanlarla mücadele eden müslümanlar olarak iki tarafıda birbirinden ayırmıyorum. ama şu da varki ne buranın bize tanıdığı özgürlüklere(!) ve ne de batının demokrasi adına tanıdığı özgürlüklere(!) inanmıyorum. bunlar kendi işlerine geldiği sürece özgür bırakan işlerine gelmediği anda köleleştiren sistemlerdir. batı kendi içindeki müslümanların örtüsüne ses çıkarmazken İslam ülkelerindeki kuklaları vasıtasıyla müslümanları köklerinden uzaklaştırmaya çalışıyorsa ve batı vatandaşlarına özgürlük tanırken başka ülkelerdeki insanlara saldırıyor ve yerüstü ve yeraltı zenginliklerini yağmalıyorsa, insanları öldürüyorsa ha batı ha onun uşağı olan bizim yerel iktidarlarımız bizim için ne fark eder ki? küfür ezmek, sömürmek, öldürmek ve yok saymak üzere birlişmişse ben onlar arasında ayrım yapmam zaten.

sizin işiniz daha zor derken sadece amacım oradaki müslümanların yalnızlığına atıfta bulunmaktı.

[quote author=koginka link=topic=20461.msg124758#msg124758 date=1304942633]
        sabirdan anladigim kadar avukat olupta dinimden taviz verene kadar cöpcü kalipta dünya rahatindan taviz vermek daha mi iyidir?
        [/quote]

ben şahsi fikrimi söylemekle mükellefim. bana göre evet ikinci şık daha iyidir. ama Rabbim bizlere taşıyamayacağımız yükü yüklemez. sabrımızı görürse nimetlerini üzerimizden eksiltmez. yine de bu imtihanı verenlere Rabbim yardım etsin. işlerini kolaylaştırsın inşaallah.
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

koginka kardeşim,

sorularınızı burda sorabilirsiniz, bunları cevaplayacak alimimiz henüz siteye bakacak zamanı bulamadılar demiştik. Ve burdaki kardeşlerimiz de kişisel görüşlerini sohbet cinsinden ifade edebilirler. Ancak siz de bilir ve takdir edersiniz ki mektebimizin fıkhi alanı başkadır ve uzmanlık gerektirir.

ben burdaki sorunuzu kaydettim ve cevabını ilgili alimlerimizden sorup buraya yazarım inşaAllah.

Eğer bu süre içinde bilen kardeşlerimiz ilgili fetvaları kaynaklarıyla birlikte burada paylaşırlarsa istifade etmiş oluruz..

Yorum

Selam aleykum arkadaşlar, mektebe aşık kimselerin birarada olması beni sevindirdi, İnş. bu site hayırlara vesile olur..

Yorum

inş bacı inş Hoşgeldin sefa getirdin inş büyük katkıların olacak siteye
              tekrar hoşgeldin bacıcan..
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

ve aleykum selam fecrnuru kardesimiz hosgeldiniz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

koginka kardeşimizin sorusunu Alimimize yönelttim. Aldığım cevap olumsuzdu. Yani Alimimiz, meşru hedeflere meşru vasıtalarla ulaşmamızın gerektiğini söyledi. Herhangi bir makamda yükselmek için, velev ki bu nefisten değil İslam'a hizmet düşüncesinden bile olsa, haram bir fiil yapmak caiz değildir.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=20461.msg124813#msg124813 date=1304970701]
                    ve aleykum selam fecrnuru kardesimiz hosgeldiniz
                    [/quote]

ve bu vesileyle Amasyadaki tertemiz ve gönlü sıcak şii kardeşlerimize kucak dolusu selamlarımızı iletiyoruz. Yolumuz Amasyaya düştüğünde orada misafir olup sohbet edip ziyaretlerine gidebileceğimiz çok temiz ve sıcak dostlarımızın olduğunu bilmek bize tarifi imkansız mutluluklar vermektedir.

Rabbimize hamd u senalar olsun..

