Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selam Rabbim tarafından pak kılınmış olan Ehlibeyt yolunda olanların üzerine ols

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selam Rabbim tarafından pak kılınmış olan Ehlibeyt yolunda olanların üzerine ols

Selamunaleykum kardeşlerim. Ben ehli sünnet akaidi üzerinde olan ve fakat şafii fıkhına bağlı olan bir kardeşinizim. İslam ilahiyatı konusunda ihtisas yapmış ve bu meyanda naçizane biraz kafa yormuş bir kardeşinizim." Ehlibeyti savunmak rafizilik ise o halde ben rafiziyim" diyen imam şafiinin(RA) ekolundanım. 12 imamın hak olduğuna Ehibeyt(as)in yolunda olmaının farz olduğuna inanıyorum. Özellikle imam Hüseyin(AS)in yolunda olmanın her müslümanın üzerine farz olduğuna inanıyorum. Yanlış anlaşılmasın ben şii değilim, ama bu savunduğum ve inandığım fikirlerim eğer şiilikse onada bir itirazım yok. Hakeza Hz imam Mehdi(AS)nin son imam olduğuna ve zuhuruna inanıyorum. İmam Humeyni(Ra)nin bütün fikirlerine katılıyorum ama genede sünniyim ve şafiiyim. kısaca kendimi böylece tanıtmış oldum.
    Selam ve dua ile CEZİRİ

Ynt: Selam Rabbim tarafından pak kılınmış olan Ehlibeyt yolunda olanların üzerine ols

aleyküm selam vr. vb.
    hoşgeldiniz kardeş, yararlı paylaşımlarda bulunmanız ve sitede paylaşılan yazılardan istifade etmeniz dileğiyle. :hosgeldiniz
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Ynt: Selam Rabbim tarafından pak kılınmış olan Ehlibeyt yolunda olanların üzerine ols

ilginç

ne kalmış ki geriye gelin onlarda da şii oluverin olsun bitsin

neyse kardeşim hoş geldiniz, Üyeliğiniz bize de size de hayırlar getirsin. bu güven ve ümit dolu mesajınız içten hitabınız bizi etkiledi.. Rabbim Ehlbeyt a.s.'ın şefaatine layık eylesin..

Yorum

aleykum selam kardeşim, hoşgeldiniz.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=16246.msg101785#msg101785 date=1283050016]
          ilginç

ne kalmış ki geriye gelin onlarda da şii oluverin olsun bitsin

neyse kardeşim hoş geldiniz, Üyeliğiniz bize de size de hayırlar getirsin. bu güven ve ümit dolu mesajınız içten hitabınız bizi etkiledi.. Rabbim Ehlbeyt a.s.'ın şefaatine layık eylesin..
          [/quote]

Yorum

Hoş gelmişsin kardeş , bütün sünniler senin gibi olsa ...

Yorum

aleykum selam kardeşim, hoşgeldiniz.
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

:al.razı olsun
                "ne kalmış ki geriye gelin onlarda da şii oluverin olsun bitsin"
                Diyorsunuz ama, iş "şii oldum" demekle bitmiyor. Ben ehlisünnet ortamında imamhatip okudum ve ardından ilahiyatı da bitirdim. Buna rağmen şafii olan aile çevremde imam-ı Ali(AS) ve ehlibeytinden(AS) başkaca birşey bilmedim. okuduğum ve yaşadığım ortam farklı idi. Eğer şia olmak Ehlibeyt(AS) sevgisi ise mesele yok. Ama yok Şia olmak Ehlibeyt(AS) mektebinden geçmek ve onların yolunda olmaksa (ki böyledir) almamız gereken çok ama çok uzun bir yol var. kaldıki ben ehli sünnet veya şiaa olarak meseleye bakmıyorum. Ahmedi mahmudi mustafa (SAV)ın öğretisinin kaynağı kendi ehlibeyti olduğunu biliyorum. Sağlam bir iman ve mümtaz bir müslüman olmak için mutlaka ama mutlaka Ehlibeyt ilmine vasıl olmanın bir zaruret olduğunuda biliyorum. işte bunun için burdayım.Wesselam

Yorum

ne güzel, ben de aynısından sadece hanefiydim.. ihl ve ilahiyat mezunu iken Rabbim kabul etsin şii oldum elhamdülillah...

o halde bu güzel duygulara güzel bir bilgi ekleyelim:

Peygamberimiz s.a.a. innellahe vemelaiketehu yusallüne ayeti nazil olunca salat etmenin farziyetini anlatır ve bana der kesik salavat getirmeyin. Sahabe biz sana salavat getirmesini biliyoruz ama kesik salavat da nedir. O hazret s.a.a.: Salavatta beni zikredip Ehlibeytimi (Âlimi) zikretmemenizdir der. ve kendilerine salli ile barik dualarını öğretir.

