Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Es Selamun Aleyküm

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Es Selamun Aleyküm

Bismillahirrahmanirrahim,

Herkese merhabalar,

İslam'da birliğin önemini savunan; mezhepleri ayrıştırıcı değil, birleştirici bir unsur olarak gören sunni Müslüman bir kardeşinizim. Ben Sünni ya da Şii her müslümanın -özellikle bu çağda- vahdeti savunması gerektiğini düşünüyorum. Irakta mezhep yüzünden birbirlerini katleden bazı sunni ve şii kardeşlerimiz gibi olmamalıyız. İslam dünyasının birliğe ihtiyacı var. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Allahın Rahmeti Üzerinize olsun..

Es Selamun Aleyküm

vahdet ' e verdiğiniz önemden dolayı da ayrıca teşekkür ederim.
    ırakda olan olayları iyi gözlemliyorsanız eğer. müslümanlar arasına nifak sokmak isteyen siyonizm vahhabi güdümlü gruplarca yapıldğını görürsünüz. Allahın laneti islam düşmanlarına olsun. Sonları yakındır inşAllah
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Es Selamun Aleyküm

ve aleykum selam kardeş hoşgeldin

Yorum

Es Selamun Aleyküm

hoşbulduk kardeşim..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

[quote author=mirzehan link=topic=18718.msg112894#msg112894 date=1292858037]
          vahdet ' e verdiğiniz önemden dolayı da ayrıca teşekkür ederim.
          ırakda olan olayları iyi gözlemliyorsanız eğer. müslümanlar arasına nifak sokmak isteyen siyonizm vahhabi güdümlü gruplarca yapıldğını görürsünüz. Allahın laneti islam düşmanlarına olsun. Sonları yakındır inşAllah

[/quote] kesinlikle, Irak'ın işgalinden sonra yapılan tüm mezhepsel çatışmaların sebebinin, sizin söylediğinizle aynı olduğunu düşünüyorum. Yapılan olayların ve İslam dünyasındaki huzursuzluğun sebebi çok açık bencede.
          "Allahın laneti islam düşmanlarına olsun"

Yorum

Es Selamun Aleyküm

a slm hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı olsun

ancak bi şeyi anlamadım ırakta şiiler sünniler birbirlerini mi öldürüyor?

özellikle şiilerin sünnileri ne zaman öldürdüğüne kaç tanesini öldürdüklerine bir örnek alabilir miyiz?

Yorum

Es Selamun Aleyküm

A.selam ve rahmetullah. Hoş geldiniz inş. Üyeliğinizin hayır getirmesi duasıyla.. size bi hadisle merhaba demek istiyorum "Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir" sanırım bu hadis bile olan olayların kimler tarafından yapıldığına açık delildir.
              Rab'bimin laneti israilin ve amerikanın üzerine olsun..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18718.msg112907#msg112907 date=1292862824]
                a slm hoş geldiniz üyeliğiniz hayırlı olsun

ancak bi şeyi anlamadım ırakta şiiler sünniler birbirlerini mi öldürüyor?

özellikle şiilerin sünnileri ne zaman öldürdüğüne kaç tanesini öldürdüklerine bir örnek alabilir miyiz?
                [/quote]

Hoşbulduk teşekkür ederim. Irak'ta yaşanan olayları şu şekilde yorumlayamam: Sünniler Şiileri ya da Şiiler Sünnileri. Her yerde okuyoruz. Bu konu hakkında fazla bilgim yok ama mezheplerin bu şekilde birbirlerine düşürülmesini yanlış buluyorum.

Yorum

Es Selamun Aleyküm

[quote author=3rdi link=topic=18718.msg112939#msg112939 date=1292872665]
                  A.selam ve rahmetullah. Hoş geldiniz inş. Üyeliğinizin hayır getirmesi duasıyla.. size bi hadisle merhaba demek istiyorum "Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir" sanırım bu hadis bile olan olayların kimler tarafından yapıldığına açık delildir.
                  Rab'bimin laneti israilin ve amerikanın üzerine olsun..
                  [/quote] Teşekkür ederim. Kesinlikle katılıyorum..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

