Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiyedeki Şiiler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Türkiyedeki Şiiler

Selamun aleykum arkadaşlar, ben İslami mezhepleri araştırıyorum. Türkiyede alevi-bektaşi çok insanla tanışdım ama caferi bir arkadaşla şimdiye kadar hiç tanışmadım. Türkiyede özellikle İstanbulda hangi semtlerde yaşarsınız. Ayrıca Türkiyedeki Şii-caferilerin hepsi Azeri asıllı mıdır?

Ynt: Türkiyedeki Şiiler

ben caferiyim azeri asıllı degilim sonrada şii olan çok sayıda arkadaş var.

Yorum

Sonradan şii olanlar önceden alevi miydiler? Türkiyede Şii nüfusu kaçtır? En çok İstanbulda nerede bulunurlar? Bir Şii Sünniyle arkadaşlık yapmaktan kaçınır mı yoksa tam tersine yakınlaşmayı ister mi?

Yorum

İran İslam Cumhuriyeti liderlerinin amerikan ve israil karşıtı politikaları ve açıklamaları insanları İranı ve şiayı araştırmaya sevketmektedir. Araştırma için ise her türlü bilgiye en kısa zamanda ulaşımın kolaylığı insanları yeni bilgilere ulaştırmaktadır. Bu nedenle artık bütün müslümanların şiayı inceleme ve benimseme fırsatları vardır.

İnternet çağı az bilen ya da yanlı bilen, mezhepçi ve tutucu hocaların inisiyatifini kırmış, artık onlar insanların kafalarını bulandırmaya fırsat kalmadan insanlar şiaya ulaşmakta ve de benimsemektedirler.

Bu durum o kadar yaygın ki, bunu bir istatistiğe dökmek imkansızdır. Çünkü ne kadar insanın şiayı araştırıp şiayı kabul ettiği tam anlamıyla bilinemez.

Ama gerçek hayat içerisinde hissediyoruz ki çığ gibi bir hızla insanlar şii caferi mezhebine katılmaktadırlar. Ehli sünnetin yine bazı sünnilerce her yerde açıkça eleştirilmesi bu eleştirilerde de mantıklı delillere dayanmaları müslümanları islamı savunmaya doğru itmektedir. Bu nedenlerle bile milyonlarca insan bir arayışa girmekte islam iddiasındaki diğer mezhepleri incelemeye yönelmektedirler.

Daha bir çok neden de olabilir. Biz dinimize daha iyi sarılabilmek daha iyi sahip çıkabilmek islam düşmanı laik düşünce karşısında daha sağlam durmak için Peygamberimizin soyunun islam anlayışı olan şiayı tercih ettik. Bizim tercihimizin en belirleyici tarafı İmam Humeynidir.

Yorum

Hanefi idim, şimdi Caferiyim Elhamdülillah...
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

BİSMİTEALA

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Siz hangi semtte ikamet ediyorsunuz?
            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=15516.msg96489#msg96489 date=1279392251]
              Hanefi idim, şimdi Caferiyim Elhamdülillah...
              [/quote]

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=15516.msg96432#msg96432 date=1279380890]
                Sonradan şii olanlar önceden alevi miydiler? Türkiyede Şii nüfusu kaçtır? En çok İstanbulda nerede bulunurlar? Bir Şii Sünniyle arkadaşlık yapmaktan kaçınır mı yoksa tam tersine yakınlaşmayı ister mi?
                [/quote]

Alevi olanlar da vardir sünni olanlar da,nüfüslarini bilmiyorum,Istanbulda en cok Halkalida bulunurlar,kacinmaz tam tersi yakinlasmak ister.
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

BEN SUNNI IDIM GERCI UZUN SUREDIR MEZHEPSIZ TAKILIYORDUM.ASLINDA HICBIR ZAMAN DORT HAK MEZHEP TERANESINE INANMADIM.