Buralarda malumunuz Peygamberin âline yani Ehlibeytine de salat edilmektedir. işte bu yüzden biz Ehlibeyt mektebi şiiler salavatlarımızda Alih kelimesinin geçmesini şart görürüz.
                  Sallallahu aleyhi ve sellem (s.a.v.)kesik
                  aleyhisselam kesik (a.s.)
                  Allahümme salli ala Muhammed kesik
                  Sallallahu aleyh (s.a.) kesik salavatlardır.

Bunlarla yapılan salavatlar Peygamber s.a.a.'e ulaşmazlar. Ve O hazretin adının geçtiği yerde boynumuza borç olan salavak borcu kalkmamış olur. bunlar yerine şu tam salavatlar getirilmelidir:

Sallallahu aleyhi ve âlihi (vesellem) (s.a.a.) tam
                  aleyhi ve âlihi's-selam kesik (a.a.s.), tam
                  Allahümme salli ala Muhammedin ve âli Muhammed, tam salavatlardır..

Yorum

:al.razı olsun
                    "Sallallahu aleyhi ve âlihi". EyvAllah.

Yorum

amin cümlemizden..

hocam kaç nere mezunusunuz?

Yorum

aleyna ve aleykumselam
                        hoşgeldiniz hocam
                        açıkçasıilk defa bir şaafinin böyle konuşmasına şahit oluyorum
                        şimdiye kadar hiç bir şaafinin 12 imamdan bahsettiğini duymadım hatta aktardığımdada çok şaşıran oldu fakat kabul eden yine olmadı
                        bir hanifinin ehli beyte olan aşkını çok duydumda hocam şaafiler bu konuda daha katılar
                        sevindim açıkçası sizi tanıdığıma ama size çok şey düşüyor hocam çok şey
                        dilerim rabbim bu hususta işinizi kolaylaştırır
                        hayırlara vesile olursunuz inşaallah
                        tekrar hoşgeldiniz
                        vesselamualeykum
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Ve âleyküm selâm

Hoş geldiniz... Gelişiniz hayırlara vesile olur inş

Tercih ettiğiniz rumuzdan ve şafi mezhebine mensup oluşunuzdan kürt olduğunuz kanısına vardım. Allah c.c en doğrusunu bilendir. Mhp kökenli bir aileye mensup olduğum ve milliyetçilik taasubu ile yetiştirildiğim halde müslüman kürt halkının asaletine her dem hayran olmuşumdur...

Buradaki şii üyeler şaşırmış görünselerde bir sünninin On iki imama, Mehdi (A.S) ın zûhûruna iman etmesi, İmam Humeyni'yi sevmesi yadsınacak bir şey değildir. Zira bende sizlerle aynı hissiyatı ve itikadı paylaşıyorum bir sünni olarak.

Eğer ki bir insan ehlibeyt ahlakı ile ahlaklanma yolunda ise zaten o kişi bir şiadır... İmam Ali (a.s) der ki "...ahlakı kötü olan bizden değildir..." Ve sünnetullaha göre amel ediyorsa sünnidir...

Resullullah s.a.a buyuruyorki "ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim" Ve on iki imam da ha keza öyle....

Ve sünni mezhebleri içinde şiaya en yakın duranı da şafii mezhebidir bildiğim kadarı ile...

İnş paylaşımlarınız sekteye uğramaz... İnş istifade edenlerden ve istifade edilenlerden olursunuz...

Fi eminillah...Fiddareyn...

Yorum

ceziri hocamız, interneti olmayan bir köyde yaşıyor. şehire bir aileye misafirdiler (bu aile için dua temennileri var, Rabbim onları Ehlibeyt a.s. şefaatine layık etsin...) ve siteye oradan giriyorlardı. misafirlikleri bitti köye döndüler. bir dahaki bahara kadar (kendilerinin deyimiyle) da girme imkanları olmayacak.

bu arada çok değerli paylaşımlarda bulunup güzel yazıları ve heyecanla atan duygu ve samimiyet dolu bir kalpten bizi haberdar ettiler.

kendilerine her zaman duacıyız. bu arada görüşmemelerimiz mail yoluyla devam edecek. kardeşlerden eğer mesajı olan varsa bu konuda aracı olmaktan mutluluk duyarız.

ceziri hocamın bir dahaki girişine kadar ümmetin ittifakı ile ilgili somut projeler üreteceğini düşünüyorum. kendisini sabırsızlıkla bekleyeceğiz inşaAllah

Rabbim sünni dünyadan böylelerinin sayısını artırsın..

dediğiniz gibi sünni mezhepler arasında Ehlibeyt mektebine en yakın bence de şafilik gibi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X