Yorum

@Qom-u-ask
                      @hatt-i-imam

'koginka kardeşimizin sorusunu Alimimize yönelttim. Aldığım cevap olumsuzdu. Yani Alimimiz, meşru hedeflere meşru vasıtalarla ulaşmamızın gerektiğini söyledi. Herhangi bir makamda yükselmek için, velev ki bu nefisten değil İslam'a hizmet düşüncesinden bile olsa, haram bir fiil yapmak caiz değildir.'

allah razi olsun kardesler, yeteri kadar aydinlandi benim icin, ayriyeten hatt-i-imam kardesin yazdiklari gönlüme göreydi cünkü populist liderlerimizin bizlere 'önemli mevkilere yükselin' tavsiyesine karsin dinini koruyabilecegin bir meslek edinmen daha hayirlidir fikrini ben de paylasiyorum,

populist insanlarin örnek olarak öne sürdügü hz yusuf'un peygamberken bile zamaninda misir tanrisi RA sayilan firavunun yaninda yüksek memur olarak görev almasi bence zayif bir gerekce kaliyor, biz masum peygamber olmadigimiza göre onlarin sünnetlerini bize tavsiye ettikleri kadar uygulayabiliriz mesela,

hayirli günler

Yorum

evet sitemizde Hz. Yusuf'un film linkleri mevcut. indirip izleyebilirsiniz. Allah Ceyg kardeşimizden razı olsun toplu olarak buraya linkleri ekledi kendisine minnettarız.

o filmlerde daha açık olarak işlenmiş ki Yusuf a.s. hiç bir zaman yükselmek için meşru olmayan haram vesilelere baş vurmuyor. haramlara girmiyor. hatta yüksek makamlara ulaşmak için karşısına konan haram engelleri aşmadığından zindana bile düşüyor..

zindandan çıkmak için kendisinin suçsuzluğunun bilinmesini şart koşuyor. gerçek ortaya çıktıktan sonra zindandan çıkarak yine tavizsiz şekilde Allah'ın açtığı makama çıkıyor. ve orada da dilediğince hükmetme yetkisi sebebiyle Allah'ın yasalarıyla hükmediyor..

Yorum

[quote author=koginka link=topic=20461.msg124851#msg124851 date=1305008806]

allah razi olsun kardesler, yeteri kadar aydinlandi benim icin, ayriyeten hatt-i-imam kardesin yazdiklari gönlüme göreydi cünkü populist liderlerimizin bizlere 'önemli mevkilere yükselin' tavsiyesine karsin dinini koruyabilecegin bir meslek edinmen daha hayirlidir fikrini ben de paylasiyorum,

populist insanlarin örnek olarak öne sürdügü hz yusuf'un peygamberken bile zamaninda misir tanrisi RA sayilan firavunun yaninda yüksek memur olarak görev almasi bence zayif bir gerekce kaliyor, biz masum peygamber olmadigimiza göre onlarin sünnetlerini bize tavsiye ettikleri kadar uygulayabiliriz mesela,

hayirli günler
                          [/quote]

Allah sizden de razı olsun.

o bahsettiğiniz populist liderlerin derdi, Allah c.c. rızası ve O'nun buyruklarının hükmettiği bir iktidar olmadığı için, yaranmaya çalıştıkları ve ortak olmak istedikleri sistemlerin içine kendilerini sevenleri yerleştirmeyi ve bu sayede hem müslümanları sisteme entegre etmeyi hem de sisteme şirin görünüp kendi saltanatlarını korumayı amaçlarlar.

hiçbir peygamber Allah'ın emir ve yasaklarından taviz verip herhangi bir iktidar sahibinin yanında yer almamıştır. Allah c.c. düşmanı hiçbir iktidarı meşru gösterecek bir tek adım atmamışlardır.

bu yüzden bizler için önemli olan zaruret meselesidir. dünyevi istek ve arzularımızdan dolayı, makam, para vb. isteklerimizden dolayı hiçbir zaruret olmaksızın sistemin içine giriyorsak zaten baştan taviz vermişiz demektir ki devamı gelecektir. kaldı ki İslam'a hizmet onun ilkelerini görmezden gelerek yapılamaz. o ilkeleri görmezden geleceksek neye niçin hizmet edebiliriz ki? anında terkedeceğimiz kadar seviyorsak(!) İslam'dan bahsetmemiz mümkün mü?
                          KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X