Yorum

Ben de aynı Musavi gibi sünni değil de hepsini kapsayan bir anlayışım vardı ,ya da sünni mezhebi taassubu aşan bir yaklaşım da diyebiliriz. Ayrıca sünnilerden kaçma değil bilakis onlarla oturup muhabbet ,sohbet etmeyi severim ,hatta bazen amel noktasında gevşek olanlara önce sünni olun sonra tartışalım diyorum ,takılıyorum.

Yorum

Ben azeri asıllı bir caferiyim fakat islami şuura kavuşmamla birlikte ümmetçi vahdetçi bir çizgiyi benimsedim.
                      Azeri kökenli caferiler için en büyük tehlike olan gelenekselleşmiş bir din anlayışına hiçbir zaman sahip olmadım.
                      gelenekçi Azerilerin içerisinde kendimi bir yabancı gibi hissederim.çoğu arkadaşlar benim azeri olduğuma inanmak istemezler.
                      Arkadaş çevremin büyük çoğunluğu sonradan caferiliği benimsemiş kardeşlerden oluşuyor.
                      caferiliğin günümüzdeki en büyük referansları islam inkilabı,imam humeyni r.a ve rehberimiz seyyid ali hamaneyin mübarek varlıklarıdır.
                      Daha sonraki aşamalar; ehlibeyt mektebinin temel inançlarının kur'an sünnet ve ehlibeyt eksenli sağlam delillerinin varlığıdır.
                      Eğer kafanızdaki emevi sünniliğini silip atarak gerçek bir araştırma yapar iseniz,doğruca ehlibeytin kapısa ulaşacağınızdan şüpheniz olmasın.

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=15516.msg96432#msg96432 date=1279380890]
                        [/quote]

Selamın aleyküm ben elimden geldiği kadar sorularınızı yanıtlayayım..

Alevi kelimesinin anlamı genel olarak Hz.Ali takipçilerine verilen isimdir.
                        Şia-Şii-Caferi kelimeleri aynı anlama gelip İmam Cafer'i takip edenler manasına gelmekte..
                        Türkiye de 3 milyon Şia olduğu CAFERİDER'in resmi kaynaklarında da yer almaktadır.
                        Şia mensupları İstanbulda en çok HALKALI bölgesinde ikamet etmekte ve aynı şekikde nufus yoğunluğna göre Halkalı da en fazladır.Daha sonra Bağcılar İkitelli Güneşli gibi bir çok ilçede de bulunmaktadırlar.Özellikle Halkalıda ki Zeynebiye Camii merkez olarak kabul edilmekte..
                        Şiaların tarih boyunca hakkı yendiği ve zulüm gördüğü kesinleşmiş bir olaydır.Ama şialar hiç bir değer gözetmeden bütün insanlarla birlik olmuştur ki bunun en güzel örneği AŞURA MERASİMİNDE göze çarpmakta hem bütün mezheplerden olan insanlar gelmekte hemde türkiye ve dünya basınında önemli yer almakta..
                        İnş yardımcı olabildim..
                        Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim..

Yorum

Divane-i HÜSEYİN kardeşim güzel bi şekilde açıklamış tşkler

Yorum

3 MİLYON OLDUGUNU HİÇ SANMIYORUM ÇOK ABARTI BIR RAKAM.
                            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=15516.msg97681#msg97681 date=1280092539]
                              3 MİLYON OLDUGUNU HİÇ SANMIYORUM ÇOK ABARTI BIR RAKAM.
                              [/quote]insanlar neden bu kadar gocunurcasına kıskanırlar...bende diyorumki 3 milyonu aşar bu rakam...Türkiyede sadece iller üzerinden Şianın rakamı saptanıyor ancak... Bu rakam 3 milyonuda geçer...Elhamdulillah günümüzde neredeyse her ilden Şia kardeşlerimiz var... ığdırdan,Karstan,Ağrıdan,Erzurumdan,Kastamonudan ,Kayseriden.izmirden ,rizeden,Trabzondan,çankırıda,Edirneden,Bartından vs. vs. Rabbim bu sayıyı arttırsın inş.
                              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X