[quote author=Ebu Zerr link=topic=18718.msg112945#msg112945 date=1292876200]
                    Hoşbulduk teşekkür ederim. Irak'ta yaşanan olayları şu şekilde yorumlayamam: Sünniler Şiileri ya da Şiiler Sünnileri. Her yerde okuyoruz. Bu konu hakkında fazla bilgim yok ama mezheplerin bu şekilde birbirlerine düşürülmesini yanlış buluyorum.
                    [/quote]

biz de her yerde okuyoruz ama bir tane haberlerde görmüyoruz şiiler sünnilerin camisine ya da türbesine ya da ebu hanife türbesinde intihar saldırısı düzenlediler ziyaret ya da camide iken şu kadar sünni hayatını kaybetti diye ben bi habere rastlamadım siz rastladıysanız söyleyin..

diğer yandan şiilerden bir tane bile canlı bomba görüp duydunuz mu? toplu katliam yaptıklarına şahit oldunuz mu, sivillere karşı...

ırakta kaç kez şiiler bombalı eylemde bulundular?!.. ben şahit olmadım

ama her yorumda şiiler sünnileri öldürüyor sünniler şiileri diye çift taraflı yorum yapılıyor. bu sitede daha geçen gün bunun örneği olarak bir yazıyı eleştirdim.. Selahattin eş'in yorumuydu. Bu yazar bu olaylara yabancı biri değil.

yani müslümanlar böyle düşünmeden örneğini vermeden delilini göstermeden görmeden böyle nasıl yazarlar..

Öldürülen hep şiiler ama yine mezhepçilik(!) yapan sünnileri öldüren de şiiler!..

bu ne hain tuzaktır. Bu rivayetleri akletmeden nakledip taşıyan yayanlar Peygamberin s.a.a. şu sözünü hiç hatırlamazlar mı!:

"kişiye yalan olarak duyduğunu (araştırıp akletmeden) rivayet etmesi yeter.."

diyorsunuz bu konuda bilgim yok ama.. böyle yapıyorlar.. bilginiz olmayan bir konuda nasıl böyle yargıda bulunuyorsunuz. Şiilerin katlettiğine dair bir kanıtınız olmadığı halde nasıl iki tarafı bir tutuyorsunuz? Ayette demiyor mu size bir fasık bir haber getirirse araştırın yoksa bilmeden bir topluluk hakkında yanlışa varırsınız da sonra yaptığınıza pişman olursunuz diye..

evt kardeşim sizden bekleriz ki tamam bi hızla buraya geldiniz. mezhep ayrılığı ve katliamla şileri suçladınız. biz sizi uyardık belki de naptığınızı gördünüz. ama yazınıza bir kanıt gösteremediğinize göre bir özür dilemeniz gerekmez mi?.. şiilerden?..

kaldı ki biz bu ıraktaki katliamları sünnilere de yazmıyoruz. bizi katledenler sünniler değil abd güdümlü vahhabilerdir.. bu yolla sünnilerle bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar ama bunu şu ana kadar beceremediler kutsal Ehlibeyt mektebi şia'nın Masum İmamı Zaman a.f.'e bağlılığı sayesinde..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=18718.msg112951#msg112951 date=1292879240]
                      biz de her yerde okuyoruz ama bir tane haberlerde görmüyoruz şiiler sünnilerin camisine ya da türbesine ya da ebu hanife türbesinde intihar saldırısı düzenlediler ziyaret ya da camide iken şu kadar sünni hayatını kaybetti diye ben bi habere rastlamadım siz rastladıysanız söyleyin..

diğer yandan şiilerden bir tane bile canlı bomba görüp duydunuz mu? toplu katliam yaptıklarına şahit oldunuz mu, sivillere karşı...

ırakta kaç kez şiiler bombalı eylemde bulundular?!.. ben şahit olmadım

ama her yorumda şiiler sünnileri öldürüyor sünniler şiileri diye çift taraflı yorum yapılıyor. bu sitede daha geçen gün bunun örneği olarak bir yazıyı eleştirdim.. Selahattin eş'in yorumuydu. Bu yazar bu olaylara yabancı biri değil.

yani müslümanlar böyle düşünmeden örneğini vermeden delilini göstermeden görmeden böyle nasıl yazarlar..

Öldürülen hep şiiler ama yine mezhepçilik(!) yapan sünnileri öldüren de şiiler!..

bu ne hain tuzaktır. Bu rivayetleri akletmeden nakledip taşıyan yayanlar Peygamberin s.a.a. şu sözünü hiç hatırlamazlar mı!:

"kişiye yalan olarak duyduğunu (araştırıp akletmeden) rivayet etmesi yeter.."

diyorsunuz bu konuda bilgim yok ama.. böyle yapıyorlar.. bilginiz olmayan bir konuda nasıl böyle yargıda bulunuyorsunuz. Şiilerin katlettiğine dair bir kanıtınız olmadığı halde nasıl iki tarafı bir tutuyorsunuz? Ayette demiyor mu size bir fasık bir haber getirirse araştırın yoksa bilmeden bir topluluk hakkında yanlışa varırsınız da sonra yaptığınıza pişman olursunuz diye..

evt kardeşim sizden bekleriz ki tamam bi hızla buraya geldiniz. mezhep ayrılığı ve katliamla şileri suçladınız. biz sizi uyardık belki de naptığınızı gördünüz. ama yazınıza bir kanıt gösteremediğinize göre bir özür dilemeniz gerekmez mi?.. şiilerden?..

kaldı ki biz bu ıraktaki katliamları sünnilere de yazmıyoruz. bizi katledenler sünniler değil abd güdümlü vahhabilerdir.. bu yolla sünnilerle bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar ama bunu şu ana kadar beceremediler kutsal Ehlibeyt mektebi şia'nın Masum İmamı Zaman a.f.'e bağlılığı sayesinde..
                      [/quote]

kimseyi kırmak ya da üzmek gibi bir niyetim. kimi kırdıysam ya da üzdüysem özür dilerim. bazı şeyleri yaşıma verebilirsiniz belki (20 yaşındayım) bundan dolayı affınıza sığınıyorum. asıl mesele şu. bir sünni gidip şiileri bombalıyor ya da öldürüyorsa o sünni değildir ya da ben onun inancını kesinlikle paylaşmıyorum. bunun daha çok vehhabiler tarafından yapıldığı kanısındayım.

tekrar söylüyorum. ben tüm Şiayı din kardeşim olarak görüyorum. bilmiyorum hata yapmış olabilirim. kesinlikle mezhep ayrılığına düşmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tekrar özür diliyorum sizden ve kimi kırdıysam onlardan da..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

mezhep ayrılığının sebebi olarak Şia'yı suçlamadım kesinlikle. Bu ihtilafın Vehhabi ve bazı sünnilerden kaynaklandığını da biliyorum.. Allahın Selamı tüm müslümanların üzerine olsun

Yorum

Es Selamun Aleyküm

bu konuda abd ajanları vahhabileri katliam için kullanırlar bu vahhabiler genelde sünnileri değil şiileri hedef seçer oralarda katliam yaparlar. ve ortada öldürülen şiiler kalır.

ancak bu tek taraflı öldürmeye karşın ajanlar bu olayları şiiler sünniler birbirlerini öldürüyor diye yayarlar ve bizim saf müslümanlar da mezhep kavgası yapılıyor bunda şiiler de sünniler de suçludur derler..

umarız bu tuzağa kanmayız..

Yorum

Es Selamun Aleyküm

hocam arkadaş tekbaşına sünnileri ve şiileri suçlamamış. kaldı ki orda ne sünni ne de şiiler suçlu değil bunu hepimiz biliyoruz. orda cami bombalayanların, pazar yerlerine saldıranların kimler olduğunu artık sağır sultanlar bile biliyor.

arkadaş özür de dilemiş. daha fazla üstüne gitmesek de neler olduğunu yine suçlayıcı bir tavırla değilde öğretici bir şekilde anlatsak olmaz mı?

Kıyamı unuttu ya Rab! Namazı batıl eyledik.
                            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Es Selamun Aleyküm

haklısınız aslında ben kardeşimiz için kullanmak istemedim o bizim değerli bir misafirimizdir henüz ve bildiğini burda kaynağından sormakla doğru bir adım atmış ve güzel de sormuş inşaAllah mesajımı yeniden gözden geçireyim.. sonuçta bu haberleri yayanlara kızalım ne diye burdaki bir kardeşimize kızacağız ki..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X